جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

Loading

رسانه ها؛ خیز روسیه برای تحکیم موقعیت در قطب شمال و…

۱۴۰۰/۰۱/۱۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: گسترش برنامه های روسیه برای نفوذ در قطب شمال، تشدید بحران در شرق اوکراین، برگزاری رزمایش دریایی مشترک ترکیه و ناتو، تأکید آنکارا بر تداوم عملیات نظامی در خاک عراق، آشوب در ایرلند شمالی، تشکیل کابینه اسرائیل همچنان در هاله‌ای از ابهام، حمایت رژیم صهیونیستی از «صدام حفتر» برای حکومت بر لیبی، کودتای نافرجام در اردن و واکنش آمریکا ،توافق اوپک پلاس برای افزایش تدریجی تولید ، نشت اطلاعات 533 میلیون کاربر فیسبوک، افزاش احتمال بروز جنگ داخلی در میانمار، مذاکره وزیران خارجه کره جنوبی و چین درباره کره شمالی، دیدار نخست وزیر ارمنستان و ولادیمیر پوتین، هشدار WHO درباره آمار رو به رشد ابتلا به کرونا و توزیع کند واکسن در اروپا و افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به بیش از ۱۳۱ میلیون نفر از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا: دولت روسیه برنامه سه ساله ای را تایید کرد که با اجرای آن موقعیت این کشور پهناور شمالی در عرصه های مهمی همچون اقتصادی و نظامی در قطب شمال تحکیم خواهد یافت. برنامه جدید روسیه برای حضور گسترده در قطب شمال «برنامه توسعه اجتماعی-اقتصادی قطب شمال تا سال ۲۰۲۴» نام دارد و روز شنبه در پورتال اخبار رسمی روسیه منتشر شده است.

ایران پرس:  یک هفته پس از کشته شدن چهار نظامی اوکراینی در شرق این کشور توسط جدایی طلبان، آمریکا وعده داد از اوکراین در برابر روسیه حمایت کند. «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا در تماسی تلفنی با «دمیترو کولبا»(1) همتای اوکراینی خود، کشته شدن نظامیان این کشور را تسلیت گفت و حمایت واشنگتن را از آنچه «تمامیت ارضی اوکراین» می‌خواند، اعلام کرد.روسیه طی هفته‌های اخیر حدود 25 گروهان از نیروهای ارتش خود را در نزدیکی مرزهای اوکراین مستقر کرده و شمار نیروهای مستقر خود در کریمه را به 32 هزار و 700 تن رسانده است.افزایش تنش ها در شرق اوکراین با توجه به درگیری های اخیر بین جدایی طلبان و نظامیان اوکراین، اوضاع را در این منطقه بحرانی کرده است.

خبرگزاری ایلنا:  وزارت دفاع ترکیه از انجام رزمایش مشترک بین نیروهای دریایی این کشور با گروه دوم وظایف دریایی دائمی ناتو خبر داد.وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که نیروهای دریایی این کشور به همراه دومین گروه وظیفه دریایی دائمی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، رزمایش عبور  انجام داد‌ند.در بیانیه وزارت دفاع ترکیه آمده است که این رزمایش روز سه‌شنبه با مشارکت ناوچه «تی سی جی یاووز» ترکیه و گروه دوم وظایف دریایی دائمی ناتو برگزار شد.

خبرگزاری فارس: وزیر دفاع ترکیه در بازدید از مرز عراق و سوریه بر تداوم عملیات‌های نظامی در خاک عراق تأکید کرد.«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه دیروز از مرکز فرماندهی یگان پیاده نظام ۲۳ در منطقه شرناق واقع در جنوب شرقی ترکیه در نزدیکی مرز عراق و سوریه بازدید کرد.او در جریان این بازدید گفت که عملیات‌ها در عراق ادامه دارد و بزودی شاهد تحرکات نظامی خواهیم بود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): در دومین شب متوالی آشوب در بخش‌های طرفدار بریتانیای ایرلند شمالی و در بحبوحه ظهور تنش‌های پسا-بریگزیت در این منطقه، خودروها به آتش کشیده شدند و افراد نقاب‌دار به یک ون پلیس، کوکتل مولوتف پرتاب کردند.بسیاری از اتحادیه‌های طرفدار بریتانیا، به شدت مخالف موانع تجاری جدیدی که به عنوان بخشی از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، بین ایرلند شمالی و  سایر مناطق بریتانیا وضع شده، هستند و هشدار داده‌اند که نارضایتی آن‌ها ممکن است به خشونت منجر شود.

خبرگزاری مهر : در بیانیه ای مشترک، آلمان و فرانسه درباره تحولات شرق اوکراین موضع گیری کردند. وزرای خارجه آلمان و فرانسه درحالی مدعی حمایت از حفظ تمامیت ارضی از راه اجرای پیمان مینسک شدند که روسیه به ناتو و کشورهای اروپایی درباره اعزام نیرو به اوکراین هشدار داده است. «ژان ایو لودریان» و «هایکو ماس» وزرای خارجه فرانسه و آلمان مدعی ادامه تلاش برای اجرای کامل پیمان مینسک  و حمایت از مذاکرات پیرامون این مسئله شدند.

خبرگزاری تسنیم: یک رسانه رژیم صهیونیستی درباره بروز فاجعه در صورت تشکیل کابینه‌ای نیم بند و نامتوازن توسط نتانیاهو هشدار داد و کاریکاتوری را درباره شرایطی که رژیم اسرائیل درحال حاضر دچار آن شده، منتشر کرد. بنی گانتس رهبر حزب آبی سفید به رسانه‌ها اعلام کرد: “در صورت تشکیل کابینه‌ای راست گرا توسط بنیامین نتانیاهو توازن برای حمایت از شهروندان اسرائیلی دچار اختلال خواهد شد”. در همین راستا شماری از احزاب چپگرای اسرائیلی هم با اشاره به ائتلافی که تاکنون نتانیاهو تشکیل داده خبردادند در صورت تشکیل کابینه توسط این ائتلاف آزادی های فردی و به ویژه حقوق زنان در اسرائیل(مناطق اشغالی 1948) سر بریده خواهد شد.

الکوثر فارسی: یک رسانه آمریکایی خبر داد، «صدام حفتر» پسر خلیفه حفتر ژنرال سابق ارتش لیبی و فرمانده نیروهای شرق لیبی اخیرا با مقام‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی دیداری محرمانه داشته است. به نوشته وبگاه «واشنگتن فری بیکن» وابسته به جمهوری خواهان تندرو، مقام‌های اسرائیلی در ماه گذشته (مارس) با صدام حفتر پسر «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» برای صحبت درباره نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری سال 2021  لیبی دیدار کردند.

یورونیوز: پترا، خبرگزاری دولتی اردن اعلام کرد دو مقام ارشد دربار اردن و چند نفر دیگر روز شنبه ۳ آوریل به دلایل امنیتی بازداشت شده‌اند.گزارش‌هایی نیز درباره بازداشت شاهزاده حمزه، ولیعهد سابق و برادر نانتی ملک عبدالله پادشاه اردن منتشر شده است.شاهزاده حمزه بن حسین در پیامی ویدئویی می‌گوید در بازداشت خانگی است، ادعایی که ارتش اردن آن را رد می‌کند اما می‌گوید در قالب تحقیقات امنیتی فراگیر به اطلاع شاهزاده حمزه هم رسانده شده است تا از هر اقدامی که هدف آن «امنیت و ثبات» کشور باشد، بپرهیزد.

العالم فارسی: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه گزارش‌ها درباره تحولات اردن را به دقت زیر نظر دارند، گفت که شاه اردن شریک مهمی برای واشنگتن بوده و از حمایت کامل آمریکا برخوردار است.ساعاتی بعد از انتشار برخی گزارش‌ها از وقوع کودتای نافرجام در اردن و بازداشت گسترده اعضای خاندان سلطنتی در این کشور، دولت آمریکا نیز به این تحولات واکنش نشان داد.

دویچه وله: تولید کنندگان نفت امیدوارند با گسترش واکسیناسیون و فروکش کردن پاندمی، اقتصاد جهانی تکان بخورد و تقاضا بالا برود. در نشست اوپک پلاس قرار شد از ماه مه، تولید نفت روزی ۳۵۰هزار بشکه افزایش یابد و در ژوئیه به ۴۰۰هزار برسد.ویروس‌های جهش یافته چشم‌اندازی قطعی برای عادی شدن امور باقی نمی‌گذارند اما به احتمال زیاد از ماه مه تولید اوپک روزانه ۳۵۰هزار بشکه افزایش می‌یابد. در مذاکرات اوپک پلاس شامل اعضای اوپک، روسیه، مکزیک و قزاقستان که پنجشنبه اول آوریل انجام شد، طرفین بر سر تولید تدریجی نفت تا ماه ژوئیه به توافق دست یافتند.

اسپوتنیک روسیه: اطلاعات شخصی کاربران فیسبوک از 106 کشور بطور آزاد در اینترنت قابل دسترس است. این اطلاعات در همایش هکری منتشر شده است. بدین ترتیب، این اطلاعات بطور رایگان برای هر شخصی که از عهده انجام کار با این اطلاعات برآید، قابل دسترس خواهد بود.اطلاعات بیش از 32 میلیون کاربر از آمریکا، بیش از 28 میلیون از عربستان سعودی و تقریبا حدود 10 میلیون کاربر از روسیه در شبکه اینترنت آزاد شدند. این موضوع از جمله شامل مشخصات شخصی و دیگر اطلاعات در باره کاربران است.

آناتولی  ترکیه: فعالیت‌های سیاستمداران مخالف برای تشکیل دولت مدنی و حمایت برخی گروه‌های مسلح قومی از معترضان به کودتای نظامی احتمال بروز جنگ داخلی در میانمار را تقویت می‌کند.حمایت برخی گروه‌های مسلح قومی از معترضان و حملات ارتش میانمار به ایالت کارن باعث نگرانی جامعه بین‌المللی نسبت به از سرگیری درگیری‌ها میان ارتش و گروه‌های قومی در این کشور شده است.کریستین شرنر بورگنر، نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمارتاکید کرد: مداخله ارتش بسیار بی‌رحمانه است و این وضعیت باعث افزایش احتمال بروز جنگ داخلی می‌شود. در میانمار 20 گروه مسلح قومی وجود دارد.

 ان. اچ.کی ژاپن: کره جنوبی و چین موافقت کرده اند تا تلاش هایشان برای خلع سلاح هسته ای شبه جزیره را افزایش دهند.چونگ ایویی-یونگ، وزیر امور خارجه کره جنوبی، با وانگ یی، همتای چینی خود، ملاقات کرد. چونگ در اولین سفر خارجی از زمان عهده دار شدن این سمت در ماه فوریه به چین رفته است. چونگ گفت انتظار دارد دولت چین در روند صلح شبه جزیره کره نقش سازنده ای ایفا کند.

تی.آر.تی ترکیه: نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و ولادمیر پوتین رئیس دولت روسیه روز 7 آوریل دیدار خواهند کرد. پاشینیان قبل از این دیدار حساس که در مسکو ترتیب خواهد یافت، وارد قرنطینه به مدت یک هفته شد.در نشست پوتین و پاشینین در مسکو، آخرین وضعیت ارمنستان و روند اجرای توافقنامه امضا شده در قره‌باغ (با آذربایجان در 10 نوامبر) مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

رادیو چین: سازمان بهداشت جهانی ضمن انتقاد از روند کند و غیرقابل قبول توزیع واکسن های کرونا در اروپا، موج ابتلا به عفونت های کرونایی در این منطقه را نگران کننده توصیف کرد.«هانس کلوگه» مدیر بخش اروپا در سازمان بهداشت جهانی در این رابطه گفته است: «واکسن ها بهترین راه در دسترس ما برای خروج از این پاندمی هستند اما با این وجود، توزیع این واکسن ها به طور غیر قابل قبولی به کندی صورت می گیرد و این روند پاندمی کرونا را طولانی تر می سازد. ما باید با افزایش تولید، کاهش موانع برای تزریق این واکسن ها و استفاده از هر ویال موجود در انبار، به این روند (توزیع واکسن) سرعت ببخشیم».

خبرگزاری صدا و سیما : بر اساس آمار، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به بیش از ۱۳۱ میلیون نفر، شمار جان باختگان به بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر و تعداد بهبودیافتگان به بیش از ۱۰۵ میلیون نفر افزایش یافته است.تا این لحظه آمریکا با بیش از ۳۱ میلیون و ۳۸۳ هزار نفر، برزیل با ۱۲ میلیون و ۹۵۳ هزار، هند با ۱۲ میلیون و ۴۸۴ هزار نفر به ترتیب در رده‌های اول تا سوم ابتلا به ویروس کرونا در جهان قرار دارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *