جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز

فرسایش سیاست خارجی ایران در قفقاز

سید محمد حسینی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: نگاهی به روندهای حاکم سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست محیطی منطقه قفقاز نشان می‌دهد، تهدیدهای فزاینده‌ای در این محیط علیه منافع سیاسی، امنیتی، اقتصادی و زیست‌محیطی ایران در حال شکل‌گیری است.

بیداری نسل جدید آمریکا و تأثیر آن بر آینده روابط با اسرائیل

در حالی که نسل‌های قبلی آمریکا با تبعیت از رویکردی که دولت‌های این کشور به آنها تحمیل کرده بودند، خود را موظف به حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی می‌دانستند اما نسل جدید در ایالات متحده که رهبران آینده این کشور هستند، یک مسیر کاملاً متضاد پیش گرفته‌‌اند.

یدیعوت آحارنوت: نتانیاهو اسیر بن‌گویر و اسموتریچ شده‌است

تهران – ایرنا – روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت»، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را اسیر «ایتمار بن گویر» و «بزالل اسموتریچ» ۲ وزیر کابینه خود دانست و نوشت که نتانیاهو از ترس آنها موضع خود درخصوص معامله تبادل اسیران با مقاومت فلسطین را تغییر می‌دهد.

Loading

رسانه‌ها؛ اعلام نگرانی رئیس جمهور آمریکا از توافق ایران و چین و …

۱۴۰۰/۰۱/۰۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه‌ها: ابراز نگرانی رئیس جمهور آمریکا از توافق همکاری‌های جامع ایران و چین، افزایش هزینه‌های نظامی انگلیس به ویژه با توجه به افزایش تعداد بمب‌های اتمی این کشور، پایان بحران در کانال سوئز با ضرر هنگفت اقتصادی برای تجارت جهانی، استعفای ناگهانی نخست وزیر اسلواکی و ... از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

تسنیم: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری که از وی پرسیده بود، چقدر نگران توافق چین با ایران هستید؟ اظهار داشت: «من یک سال است نگران آن هستم.»

ایسنا: دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: امضای سند نقشه راه همکاری راهبردی ایران و چین بخشی از سیاست مقاومت فعال است.

تسنیم: یک مدرس دانشگاه معتقد است دلیل نگرانی آمریکا از امضای سند همکاری جامع ایران و چین این است که دو دشمن اصلی واشنگتن یکی در سطح جهانی و دیگری در سطح منطقه‌ای وارد همکاری نزدیکی بویژه در عرصه اقتصادی می‌شوند.

فارس: پایگاه اینترنتی شبکه «راشا تودی» در یادداشتی به قلم «تام فودی» نویسنده و تحلیلگر انگلیسی آورده است، توافق جامع ۲۵ ساله میان ایران و چین، نظم ژئوپولیتیک فعلی را تغییر خواهد داد.

فارس: یک پایگاه خبری بین‌المللی در گزارشی درباره توافق اخیر میان ایران و چین تاکید کرد که سرکوبگری آمریکا مانع همکاری میان پکن و تهران نشده بلکه در واقع سرکوبگری تنها سبب می‌شود که کشورها همکاری بُرد-بُرد بیشتری را پیگیری کنند.

ایلنا: عاموس یادلین، رئیس سابق دستگاه اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی مدعی شد: چین از یک سو با داشتن سلاح اتمی توسط ایران مخالف است اما کمکی نیز برای متوقف کردن و مقابله با  این کشور نمی‌کند. ایران با کمک چین  اعمال فشار ایالات متحده  را متوقف می‌کند.

ایسنا: رئیس جمهور پیشین آمریکا که بارها مدعی شده بود آماده توافق با ایران است بار دیگر ادعا کرد که در زمان ریاستش بر دولت آمریکا در آستانه رسیدن به توافق با ایران بود.

تسنیم: نماینده تجاری آمریکا بر این باور است که واشنگتن طرح و برنامه‌ای برای لغو تعرفه‌های تجاری اعمال شده علیه چین ندارد.

ایسنا: وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی روابط کشورش با چین را “به طور فزاینده خصمانه” دانسته و گفت که خواستار برخورد “از موضع قدرت” با پکن در هرگونه تعامل یا تقابل احتمالی است.

مهر: مهدی صفری، سفیر سابق ایران در چین با بیان اینکه سند راهبردی ایران و چین هیچ ارتباطی به برجام ندارد، گفت: اگر این سند ۶ سال پیش امضا می‌شد، بسیاری از مشکلات اقتصادی می‌توانست مرتفع شود.

خبرگزاری صداوسیما: وزیر امور خارجه و مشاور دولتی چین اعلام کرد چین و امارات عربی متحده در پی تقویت مشارکت راهبردی جامع در دوره جدید هستند.

ایلنا: وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به تاجیکستان تاکید کرد که هدف جمهوری اسلامی کمک به برقراری صلح پایدار و پایان درگیری‌ها در افغانستان است.

فارس: وزیر امور خارجه هند در دیدار با ظریف در دوشنبه ضمن تأکید بر لزوم همکاری کشورهای منطقه به ویژه هند و جمهوری اسلامی در تحکیم صلح و ثبات در افغانستان، آمادگی این کشور را برای گسترش تجارت با ایران اعلام کرد.

خبرگزاری صداوسیما: دولت انگلیس از افزایش هزینه های نظامی این کشور از جمله افزایش تعداد بمب های اتمی در بودجه سالیانه این کشور خبر داد.

ایسنا: رئیس جمهور ونزوئلا به دنبال مواجهه کشورش با موج دوم کروناویروس برنامه اعطای “نفت در ازای واکسن” را پیشنهاد داد.

ایرنا: کاراکاس مسدود شدن حساب کاربری فیس بوک نیکلاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا، را سیاست تمامیت خواهی دیجیتال فیس بوک خواند و آن را حمایت و دنباله روی از تحریم های آمریکا علیه کشورش دانست.

تسنیم: رئیس جمهوری مصر از پایان یافتن بحران ناشی از به گِل نشستن یک کشتی غول‌پیکر در کانال سوئز خبر داد.

خبرگزاری صداوسیما: با گذشت شش روز از بسته بودن آبراه مهم و راهبردی سوئز، تاکنون نزدیک به ده میلیارد دلار به تجارت جهانی زیان وارد شده است.

خبرگزاری صداوسیما: رئیس مجلس لبنان گفت اگر دولت این کشور تشکیل نشود همه لبنان در خطر است و همه لبنانی ها همانند کشتی تایتانیک غرق خواهند شد.

تسنیم: نمایندگان پارلمان افغانستان با انتقاد از اداره برخی وزارتخانه‌ای این کشور توسط سرپرست‌ اعلام کرد که دولت با عدم احترام به قانون اساسی به استبداد رای روی آورده است.

خبرگزاری صداوسیما: وزارت امور خارجه پاکستان در آستانه موعد مقرر خروج نیرو‌های آمریکایی از افغانستان اعلام کرد: خروج آمریکا از افغانستان باید منظم و مسئولانه باشد.

ایرنا: وزیر امورخارجه پاکستان در تماس تلفنی با همتای سعودی خود درباره حل اختلافات میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس، وضعیت یمن و تحولات پیرامون منطقه رایزنی کرد.

ایرنا: سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت: امضای سند همکاری‌های جامع ایران و چین می‌تواند به الگوی بارز برای همکاری بلند مدت دوجانبه و یا چندجانبه با دیگر کشورها معرفی شود.

تسنیم: بنیامین نتانیاهو که برای بقای خود در صحنه سیاسی و قدرت رژیم صهیونیستی، خود را به آب و آتش می‌زند، برای تشکیل دولت جدید به «گدعون ساعر» متوسل شده است.

خبرگزاری صداوسیما: نخست وزیر ارمنستان بر گسترش روابط راهبردی کشور با روسیه تاکید کرد.

خبرگزاری صداوسیما: نخست وزیر ارمنستان پس از چندین هفته مقاومت در برابر اعتراضات مردمی سرانجام تسلیم شد و عصر یکشنبه اعلام کرد در ماه آوریل استعفا خواهد کرد.

ایسنا: نخست وزیر اسلواکی در پی یک ماه مناقشه سیاسی در این کشور از بابت تصمیمش برای خریداری واکسنهای روسی کرونا از رهبری ائتلاف حاکم کناره گیری کرد.

خبرگزاری صداوسیما: رئیس سازمان بهداشت جهانی بار دیگر از توزیع ناعادلانه واکسن کرونا بشدت انتقاد کرد و گفت بحران جهانی به پاسخ جهانی نیاز دارد.

ایرنا: «هووا چون‌یینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین یک شنبه شب در پیام توییتری اعلام کرد برخی در ایالات متحده و اتحادیه اروپا ، چین را تهدیدی برای جهان توصیف می کنند این در حالی است که آنها ۶۰ درصد واکسن های (کرونا) کل دنیا را احتکار کرده اند و به دیگر کشورها نمی دهند.

ایلنا: کره‌شمالی با انتقاد از موضع شورای امنیت در قبال آزمایش‌های موشکی اخیر این کشور، تصریح کرد که این نهاد، رویکردی دوگانه در پیش گرفته است.

ایرنا: روزنامه دِ تلگراف انگلیس روز دوشنبه به نقل از گزارش های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و کره جنوبی در اطراف بندر “سینپو” در کره شمالی اعلام کرد که این کشور آماده راه اندازی زیردریایی است که توانایی پرتاب موشک های بالستیک را دارد.

تسنیم: برگزاری اولین رزمایش مشترک مرکز ضدتروریسم کشورهای مستقل مشترک المنافع در دریای خزر بدون حضور جمهوری آذربایجان و همچنین بدون وجود تهدید جدی تروریستی در دریای خزر، می‌تواند به پیمانکاران احتمالی پروژه ترانس‌خزر مرتبط باشد.

ایلنا: کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که بر اساس نتایج تحقیقات مشترک این سازمان و کارشناسان چینی، فرضیه تولید و انتشار ویروس کرونا از آزمایشگاهی در ووهان کاملا منتفی است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *