جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها ؛ چالشی به نام ناوالنی در روابط اروپا و روسیه و…

۱۳۹۹/۱۲/۰۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تصمیم اتحادیه اروپا برای وضع تحریم‌های جدید علیه روسیه و واکنش مسکو، آمادگی روسیه برای گفتگو با آمریکا درباره فن آوری های جدید نظامی، دفاع وزیر خارجه سابق آمریکا از سیاست فشار حداکثری ضد ایران، نشست عربی-انگلیسی درباره ایران و منطقه، اظهار نظر مقامات کره جنوبی درخصوص آزادسازی دارایی‌های ایران،  ازسرگیری مذاکرات صلح دولت افغانستان و طالبان، سفر «مارتین گریفیتس» به ریاض در چارچوب حل بحران یمن، گفتگوی وزیران  خارجه آمریکا و رژیم صهیونیستی ،تحریم‌های جدید آمریکا علیه شورای نظامی حاکم بر میانمار، اعتصاب عمومی در اعتراض به کودتا میانمار، ادامه اعتراضات و آشوب‌ها در اسپانیا، گفتگوی تلفنی شی جین‌پینگ با رئیس جمهوری مصر، احتمال وقوع جنگ در حوزه آبی نیل، اختلاف روسیه و عربستان درباره تولید نفت و  عبور شمار فوتی‌های کرونا در آمریکا از مرز نیم‌ میلیون نفر از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

آناتولی  ترکیه:  وزرای خارجه اتحادیه اروپا در رابطه با بازداشت الکسی ناوالنی، مخالف روس تصمیم به وضع تحریم‌های جدید علیه مسکو گرفتند.جوزپ بورل، مسئول سیاست‌ خارجه اتحادیه اروپا در این زمینه گفت: متاسفانه روسیه رویکردی اقتدارگرا در پیش گرفته و از اتحادیه اروپا فاصله گرفته است. درباره ناوالنی برای اعمال برخی محدودیت‌ها علیه کسانی که موجب بازداشت و مجازات وی شده‌اند، تصمیم سیاسی گرفتیم. بورل گفت: با این محدودیت‌ها برای نخستین بار نظام تحریم حقوق بشر جهانی اتحادیه اروپا که دسامبر سال گذشته آغاز شده، شروع می‌شود.

تی.آر.تی ترکیه: وزارت امور خارجه روسیه به تصمیم وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در خصوص اعمال تحریم علیه این‌کشور بعلت زندانی شدن آلکسی ناوالنی رهبر مخالفین روس واکنش نشان داد. در اطلاعیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است : تصمیم وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا به بهانه‌های ساختگی و غیر واقعی اتخاذ شده‌است. این تصمیم که موجب یاس و نومیدی شده، به روابط اتحادیه اروپا و روسیه آسیب وارد کرده‌است. روسیه ضمن اشاره به اینکه تصمیم اعمال تحریم علیه روسیه اقدام اشتباه تکراری می‌باشد اعلام کرد: درخواست‌های آزادی ناوالنی غیرقانونی و پوچ و توخالی هستند.

اسپوتنیک روسیه: سفیر روسیه در آمریکا از آمادگی مسکو برای گفتگو با واشنگتن در خصوص فن آوری های جدید نظامی است. آناتولی آنتونوف، سفیر فدراسیون روسیه در آمریکا طی سخنرانی در شورای روابط غیر دولتی آمریکا در روابط خارجی گفت: روسیه آماده است تا با هدف تدوین “معادله امنیتی” که واقعیت های امروز را برآورده می کند، با یک برنامه گسترده با ثبات استراتژیک از جمله فناوری های جدید نظامی با ایالات متحده مذاکره کند.

خبرگزاری مهر : وزیر خارجه سابق آمریکا مدعی است که ایران فقط زبان بازدارندگی را می فهمد و بایدن نباید با ضعف نشان دادن از خود، به دنبال حصول یک توافق به زعم او بی کیفیت باشد. مایک پمپئو مدعی شد که دولت جو بایدن رئیس جمهور جدید این کشور، قرار است در ازای هیچ، رویکرد مبتنی بر فشار را که دولت ترامپ علیه ایران اتخاذ کرد؛ کنار بگذارد.

العالم فارسی: وزرای خارجه کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشستی با معاون وزیر خارجه انگلیس بر ضرورت همکاری جهت حفظ امنیت منطقه تأکید کردند. وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و «نایف الحجرف» دبیرکل این شورا با «جیمز کلورلی» معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه و آفریقا روز دوشنبه(دیروز) نشست مجازی برگزار کردند.

خبرگزاری فارس: وزارت خارجه کره جنوبی گفت دارایی‌های ایران که در این کشور مسدود شده بعد از رایزنی با آمریکا آزاد خواهد شد. این بیانیه بعد از آن صادر شد که ایران اعلام کرد با سئول بر سر نحوه انتقال و استفاده از منابع مالی مسدودشده خود به توافق دست یافته است. ایران دوشنبه اعلام کرد این توافق در جریان دیدار میان «عبدالناصر همتی»، رئیس کل بانک مرکزی ایران و «رو جئونگ-هیون»، سفیر کره جنوبی در ایران حاصل شده است.

الکوثر فارسی: اعضای هیات های مذاکره کننده دولت افغانستان و طالبان بر ادامه مذاکرات صلح تاکید کردند. سخنگوی دفتر سیاسی طالبان  در پیام توئیتری اعلام کرد: روسا و شماری از اعضای هر دو هیات مذاکره کننده صلح  دوشنبه شب  در دوحه دیدار و هردو طرف بر ادامه مذاکرات صلح تاکید کردند. محمد نعیم افزود: ‏در این نشست از گروه های کاری دو تیم مذاکره کننده صلح  خواسته شد تا نشست هایشان را برای برنامه ریزی کاری ادامه دهند. دور دوم مذاکرات صلح دولت افغانستان و طالبان  که از دو ماه پیش  در دوحه اغاز شده بعلت سنگ اندازی امریکا و نادیده گرفتن توافقنامه به اصطلاح  صلح با این گروه  ،پیشرفته ای نداشته است .

خبرگزاری ایلنا: فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن برای بررسی راهکارهای آتش‌بس در یمن به ریاض سفر کرده است. «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل در مقر این سازمان در نیویورک اعلام کرد که «مارتین گریفیتس»، فرستاده سازمان ملل در امور یمن شامگاه گذشته -دوشنبه- در چارچوب تلاش‌ها برای دست‌یابی به راهکار آتش‌بس در یمن و کاهش رنج مردم این کشور و از سر گیری عملیات سیاسی وارد ریاض شد.گریفیتس در حالی به عربستان سفر می‌کند که تشدید تنش نظامی در چندین جبهه یمن به ویژه استان مارب ادامه دارد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  وزیر خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی با همتای اسرائیلی خود بر حمایت واشنگتن از راهکار “دو کشوری” تاکید کرد. آنتونی بلنکین، وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با گابی اشکنازی، همتای اسرائیلی خود تأکید کرد که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا معتقد است: اصل راه حل “دو کشوری” بهترین گزینه برای حل پرونده فلسطین و تضمین آینده “اسرائیل” به عنوان یک “کشور یهودی” است که در کنار کشور دموکراتیک فلسطین در صلح زندگی کند.

یورونیوز:  ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که دو تن از رهبران شورای نظامی حاکم بر میانمار که در برپایی کودتا و سرنگونی دولت نقش اساسی داشته‌اند را تحت تحریم‌ قرار داده است. واشنگتن همچنین تهدید کرد که در صورت ادامه یافتن سرکوب‌ها در این کشور و استفاده مجدد ارتش از نیروی قهریه بر ضد تظاهرکنندگان اقدمات مکمل دیگری را علیه کودتاچیان در پیش خواهد گرفت.

 ان. اچ.کی ژاپن:  مردم سراسر میانمار در اعتراض به کودتای نظامی ماه جاری در یک اعتصاب عمومی شرکت کردند. رسانه های محلی می گویند میلیون ها نفر در این اعتراضات حضور یافتند. در یانگون، بزرگترین شهر این کشور، بیشتر مراکز خرید، سوپرمارکت ها و نیز خرده فروشی های محلی بسته بودند. با توقف فعالیت کارخانه ها، بانک ها، قطارها و اتوبوس ها این شهر عملا فلج شد.

خبرگزاری تسنیم: اعتراضات و آشوب‌ها در اسپانیا همچنان ادامه دارد. اعتراضات و آشوب‌ها در بارسلونای اسپانیا در حمایت از آزادی بیان و اعتراض به عواقب بحران اقتصادی کرونا برای هفتمین شب متوالی ادامه یافته و به خشونت‌ها و درگیری‌هایی منجر شد. اعتراضات و آشوب ها در پی دستگیری یک خواننده ضد سلطنت در اسپانیا و در حمایت از آزادی بیان آغاز شد.

 رادیو چین: شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین با عبدالفتاح سیسی همتای مصری خود تلفنی گفتگو کرد. شی جین‌پینگ تاکید کرد: چین از تلاش‌های مصر برای حفاظت از حق حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی خود پشتیبانی و از مردم این کشور برای حرکت در مسیر توسعه سازگار با وضعیت مصر حمایت می کند. چین آماده است همراه با مصر، ضمن تقویت اعتماد سیاسی، تحکیم پشتیبانی متقابل و همچنین گسترش هماهنگی در امور بین المللی و منطقه‌ای، به طور مشترک از چندجانبه‌گرایی و برابری و عدالت بین المللی دفاع کند.

خبرگزاری صدا و سیما:  سرسختی اتیوپی در برابر راه حل‌های صلح آمیز حل بحران سد النهضه با حمایت رژیم صهیونیستی ، احتمال وقوع درگیری نظامی در این منطقه را بیش از هر زمانی افزایش داده است. روزنامه رای الیوم در سرمقاله خود با عنوان احتمال استفاده از گزینه نظامی برای بحران سد النهضه  نوشت: مصر و سودان فقط چهار ماه تا زمان دومین مرحله آبگیری سد النهضه توسط اتیوپی فرصت دارند تا با اتخاذ تدابیر دیپلماتیک یا نظامی مانع از اقدام اتیوپی شوند، اقدامی که برای قاهره و خرطوم خطری وجودی به شمار خواهد رفت.

خبرگزاری ایرنا: عربستان سعودی خواستار خودداری «اوپک پلاس» از کاهش تعهدهای مربوط به کاستن از تولید نفت شده اما در مقابل روسیه ترجیح می دهد که روند تدریجی افزایش تولید آغاز شود. خبرگزاری بلومبرگ در این باره فاش کرد که اختلاف هایی میان عربستان سعودی و روسیه وجود دارد که به توافق کاهش تولید در «اوپک پلاس» باز می گردد جایی که تولید نفت به علت افت شدید قیمت های این ماده در بازارهای جهانی باید کاهش یابد. قرار است نشست آینده اوپک پلاس در چهارم مارس (۱۴ اسفند ۹۹) با هدف بررسی وضعیت بازار و تمدید کاهش ۷.۲ میلیون بشکه ای تولید کنونی نفت برگزار شود.

دویچه وله:  رسانه‌های آمریکا اعلام کرده‌اند که شمار قربانیان کرونا در آمریکا به رقم ۵۰۰۰۷۱ نفر رسیده است. به این ترتیب، ۱۹ درصد کل جانباختگان کرونا در جهان در آمریکا به ثبت رسیده‌ است. این در حالی است به طور متوسط روزانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در آن کشور واکسینه می‌شوند.جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا غروب دوشنبه ۲۲ فوریه (چهارم اسفند) در سخنرانی خود در کاخ سفید در این باره ابراز تاسف کرد. پرچم آمریکا در مراکز دولتی به حالت نیم‌افراشته درآمده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *