جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.

راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویه‌های عملی متناقض با آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلام‌هراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاست‌های دفاع از حقوق اقلیت‌های نژادی، به‌ویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانه‌ای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.

عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبرد‌های متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظه‌کاری یا همراهی را اتخاذ می‌کنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاست‌ها تاثیر می‌گذارد و نشان‌دهنده یک وضعیت پیچیده منطقه‌ای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظام‌های سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.

تاثیر تحولات سوریه بر عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: عراق از جهات مختلف برای ایران مهم است و امنیت این کشور، امنیت ایران است؛ از این رو، بعد از تحولات سوریه، هر تحول سیاسی و امنیتی در عراق مستقیما بر امنیت ایران تاثیرگذار است، و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

Loading

أحدث المقالات

Loading

رسانه ها ؛  واکنش اروپا به سفر گروسی و…

شورای راهبردی آنلاین: حمایت اتحادیه اروپا از تلاش‌های مدیرکل آژانس در تهران، نخستین سخنرانی ترامپ بعد از ترک کاخ سفید، انتقاد روسیه از کنفرانس امنیتی مونیخ، واکنش چین به نشست سران گروه 7 و کنفرانس امنیتی مونیخ، درخواست بیل گیتس برای اتحاد جهان جهت مبارزه با تغییرات اقلیمی، پایان بدون نتیجه مذاکرات درباره تبادل اسرا در یمن، رزمایش دریایی مصر و اسپانیا در دریای سرخ، حفظ و تقویت  نیروهای ناتو در افغانستان و عراق و واکنش بغداد، تداوم تظاهرات علیه نتانیاهو در قدس اشغالی، ابراز نگرانی شورای همکاری خلیج فارس از تحولات سومالی، تاکید اردوغان بر تقویت همکاری‌ها با دولت جدید ‌آمریکا ، ادامه اعتراضات ضد کودتا در میانمار و واکنش سازمان ملل، مانور دریایی مشترک ژاپن، آمریکا و فرانسه و ثبت سومین واکسن کرونای ساخت روسیه، از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا:  همزمان با سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، سفیر و نماینده دائم اتحادیه اروپا نزد سازمان‌های بین‌المللی گفت که این اتحادیه از تلاش‌های مدیرکل برای دستیابی به تفاهم درباره تداوم نظارت‌های ضروری آژانس در ایران، حمایت می کند. استفن کلمنت روز یکشنبه با انتشار پیامی در توئیتر افزود که نظارت‌های آژانس بخش مهمی از چارچوب برجام بشمار می‌رود.پیشتر «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزارت امور خارجه اتریش هم سفر مدیر کل آژانس به تهران را مهم ارزیابی کرده و از تلاش‌های وی حمایت کردند.

العالم فارسی: یک منبع مطلع گفت که رئیس‌جمهور سابق آمریکا قصد دارد طی اولین سخنرانی عمومی خود بعد از ترک کاخ سفید، درباره آینده حزب جمهوری‌خواه صحبت کند.«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا قصد دارد یکشنبه هفته آینده برای اولین بار بعد از ترک کاخ سفید، به ایراد سخنرانی عمومی بپردازد.این منبع که نامش فاش نشد، توضیح داد: «او (ترامپ) درباره آینده حزب جمهوری‌خواه و جنبش محافظه‌کار صحبت خواهد کرد.

خبرگزاری مهر :  وزارت خارجه روسیه به ادعاهایی که در کنفرانس امنیتی مونیخ علیه مسکو و پکن مطرح شد واکنش نشان داد و گفت حل مشکلات جهان در دایره محدود کشورهای غربی، امکان پذیر نیست. ماریا زاخارووا می گوید شرکای غربی، در دایره ای محدود به خودشان، به دنبال حل مسائل هستند تا بتوانند تصمیماتی را که به مذاقشان خوش می آید، بر دیگر اعضای جامعه بین الملل، تحمیل کنند. وی ادامه داد: اینکه آنها در جمع خصوصی خودشان و بدون دعوت از چین و روسیه، به دنبال حل مسائل جهانی هستند، غیر قابل درک است.

رادیو چین:  چین به نشست سران گروه 7 و کنفرانس امنیتی مونیخ که به صورت آنلاین برگزار شد، واکنش نشان داد.چین اعلام کرد نکته قابل ملاحظه این است که شماری از کارشناسان فرانسوی، آلمانی و آمریکا بر این باورند با توجه به اختلافات شدید دو طرف بر سر مسائلی چون توزیع واکسن کرونا، بودجه نظامی و خط لوله انتقال گاز «نورد استریم2»، جبران شکاف و اختلافات گسترده میان آنها امری دشوار خواهد بود.

یورونیوز: بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت در گفتگو با یورونیوز درخصوص فاجعه اقلیمی گفت : متحد کردن جهان درباره این موضوع کار سختی است اما اگر موفق شویم، بهترین کاری است که بشر تاکنون انجام داده است. بیل گیتس افزود : «منابع تولید گازهای گلخانه‌ای بسیار گسترده است و ما واقعا شروع به بررسی و محاسبه اینکه چگونه از انتشار بسیاری از این گازها جلوگیری کنیم، نکرده‌ایم. کل بخش تولید، حمل و نقل هوایی و حتی برنامه‌هایی برای رشد شبکه برق مورد نیاز است و ما باید کارهای بیشتری از امروز انجام دهیم از جمله نوآوری‌های فراوان.

خبرگزاری صدا و سیما: دومین دور از گفتگو‌ها برای تبادل اسرا بین انصارالله یمن و دولت وابسته به منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن) در اردن بدون نتیجه پایان یافت. دومین دور از گفتگو‌ها برای تبادل اسرا بین انصارالله یمن و دولت وابسته به منصور هادی (رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن) در اردن بدون نتیجه پایان یافت.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): نیروهای مسلح مصر اعلام کردند، نیروهای دریایی این کشور و اسپانیا رزمایش دریایی مشترکی در ناوگان جنوبی مصر در دریای سرخ اجرایی کردند. نیروهای مسلح مصر در بیانیه‌ای اعلام کردند، این رزمایش که در آن ناوچه مصر و اسپانیا شرکت داشتند شامل فعالیت های رزمایشی مختلف از جمله تمرین های تخصصی برای کنترل کشتی های مشکوک و اقدامات امنیتی دریایی بود.

دویچه وله:  به منظور پیشگیری از بازگشت داعش، نیروهای مستشاری ناتو به تدریج از ۵۰۰ نفر به ۴۰۰۰ نفر خواهند رسید. دبیرکل ناتو در اجلاس وزیران دفاع کشورهای عضو گفت نمی‌گذاریم افغانستان بار دیگر “پناهگاه امن” تروریست‌ها شود. این تصمیمی است که وزیران دفاع پیمان آتلانتیک شمالی در اولین اجلاس خود بعد از روی کار آمدن بایدن اتخاذ کردند.ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو با اشاره به استمرار خشونت‌های مرگبار، تاکید کرده که هنوز شرایط برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان فراهم نیست.

خبرگزاری فارس:یک نماینده ائتلاف الفتح تصریح کرد که دولت عراق برای افزایش شمار هرگونه نیروی خارجی در کشور، ملزم به جلب موافقت پارلمان است. «عباس الزاملی» نماینده ائتلاف الفتح در گفت‌وگو با «المعلومه» تصریح کرد: توافقهای دولت عراق درباره حضور نیروهای آمریکایی یا هر نیروی دیگری باطل است تا زمانی پارلمان با آن موافقت نکرده باشد.  وی افزود: دولت ملزم است که موافقت پارلمان را پیش از موافقت با هرگونه افزایش نیروهای خارجی در عراق جلب کند چه برای نیروهای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و چه نیروهای آمریکایی.

ایران پرس:  ساکنان فلسطین ‌اشغالی بار دیگر علیه “بنیامین نتانیاهو” نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تظاهرات کردند. ساکنان فلسطین‌اشغالی  شنبه شب با تظاهرات مقابل ساختمان محل اقامت “بنیامین نتانیاهو” نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی خواستار استعفای وی شدند.سرزمین های اشغالی طی ماه های اخیر بارها شاهد تظاهرات علیه فساد مالی بنیامین نتانیاهو و نیز عملکرد ضعیف او در زمینه مقابله با ویروس کرونا بوده است.

الکوثر فارسی: شورای همکاری خلیج فارس درباره حوادث خشونت‌بار در سومالی که به کشته و زخمی شدن تعدادی در موگادیشو پایتخت این کشور منجر شد، ابراز نگرانی کرد. نایف الحجرف،  دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس همه طرف‌های درگیر در سومالی را به آرام‌سازی و حل مسالمت‌آمیز اختلافات از طریق مذاکرات و دستیابی به توافق ملی فراخواند. الحجرف تأکید کرد که گفت‌وگوی سازنده و دستیابی به توافق سیاسی، امنیت و توسعه در کشور را تقویت خواهد کرد.

آناتولی  ترکیه: رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد آنکارا می‌خواهد با یک چشم انداز بلند مدت همکاری خود با دولت جدید آمریکا را بر اساس اصل برد-برد تقویت کند.رجب طیب اردوغان٬ رئیس جمهور ترکیه در یک پیام ویدئویی که برای مراسم افتتاحیه کانال تلویزیونی کمیته راهبردی ملی تُرک-آمریکا فرستاد، اظهار داشت: « ارتباط عاملان پشت پرده حمله به کنگره آمریکا با گروه تروریستی ی.پ.گ/پ.ی.د روشن شد. حمله به کنگره آمریکا، بار دیگر روشن ساخت که تروریسم دشمن دموکراسی و همچنین بشریت است».

تی.آر.تی ترکیه:  در نتیجه درگیری بین تظاهرکنندگان مخالف کودتا و پلیس میانمار 6 تظاهرکننده زخمی و حداقل 14 نفر بازداشت شدند. تظاهر کنندگان برای اعتراض به کودتا در دو شهر نپیدو و نیز یانگون پایتخت میانمار، پرجمعیت‌ترین شهر کشور، گرد هم آمدند.

خبرگزاری ایلنا:  دبیر کل سازمان ملل توسل ارتش میانمار به زور مرگبار علیه تظاهر کنندگان را محکوم کرد. «آنتونیو گوترش» با انتشار پیامی در توئیتر استفاده از گلوله‌های مرگبار را توسط ارتش میانمار علیه تظاهرکنندگان مخالف کودتا که دو کشته بر جای گذاشت، محکوم کرد‌. گوترش اعلام کرد: «استفاده از خشونت مرگبار در میانمار را محکوم می‌کنم. توسل به زور کشنده و ارعاب و سخت گرفتن برای تظاهر‌کنندگان صلح‌طلب موضوعی غیر قابل‌قبول است.»

 ان. اچ.کی ژاپن: نیروی دریایی دفاع از خود ژاپن مانور مشترکی را با کشتی های نظامی آمریکا و فرانسه در آب های ساحلی کیوشو واقع در جنوب غربی ژاپن انجام داده است.نیروی دریایی دفاع از خود ژاپن می گوید که کشتی تدارکاتی هامانای ژاپن، ناوشکن کرتیس ویلبر آمریکا و ناوچه پریریال فرانسه روز جمعه به طور سه جانبه انتقال ملزومات از کشتی به کشتی در دریا را تمرین کردند.

اسپوتنیک روسیه: نخست وزیر روسیه از ثبت سومین واکسن روسی کرونا، ساخت مرکز چوماکوف، خبر داد. میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه اعلام کرد، وزارت بهداشت روسیه واکسن کرونا “کوویواک” را که در مرکز علمی چوماکوف تولید کرده است را به ثبت رساند. به گفته وی، از اواسط ماه مارس واکسیناسیون با 120 هزار دوز از این واکسن آغاز می شود.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر