جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها ؛ شیردوشی ادامه دار آمریکا و…

۱۳۹۹/۱۰/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: موافقت آمریکا با فروش بمبهای هوشمند و بالگرد آپاچی به عربستان و کویت، خروج نظامیان ترکیه از استان حلب سوریه، تاکید روسیه و ترکیه بر ادامه همکاری‌های نظامی و تسلیحاتی، گسترش همکاری های گرجستان و ترکیه، لغو سفر معاون ترامپ به تل‌آویو، مشارکت امیر قطر در نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، بی نتیجه بودن مذاکرات مرزی هند با چین، درخواست آلمان برای اصلاح فوری شورای امنیت، افزایش تنش میان آلمان و روسیه ، امضای توافقنامه پسابرگزیت در شورا و کمیسیون اروپا، درخواست اتحادیه آفریقا برای برگزاری نشست درباره سد النهضه و هشدار نسبت به موج جدید مبتلایان کرونا در آمریکا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

الکوثر فارسی: در حالی که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا آخرین روزهای خود در کاخ سفید را می‌گذراند، پنتاگون اعلام کرد که وزارت خارجه آمریکا با فروش بالقوه سه هزار بمب هوشمند به عربستان موافقت کرده است.فروش این مهمات در قالب توافقی به ارزش ۲۹۰ میلیارد دلار صورت می‌گیرد.پنتاگون در بیانیه ای اعلام کرد که فروش این تسلیحات به عربستان سعودی با افزایش ذخایر جنگ افزارهای دوربرد، و زمین به هوای دقیق این کشور قابلیت و توان ریاض را برای مقابله با تهدیدهای کنونی و آتی ارتقا می دهد.

خبرگزاری ایلنا: پنتاگون از موافقت وزارت خارجه آمریکا با فروش سلاح و مهمات به کویت طی دو قرارداد به ارزش بیش از چهار میلیارد دلار خبر داد. پنتاگون اعلام کرد وزارت خارجه آمریکا با فروش سلاح و مهمات به کویت طی دو قرارداد به ارزش چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار مافقت کرده است . پنتاگون طی بیانیه‌ای اعلام کرد که کویت درخواست خرید هشت بالگرد تهاجمی آپاچی «ای اچ ۶۴ای» و همچنین تبدیل ۱۶ بالگرد آپاچی خود به مدل «ای اچ ۶۴ای» را ارائه کرده است.

اسپوتنیک روسیه: گزارش‌های رسانه‌ای از خروج نظامیان ترکیه از آخرین مقر خود در حومه حلب حکایت دارند. نظامیان ترکیه، آخرین مقر دیده بانی خود را در حومه حلب تخلیه کردند.این مقر دیده‌بانی در منطقه «الهضبه الخضراء» در حومه حلب واقع شده بود. با خروج نظامیان ترکیه از این منطقه، بخش‌های تحت کنترل ارتش سوریه در ابتدای سال جدید میلادی از هرگونه حضور نظامی ترکیه خالی خواهد بود.

دویچه وله: به رغم تحریم‌های ایالات متحده، ترکیه همچنان مصمم به خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی از روسیه است. مولود چاوش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در سوچی در کناره دریای سیاه با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.وزیران خارجه دو کشور بر گسترش روابط تأکید کرده‌اند. روسیه و ترکیه قصد دارند در عرصه تولید واکسن کرونا نیز همکاری کنند.

تی.آر.تی ترکیه: دیوید زالکالیانی وزیر خارجه گرجستان گفت: ترکیه و گرجستان روابط دوجانبه بسیار خوبی دارند.زالکالیانی در اشاره به روند عضویت گرجستان در ناتو و اتحادیه اروپا که ادامه دارد، نیز تاکید کرد، این موضوعات از نظر ما حائز اهمیت است.

العالم فارسی: روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت»، امروز (چهارشنبه)، از لغو سفر «مایک پنس» معاون «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور فعلی آمریکا به فلسطین اشغالی خبر داد.به گفته این روزنامه صهیونیستی، سفر پنس به تل‌آویو «به‌طور ناگهانی» لغو شده است. در این گزارش همچنین آمده است که قرار بوده این سفر حدود یک هفته پیش از مراسم تحلیف «جو بایدن» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا از تاریخ دهم ماه ژانویه تا سیزدهم این ماه انجام شود.

خبرگزاری مهر : یک منبع عربی به مشارکت امیر قطر در نشست آتی سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس اشاره کرد.یک منبع عربی اعلام کرد که تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در نشست سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس شرکت می کند.این منبع در حالی از مشارکت امیر قطر در نشست مذکور خبر می دهد که بحران منطقه خلیج فارس میان دوحه و ۴ کشور عربی و در رأس آنها عربستان هم چنان ادامه دارد و حل نشده است.

خبرگزاری فارس: وزیر دفاع هند در مصاحبه‌ای گفته مذاکرات دیپلماتیک و نظامی با چین به منظور حل مناقشات مرزی هیچ نتیجه معناداری نداشته است. «راجنات سینگ» وزیر دفاع هند روز چهار‌شنبه در مصاحبه‌ای باخبرگزاری «ANI» گفت مذاکرات دیپلماتیک و نظامی با چین به منظور حل مناقشات مرزی هیچ نتیجه معناداری نداشته است.از آنجایی که دو کشور همسایه هند و چین، مرز مشخص ندارند و تنها یک خط کنترل واقعی برای جداسازی دو قلمرو دارند که در سال ۱۹۶۲ بعد از جنگ میان دو کشور ایجاد شد، در چند دهه اخیر درگیری‌های مرزی زیادی بین دو طرف رخ داده است.

خبرگزاری تسنیم: وزیر امور خارجه آلمان ضمن ابراز دلسردی در این باره که کشورش نتوانست در دوران ریاست دوره‌ای بر اتحادیه اروپا مسئله پناهندگان را حل کند این موضوع را همچنان عامل جدایی در اروپا دانسته و همچنین خواستار اصلاح فوری شورای امنیت شد. “هایکو ماس”تاکید کرد: دو سال اخیری که آلمان عضو شورای امنیت سازمان ملل بود سخت و بعضا هوشیار کننده بود. همکاری بین آمریکا، چین و روسیه شکل نمی گرفت.

یورونیوز: روسیه در اقدامی تلافی‌جویانه اعلام کرد از ورود مقامات ارشد امنیتی و اطلاعاتی آلمان به کشور خود ممانعت به عمل خواهد آورد. تصمیم جدید روسیه در واکنش به وضع تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو گرفته شده است.پیشتر در ماه اکتبر این نهاد اروپایی دو تن از مقام‌های اطلاعاتی روسیه، از جمله ایگور کوستیاکوف رئیس اداره اطلاعات نظامی این کشور، را به اتهام تلاش برای هک ایمیل‌های آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در سال ۲۰۱۵ میلادی، تحریم کرده بود.

خبرگزاری ایرنا: رئیس شورا و کمیسیون اروپا توافقنامه تاریخی پسابرگزیت را که از بامداد جمعه (۱۲ دی) بر همکاری‌های امنیتی و تجاری دو طرف در دوره پسابرگزیت نظارت دارد امضاء کردند.این سند که «توافقنامه تجاری و همکاری انگلیس و اتحادیه اروپا» نام‌گذاری شده طی مراسمی در بروکسل از سوی شارل میشل رئیس شورای اروپا و اورسولا فون‌درلاین رئیس کمیسیون اروپا امضاء شد تا گام مهم دیگری در راستای خروج نظام‌مند انگلیس از اتحادیه اروپا برداشته شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): اتحادیه آفریقا خواهان برگزاری نشستی درباره سد النهضه در روز یکشنبه شد. دینا مفتی، سخنگوی وزارت خارجه اتیوپی در کنفرانس هفتگی خود گفت: آفریقای جنوبی به عنوان رئیس دوره‌ای اتحادیه آفریقا، مصر، سودان و اتیوپی را به نشستی در روز یکشنبه درباره سد النهضه دعوت کرد.وی گفت: این نشست اولین نشستی است که بعد از توقف یک ماهه مذاکرات به دنبال درخواست خارطوم برای تغییر روش مذاکره برگزار می‌شود.

رادیو چین: دکتر آنتونی فاوچی، بلندپایه‌ترین مقام آمریکا در زمینه پیش‌گیری و مبارزه با بیماری‌های عفونی از روند روبه رشد مبتلایان به کرونا در آمریکا ابراز نگرانی کرد.وی هشدار داد که علی رغم تذکرهای مکرر مقامات بهداشتی، ولی همراه با برگزاری جشن عید کریسمس و سال نو توسط آمریکایی ها، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آن کشور ممکن است به یک موج جدید برسد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *