جدیدترین مطالب

چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف می‌شود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها می‌کند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقش‌آفرینی بسیاری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی می‌شود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدید‌های جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظه‌کارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

Loading

أحدث المقالات

تیپ "ناحال" ارتش اسرائیل در حال ترک غزه

رسانه‌های رژیم اسرائیل بعد از تصویب توافق آتش بس در غزه از سوی کابینه این رژیم، تصاویری از آماده شدن ارتش این رژیم منتشر کردند که در حال ترک نوار غزه است.

Loading

رسانه ها؛ افزایش تنش موشکی میان مسکو و واشنگتن و…

شورای راهبردی آنلاین: تشدید تنش نظامی و موشکی بین روسیه و آمریکا، اظهارات دونالد ترامپ در نخستین مصاحبه تلویزیونی خود پس از شکست در انتخابات، سفر کوشنر به غرب آسیا، گزینه‌های احتمالی جو بایدن برای ریاست سیا، تنش در روابط چین و استرالیا، تاکید دوباره اسکاتلند بر استقلال از بریتانیا،  درخواست رئیس جمهور ارمنستان  برای  استعفای دولت، از سرگیری سفرهای تجاری بین ژاپن و چین، چین به دنبال ساخت ایستگاه تحقیقاتی در کره ماه و شکست سخت ترامپ آمریکای لاتین در انتخابات شهرداری‌های برزیل از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

 خبرگزاری صدا و سیما: آزمایش موشک جدید مافوق صوت “سیرکون” و سامانه پدافند موشکی ضد بالستیک “تیژول” روسیه، همزمان با انتقال سامانه آتشباری دوربرد “هیماس” آمریکا به رومانی و شلیک به سوی اهدافی در آب‌های دریای سیاه، این روز‌ها تنش نظامی و موشکی بین روسیه و آمریکا به شدت افزایش داده است. پس از آنکه آمریکا هفته گذشته با انتقال سامانه آتشباری دوربرد خود به رومانی و شلیک به سوی اهدافی در آب‌های دریای سیاه با هشدار جدی روسیه مواجه و مجبور به جمع آوری این سامانه و انتقال آن به آلمان شد، روسیه نیز دو سامانه جدید موشکی، با نام موشک مافوق صوت سیرکون و موشک ضد بالستیک تیژول را با موفقیت آزمایش کرد تا پاسخی محکم به اقدامات نظامی خصمانه آمریکا و پیامی روشن به حاکمان جدید کاخ سفید ارسال کند.

دویچه وله: دونالد ترامپ در نخستین مصاحبه تلویزیونی خود پس از شکست در انتخابات بار دیگر بر “تقلب” در انتخابات سوم نوامبر تاکید کرد. ترامپ همچنین از عملکرد پلیس فدرال آمریکا و وزارت دادگستری به علت “عدم همکاری” با خود انتقاد کرد. دونالد ترامپ برای نخستین بار پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای تلویزیونی شرکت کرد. این مصاحبه که با شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز انجام گرفت، ۴۵ دقیقه طول کشید و روز یکشنبه ۲۹ نوامبر پخش شد.

الکوثر فارسی: مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا و از طراحان معامله قرن به زودی از عربستان سعودی و قطر دیدار می کند.یک مقام ارشد آمریکایی  گفت که کوشنر در شهر نئوم با «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی دیدار خواهد کرد و سپس با سفر به قطر با امیر این کشور نیز دیدار خواهد داشت.کوشنر و تیم وی به عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و بحرین،‌امارات و سودان کمک کرده‌اند و مقامات معتقدند که وی قصد دارد پیش از آنکه ترامپ کاخ سفید را در تاریخ 20 ژانویه (1 بهمن) ترک کند کشورهای بیشتری را به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ترغیب کند.

خبرگزاری تسنیم: هنوز نامزد پیروز در انتخابات جنجالی آمریکا گزینه خود را برای ریاست سازمان بدنام سیا انتخاب نکرده است اما رسانه‌های آمریکایی درباره گزینه‌های احتمالی گمانه زنی کرده‌اند که مهمترین آنها مارک مورل است که به داشتن روحیه ضدایرانی و روسی معروف است. آسوشیتدپرس پنج روز قبل به نقل از منابع مطلع گزارش داد، جو بایدن در حال بررسی گزینه مایک مورل، سرپرست سابق سیا برای تصدی ریاست این سازمان در زمان ریاست جمهوری خود است.

خبرگزاری مهر : افشای جنایات نظامیان استرالیایی در افغانستان و اقدام یک دیپلمات چینی در انتشار تصویری در این رابطه موجب اوج گیری تنش ها میان کانبرا و پکن شده است. اقدام یک دیپلمات چینی در انتشار تصویری از یک نظامی استرالیایی که چاقویی را در زیر گلوی یک کودک افغانستانی قرار داده با واکنش تند استرالیا مواجه شد به طوری که «اسکات موریسون» نخست وزیر این کشور خواستار معذرت خواهی پکن شد.

خبرگزاری فارس:  وزیر اول اسکانلند در مصاحبه‌ای بار دیگر بر لزوم استقلال این سرزمین از بریتانیا تأکید کرد و آن را خواسته اکثریت مردمش توصیف کرد. «نیکولا استورجئون» در مصاحبه با «اسکای نیوز» گفت: «با آغاز دوره جدید پارلمان اسکاتلند، بحث استقلال را مطرح می‌کنیم. ما همه ابزارهای لازم برای بازسازی [اسکاتلند] بعد از شیوع کرونا را در اختیار داریم».وزیر اول اسکاتلند افزود:‌ «این چیزی است که اکثریت مردم اسکاتلند می‌خواهند، نه بوریس جانسون [نخست وزیر بریتانیا] و دار و دسته حامیان برگزیت. وی روز شنبه نیز در جلسه پارلمان اسکاتلند گفته بود: استقلال به روشنی در مقابل دیدگانمان قرار دارد.

آناتولی  ترکیه: آرمن سرکیسیان رئیس جمهور ارمنستان خواستار استعفای دولت این کشور شد. سرکیسیان طی سخنرانی در نشست لابی ارامنه در روسیه با انتقاد از دولت و نیکول پاشینیان نخستوزیر این کشور، خواستار استعفای دولت شد. وی با تراژدی خواندن شکست ارمنستان در مقابل آذربایجان و خروج نیروهای این کشور از قره‌باغ کوهستانی، گفت: در هر کشوری که چنین تراژدی بزرگی رخ می‌دهد، چاره‌ای نیز وجود دارد. دولتی که مسبب این شده باید استعفا بدهد.

 ان. اچ.کی ژاپن: ژاپن و چین در تلاش برای تسهیل محدودیت های ورود و همچنین افزایش فعالیت های اقتصادی از امروز دوشنبه سفرهای تجاری بین دو کشور را از سر می گیرند.به این ترتیب از امروز افرادی که فعالیت های تجاری دارند مجاز هستند برای اقامت کوتاه مدت و یا بلند مدت بین دو کشور تردد کنند.

خبرگزاری ایرنا: با گذشت چندین دهه از اجرای برنامه های جاه طلبانه فضایی چین به نظر می رسد که طرح این کشور برای ایجاد ایستگاه تحقیقاتی در ماه هر روز به واقعیت نزدیکتر می شود.یکی از طراحان ارشد برنامه اکتشافات قمری در چین می‌گوید که کاوشگر «چانگ یی ۵» این کشور که در حال انجام ماموریت است عملکردهای بسیار موفقی داشته و انطباق آن با سامانه‌ها و ارتباطات زمینی بسیار مطلوب و با موفقیت انجام شده است.بر اساس آنچه دانشمندان علوم فضایی چین اعلام کرده‌اند این کشور در نظر دارد تا در چند سال آینده پایگاه تحقیقاتی خود را در ماه ایجاد کند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): رئیس جمهوری برزیل در انتخابات شهرداری‌ها شکست سنگینی را متحمل شد و تنها پنج کاندیدا که مورد حمایتش بودند موفق شدند در این رقابت پیروز شوند اما هیچکدام در شهرهای بسیار مهم انتخاب نشدند. بدترین شکست برای ژایر بولسونارو، رئیس جمهوری برزیل در ریودوژانیرو، محل تولد وی اتفاق افتاد که در آن، مارسلو کریوا، شهردار در دور دوم انتخابات روز یکشنبه شکست خورد و جای خود را به ادواردو پائس داد؛ پائس به عنوان پیروز در انتخابات شهرداری‌ها گفت که این پیروزی سیاست بر رادیکالیسم است.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر