جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

بایدن در تماس با نتانیاهو با عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالفت کرد

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک‌شنبه نهم اردیبهشت، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ،بر «موضع شفاف» خود درباره عملیات برنامه‌ریزی شده اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه تاکید کرد.

وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد

وزیر امور خارجه اردن امروز (دوشنبه) در سخنانی در دیدار با همتای فرانسوی خود در ریاض گفت که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال جنگ است و خواستار صلح نیست.

پاشنه آشیل کمپین انتخاباتی بایدن از دیدگاه شبکه آمریکایی

تهران- ایرنا- شبکه خبری «سی‌بی‌اس نیوز» با بررسی شرایط و دیدگاه‌ رای‌دهندگان ایالت‌های کلیدی میشیگان، ‌ویسکانسین و پنسیلوانیا در ۲ دوره انتخاباتی ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا، شرایط بد اقتصادی ایالات متحده را از دلایل مهم جا ماندن «جو بایدن» از رقیب خود «دونالد ترامپ» در نظرسنجی‌ها ارزیابی کرد.

Loading

رسانه ها؛ مکرون و حضور نظامی در مدیترانه شرقی و…

۱۳۹۹/۰۵/۲۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: افزایش حضور نظامی فرانسه در مدیترانه شرقی، آمادگی ترکیه برای گفتگو با یونان، ادعای سنتکام درباره توقیف یک کشتی توسط ایران، دفاع پامپئو از فروش تسلیحات نظامی به عربستان، رایزنی وزرای خارجه روسیه و سعودی درباره لبنان و لیبی، آزمایش سیستم ضد موشکی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی ، تصرف بندر مهم موزامبیک بدست داعش، هشدار مجدد چین به آمریکا در خصوص هنگ کنگ، چین هراسی دوباره پامپئو، ساخت  اولین ناو هواپیمابر کره جنوبی، اعتراض شدید عراق و احضار سفیر ترکیه و آشفتگی اروپا در مواجهه با موج دوم شیوع ویروس کرونا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفت که کشورش موقتا حضور نظامی خود را در دریای مدیترانه شرقی تقویت خواهد کرد. کاخ الیزه در اطلاعیه ای اعلام کرد: به منظور درک بهتر این منطقه از دریای مدیترانه و وجود اراده برای احترام گذاشتن به قوانین بین المللی، رئیس جمهوری با همکاری شرکای اروپایی از جمله یونان، تصمیم به تقویت حظور نظامی فرانسه در دریای مدیترانه شرقی در روزهای آینده گرفته است”.

خبرگزاری صدا وسیما: وزیر دفاع ترکیه از آمادگی کشورش برای گفتگو با یونان خبر داد. خلوصی آکار، اظهار داشت: ترکیه برای حل بحرانی که در مدیترانه با یونان به وجود آمده، آماده است وارد گفتگو شود. وی ادامه داد: کشورش از حسن همجواری و قانون بین المللی حمایت می‌کند.آکار با اشاره به توافقنامه امضاء شده میان مصر و یونان ابراز داشت، این توافقنامه هیچ مبنای حقوقی ندارد و نوعی بی توجهی به حقوق مردم مصر است. ترکیه و یونان مدت زمانی است بر سر مالکیت مناطقی در مدیترانه که به دلیل اکتشافات نفت و گاز اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است، اختلاف نظر دارند.

الکوثر فارسی: فرماندهی ستاد مرکزی نیروهای آمریکایی در غرب آسیا موسوم به «سنتکام» مدعی شد نیروی دریایی ایران دیروز یک کشتی را در آب‌های بین‌المللی تحت کنترل خود درآورد. «سنتکام» بامداد امروز پنجشنبه به وقت تهران مدعی شد نیروی دریایی ایران روز چهارشنبه با استفاده از دو شناور جنگی و یک بالگرد، یک کشتی را در آب‌های بین‌المللی تحت کنترل خود درآورده است.

خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه آمریکا بار دیگر از اقدام این وزارتخانه در فروش تسلیحات به عربستان سعودی دفاع کرده است. مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در حالی از عملکرد این وزارتخانه در فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی در سال 2019 دفاع کرده است که یک نهاد نظارتی دولت آمریکا در گزارش اخیر خود اعلام کرده است که فروش تسلیحات به عربستان سعودی بدون در نظر گرفتن خطر مربوط به تلفات غیر نظامیان در یمن بوده است.

خبرگزاری فارس: وزیر خارجه روسیه در تماس تلفنی با همتای سعودی خود به بررسی روابط دوجانبه و تحولات منطقه از جمله اوضاع لبنان پس از انفجار بندر بیروت پرداخت. «سرگئی لاوروف» در تماس تلفنی با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود به بررسی روابط دوجانبه و تقویت همکاری‌های دو کشور پرداخت.وزرای خارجه روسیه و عربستان سعودی همچنین درباره اوضاع لیبی نیز گفت‌وگو کرده و بر ضرورت برقراری آتش‌بس در این کشور و ازسرگیری فوری گفت‌وگوهای فراگیر بین گروه‌های لیبیایی تأکید کردند.

العالم فارسی: صهیونیست‌ها می‌گویند تل‌آویو به‌صورت مشترک با نظامیان آمریکایی دست به آزمایش سامانه ضدموشکی «پیکان ۲» زده‌ است.وزارت جنگ رژیم صهیونیستی می‌گوید که نظامیان این رژیم به‌صورت مشترک با نظامیان آمریکایی دست به آزمایش سامانه ضدموشکی «پیکان ۲» (Arrow 2) زده‌اند.سامانه پیکان که مشترکا توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی تولید شده، یک سامانه ضدموشک بالستیک است.

خبرگزاری مهر : تروریست های مسلح یک بندر گازی مهم را در شمال موزامبیک تحت تصرف درآوردند.یک مقام نظامی در این باره گفت که بندر «موکیمبوا لاپاریا» واقع در شمال موزامبیک که سرشار از منابع گاز طبیعی است از سوی تروریست‌ها تصرف شد.وی همچنین افزود که تروریست‌های مسلح که احتمالاً وابسته به داعش هستند به هنگام حمله به این بندر یک کشتی را هم با شلیک آر پی جی ۷ هدف قرار دادند.

رادیو چین: وزارت خارجه چین اعلام کرد: اجازه دخالت هیچ نیروی بیگانه ای را در امور هنگ کنگ نمی دهیم.سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری درباره انتخابات کمیته قانونگذاری هنگ کنگ بار دیگر تأکید کرد که امور هنگ کنگ بخشی از امور داخلی چین است و ما اجازه دخالت هیچ دولت، سازمان و فرد بیگانه ای در امور هنگ کنگ را نمی دهیم.

 ان. اچ.کی ژاپن: مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا می گوید که قدرت اقتصادی جهانی چین این کشور را از برخی جهات تهدید بزرگتری نسبت به اتحاد جماهیر شوروی در دوران جنگ سرد کرده است.پمپئو روز چهارشنبه در مجلس سنای جمهوری چک سخنرانی کرد و از کشورها خواست که علیه پکن متحد شوند. او کارزارهای اعمال قدرت و کنترل از سوی حزب کمونیست چین را تهدیدی به مراتب بدتر از روسیه توصیف کرد.

یورونیوز:  وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد که این کشور براساس برنامه توسعه نظامی پنج ساله‌اش، سال آینده اقدام به تولید اولین ناو هواپیمابر سبک خواهد کرد. این کشور همچنین قصد دارد جت‌های جنگنده‌ای را نیز برای تجهیز ناو خود از ایالات متحده آمریکا خریداری کند.سئول برای تجهیز این ناو هواپیمابر، از هواپیماهای F-35B ساخت آمریکا استفاده خواهد کرد.

اسپوتنیک روسیه: وزارت خارجه عراق اطلاع داد که سفیر ترکیه را در پی حمله هوایی این کشور به شمال عراق احضار کرده است. وزارت خارجه عراق، سفیر ترکیه را درپی حمله هوایی این کشور به شمال عراق احضار و مراتب اعتراض شدید بغداد به این حمله را به وی ابلاغ نمود.

خبرگزاری ایرنا: نگرانی اروپا با موج دوم شیوع «ویروس کرونا» افزایش یافته و سران این قاره را برای مقابله با این ویروس کشنده آشفته کرده و به تقلا انداخته است. آلمان، فرانسه و اسپانیا از جمله کشورهای اروپایی هستند که خطر موج دوم شیوع کرونا در آنها بالا اعلام شده است .آلمان رکورد جدیدی از تعداد مبتلایان ظرف ۲۴ ساعت را ثبت کرده و مقام‌های این کشور بخشی از آن را ناشی از بازگشت مسافران از تعطیلات تابستانی دانسته‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *