جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛ آمریکا درآرزوی توافق با چین و روسیه و…

۱۳۹۹/۰۵/۱۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: ابراز امیدواری آمریکا برای توافق تسلیحات هسته ای با روسیه و چین، ابراز نگرانی پمپئو از افزایش نفوذ چین در ایران، مهلت ۴۵ روزه ترامپ به پکن برای فروش «تیک تاک»، تلاش موثر روسیه و چین برای کاهش نقش دلار در مبادلات دو جانبه، صربستان در یک قدمی پیوستن به اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سقوط بی سابقه تولید ناخالص داخلی آمریکا، رد مذاکره با ترکیه از سوی خلیفه حفتر، افشای اسناد محرمانه از تلاش‌های طولانی عربستان برای تجزیه یمن، استعفای وزیر خارجه لبنان، شکست انحصار جی پی اس آمریکا با راه اندازی سامانه جهانی بی دوئوی چین، افتتاح اولین نیروگاه هسته ای دنیای عرب و درخواست صهیونیست‌ها برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

اسپوتنیک روسیه: مشاور امنیت ملی کاخ سفید ابراز امیدواری کرد که با روسیه و چین در عرصه کنترل تسلیحات هسته ای به توافق برسد. رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: ایالات متحده امیدوار است که با روسیه و چین در عرصه کنترل تسلیحات هسته ای به توافق برسد. رابرت اوبراین در مقاله ای برای واشنگتن پست نوشت: ایالات متحده مذاکرات خود با روسیه درباره “استارت نو” را در ماه ژوئن آغاز کرده است. ایالات متحده با رویکردی خوشبینانه معتقد است که می تواند با مسکو و چین در زمینه کنترل تسلیحات به توافقی برای اعمال محدودیت در رابطه با تمامی تسلیحات هسته ای دست یابد.

دویچه وله: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا همکاری ۲۵ ساله ایران و چین را خطری برای ثبات و امنیت خاورمیانه ارزیابی کرده است. شبکه خبری “فاکس‌نیوز” در ارتباط با تنش بین آمریکا و چین گفتگویی با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا داشته است.

خبرگزاری مهر: رئیس جمهور آمریکا به چین ۴۵ روز فرصت داد تا مذاکرات خود با شرکت مایکروسافت را برای فروش اپلیکیشن تیک تاک به سرانجام برساند. تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به حضور اپلیکیشن چینی تیک تاک در ایالات متحده، پکن را بر آن داشته تا در اندیشه فروش این اپلیکیشن باشد از همین رو ترامپ به چینی ها ۴۵ روز فرصت داده تا مذاکرات خود با مایکروسافت را به سرانجام برساند. 

الکوثر فارسی: سوء استفاده آمریکا از دلار به عنوان ابزاری برای اعمال فشار به دیگر کشورها ، موجب تلاش بین المللی برای کاهش وابستگی به دلار شده است. روسیه و چین به عنوان دو قدرت رقیب بین المللی آمریکا گام های بزرگی در این مسیر برداشته اند.پس از مذاکرات چند ساله اخیر بین روسیه و چین برای کنار گذاشتن دلار آمریکا، این دو کشور این هدف را محقق کرده اند به نحوی که سهم دلار در تجارت میان روسیه و چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ برای اولین بار به کمتر از ۵۰ درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمانی که این ایده بین مسکو و پکن مطرح شد یعنی درست چهار سال پیش، کاهش قابل توجهی را نشان می دهد.

خبرگزاری ایرنا: اتاق بازرگانی صربستان با صدور بیانیه ای اعلام کرد که دولت فدراسیون روسیه موافقت خود را برای تصویب توافق نامه تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و جمهوری صربستان تائید و برای تصویب به دومای این کشور ارسال کرده است. اتاق بازرگانی صربستان در این رابطه با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد، مطمئنا تصویب پیش نویس قانون فدرال توسط فدراسیون روسیه یک علامت مثبت است که تا پایان امسال می توان پایان فرایند عضویت صربستان در اوراسیا را در دوما و تصویب آن از چهار عضو دیگر اتحادیه اقتصادی اوراسیا انتظار داشت.

 خبرگزاری صدا و سیما: شبکه تلویزیونی پی بی اس در صفحه اینستاگرام خود نوشت تولید ناخالص داخلی آمریکا به شکلی بی سابقه سقوط کرد. اقتصاد آمریکا در میانه همه گیری کووید-۱۹ تندترین شیب سقوط خود را تجربه کرد.تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه دوم امسال به میزان بی سابقه ۳۲ و ۹ دهم درصد نسبت به سه ماهه اول امسال سقوط کرد. این زمانی بود که آمریکا برای جلوگیری از شیوع کرونا وارد مرحله محدودیت‌های اجتماعی شد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): منابع لیبیایی اعلام کردند ارتش “ملی” لیبی به رهبری خلیفه حفتر در پیامی به واشنگتن مخالفت خود را با مذاکره با ترکیه اعلام کرده و خواهان مداخله بین المللی برای نظارت بر گذرگاه‌های این کشور شده است. خلیفه حفتر پیش از این گفته بود رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه برای یافتن ارث اجداد استعمارگرش به لیبی آمده است و ما با گلوله با ترکیه رو در رو خواهیم شد.

خبرگزاری تسنیم: شبکه ماهواره‌ای الجزیره اسنادی محرمانه از دولت سعودی افشا کرده که بیانگر تلاش طولانی‌مدت عربستان ــ حتی قبل از آغاز جنگ ویرانگر آن ضد یمن ــ برای تجزیه این کشور است. اسناد نشان می‌دهد استراتژی عربستان در یمن مبتنی بر تجزیه این کشور از طریق حمایت از نهادهای مختلف به‌منظور ابقای طرف‌های قبیله‌ای و سیاسی در یمن، همراه با تحریک برخی نیروها علیه نیروهای دیگر در راستای منافع ریاض بوده است.این اسناد متعلق به بعد از سال 2011 تا 2015 یعنی زمانی که عربستان حمله نظامی خود ضد یمن را آغاز کرد٬ بوده است.

العالم فارسی: «ناصیف حتی» وزیر خارجه لبنان امروز (دوشنبه) استعفای خود را تقدیم «حسان دیاب» نخست‌وزیر این کشور کرد. ناصیف پس از تقدیم نامه استعفای خود به نخست وزیر لبنان، بدون این که سخنی بگوید، مقر نخست وزیری را ترک کرده است.

رادیو چین:  سامانه جهانی ناوبری ماهواره ای بی دوئو چین که بطور رسمی افتتاح شده،انحصار جی پی اس را شکسته است .بیش از سیصد هزار پرسنل علمی و فنی از 400اداره چین در این پروژه شرکت کردند. در این پروژه 55 ماهواره ناوبری بی دوئو به فضا پرتاب شده و پس از سه نسل فناوری، نهایتا سیستم بی دوئو به یک سیستم ناوبری تبدیل گشته و سراسر جهان را تحت پوشش قرار داده است.

 ان. اچ.کی ژاپن: امارات متحده عربی اولین کشوری در بین کشورهای عربی تولید کننده نفت در خلیج فارس شد که نیروگاه هسته ای افتتاح کرده است.یک کنسرسیوم به رهبری کره جنوبی پس از رقابت با رقبای ژاپنی و آمریکایی، در سال ۲۰۰۹ برنده مناقصه ساخت این نیروگاه شد. این نیروگاه از چهار راکتور هسته ای تشکیل شده است.

خبرگزاری فارس:  در راستای سیاست‌های ضد ایرانی ایالات متحده، صهیونیست‌ها دوباره هم‌صدا با مقامات کاخ سفید، خواستار تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران در سازمان ملل شدند.نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل با ضروری دانستن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، مدعی شد هر جایی خطری علیه تل‌آویو وجود دارد، رد پای ایران در آنجا دیده می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *