جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

رسانه ها؛ شرط چین برای مذاکره با آمریکا و…

۱۳۹۹/۰۴/۱۸ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: کاهش زرادخانه هسته ای آمریکا شرط چین برای مذاکرات، محدودیت صدور روادید برای چینی‌‌ها ، تاکید وزرای دفاع ۳ کشور به کره‌شمالی برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای، واکنش ناتو به تنش میان روسیه و اوکراین، احتمال اجرای طرح الحاق کرانه باختری در ماه جاری میلادی ، وتوی قطعنامه ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه از سوی چین و روسیه ، خودداری روس ها از حضور در سیستم مهار چین از سوی آمریکا ، خروج آمریکا از  سازمان جهانی بهداشت ، ثبت رکورد تازه آمار مبتلایان به کرونا در آمریکا و تشدید خشونت پلیس علیه معترضان در آمریکا از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا:  مدیرکل کنترل تسلیحات وزارت خارجه چین گفت که اگر آمریکا زرادخانه هسته ای خود را به سطح چین کاهش دهد این کشور مایل به شرکت در مذاکرات سه جانبه با روسیه و آمریکا است. «فو سونگ» روز چهارشنبه افزود: اگر آمریکا حاضر باشد زرادخانه خود را تا سطح چین کاهش دهد این کشور فردای آن روز به گفت و گوها خواهد پیوست.وی با ابراز علاقه به اینکه چین هم برای چنین گفت و گویی تمایل دارد گفت: به رغم چنین تمایلی ما می دانیم که این اتفاق رخ نخواهد داد.

العالم فارسی: وزیر امورخارجه آمریکا اعلام کرد، واشنگتن صدور روادید برای برخی مقامات چین را محدود می‌کند زیرا این کشور مانع سفر دیپلمات‌ها، روزنامه‌نگاران و گردشگران آمریکایی به تبت شده است. مایک پمپئو بامداد چهارشنبه در بیانیه‌ای تصریح کرد: امروز محدودیت‌های روادید را برای دولت جمهوری خلق چین و مقامات حزب کمونیست این کشور که مصمم هستند به طور قابل توجهی در تدوین یا اجرای سیاست‌های مربوط به دسترسی افراد بیگانه به مناطق تبت دخیل باشند، اعلام می‌کنم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  براساس بیانیه مشترکی که پنتاگون منتشر کرد، وزیران دفاع آمریکا، ژاپن و استرالیا از کره‌شمالی خواستند تا به میز مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای بازگردد.در این بیانیه آمده است، لیندا رینولدز، وزیر دفاع استرالیا و تارو کونو، وزیر دفاع ژاپن و مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا نشست سه‌جانبه مجازی در تاریخ هفتم ژوئیه برگزار کردند.

خبرگزاری تسنیم: فرمانده سابق نیروهای مسلح آمریکا در اروپا گفت: بعید است در صورت بروز هر نوع درگیری نظامی بین اوکراین و روسیه، ناتو دخالت مستقیمی داشته باشد، هرچند آشکارا از کی‌یف حمایت سیاسی خواهد کرد. ژنرال “بن هاجز” فرمانده پیشین نیروهای مسلح آمریکا در اروپا اعلام کرد که در صورت بروز یک درگیری نظامی بین اوکراین و روسیه، ناتو در این مسئله مداخله نخواهد کرد، ولی آشکارا از کی‌یف حمایت می‌کند.این مقام نظامی گفت: “من چنین انتظاری ندارم که ناتو در درگیری نظامی احتمالی بین کی‌یف و مسکو دخالت کند، چرا که اوکراین عضو ناتو نیست. با این حال، قابل پیش بینی است که چندین کشور در این صورت بسیار نگران خواهند شد.»

خبرگزاری فارس:  یک منبع آمریکایی با اشاره به جلسه امروز کاخ سفید برای بررسی ابعاد طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال سی درصدی کرانه باختری، گفت احتمال اجرای آن در ماه جولای همچنان وجود دارد. در حالی که هفت روز از تاریخ اعلامی رژیم صهیونیستی برای اشغال بخش‌های بزرگی از کرانه باختری (یکم جولای) گذشته و هنوز اتفاقی رخ نداده اما یک منبع آمریکایی از امکان وقوع آن در همین ماه خبر داد.کابینه تل‌آویو پیشتر وعده داده بود روز یکم جولای تاریخ اجرای طرح اشغال خواهد بود.

آناتولی  ترکیه:  روسیه و چین تمدید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای ارسال کمک‌های فرامرزی به سوریه را وتو کردند.قطعنامه شورای امنیت برای ارسال کمک‌های فرامرزی به سوریه که در سال 2014 به تصویب رسیده و در 10 ژوئیه منقضی می‌شود، امروز مجددا جهت تمدید به رای‌ گذاشته شد.

رادیو چین: گورگ میرزایان، استادیار دانشگاه مالی دولت فدرال روسیه نوشته است ترامپ از روسیه برای شرکت در نشست جی 7 پلاس دعوت کرد تا آن را به یک سیستم برای مهار چین بکشد، اما مسکو این پیشنهاد را رد کرد. در تاریخ 4 ژوییه، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه اظهار داشت که پیشنهاد فعلی برای برگزاری نشست G7پلاس کامل نیست. روسیه نمی داند طرفداران این ابتکار چه برخوردی با موضوعات مربوط به چین خواهند داشت. زیرا بحث درباره هر موضوعی در دنیای معاصر بدون مشارکت چین غیرممکن است.

 ان. اچ.کی ژاپن: دولت آمریکا به طور رسمی به سازمان ملل اطلاع داده که در ماه ژوئیه سال آینده سازمان جهانی بهداشت را ترک خواهد کرد.یک مقام ارشد آمریکایی گفت خروج آمریکا به اطلاع آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل رسیده است. خروج آمریکا از سازمان جهانی بهداشت برای ششم ژوئیه سال آینده برنامه ریزی شده است.

یورونیوز:  در حالی که آمار ابتلا به کووید ۱۹ در آمریکا در شبانه‌روز گذشته به رکورد جدیدی رسید، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور اصرار دارد که مدارس در پاییز بازگشایی شوند.بر پایه آماری که مؤسسه جان هاپکینز آمریکا کرده، در ۲۴ ساعت منتهی به شامگاه سه ‌شنبه ۷ ژوئیه (۱۷ تیر) بیش از ۶۰ هزار تن در این کشور به ویروس کرونا دچار شده‌اند. این آمار روزانه از آغاز شیوع کووید ۱۹ در ایالات متحده بی‌پیشینه بوده است.

  خبرگزاری صدا و سیما: اعتراضات ضد نژاد پرستی و بی عدالتی در شهر‌های آمریکا همچنان ادامه دارد. اعتراضات سراسری در آمریکا علیه نژادپرستی و خشونت پلیس که همچنان در این کشور ادامه دارد، با موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشک‌آور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمت‌آمیز همراه بوده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *