جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

دانشگاه مک‌گیل هم به جمع اعتراض‌های دانشجویی در حمایت از غزه پیوست + فیلم

تهران- ایرنا- دانشجویان دانشگاه مک‌گیل شهر مونترال در ایالت کبک کانادا هم با الهام از جنبش همبستگی غزه در پردیس‌های دانشگاهی در ایالات متحده، روز شنبه اردوگاهی را در محوطه این دانشگاه برپا کردند.

ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین

ویدبویی از لحظه انتظار رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، برای استقبال از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و دست دادن آنها در شبکه‌های اجتماعی در حال دست به دست شدن است. از سوی دیگر، بر اساس آنچه رسانه‌های چینی گزارش دادند، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا حین ورود به چین نه تنها با استقبال سردی روبرو شد، بلکه خداحافظی سردی نیز داشت و تنها سفیر آمریکا در چین او را بدرقه کرد./چندثانیه

هشدار مقام‌های واشنگتن درباره بی‌اعتباری تضمین‌های تل‌آویو در استفاده از سلاح‌های آمریکایی

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که برخی از مقام‌های ارشد آمریکایی به آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور هشدار داده‌اند که تضمین‌های رژیم صهیونیستی در مورد استفاده مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی از سلاح‌های ارائه شده از سوی آمریکا را معتبر نمی‌دانند.

هشدار مقام‌های واشنگتن درباره بی‌اعتباری تضمین‌های تل‌آویو در استفاده از سلاح‌های آمریکایی

تهران- ایرنا- خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت که برخی از مقام‌های ارشد آمریکایی به آنتونی بلینکن وزیر خارجه این کشور هشدار داده‌اند که تضمین‌های رژیم صهیونیستی در مورد استفاده مطابق با قوانین بشردوستانه بین‌المللی از سلاح‌های ارائه شده از سوی آمریکا را معتبر نمی‌دانند.

Loading

رسانه ها؛ حمایت اروپا از اشرف غنی و…

۱۳۹۸/۱۲/۰۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: حمایت اتحادیه اروپا از اشرف غنی ، اظهار نظر سخنگوی طالبان درباره توافقنامه با آمریکا، برکناری یکی از مقامات کلیدی پنتاگون، رزمایش دریایی مشترک آمریکا و عربستان، احداث یک پایگاه نظامی در شرق مصر با هدف تأمین امنیت کانال سوئز، تاکید  ترکیه بر ادامه حضور در ادلب، فراخوان سازمان ملل از ترکیه و روسیه برای کاهش تنش در ادلب، هشدار روسیه به ترکیه درباره حمله به ادلب سوریه، تاکید مسکو بر ادامه حمایت از سوریه ، امضای یادداشت تفاهم امنیتی قطر و روسیه،  رشد مثبت اقتصادی جهان در سال 2019، تصمیم دولت وفاق ملی لیبی برای تعلیق مذاکرات آتش‌بس، تاکید شورای همکاری خلیج فارس بر مقابله با ویروس «کرونا» و رونمایی نقشه راهبردی اتحادیه اروپا برای توسعه «هوش مصنوعی مسئول و انسان‌محور» از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): اتحادیه اروپا با انتشار خبرنامه‌ای از صحبت تلفنی جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی این نهاد با محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان خبر داد. بورل در تماس تلفنی نتیجه روند انتخابات را به غنی تبریک گفته است. بورل همچنین از پایان این روند که چندین ماه طول کشید، استقبال کرده است. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که با توجه به نتیجه نهایی انتخابات، اتحادیه اروپا آماده همکاری با دولت جدید به رهبری غنی است.

خبرگزاری فارس: سخنگوی دفتر سیاسی طالبان با تاکید بر نهایی شدن توافقنامه این گروه، تصریح کرد که در متن توافقنامه هیچ گونه اشاره‌ای به مذاکرات با دولت افغانستان نشده است. «سهیل شاهین» که با روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» مصاحبه می‌کرد، گفت: در این توافقنامه تنها به مذاکرات آمریکا با طالبان و احزاب دیگر در افغانستان اشاره شده است. این در حالی است که دولت افغانستان خواهان گفت‌وگو با طالبان است.شاهین افزود: توافق صلح بین طالبان و ایالات متحده نهایی شده و تاریخ دقیق امضای آن تا روزهای آینده اعلام می‌شود.

خبرگزاری صدا و سیما: یک مقام ارشد پنتاگون به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از سمت خود کناره گیری کرد.جان رود معاون وزارت دفاع آمریکا در امور سیاسی، پس از آنکه به شکل غیرمستقیم به رسوایی اوکراین ربط پیدا کرد که باب استیضاح رئیس جمهور آمریکا را گشود، مجبور به استعفا شد.

خبرگزاری ایرنا: عربستان سعودی و آمریکا در صدد برگزاری رزمایش دریایی مشترک در پایگاه دریایی “ملک عبدالعزیز” هستند و هدف از آن را ادامه مجموعه رزمایش های مشترک بین دو کشور اعلام کردند. ناوگان شرقی پایگاه دریایی ملک عبدالعزیز هفته آینده میزبان همتایان خود از نیروی دریایی آمریکا خواهد بود.

الکوثر فارسی: مصر در حال انجام اقدامات مقدماتی برای ساخت یک پایگاه جدید نظامی در مرزهای شرقی این کشور با هدف تأمین امنیت کانال سوئز است. همزمان با ۱۵۰ اُمین سالگرد گشایش آبراهه سوئز، دولت مصر اعلام کرد که در حال انجام اقدامات مقدماتی برای ساخت یک پایگاه نظامی جدید در مرزهای شرقی این کشور با هدف تأمین امنیت کانال سوئز است.

تی .آر.تی ترکیه: وزیر دفاع ملی ترکیه اعلام داشت، عقب نشینی نیروهای مستقر در منطقه برجهای دیده بانی مورد بحث نبوده و اگر حمله ای به این منطقه صورت بگیرد، بلافاصله پاسخ داده خواهد شد. خلوصی آکار گفت: عقب نشینی اصلا مطرح نیست .

آناتولی  ترکیه: نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه اعلام کرد که ترکیه و روسیه به‌عنوان کشورهای ضامن آتش‌بس باید برای کاهش تنش در ادلب نقش کلیدی ایفا کنند. گیر پدرسون، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه از طریق ویدئو کنفرانس اعضای شورای امنیت را در جریان تحولات ادلب قرار داده و گفت: ترکیه و روسیه به‌عنوان کشورهای ضامن آتش‌بس مجبور به ایفای نقش کلیدی برای کاهش تنش در ادلب هستند.

دویچه وله: روسیه در مورد حمله نظامی به استان ادلب سوریه به ترکیه هشدار داد.اردوغان گفته این حمله هر آن می‌تواند آغاز شود. سخنگوی کرملین می‌گوید برای اجتناب از بالا گرفتن تنش، ارتباط با دولت ترکیه همچنان برقرار است. رئیس جمهوری ترکیه، رجب طیب اردوغان با اشاره به بی‌نتیجه ماندن مذاکرات با روسیه برای توقف عملیات نظامی در شمال غرب سوریه تاکید کرد که عملیات نظامی در استان ادلب هر لحظه ممکن است آغاز شود.

خبرگزاری تسنیم:  نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد گفت که کشورش به حمایت از سوریه در نبرد علیه تروریسم ادامه می‌دهد. «واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد طی سخنانی در نشست شورای امنیت گفت که مسکو از حمایت از دولت قانونی در سوریه دست برنخواهد داشت.وی افزود: تلاش‌ها برای عادی سازی اوضاع در سوریه را ادامه خواهیم داد.

خبرگزاری فارس: هیأت امنیتی روسیه که به قطر سفر کرده است، در دیدار با مقامات این کشور یادداشت تفاهم امنیتی امضا کرد. هیأت روسی به ریاست «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت ملی روسیه در قطر با «خالد بن خلیفه بن عبدالعزیز آل ثانی» نخست‌وزیر و وزیر کشور دیدار کرد.

رادیو چین: صندوق بین المللی پول میزان رشد اقتصادی جهان را مثبت ارزیابی کرد. صندوق بین المللی پول اخیرا اعلام کرد: اکنون، پیشرفت اقتصاد جهان در حالت نسبتا با ثبات قرار دارد و ریسک های مربوط نیز مقداری کاهش یافته است. بدین ترتیب، پیش بینی می شود میزان رشد اقتصادی جهان در سال جاری به 3.3 در صد افزایش یافته و بیشتر از میزان رشد سال 2019 باشد.

پارس تودی: در پی حملات خمپاره ای نیروهای موسوم به «ارتش ملی لیبی» به فرماندهی «خلیفه حفتر» به بندر طرابلس، دولت وفاق ملی لیبی از تعلیق مشارکت در مذاکرات آتش‌بس خبر داد.مرکز اطلاع‌ رسانی وابسته به ارتش حفتر  اعلام کرد که یک فروند کشتی ترکیه حامل سلاح و مهمات در بندر طرابلس هدف قرار گرفته و منهدم شده است.

 خبرگزاری مهر:وزرای بهداشت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای رویارویی با گسترش ویروس کرونا خبر دادند.بر اساس این گزارش،وزرای بهداشت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در مقر دبیرخانه این شورا در ریاض در این خصوص رایزنی کردند.

یورونیوز: نقشه راهبردی اتحادیه اروپا برای توسعه «هوش مصنوعی مسئول و انسان‌محور» رونمایی شد.اتحادیه اروپا روز چهارشنبه از استراتژی هوش مصنوعی خود رونمایی کرد تا هم اروپا از رقابت با ایالات متحده آمریکا و چین در این زمینه عقب نماند و هم راهی برای از بین بردن ترس از کنترل «برادر بزرگ» (Big Brother) بر زندگی شهروندان پیشنهاد کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *