جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading

رسانه ها؛ تقویت برنامه اتمی کره شمالی و…

۱۳۹۸/۱۱/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: گزارش سازمان ملل درباره تقویت برنامه موشکی و اتمی کره شمالی در سال گذشته، افشای قطره چکانی آمار تلفات عین الاسد از سوی آمریکا، حمله جنگنده‌های سوری به کاروان نظامی ترکیه در حومه حلب، تاکید اتحادیه افریقا برآتش بس فوری در لیبی، تصمیم یونان برای «ایجاد مانع شناور» در دریای اژه ، تاکید چین بر لغو تحریمهای یکجانبه علیه ونزوئلا ، مخالفت اروپایی‌ها با مشارکت در جنگ های ناتو، رونمایی از بودجه 4.8 تریلیون دلاری آمریکا، لغو توافق نظامی فیلیپین با آمریکا ،پیروزی بزرگ هواداران وحدت دو ایرلند ، اسکاتلند در مسیر همه پرسی، تعویق رای‌گیری شورای امنیت درباره پیش‌نویس قطعنامه فلسطین علیه «معامله قرن» و  انتقاد روسیه از کارشکنی های آمریکا در صدور روادید برای هیات‌های دیپلماتیک ‌از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): بر اساس گزارش محرمانه سازمان ملل، کره شمالی به برنامه‌های اتمی و موشکی خود در سال گذشته میلادی که اقدامی در نقض تحریم‌های سازمان ملل است، ادامه داده و آنها را تقویت کرده است. در گزارش محرمانه سازمان ملل آمده است: کره شمالی به صورت غیرقانونی مبلغ ۳۷۰ میلیون دلار زغال سنگ را با کمک قایق‌ها و کرجی‌های چینی صادر و نفت پالایش شده را وارد این کشور کرده است.

یورونیوز: یک مقام آمریکایی اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ نظامی این کشور در جریان حمله موشکی ماه گذشته ایران به پایگاه سربازان ایالات متحده در عراق آسیب مغزی دیدند. شبکه «سی ان ان» در حالی روز دوشنبه به نقل از یک مقام مطلع از افزایش شمار نظامیان آمریکایی آسیب دیده در حمله موشکی ایران خبر داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده پس از این حمله اعلام کرده بود که هیچ کدام از نظامیان کشورش کشته یا زخمی نشده اند.

العالم فارسی: جنگنده‌های ارتش سوریه یک کاروان نظامی ارتش ترکیه را در حومه غربی حلب هدف قرار دادند. در همین ارتباط، مرکز هماهنگی گروه‌های مسلح در سوریه گزارش داد که جنگنده‌های سوری دوشنبه شب یک کاروان نظامی ترکیه را هدف قرار دادند که در پی آن، تعدادی از نیروهای ترکیه‎ای زخمی شدند.

تی .آر.تی ترکیه: اسماعیل الشرقاوی هماهنگ کننده امنیت و صلح اتحادیه افریقا از طرفین درگیر در لیبی خواستار اعلام آتش بس فوری  شد. شرقاوی طی سخنانی در جلسه مطبوعاتی که در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی ترتیب داد، اظهار داشت، ما خواهان پایان مداخلات خارجی در لیبی می باشیم.

آناتولی  ترکیه: دولت یونان طرح «ایجاد مانع شناور» را برای کاهش موج مهاجرت غیرقانونی را به‌صورت موقت در دریای اژه اجرا خواهند کرد. نوتیس میتاراکیس، وزیر مهاجرت یونان درباره ”طرح ایجاد مانع شناور” در دریای اژه گفت: «به‌صورت آزمایشی آن را اجرا می‌کنیم. اگر بر کاهش موج مهاجرت تاثیری نداشته باشد، تلاش ما بی‌نتیجه خواهد بود».

رادیو چین: وزارت خزانه داری آمریکا اخیرا از اجرای تحریم علیه شرکت هواپیمای یونایتد ونزوئلا خبر داد. گنگ شوانگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: چین با دخالت کشور خارجی در امور داخلی ونزوئلا مخالف است و از کشور ذیربط می خواهد دست از اجرای تحریمهای یکجانبه و صلاحدید درازدستانه بردارد.گنگ شوانگ در این باره گفت: موضع چین در مساله ونزوئلا همیشگی و روشن است و همواره بر منشور سازمان ملل و اصول پایه روابط بین المللی پافشاری می کند.

دویچه وله:   هفتاد سال پس از تاسیس پیمان نظامی کشورهای آتلانتیک شمالی، ناتو، دو نظرسنجی توسط موسسه معتبر “پیو” (PEW) نشان داده که اکثریت مردم اروپا از عضویت در این پیمان و عملکرد آن راضی هستند.این دو نظرسنجی در فاصله ماه مه تا ماه اوت سال ۲۰۱۹ میلادی در میان ۲۱ هزار و ۲۹ شهروند ۱۶ کشور عضو ناتو به اضافه روسیه، اوکراین و سوئد انجام شده و نتایج آن در اختیار روزنامه آلمانی “زود دویچه” قرار گرفته است.

خبرگزاری فارس: رئیس جمهور آمریکا از بودجه 4.8 تریلیون دلاری این کشور برای سال 2021 رونمایی کرد. بودجه پیشنهادی جدید شامل کاهش شدید وام دانشجویی، ارائه مسکن ارزان‌قیمت، کوپن غذا و کمک‌های دارویی است که بازتاب تلاش‌های ترامپ برای کاهش هزینه‌های فدرال است.

خبرگزاری فارس: طبق اعلام ریاست جمهوری فیلیپین، با فرمان «رودریگو دوترته» رئیس‌جمهور این کشور فرمان لغو توافق دوجانبه نظامی مانیل با واشنگتن در زمینه حضور نیروهای نظامی آمریکایی را صادر کرد. به موازات تنش‌ها بر سر اقدام آمریکایی‌ها در عدم صدور روادید سفر برای یک سناتور فیلیپینی، مانیل رسما از لغو توافقنامه دفاعی دوجانبه خود با واشنگتن در زمینه حضور نیروهای نظامی آمریکا خبر داد.

پارس تودی:  مساله خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و اجرایی شدن آن از 31 ژانویه 2020 اعتراضات زیادی را در مناطق جدایی طلب این کشور از جمله اسکاتلند و ایرلند شمالی برانگیخته است.اکنون با پیروزی حزب وحدت طلب و چپ گرای “شین فین” در انتخابات پارلمانی جمهوری ایرلند، انگیزه آنها برای اتحاد دو ایرلند دو چندان شده است. در نخستین دور از شمارش آرا در جمهوری ایرلند، حزب شین فن 24.5 آرا را کسب کرده، حزب “فیونا فیل”  22.2 درصد و حزب “فین گیل” نیز 20.9 درصد از آرا را از آن خود کرده است.

خبرگزاری مهر: وزیر اول اسکاتلند اعلام کرد: برای همه‌پرسی دوباره استقلال گام‌هائی برداشته‌ایم. وزیر اول اسکاتلند در این باره گفت: با توجه به وعده‌ ای که به مردم اسکاتلند داده‌ ایم، باید در خصوص فرایند برگزاری همه‌پرسی با دولت بریتانیا به توافق برسیم.«نیکلا استرجن» در این باره افزود: گام های لازم را برای برگزاری قانونی این همه‌ پرسی برمی‌ داریم تا نتایج آن در داخل و همچنین از سوی جامعه بین‌ الملل مورد قبول واقع شود.

خبرگزاری تسنیم: رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه فلسطین علیه طرح آمریکایی «معامله قرن»، که قرار بود امروز در شورای امنیت انجام شود تا زمان نامعلومی به تعویق افتاده است. دیپلمات‌های غربی در سازمان ملل متحد اعلام کردند که رای‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره «معامله قرن» در شورای امنیت که قرار بود سه‌شنبه( امروز) انجام شد، تا زمان نامعلومی به تعویق افتاده است.

خبرگزای ایرنا: نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد، آمریکا را به علت کارشکنی در صدور ویزا برای هیات‌های دیپلماتیک، به نقض توافق موسوم به “مقر سازمان ملل” متهم و تهدید کرد موضوع را به داوری می‌کشانند. واسیلی نبنزیابا انتشار بیانیه‌ای اظهار کرد: توافقنامه‌ای وجود دارد که ایالات متحده آمریکا به عنوان کشور میزبان باید از آن پیروی کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *