جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

اوکراین تانک‌های آبرامرز آمریکا را از میدان جنگ خارج می‌کند

مقامات ارشد ارتش آمریکا در گفتگویی ناشناس با یک خبرگزاری از تصمیم اوکراین برای خارج کردن تانک‌های آمریکایی آبرامرز از خط مقدم نبرد با روسیه به دلیل آسیب پذیری بالای آنها در برابر پهپادهای روسی خبر دادند.

Loading

رسانه ها؛ انگلیس درپیچ و خم برگزیت و…

۱۳۹۸/۱۱/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تصویب لایحه برگزیت در مجلس اعیان انگلیس، ادامه جلسات دادگاه ترامپ‌، هشدار نماینده سازمان ملل نسبت به تبعات الحاق منطقه «ج» به اسرائیل، لغو سفر مشاور ترامپ به فلسطین اشغالی، اعلام آمادگی عربستان برای مذاکره با ایران، درگیری نیروهای آمریکایی و روسی در سوریه، احتمال استقرار سامانه موشکی پاتریوت در عراق، اظهارات مداخله جویانه پامپئو درباره آخرین تحولات لبنان، انتقاد رئیس هنگ کنگ از برخورد منفعت طلبانه غرب با ناآرامی ها، درخواست عمران خان از سازمان ملل برای میانجی‌گری درمورد کشمیر، تهدید آمریکا ضد فرمانده جدید نیروی قدس، تاکید اتحادیه اروپا بر رهبری مقابله با تغییرات اقلیمی ، اطمینان چین در مهار بیماری جدید، تحریم های جدید آمریکا ضد ونزوئلا و اعتراض ساکنان جزایر یونان به سیاست پناهجویی دولت این کشور از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

ان .اچ.کی ژاپن:  مجلس اعیان پارلمان بریتانیا لایحه ای که برای خروج طبق برنامه این کشور در روز ۳۱ ژانویه از اتحادیه اروپا لازم است را تصویب کرده است. مجلس اعیان روز سه شنبه تغییراتی در این لایحه ایجاد کرده بود اما روز چهارشنبه مجلس عوام آن تغییرات را رد کرد و مجلس اعیان دوباره این لایحه را به بحث گذاشت. این لایحه وقتی که توسط ملکه الیزابت «تاییدیه سلطنتی» را دریافت کند تبدیل به قانون خواهد شد. پارلمان اروپا باید هفته آینده قانونی را تصویب کند تا مسیر خروج بریتانیا از این بلوک هموار شود.

خبرگزاری صداو سیما: با اعلام رئیس دیوان عالی آمریکا، جلسات استیضاح ترامپ همچنان ادامه دارد و دموکرات ها امیدوارند بتوانند جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی را به عنوان شاهد فرا بخوانند. پرونده استیضاح ترامپ می تواند هفته آینده به پایان برسد، اما بعید است جمهوریخواهان که کنترل سنا را در اختیار دارند او را برکنار کنند.

آناتولی ترکیه:  فرستاده ویژه صلح سازمان ملل متحد در خاورمیانه درباره تبعات الحاق منطقه «ج» در کرانه باختری اشغالی به اسرائیل هشدار داد. نیکولای ملادینوف، فرستاده ویژه صلح سازمان ملل متحد در خاورمیانه در حساب کاربری خود در توئیتر درباره تبعات الحاق منطقه «ج» در کرانه باختری اشغالی به اسرائیل نوشت: چنین اقدامی حل مسئله فلسطین-اسرائیل را دچار مخاطره می کند. منطقه «ب»21 درصد کرانه باختری است که مدیریت غیرنظامی آن با حکومت فلسطین و مدیریت امنیتی آن با اسرائیل است، اما منطقه «ج» 61 درصد کرانه باختری را شامل می‌شود، کاملا در اختیار اسرائیل است.

خبرگزاری مهر:  داماد و مشاور ارشد رئیس‌جمهور آمریکا سفر خود به فلسطین اشغالی را لغو کرد. «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد دونالد ترامپ قرار بود روز چهارشنبه از داووس سوئیس عازم فلسطین اشغالی شود که این سفر به دلیل «شرایط جوی» لغو شد. این در حالی است که کارشناسان معتقدند، لغو سفر کوشنر و تیم او به فلسطین اشغالی به تشکیک واشنگتن در مورد رونمایی کردن طرح «معامله قرن» قبل و یا بعد از انتخابات آتی رژیم صهیونیستی بر می‎گردد.

الکوثرفارسی: فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرد که کشورش آماده مذاکره با ایران است. وزیر خارجه عربستان گفت: ما از مذاکرات استقبال می کنیم. وی در عین حال این را هم به تمایل کشورش به مذاکره با ایران اضافه کرد که ما استقبال می کنیم، به شرط اینکه ایران از برنامه‌ها و گروهایی که در منطقه دارد حمایت نکند.

العالم: گروه موسوم به دیده بان حقوق بشر سوری از درگیری نیروهای روسی و آمریکایی در سوریه با یکدیگر خبر داد. گروه موسوم به دیده بان حقوق بشر سوری فاش کرد: هنگام عبور نیروهای روسی در جاده بین المللی «ام ۴» به سمت تل تمر، گشتی‌های آمریکایی در انتظار آنها در نزدیکی پمپ بنزین حطین واقع در نزدیکی تقاطع شهرک تل بیدر در جاده بین المللی ام ۴ بودند و مانع پیشروی روس‌ها شدند و کار به درگیری و کشیدن سلاح به روی یکدیگر کشید.

اسپوتنیک روسیه: وزارت دفاع آمریکا در نظر دارد برای حفاظت از نیرو‌های این کشور، یک سامانه دفاع موشکی پاتریوت را عراق مستقر کند. این مطلب را منابع آگاه در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کردند. این منابع تاکید کردند این اقدام پنتاگون در واکنش به حمله موشکی ایران به پایگاه نیرو‌های آمریکایی در عین الاسد انجام می‌شود.

خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی مداخله‌جویانه در خصوص آخرین تحولات مربوط به لبنان گفت که معترضان لبنانی بر حفظ حاکمیت کشورشان تأکید دارند. وی کمک آمریکا به لبنان را منوط به پایبندی بیروت به انجام اصلاحات کرد و تصریح کرد: «حمایت و کمک ما به بیروت به دولتی صورت خواهد گرفت که به اصلاحات متعهد باشد». پامپئو که این اظهارات را یک روز پس از اعلام رسمی تشکیل دولت جدید لبنان به ریاست «حسان دیاب» عنوان کرده است، افزود: «ما دولت غیر فاسدی می‌خواهیم که خواسته‌های ملت لبنان را برآورده کند».

خبرگزاری ایرنا: خانم «کری لم» رییس اجرایی منطقه اداری ویژه هنگ کنگ چین از نحوه برخورد غرب و رسانه های غربی با ناآرامی های این منطقه بشدت انتقاد کرد و آن را سودجویانه توصیف کرد. خانم لم که در سوئیس بسر می برد روز پنجشنبه تصریح کرد غربی ها به نفع خود ناآرامی ها را پوشش خبری می دهند و می کوشند تا از این طریق منافع خود را بدست آورند.او انتشار گزارش رسانه های غربی مبنی بر اینکه دولت مرکزی چین کوشیده است در جریان ناآرامی ها کنترل بر منطقه هنگ کنگ را تشدید کند تکذیب کرد و گفت: غربی ها با انتشار چنین شایعاتی می خواهند دستور کار خود را در هنگ کنگ به پیش ببرند و به اعتراضات و بی ثباتی ها دامن بزنند.

خبرگزاری فارس:  رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا، فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به ترور تهدید کرد. «برایان هوک» نماینده ویژه رئیس‌جمهور این کشور امروز (پنجشنبه) سردار «اسماعیل قاآنی» فرمانده جدید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به ترور تهدید کرد.

یورونیوز: اورزولا فن درلاین، رئیس کمیسیون اروپا گفت که اتحادیه اروپا رهبری جهان را در مواجهه قاطع‌تر با چالش‌هایی همچون تغییرات آب و هوایی و امنیت داده‌ها بر عهده می‌گیرد.خانم فن درلاین که در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سخنرانی می‌کرد، اظهار داشت:«اتحادیه اروپا طی دهه آینده با هدف گذار از اقتصاد مبتنی بر سوخت‌های فسیلی به اقتصادی پایدار حداقل هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد کرد.»

رادیو چین: اکنون بیماری ذات الریه ناشی از آلوده شدن به ویروس کرونا در شهر ووهان استان هوبی شیوع یافته و گسترش می یابد، دولت چین به منظور حفظ امنیت و سلامت مردم، به موقع اطلاع رسانی کرده و به مهار این بیماری پرداخته است. این کشور همچنین با تقویت همکاری های بین المللی، مسوولیت شناسی خود در این راستا را نشان داده است. پس از کشف موارد مبتلایان به این بیماری در روز 30 دسامبر، دولت چین در اسرع وقت تدابیری در پیش گرفت و طی یک هفته، نوع ویروس را تشخیص داده و به سرعت راه مهار بیماری را به دست آورد.

تی .آر.تی ترکیه: پانزده فروند هواپیمای متعلق به ونزوئلا در لیست سیاه آمریکا جای گرفت. مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا اطلاعیه کتبی در این زمینه انتشار داد. وی با اشاره به اینکه از این هواپیماها در حمل و نقل مقامات دولتی حامی نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا نیز استفاده می شد، گفت: آمریکا همچنان دارایی های متعلق به دولت ونزوئلا را هدف قرار می دهد.

دویچه وله :  اهالی سه جزیره لسبوس، ساموس و خیوس یونان در مخالفت با سیاست مهاجرتی دولت یونان دست به اعتراض عمومی زدند. در این جزایر بیش از ۴۲ هزار پناهجو اسکان داده شده‌اند و معترضان خواستار انتقال این پناهجویان به داخل یونان شده‌اند.جزایر یونان عملا فلج شده است و کارمندان پلیس، شهرداری‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی در اعتصاب‌ عمومی شرکت کرده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *