جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم

تهران- ایرنا- «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (شنبه) گفت: از آنجایی که آموزش سربازان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بخشی از جنگ ترکیبی آن علیه روسیه است، مسکو از نزدیک تمام رزمایش‌های این ائتلاف را زیر نظر دارد.

لیونی: از زمان عملیات طوفان الاقصی اسرائیل در حال سقوط آزاد است

تهران – ایرنا – «زیپی لیونی» وزیر امور خارجه اسبق رژیم صهیونیستی با اذعان به تأثیر شدید عملیات طوفان الاقصی بر رژیم صهیونیستی و ناکامی ارتش و کابینه این رژیم در مقابله با مقاومت فلسطین گفت: ما از هفتم اکتبر (15 مهرماه 1402) تاکنون به دلیل اقدامات کابینه بنیامین نتانیاهو، در حال سقوط آزاد هستیم.

وال‌استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا معتقدند پوتین احتمالاً دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است

نشریه «وال‌استریت ژورنال» روز شنبه هشتم اردیبهشت، گزارش داد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیدند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، «احتمالاً» دستور قتل الکسی ناوالنی، سیاستمدار مخالف مسکو، را صادر نکرده است. این گزارش تأکید می‌کند که واشنگتن رهبر روسیه را از مسئولیت کلی قتل ناوالنی مبرا نکرده است، زیرا این سیاستمدار مخالف با توجه به سوابق خود، چندین بار از سوی مقامات روسی هدف قرار گرفته بود.

احتمال اعزام نیروهای انگلیسی به غزه

پس از اینکه آمریکا اعلام کرد هیچ یک از نیروهای زمینی خود را به غزه اعزام نخواهد کرد، رسانه انگلیسی تلگراف نوشت احتمالا نیروهای این کشور جهت آنچه «کمک‌رسانی در ارسال محموله‌های بشردوستانه به غزه» خوانده شده، در این باریکه مستقر خواهند شد.

واکنش کنگره به جنبش دانشجویی حامی فلسطین؛ تمرکز بر یهودستیزی بجای جنایات صهیونیسم

تهران- ایرنا- جنبش دانشجویی حمایت از مردم غزه در حالی دانشگاه‌های آمریکا را فراگرفته و در حال تسری به دیگر کشورهای جهان است که قانونگذاران کنگره بجای اعتنا به نگرانی دانشجویان و تمرکز بر جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، در صدد تدوین سازوکارهایی نظارتی بر رفتارهای ضدیهودی برآمده اند.

Loading

رسانه ها؛ بحران لیبی و…

۱۳۹۸/۱۰/۳۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: اجلاس لیبی در برلین، واکنش وزارت خارجه روسیه به اظهارات پمپئو درباره لیبی،  هشدار فرانسه به بالاگرفتن تنش در لیبی، حمله نیروهای حفتر به طرابلس پس از پایان نشست برلین، اظهارات جانسون درباره اعزام نظامیان انگلیسی به لیبی،آغاز تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ترکیه، تلاش عربستان برای تغییر مسیر صادرات نفت، افزایش چشمگیر پرتاب ماهواره از سوی چین ، بازگشت پرونده هوآوی به روابط کانادا و چین، تداوم حمایت ترکیه از گروه‌های مسلح سوری به بهانه آتش‌بس در ادلب، سفر غیرقانونی رهبر مخالفان ونزوئلا به کلمبیا برای دیدار با پمپئو، انتقاد وزیرخارجه آلمان از سیاست آمریکا در قبال ایران،آزمایش موشکی جدید هند با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای  و تغییرات  در بدنه سیاست خارجی کره شمالی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

آناتولی ترکیه: طرف‌های حاضر در اجلاس لیبی در برلین بر حمایت خود از تشکیل یک دولت متحد، فراگیر، موثر و مورد تایید مجلس نمایندگان این کشور تاکید کردند. نشست برلین با حضور مقامات عالی رتبه 12 کشور جهان از جمله اعضای دائمی شورای امنیت  و نمایندگان اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب در آلمان برگزار شد . شرکت کنندگان در اجلاس لیبی در برلین به منطور برقراری آتش‌بس پایدار و یک روند سیاسی در این کشور در پایان طی بیانیه‌ای اعلام کرد: از تشکیل یک دولت متحد، فراگیر، موثر و مورد تایید مجلس نمایندگان لیبی حمایت می‌کنیم.

اسپوتنیک روسیه: سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص لیبی واکنش نشان داد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واکنش به اظهار نظر مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه “لیبیایی‌ها خودشان باید سرنوشتشان را به دور از مداخلات خارجی تعیین کنند” گفت که “مسکو دقیقا با همین کلمات برای حل مشکلات عراق، کوزوو، بهار عربی، سوریه و بحران‌های دیگر خواستار فرصت شده بود”.

یورونیوز: ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه ضمن هشدار در خصوص تهدیدهای ناشی از بالاگرفتن مناقشه لیبی بر منطقه خواستار گفتگو میان طرفین درگیر برای پایان یافتن بحران در این کشور شد. وزیر امور خارجه فرانسه که در ادامه سفر دوره‌ای خود به شمال آفریقا نسبت به اوضاع جاری در لیبی هشدار داد و توافقنامه همکاری نظامی میان آنکارا و طرابلس را مورد انتقاد قرار داد.

خبرگزاری تسنیم:  ساعاتی پس از پایان نشست برلین که برای پایان دادن به بحران لیبی و برقراری آتش بس در این کشور در آلمان برگزار شده بود، نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر به طرابلس حمله کردند. نیروهای وابسته به ژنرال حفتر برای تسلط بر منطقه القاسی، خلاطات و سدره واقع در جنوب طرابلس با نیروهای دولت وفاق ملی درگیر شدند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس اظهار کرد، نظامیان کشورش می‌توانند در صورتی که در لیبی طرح آتش‌بس پیشنهادی برقرار شود به منظور انجام ماموریت صلحبانی عازم این کشور شوند. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در پاسخ به سوال یک خبرنگار در خصوص اینکه آیا نیروهای انگلیسی ممکن است در آینده در لیبی ایفای نقش کنند تاکید کرد: در صورتی که آتش‌بس در آنجا وجود داشته باشد البته چنین اتفاقی ممکن است. این زمینه وجود دارد که ما بتوانیم در لیبی کاری را که در انجامش خوب هستیم یعنی اعزام افراد و کارشناسانی به هدف نظارت بر آتش‌بس انجام دهیم.

خبرگزاری صداو سیما: در پاسخ به اقدامات اکتشافی و بهره برداری از منابع گازی قبرس جنوبی اتحادیه اروپا ترکیه را تحریم کرد. اروپا تحریم‌ها را اقدام تنبیهی برای ترکیه می‌داند و بر اساس آن، ۷۵ درصد کمک‌های مالی خود به ترکیه را کاهش می دهد.

العالم:  عربستان سعودی برای دستیابی به گذرگاهی در دریای عرب از طریق خاک یمن برای صادرات نفت خود تلاش می کند.«لری کورب» معاون پیشین وزیر دفاع آمریکا گفت، عربستان سعودی همواره بر این مساله که چه کسی بر یمن حکومت کند توجه داشته و این به دلیل تلاش آنها برای یافتن مسیرهای جایگزین تنگه هرمز برای صادرات نفت است.

رادیو چین: چین در سال 2019 میلادی 40 ماهواره تجاری به فضا پرتاب کرد.گروه فناوری فضایی چین چندی پیش «کتاب آبی فناوری فضای چین (2019)» را در پکن منتشر کرد. بر اساس این کتاب روند توسعه ماهواره‎های تجاری چین مطلوب است و در سال 2019، چین بیش از 40 ماهواره تجاری را طراحی و به فضا پرتاب کرده است که زمینه های گوناگون مانند اطلاع رسانی، کنترل از راه دور و آزمایش‎های فنی را زیر پوشش خود قرار می‎دهند.

ان .اچ.کی ژاپن: کانادا درباره تحویل مدیر ارشد مالی شرکت هوآوی به آمریکا تصمیم می گیرد.یک دادگاه کانادایی امروز دوشنبه گفتگوها درباره اینکه آیا مدیر ارشد مالی شرکت عظیم مخابراتی چین، هوآوی، به آمریکا تحویل داده شود یا خیر را آغاز می کند.مِنگ وانژو در ماه دسامبر ۲۰۱۸ به درخواست آمریکا در کانادا دستگیر شد.

خبرگزاری فارس:  رئیس‌جمهور ترکیه با متهم کردن سوریه و کشورهای متحد آن به حمله به غیرنظامیان در ادلب، از تلاش‌های آنکارا برای برقراری آتش‌بس در این منطقه خبر داد. «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه در ادامه اظهارات مداخله‌جویانه در امور سوریه و دامن زدن به تنش‌ها در مناطق شمالی این کشور، از تلاش جهت برقراری آتش‌بس در ادلب خبر داد.

خبرگزاری ایرنا: رهبر مخالفان ونزوئلا ضمن سرپیچی از حکم ممنوعیت خروج از این کشور برای دیدار با وزیر خارجه آمریکا وارد کلمبیا شد. این سفر گوایدو با سفر وزیر خارجه ونزوئلا به تهران همزمان شده است. گوایدو روز گذشته در حالی وارد کلمبیا شد که قرار است امروز دوشنبه با مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دیدار کند.

دویچه وله :  وزیر خارجه آلمان از سیاست دولت آمریکا در برابر ایران به صراحت انتقاد کرد و نسبت به بحران فراگیر در منطقه خاورمیانه و نزدیک هشدار داد. هایکو ماس بار دیگر خواستار گفت‌وگو با تهران شد. هایکو ماس به نشریه “بیلد”  گفته است: برای بهبود شرایط در ایران نباید باب مذاکره را بست.

پارس تودی : هند یک فروند موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و امکان شلیک از زیر دریایی آزمایش کرد. مقامات  دفاعی هند اعلام کردند، این موشک  با برد 3500 کیلومتر از  یک سکوی زیر آب در جزیره “عبدل الکلام” در ایالت “اودیسا” Odisha این کشور با موفقیت پرتاب شده است.

خبرگزاری مهر:  «ری سون گوآن» جانشین وزیر خارجه کره شمالی شد. یک خبرگزاری مستقر در سئول، پایتخت کره جنوبی در گزارش خود اعلام کرد که فرد جدیدی جایگزین «ری یانگ هو» وزیر خارجه کره شمالی شده است. جایگزینی مزبور که در رسانه‌های رسمی کره شمالی به آن اشاره‌ای نشده است، بخشی از یک فرآیند تجدید سازمان سیاسی است که بر موضع دیپلماتیک این کشور اثر شایان توجهی خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *