جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده است

زرشناس استاد دانشگاه و پژوهشگر فلسفه سیاسی با اشاره به جنبش اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در حمایت از غزه گفت: عالم غرب مدرن وارد دوران بحران انحطاط خود شده، وقتی چنین اتفاقی رخ می‌دهد یعنی مدرنیته دارد کم کم قدرت اقناعی خود را از دست می‌دهد.

حمله موشکی حزب الله لبنان به میرون

مقاومت اسلامی لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: رزمندگان حزب الله، شهرک‌های شمال فلسطین اشغالی را با ده‌ها موشک هدف قرار دادند.

Loading

رسانه ها؛ واکنش ها به ساز و کار حل اختلاف برجام و…

۱۳۹۸/۱۰/۲۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: فعال شدن ساز و کار حل اختلاف برجام و واکنش ها،گفت وگوی تلفنی نتانیاهو و پامپئو درباره ایران ، تحریم دوباره کره شمالی از سوی آمریکا، گفتگوی وزیران امورخارجه ژاپن، آمریکا و کره جنوبی درباره مسئله هسته ای کره شمالی، هشدار آمریکا به عراق  برای خرید اس -۴۰۰ ، رایزنی‌های فشرده عبدالمهدی درباره اخراج آمریکا از منطقه، تحرکات در عراق برای محاکمه آمریکا در دادگاه‌های بین‌المللی، آلمان در صدد خروج نیروهای خود از اربیل ، تکذیب خبر مذاکره سوریه و ترکیه درباره مقابله با نیروهای کُرد، درخواست رئیس جمهور جدید تایوان از چین ، اظهارات مک‌کانل درباره استیضاح ترامپ، تجاوز دوباره جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه، انتقاد مادورو از سیاست جهانی آمریکا، فراخوان مورالس برای محافظت مسلحانه از مردم بولیوی و فشار روسیه به حفتر برای پذیرش آتش بس از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

یورونیوز: سه کشور اروپایی باقی مانده در برجام با انتشار بیانیه‌ای از فعال سازی ساز و کار حل اختلاف برجام موسوم به مکانیسم ماشه خبر دادند. بریتانیا، فرانسه و آلمان در این بیانیه ضمن تاکید بر اینکه این اقدام به معنای همراهی با فشار حداکثری آمریکا بر ضد ایران نیست دلیل فعال سازی این مکانیسم را ادامه کاهش تعهدات ایران در چارچوب توافقنامه وین عنوان کرده‌اند.آمریکا اعلام کرد که از تصمیم کشورهای اروپایی طرف برجام برای فعال کردن مکانیسم حل اختلافات این توافقنامه استقبال می‌کند.

العالم: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی درباره ایران و تحولات منطقه گفت وگو کردند. این چهارمین گفت‌وگویی است که در دو هفته گذشته، در بحبوحه تشدید تنش‌ها بر سر ایران، میان پامپئو و نتانیاهو انجام شده است. پامپئو در حساب کاربری‌اش در توئیتر گفت‌وگو با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را «سودمند» توصیف و خاطرنشان کرده دو طرف درباره «تحولات اخیر منطقه» گفت‌وگو کرده‌اند.

خبرگزاری ایرنا: آمریکا بار دیگر کره شمالی را تحریم کرد. وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی تحریم های جدیدی را علیه دو نهاد کره شمالی که صدور نیروی کار از پیونگ یانگ به خارج را تسهیل می کردند اعمال کرد. وزارت خزانه داری آمریکا دلیل تجریم این دو نهاد کاریابی را که یکی از آنها در چین مستقر است نقض تحریم های سازمان ملل متحد عنوان کرده بود.

ان .اچ.کی ژاپن:  وزیران امور خارجه ژاپن، ایالات متحده آمریکا و کره جنوبی درباره غیرهسته ای سازی کره شمالی با یکدیگر گفتگو کردند. گفته می شود که آنها بار دیگر تایید کرده اند که کشورهایشان در این رابطه با یکدیگر همکاری نزدیکی خواهند داشت.جزئیات این نشست در دسترس نیست ولی گفته می شود که این سه نفر با اهمیت اجرای کامل تحریم های سازمان ملل و ادامه مذاکرات آمریکا و کره شمالی برای غیرهسته ای سازی کامل آن کشور موافقت کرده اند.

خبرگزاری صداو سیما:  آمریکا به عراق درخصوص خرید سامانه ضد موشکی اس 400 از روسیه هشدار داد. وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن، عراق را در صورت خرید سامانه موشکی اس -۴۰۰ روسیه تحریم می‌کند.

خبرگزاری فارس: نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق در دیدار با رئیس پارلمان عراق و در گفت‌وگوی تلفنی با نخست وزیر کانادا درباره تحولات عراق و اخراج نیروهای خارجی از عراق رایزنی کرد. بر اساس بیانیه دفتر اطلاع رسانی رئیس پارلمان عراق دو طرف در این دیدار درباره مسائل مختلف فعلی، پیامدهای بحران کنونی در منطقه و موضوع حضور نیروهای بیگانه و ضرورت ایجاد روابطی متعادل با کشورهای دنیا به تبادل نظر پرداختند.

الکوثرفارسی: کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق از تحرک بغداد برای محاکمه دولت آمریکا در دادگاه‌های بین‌المللی به اتهام ارتکاب جنایات کشتار جمعی در عراق خبر داد. «احمد الکنانی» عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق تصریح کرد: آمریکا از سال ۲۰۰۳ تاکنون، مرتکب وحشیانه‌ترین جنایات در عراق شده که جنگ عراق، ماجراهای زندان ابوغریب، میدان النسور و ورود داعش از جمله این جنایات است و آخرین تجاوز آنها نیز هدف قرار دادن رهبران الحشد الشعبی است که همگی در مجموعه جنایات کشتار جمعی می‌گنجد.

دویچه وله: پس از حمله‌های موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکایی در عراق، دولت آلمان امکانات خروج بخشی از سربازان خود در اربیل را بررسی ‌می‌کند. برلین پیش‌تر سربازان خود از جنوب عراق خارج کرده بود.در منطقه خودمختار کردستان عراق بیش از ۱۰۰ نظامی آلمانی مستقر هستند.

خبرگزاری مهر:  یک مقام آگاه سوری اخبار منتشر شده در خصوص محور مذاکرات نشست سه جانبه اخیر در مسکو درباره مقابله با نیروهای کرد را رد کرد.خبرگزاری رویترز مدعی شده بود که در این نشست در خصوص همکاری میان سوریه و ترکیه برای مقابله با نیروهای کرد در شمال سوریه رایزنی شده است.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  رئیس جمهوری تایوان امروز (چهارشنبه) از چین خواست تا در سیاست‌هایش نسبت به این جزیره خودگردان تجدیدنظر کند. این اظهارات تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری تایوان چند روز پس از پیروزی مجددش در انتخابات مطرح شد؛ اظهارات طعنه‌آمیزی که می‌تواند منجر به تشدید تنش‌ها میان تایوان و چین شود.

خبرگزاری تسنیم: رهبر حزب اکثریت سنای آمریکا اعلام کرد جلسات استیضاح رئیس‌جمهور این کشور احتمالاً از هفته آینده آغاز خواهد شد. سناتور مک‌کانل اعلام کرد گام‌های مقدماتی برای آغاز فرآیند استیضاح ترامپ در سنا، از همین هفته برداشته خواهد شد و احتمالاً از سه‌شنبه آینده استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا در سنا رسماً کلید خواهد خورد.

رادیو چین: ارتش سوریه اعلام کرد : جنگنده‌های اسراییل به یک فرودگاه در منطقه مرکزی این کشور حمله کرده اند. یکی از افسران نظامی سوریه تایید کرد که چهار فروند موشک به منطقه فرودگاه حمله و به چند خودروی نظامی خسارت وارد کرد؛ اما هیچ هواپیمایی در این حمله هوایی آسیب ندید. تا کنون هیچ گزارشی درباره تلفات انسانی به دست نیامده‌ است.

اسپوتنیک روسیه: رئیس جمهور ونزوئلا ، نیکولاس مادورو ، طی سخنانی در مجلس مؤسسان ملی ابراز امیدواری کرد که ایالات متحده آمریکا چشم انداز یک جهان چند قطبی را تغییر داده اس ، زیرا به زودی سیاست بین المللی این کشور منجر به فاجعه جهانی خواهد شد. رئیس جمهور ونزوئلا گفت: من معتقدم که دولت آمریکا قادر است مسیر خود را تغییر داده و این فاجعه جهانی را بوجود نیاورد.

پارس تودی :  رئیس جمهوری مستعفی بولیوی، تشکیل گروهی مسلح را برای حفاظت از مردم این کشور، خواستار شد. “اوو مورالس” رئیس جمهوری مستعفی بولیوی با تایید گفته هایش در فایل صوتی تازه منتشر شده گفت: هدفش  تشکیل گروه شبه نظامی نیست بلکه گروهی مردمی با قابلیت دفاع از مردم است. رئیس جمهوری مستعفی بولیوی که در آرژانتین به سر می برد، اعلام کرده است که به زودی به کشورش باز می‌ گردد.

آناتولی ترکیه: دولت وفاق ملی لیبی از فشار روسیه به ژنرال حفتر برای پذیرش آتش بس در لیبی خبر داد. محمد طاهر سیاله، وزیر امور خارجه دولت وفاق ملی لیبی با انتشار پیامی در صفحه فیسبوکی خود، با ذکر این موضوع اظهار داشت: وزارت دفاع روسیه امروز اعلام کرده که خلیفه حفتر نظر مثبتی درباره آتش بس پیشنهادی دارد اما خواستار دو روز فرصت برای مشورت در این خصوص شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *