جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

ببینید | تصاویری از نماز خواندن یک پیرمرد در زیر آوار

یکی از اعضای دفاع غیرنظامی در غزه ویدئویی را منتشر کرده که پیرمردی در حالی که زیر آوار خانه‌اش در حال خواندن نماز صبح دیده می‌شود. خانه او پس از بمباران توسط رژیم صهیونیستی ویران شده و این مرد فلسطینی در این وضعیت نماز می‌خواند. طبق تازه‌ترین آمارهای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از آغاز جنگ تا این لحظه ۳۴۳۸۸ فلسطینی به شهادت رسیده و ۷۷۴۳۷ نفر هم زخمی شدند./فرارو

Loading

رسانه ها؛ نشستی برای بهبود روابط کره شمالی و آمریکا و…

۱۳۹۸/۱۰/۰۳ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: تلاش چین، ژاپن و کره جنوبی برای بهبود روابط کره شمالی و آمریکا، مخالفت رژیم صهیونیستی با توافق دریایی ترکیه و لیبی، تاکید آلمان بر تکمیل «نورد استریم ۲» به رغم تحریم‌های آمریکا ، شرط روسیه برای لغو تحریم‌ها علیه اوکراین، هشدار وزیر خارجه چین درباره هرگونه دخالت خارجی در این کشور، اظهارات جدید مورالس، ابراز نگرانی سازمان ملل از روند رو به رشد شهرک‌سازی صهیونیست‌ها، تلاش کویت و عربستان برای حل اختلافات بر سر میدان مشترک نفتی، توافق کی‌یف و جدایی‌طلبان اوکراین برای مبادله اسرا پیش از آغاز سال جدید میلادی، مخالفت چین با تصویب لایحه اختیارات دفاع ملی 2020 در آمریکا، ورود ارتش سوریه به شهر مهم استراتژیک جرجناز، نشست  مقامات ترکیه و روسیه درباره سوریه ، واکنش عفو بین‌الملل به تصمیم ریاض درباره عاملان قتل خاشقجی، انتقادهای بین‌المللی به احکام پرونده قتل جمال خاشقجی و تشدید مداخلات خارجی و گسترش بحران در لیبی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری فارس: در حالی که اختلافات میان دو کشور کره شمالی و آمریکا در هفته‌های اخیر بالا گرفت، امروز نشست سه جانبه ای در چین برای حل این مشکل برگزار شد. در نشست سه جانبه «چنگدو» در چین که با حضور سران سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی برگزار شد، تحولات اخیر شبه جزیره کره و بررسی راه‌های تقویت همکاری‌های این سه کشور برای دستیابی به صلح پایدار و توقف فعالیت‌های هسته‌ای کره شمالی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ان .اچ.کی ژاپن: شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن که  برای شرکت در اجلاس سه روزه سران با همتایان چینی و کره جنوبی اش، وارد چین شده است،  دردیدار با شی جین پینگ، رئیس جمهور چین گفت که دو رهبر، آینده روابط میان ژاپن و چین و نیز دیدار رسمی شی از ژاپن در بهار سال آینده را مورد گفتگو قرار داده باشند. در روز سه شنبه، آبه در یک اجلاس سه جانبه با لی کچیانگ، نخست وزیر چین، و مون جه این، رئیس جمهور کره جنوبی، در چنگدو واقع در استان سیچوان شرکت خواهد کرد.

خبرگزاری مهر:  وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از مخالفت این رژیم با توافق امضایی بین لیبی و ترکیه درباره ترسیم مرزهای دریایی در شرق مدیترانه خبر داد. وزیر خارجه رژیم صهیونیستی  گفت که این رژیم با توافق امضایی بین لیبی و ترکیه درباره ترسیم مرزهای دریایی در شرق مدیترانه مخالفت است. «یسرائیل کاتص» گفت: این موضع رسمی اسرائیل است اما به این معنا نیست که ما کشتی های جنگی را برای مواجهه با ترکیه ارسال خواهیم کرد.

خبرگزاری ایرنا: آلمان اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا پروژه احداث خط لوله انتقال گاز از روسیه به اروپا را چند ماه متوقف خواهد کرد اما در نهایت، سال آینده تکمیل می‌شود.«پیتر بایر» از نمایندگان نزدیک به «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان گفت که تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های فعال در پروژه احداث «نورد استریم ۲» «تکمیل این پروژه را به تأخیر می‌اندازد.»

خبرگزاری تسنیم:  نخست‌وزیر روسیه با تأکید اینکه بررسی لغو تحریم‌های متقابل باید از طرف اوکراین مطرح شود، ابراز اطمینان کرد: به‌رغم تحریم‌های آمریکا، گزینه‌های جایگزینی برای تکمیل خط لوله گاز “جریان شمالی‌ــ‌۲” با کمی تأخیر پیدا خواهد شد. “دیمیتری مدودف” نخست وزیر روسیه اعلام کرد که مسکو آماده است تا مسئله لغو تحریم‌ها را با دولت اوکراین بررسی کند، ولی ابتکارعمل باید از طرف کی‌یف آغاز شود.

خبرگزاری صداو سیما: وزیر خارجه چین درباره هرگونه دخالت خارجی در این کشور هشدار داد. وانگ یی(Wang Yi) وزیر خارجه چین گفت: پویا سازی بزرگ ملت چین روند اجتناب ناپذیری در تکامل تاریخ بشر است و با مشکلات و چالش های بی سابقه ای همراه خواهد بود. هرچه به این هدف نزدیک تر باشیم ، بیشتر با انواع مختلف مداخلات و حتی خرابکاری ها روبرو خواهیم شد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  اوو مورالس در مصاحبه‌ای تاکید کرد، مخالفان وی نمی‌توانند جلوی شرکت حزب او موسوم به “جنبش برای سوسیالیسم” را در رقابت انتخابات 2020 در فصل بهار آینده بگیرند و چنین تلاشهایی با توجه به این که حزب او نماینده نیمی از جمعیت کشور است، ضد دموکراسی است. رئیس جمهور سابق بولیوی گفت: آنها نمی‌توانند جلوی شرکت حزب در انتخابات را بگیرند.

الکوثرفارسی: «نیکولای ملادینوف» فرستاده ویژه صلح سازمان ملل متحد در خاورمیانه در گزارشی اعلام کرد؛ روند نگران کننده احداث شهرک‌های صهیونیستی در کرانه باختری و قدس شرقی در سال ۲۰۱۹ با ۷۰ درصد رشد نسبت به سال ۲۰۱۸ به ۱۰ هزار واحد مسکونی رسیده است. ملادینوف با ابراز نگرانی از افزایش احداث شهرک های صهیونیستی در کرانه باختری و قدس شرقی گفت: در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۷ میلادی ۶ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در این منطقه از سوی اسرائیل احداث یا با ساخت آن موافقت شد.

العالم:  از سرگیری تولید از میادین نفتی خفجی و وفرا در منطقه بی طرف بین عربستان و کویت، عرضه جهانی نفت را افزایش نخواهد داد چون کویت و عربستان، هر دو تابع سهمیه تولید شان طبق قرارداد اوپک هستند.کویت و عربستان به زودی تولید از دو میدان نفتی را که در منطقه بی طرف بین دو کشور قرار دارد آغاز می‌کنند. خالد الفاضل، وزیر نفت کویت در یک کنفرانس خبری گفت:« ما امیدواریم تا پایان سال جاری میلادی همه چیز مشخص شود و به شرایط معمول بازگردد».

یورونیوز: کی‌یف و جدایی‌طلبان هوادار روسیه بر سر تبادل زندانیان تا پیش از سال جدید میلادی به توافق رسیدند. تبادل اسرا میان دو طرف یکی از اقدامات مورد نظر برای کاهش تنش در منطقه شرق اوکراین است که در نشست صلح پاریس وعده آن داده شده بود.

رادیو چین: آمریکا اخیرا لایحه اختیارات دفاع ملی 2020 را به عنوان قانون تصویب کرد. این قانون با سیاه‌نمایی درباره توسعه نظامی چین و منفی نشان دادن مسائل تایوان، هنگ کنگ و شین جیانگ در راستای ایجاد ممنوعیت خرید کالاهای چینی به تصویب رسیده است. گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین مخالفت چین با این اقدام را رسماً اعلام کرد.گنگ شوانگ از آمریکا خواست با کنار گذاشتن اندیشه جنگ سرد و تبعیض ایدئولوژیک، نگاهی منطقی به توسعه چین و روابط آمریکا و چین داشته باشد .

اسپوتنیک روسیه: پیشروی ارتش سوریه در استان ادلب همچنان ادامه دارد و ارتش این کشور کنترل جرجناز را به دست گرفت. ارتش سوریه روز دوشنبه وارد شهر جرجناز، واقع در نزدیکی بزرگراه اصلی که از حماه تا طرابلس که تحت کنترل شبه نظامیان بود.

تی .آر.تی ترکیه:  مقامات روسیه و ترکیه در نشستی درباره وضعیت ادلب بحث و تبادل نظر کردند. صدات اونال معاون وزیر امور خارجه ترکیه سرپرستی هیئت ترکیه را بر عهده گرفت. در اجلاس هیئت ترکیه با مقامات روسیه به تلفات جانی غیر نظامیان در حملات واقع اشاره شده و به موج کوچ به ترکیه جلب دقت گردید.

آناتولی ترکیه:  سازمان عفو بین‌الملل حکم دادگاه عربستان سعودی درباره عاملان قتل جمال خاشقجی را لاپوشانی توصیف کرد.لین مالوف، مدیر تحقیقات بخش خاورمیانه عفو بین‌الملل نیز در این زمینه اعلام کرده است: “احکام مذکورعادلانه نیست و حقیقت را نمایان نمی‌سازد. ناظران مستقل را به جلسات رسیدگی به این پرونده راه ندادند و اطلاعی درباره نحوه انجام تحقیقات ارائه نشده است.

دویچه وله : ترکیه و گزارشگر سازمان ملل احکام پرونده قتل خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول را ناکافی خواندند. انتقادها بیشتر متوجه تبرئه دو نفر از نزدیکان ولیعهد عربستان در این پرونده است. سعود بن عبدالله معجب، دادستان کل عربستان سعودی صبح دوشنبه اعلام کرد رسیدگی به پرونده قتل خاشقجی به پایان رسیده و احکام ۱۱ متهم این پرونده صادر شده است.

پارس تودی : امضای توافقنامه نظامی- امنیتی و دریایی میان لیبی و ترکیه خشم بازیگران منطقه ای و فرمنطقه ای را برانگیخته و در سوی دیگر، دولت وفاق ملی تهدید کرده است که درصورت درگیری ها این توافق را اجرایی و از دولت ترکیه کمک نظامی خواهد خواست. برخی کشورهای منطقه درباره توافق طرابلس – آنکارا هشدار داده و آن را خطری برای لیبی و منطقه دانسته اند. در تازه ترین موضع گیری “نیکوس دیندیاس” وزیر خارجه یونان در سفر به شرق لیبی، منطقه در اختیار مخالفان دولت وفاق ملی لیبی، گفت: دولت وفاق ملی لیبی به نخست‌ وزیری “فائز السراج” حق امضای هیچگونه توافقنامه امنیتی و دریایی با ترکیه را ندارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *