جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

رسانه ها؛ آغاز دور جدید جنگ تجاری آمریکا و اروپا  و…

۱۳۹۸/۰۷/۱۱ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: افزایش تعرفه گمرکی کالاهای اروپایی از سوی آمریکا، تاکید چین برمقابله با جنگ تجاری آمریکا، ارائه آخرین طرح برگزیتی جانسون، هشدار فرانسه به بریتانیا درباره خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا، تایید آزمایش موشک بالستیکی از سوی کره شمالی، درخواست آمریکا از کره شمالی برای متوقف کردن اقدامات تحریک آمیز، انتقاد لاوروف از تلاش آمریکا برای عضویت بوسنی در ناتو، درخواست ونزوئلا از  شورای امنیت، توقف فعالیت‌های انتخاباتی‌ برنی سندرز ، طرح کنگره برای تحمیل کاپیتولاسیون به متحدان آمریکا در منطقه، ادامه رسوایی اوکراین‌گیت، تاکید فرانسه بر مذاکره  ایران و آمریکا و  تاکید روسیه بر آشتی ترکیه و سوریه از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

دویچه وله: آمریکا اعلام کرده که از ۱۸ اکتبر تعرفه گمرکی برای واردات هواپیما از اروپا را ده درصد افزایش می‌دهد. این افزایش شامل قطعات هواپیما نمی‌شود. تصمیم آمریکا برای افزایش تعرفه گمرکی کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا بیشتر شرکت هواپیمایی ایرباس را هدف قرار می‌دهد.گرچه شرکت هواپیمایی ایرباس در کانون دور جدید جنگ تجاری میان ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد، افزایش تعرفه‌های گمرکی شامل برخی دیگر از کالاهای اروپایی نیز می‌شود که ارزش آنها هفت و نیم میلیارد دلار گزارش شده است.

رادیو چین: گنگ شوانگ، سخنگوی وزارت خارجه چین روز پنجشنبه با اشاره به خبر اعلام اجرای تحریم علیه چند شرکت و فرد چینی از سوی آمریکا، گفت: چین نارضایتی شدید خود را از تحریمهای آمریکا علیه شرکتها و اشخاص چینی اعلام و قاطعانه با آن مخالفت می کند. چین همواره با تحریم یکجانبه و به اصطلاح «مهار درازدست» آمریکا مخالف بوده و با قلدرمآبی آمریکا برای سرکوب شرکتهای چینی با استناد به قوانین داخلی آن کشور مخالفت می کند.

خبرگزاری تسنیم: نخست‌وزیر انگلیس با ارائه کلیاتی از آخرین طرح پیشنهادی خود برای توافق با اتحادیه اروپا بر سر برگزیت تأکید کرد که برگزیت حتی در صورت پذیرفته نشدن این طرح نیز اتفاق خواهد افتاد. «بوریس جانسون» طی یک سخنرانی در شهر منچستر کلیات آخرین طرح خود برای توافق با اتحادیه اروپا را ارائه و خاطرنشان کرد: «ما پیشنهاداتی را که فکر می‌کنیم سازنده و منطقی هستند و می‌توانند منجر به شکل‌گیری یک توافق بین طرفین شوند را روی میز گذاشته‌ایم. بگذارید صراحتاً بگویم که جایگزین این طرح پیشنهادی بدون شک برگزیت بدون توافق است.»

پارس تودی:  دولت فرانسه در واکنش به تاکید دولت بریتانیا بر اجرای برگزیت، نسبت به هرگونه اقدام لندن برای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا هشدار داد. «سیبت اندیای» سخنگوی دولت فرانسه با انتقاد از دولت بریتانیا برای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا، اعلام کرد: پاریس انتظار دارد تا لندن تغییرات اساسی در روند خروج از اتحادیه اروپا را اجرا کند.اندیای افزود، نحوه و زمان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بسیار مهم است .

خبرگزاری ایرنا:  کره شمالی اعلام کرد در راستای تقویت توانایی های دفاعی خود، یک موشک بالستیک (SLBM) را با موفقیت آزمایش کرده است.خبرگزاری مرکزی کره شمالی روز پنجشنبه اعلام کرد آکادمی علوم دفاعی این کشور بامداد چهارشنبه نوع جدیدی از موشک بالستیک «Pukguksong-3» را در آبهای خلیج وونسان به صورت عمودی به سمت دریای شرقی پرتاب کرده است.

 ان .اچ.کی ژاپن:  وزارت امور خارجه ایالات متحده از کره شمالی خواسته است تا پیش از مذاکرات آتی غیر هسته ای شدن میان واشنگتن و پیونگ یانگ از اقدامات تحریک آمیز خودداری کند.همچنین این وزارتخانه از پیونگ یانگ خواسته است تا قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل درباره متوقف کردن آزمایش های هسته ای و موشکی را رعایت کند.

خبرگزاری صداو سیما:  سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در سخنانی در شانزدهمین نشست سالانه «باشگاه گفتگوی والدای» گفت: آمریکا و برخی از حامیان اروپایی اش با نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تلاش کرده اند بوسنی و هرزگوین را به ناتو بکشند. وی افزود: «آمریکا و برخی کشور‌های عمده اروپایی غربی می‌خواهند که احزاب بوسنیایی و برخی احزاب کروات برای تشکیل دولتی اتحادی در بوسنی تلاش کنند. هدف ساده است: کشاندن بوسنی به ناتو.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): ونزوئلا از شورای امنیت خواسته است تا تایید کند که آمریکا و ۱۰ کشور دیگر هیچ حقی برای توسل به “پیمان کمک متقابل بین آمریکایی” و استفاده از قوه قهریه علیه این کشور آمریکای لاتین ندارند. ساموئل مونکادا، سفیر ونزوئلا در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به شورای امنیت تاکید کرد این پیمان سال ۱۹۴۷ به عنوان “ابزاری” برای اجرای محاصره دریایی استفاده می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در تاریخ اول اوت تهدید کرده بود.

 خبرگزاری مهر: برنی سندرز، یکی از نامزدهای حزب دموکرات برای رقابت با دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دلیل مشکلات جسمی و اختلال در سلامتی خود، فعالیت‌های انتخاباتی‌اش را متوقف کرد. در همین ارتباط گفته شده، برنی سندرزِ ۷۸ ساله به دلیل احساس درد در ناحیه قفسه سینه، در یک بیمارستان در شهر «لاس وگاس» ایالت نوادا بستری شده است.

خبرگزاری فارس: سناتورهای آمریکایی با افزودن یک متمم به بودجه دفاعی این کشور، درصدد غیرقانونی کردن بازداشت اتباع خود و همچنین کارمندان محلی نهادهای دیپلماتیک آمریکا در عربستان سعودی، مصر و ترکیه است. قانونگذاران سنای آمریکا به منظور اعمال فشار بر ریاض، قاهره و آنکارا در موضوع دستگیری اتباع آمریکایی و کارکنان سفارت‌ و کنسولگری‌های این کشور، یک متمم بحث‌برانگیز را تصویب کردند که طبق آن واشنگتن می‌تواند به بهانه بازداشت اتباع خود، علیه این سه کشور متحد آمریکا تدابیر تنبیهی وضع کند.

العالم:  روزنامه آمریکایی گزارشی را منتشر کرده که نشان می‌دهد معاون ترامپ هم در افتضاح موسوم به اوکراین‌گیت دخیل بوده است.«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا بارها پای «مایک پنس»، معاون خود را نیز به پرونده «اوکراین‌گیت» کشانده است. این مطلب را روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست در گزارشی که روز دوم اکتبر منتشر کرده فاش کرده است.

یورونیوز:  ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه می‌گوید ایران و آمریکا یک بازۀ زمانی یک ماهه تا روز ششم نوامبر (۱۵ آبان) برای مذاکره بر سر برنامۀ هسته‌ای ایران و امنیت در خاورمیانه در اختیار دارند. ایران تهدید کرده است که گام چهارم کاهش تعهدات برجامی خود را در روز هفتم نوامبر (۱۶ آبان) اعلام خواهد کرد.وزیر خارجه فرانسه روز چهارشنبه در کمیسیون امور خارجی پارلمان ملی این کشور گفت: «ما بر این باوریم که ابتکارات ما که تاکنون جواب نداده، همچنان روی میز قرار دارد.»

آناتولی ترکیه:  وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو خواهان آشتی و برقراری ارتباط میان ترکیه و سوریه در خصوص شرق فرات است. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه طی سخنانی در شانزدهمین نشست باشگاه بین‌المللی مباحثه‌ای والدای در سوچی پیرامون عملیات احتمالی ترکیه در شرق فرات اعلام کرد: از دیدگاه ما طرفین می توانند به آشتی برسند. در این خصوص آماده ارائه هر گونه کمک هستیم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *