جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

رسانه ها؛رایزنی‌های اتمی همزمان با آغاز گام سوم ایران و…

۱۳۹۸/۰۶/۱۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: سفر مدیرکل موقت آژانس بین المللی انرژی  اتمی به تهران همزمان با آغاز گام سوم ایران، واکنش روسیه به گام سوم ایران، ادامه بحران در کابینه جانسون، درخواست سه کشور درباره خروج نظامیان خارجی از افغانستان، ادامه حرکات اعتراضی در هنگ کنگ، آغاز گشت زنی مشترک نیروهای آمریکا و ترکیه در شمال سوریه، رایزنی تلفنی ماکرون و بن‌سلمان درباره تحولات منطقه، استقبال روسیه و اوکراین از تبادل زندانیان، ادامه تنش در روابط پاکستان و هند، انتصاب فرستاده ویژه جدید چین در امورخاورمیانه، برگزاری رزمایش بزرگ نظامی در چین، لفاظی دوباره  بولتون درباره برنامه هسته ای ایران، شرط مادورو برای از سرگیری مذاکرات با مخالفان، لغو مذاکرات آمریکا با طالبان و رزمایش مشترک سه جانبه جمهوری آذربایجان، ترکیه و گرجستان ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری ایرنا: یک هفته پس از انتشار شانزدهمین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران، مدیرکل موقت این نهاد امروز یکشنبه وارد تهران شد.این سفر درحالی صورت میگیرد که جمهوری اسلامی ایران برداشتن گام سوم در جهت کاهش تعهدات برجامی خود را روزشنبه بطور رسمی اعلام کرد.سفر مدیرکل موقت آژانس به تهران که عصر یکشنبه پایان می یابد، برای نخستین بار و در شرایطی صورت می گیرد که ایران گام سوم کاهش تعهدات برجامی خود (پس از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ در ماه می ۲۰۱۸) را آغاز کرده است.

خبرگزاری تسنیم: نماینده روسیه در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد: گام سوم ایران در کاهش تعهدات برجامی را نباید حادثه‌ای غم‌انگیز دانست و این تصمیم‌گیری علامت دوباره‌ای درباره لزوم توازن منافع در چارچوب توافق هسته‌ای است. “میخائیل اولیانوف” اعلام کرد که تصمیم ایران برای استفاده از سانتریفیوژهای جدید را نباید مسئله‌ای غم‌انگیز ارزیابی کرد، این اقدام همچنان تحت نظارت آژانس قرار دارد و ارسال علامت مجددی از سوی تهران درباره ضرورت ایجاد توازن منافع در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هسته‌ای این کشور است.

خبرگزاری فارس:  وزیر کار و امور بازنشستگی انگلیس از سمت خود استعفا داد و با این کار بحران برگزیت در کابینه نخست‌وزیر جدید این کشور را پیچیده‌تر کرد.همزمان با افزایش مخالفت‌ها در انگلیس با خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا و سخت‌تر شدن اوضاع برای «بوریس جانسون» نخست‌وزیر این کشور، از لندن خبر می‌رسد که یک وزیر دیگر کابینه وی استعفا داد.«امبر راد» وزیر کار و امور بازنشستگی بریتانیا بامداد یکشنبه از سمت خود استعفا داده و جایگاه ناظمی حزب محافظه‌کار در پارلمان را نیز کنار گذاشت.

خبرگزاری صداو سیما: مقامات پاکستان، چین و افغانستان خواستار خروج نیرو‌های نظامی خارجی از کابل شدند.در حالی که مقامات طالبان و آمریکا به انعقاد توافق نزدیکتر می‌شوند، مقامات پاکستان، چین و افغانستان خروج منظم نیرو‌های نظامی خارجی از افغانستان را خواستار شدند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  تظاهرکنندگان هنگ‌کنگی در ادامه اعتراضات ماه‌های اخیرشان قصد دارند امروز (یکشنبه) به سمت سفارت آمریکا در این دولت‌شهر راهپیمایی کنند تا به این ترتیب حمایت‌های بین‌المللی بیشتری را به اعتراضات‌شان جلب کنند. تظاهرات امروز در حالی برگزار می‌شود که این معترضان روز شنبه در اقدامات اعتراضی خود تلاش کردند تا حمل و نقل به مقصد و از مبدأ فرودگاه بین‌المللی هنگ کنگ را مختل کنند اما پلیس با آن‌ها مقابله کرد.

 خبرگزاری مهر:   رسانه های خبری تصاویر گشت زنی نیروهای آمریکایی و ترک را در منطقه امن واقع در شمال سوریه منتشر کردند. این گشتی ها میان روستاهای الحشیشه و نص تل واقع در شرق شهر تل أبیض در رفت و آمد هستند.پیشتر خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه اعلام کرد که بود که آنکارا قصد دارد گشت زنی های مشترک خود را در منطقه امن در شمال شرق سوریه از روز یکشنبه آغاز کند.

الکوثرفارسی: ولیعهد عربستان سعودی و رئیس‌جمهوری فرانسه طی گفت‌وگویی تلفنی، روابط دوجانبه میان ریاض و پاریس و اوضاع در منطقه خاورمیانه را بحث و بررسی کردند.طی تماس تلفنی «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهوری فرانسه با «محمد بن‌سلمان» ولیعهد سعودی، بر شراکت استراتژیک میان دو کشور تأکید و درباره آخرین تحولات در منطقه خاورمیانه و تلاش‌های صورت‌گرفته برای برقراری امنیت و ثبات منطقه بحث و بررسی شد.

العالم:  رؤسای جمهور روسیه و اوکراین در گفتگویی تلفنی تبادل اخیر زندانیان میان دو کشور را مثبت ارزیابی کرده و آن را گامی مهم در مسیر عادی سازی روابط دو کشور قلمداد کردند. سرویس مطبوعاتی دفتر ریاست جمهوری روسیه شامگاه شنبه اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین» با «ولادیمیر زلنسکی» همتای اوکراینی خود بطور تلفنی گفتگو کرده است.بنا بر این گزارش، تماس تلفنی مذکور از جانب طرف اوکراینی برقرار شده است.

یورونیوز:پاکستان بر خلاف روال معمول، درخواست هند برای عبور هواپیمای رام نات کوویند، رئیس جمهوری این کشور از حریم هوایی خود را رد کرد و علت آن را «رفتارهای» اخیر دهلی نو اعلام کرد. این تصمیم در زمانی گرفته شده که تنش میان دو کشور در پی بحران کشمیر بطور قابل توجهی افزایش یافته است.شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان گفت: «رئیس جمهوری هند برای استفاده از حریم هوایی پاکستان با هدف سفر به ایسلند درخواست مجوز کرده بود؛ اما ما تصمیم گرفتیم که چنین اجازه‌ای به او ندهیم.

رادیو چین: جایی جون، فرستاده ویژه جدید دولت چین در مساله خاورمیانه گفت: چین تمایل دارد روابط همکاری نزدیکی با همه طرفهای ذیربط برقرار کند و ضمن تلاش برای میانجیگری و پیشبرد مذاکرات صلح، برای توسعه صلح، ثبات و امنیت در منطقۀ خاورمیانه نقش مثبت و سازنده ای ایفاء کند. قبلاً به عنوان معاون وزیر خارجه، سفیر چین در لیبی و سفیر تام الاختیار چین در فرانسه و موناکو فعالیت کرده است.

ان .اچ.کی ژاپن: چین اولین تمرین رژه نظامی را که به عنوان بخشی از مراسم هفتادمین سالگرد بنیانگذاری این کشور برنامه ریزی شده است، از شامگاه شنبه تا ساعات آغازین یکشنبه به وقت محلی، برگزار کرده است. چین بر آن است تا این مراسم را روز یکم اکتبر امسال، در میدان «تیان آنمن» در مرکز شهر پکن و در حضور شی جین پینگ، رئیس جمهور آن کشور، و سایر مقام های عالی رتبه برگزار نماید.

اسپوتنیک روسیه: مشاور امنیت ملی آمریکا در توئیتی با استناد به گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت که ایران می‌تواند فعالیت‌های هسته‌ای خود را مخفی کند. جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا در توئیتی نوشت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای مدیریت خود اطلاع داد که ایران می تواند مواد هسته‌ای و فعالیت‌های مرتبط را پنهان کند.

تی .آر.تی ترکیه:  رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرد که برای از سرگیری مذاکرات با مخالفان، خوان گوآیدو رهبر مخالفان باید رویکرد خود درباره منطقه اسیکوییبو بالا را تغییر دهدبر اساس گزارش‌ رسانه‌های ونزوئلا، مادورو درباره از سرگیری این مذاکرات که به دلیل حمایت خوآن گوایدو رئیس جمهور خودخوانده این کشور از تحریم‌های آمریکا علیه دولت ونزوئلا متوقف شده بود، اظهار داشت: “باید مساله اسیکوییبو بالا هر چه سریع‌تر حل شود.

دویچه وله : دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با انتشار یک پست توییتری خبر از خاتمه مذاکرات صلح بین نمایندگان آمریکا و طالبان داده است. پیش از آن زلمای خلیل‌زاد، نماینده ارشد آمریکا در مذاکرات صلح از کسب توافق با نمایندگان طالبان بر سر استقرار صلح در افغانستان خبر داده بود.

پارس تودی :  رزمایش مشترک سه جانبه نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان، ترکیه و گرجستان برگزار شد.وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با انتشار اطلاعیه ای هدف از برگزاری این رزمایش مشترک چهار روزه را افزایش توان نیروهای نظامی سه کشور به منظور تامین امنیت طرح های اقتصادی مشترک اعلام کرد.همزمان اعلام شد، تمرین های مشترک نیروی هوایی جمهوری آذربایجان و ترکیه که از روز دوشنبه 11 شهریور (دوم سپتامبر) آغاز به کار کرده است تا روز دوشنبه 25 شهریور (16 سپتامبر) ادامه خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *