جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

Loading

رسانه ها؛ هشدار هند به چین برسرکشمیر و…

۱۳۹۸/۰۵/۲۲ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: هشدار شدید دهلی نو به پکن برای دورماندن از مناقشه کشمیر، نگرانی پامپئو از  پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران، اعزام سومین کشتی جنگی انگلیس به خلیج فارس ، مخالفت بغداد با حضور رژیم صهیونیستی در ائتلاف دریایی آمریکا، حمایت قاطعانه کره شمالی از موضع چین در مساله هنگ کنگ ، استقرار نیروهای مسلح پلیس چین در نزدیک هنگ کنگ، اجرایی‌شدن ممنوعیت خرید تجهیزات چینی در آمریکا، دیدار محرمانه روسای اطلاعات دو کُره، طرح رژیم صهیونیستی برای ساخت دیوار در مرز غزه، حضور هیئت آمریکایی در شهر شانلی اورفا ترکیه ، ناکامی پارلمان ایتالیا در حل بحران دولت، نقض آتش‌بس موقت  در لیبی ، سفر بی حاصل جان بولتون به بریتانیا و افزایش کسری بودجه دولت آمریکا ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  پس از آنکه پاکستان اعلام کرد مساله کشمیر را با حمایت چین به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع می‌دهد، هندوستان به پکن هشدار داد که از مناقشه کشمیر دور بماند. اظهارات مطرح شده از سوی سوبراهمانیام جیشانکار، وزیر خارجه هندوستان پس از آن گفته شد که همتای پاکستانی‌ وی به چین رفت تا حمایت متحدان را برای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه دهلی تو درباره لغو خودمختاری کشمیر جلب کند. وزارت خارجه هندوستان اعلام کرد: تصمیمات درباره مساله کشمیر یک موضوع شخصی برای هندوستان است. هندوستان درباره موضوعات داخلی کشورهای دیگر اظهارنظر نمی‌کند و انتظار دارد که سایر کشورها هم چنین کاری کنند.

خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه آمریکا با انتشار توئیتی از نزدیک شدن زمان پایان تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه تهران ابراز نگرانی کرده است. مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا با انتشار پیامی در توئیتر ضمن ابراز نگرانی نسبت به نزدیک شدن زمان پایان تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، از متحدان ایالات متحده خواسته است تا فشارها علیه تهران ار افزایش دهند.

یورونیوز: بریتانیا اعلام کرد که یکی دیگر از کشتی‌های جنگی خود موسوم به «اچ‌ام‌اس کنت» را رهسپار خلیج فارس کرده تا به ائتلاف نظامی دریایی بپیوندد که تحت رهبری ایالات متحده آمریکا قصد تامین امنیت کشتی‌های تجاری در این منطقه را دارد.یک هفته پیش از این بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا ضمن اعلام رسمی الحاق کشورش به این ائتلاف نظامی گفته بود: «ما همچنان به کار در کنار ایالات متحده و دیگران ادامه خواهیم داد تا به راه حلی بین‌المللی در تنگه هرمز دست پیدا کنیم.»

الکوثرفارسی:  وزیر امور خارجه عراق در واکنش به احتمال حضور رژیم صهیونیستی در ائتلاف خودخوانده نظامی آمریکا در خلیج فارس تاکید کرد بغداد با مشارکت رژیم صهیونیستی در این ائتلاف دریایی مخالف است. محمدعلی الحکیم وزیر امور خارجه عراق در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: وجود نیروهای غربی در منطقه، عامل افزایش تنش هاست. «یسرائیل کاتز» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی گفته بود اسراییل در ائتلاف نظامی آمریکا در خلیج فارس مشارکت می کند. 

رادیو چین: سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی اظهار داشت: کره شمالی با تمام نیرو از موضع و اقدامات چین در رابطه با مساله هنگ کنگ پشتیبانی می کند.سخنگوی کره شمالی خاطر نشان کرد: اخیرا، کره شمالی نسبت به تلاش های اخیر نیروهای خارجی برای مداخله در امور هنگ کنگ که امور داخلی چین است، تضعیف امنیت و نظم اجتماعی هنگ کنگ و آسیب رسانی به جان و مال شهروندان این منطقه، ابراز نگرانی و مخالفت خود را اعلام کرده است.

ان .اچ.کی ژاپن: روزنامه گلوبال تایمز چین می گوید که نیروهای مسلح پلیس خلق در شنژن، شهر مجاور هنگ کنگ، مستقر شده اند.نسخه انگلیسی این رسانه وابسته به حزب کمونیست گزارش داد که نیروی شبه نظامی پلیس «ظاهرا برای تمرین های گسترده» در این شهر مستقر هستند.

اسپوتنیک روسیه: آمریکا خرید تجهیزات مخابراتی از شرکت های مخابراتی چینی، توسط نهادهای فدرال را ممنوع اعلام کرد.این ممنوعیت روز 13 ماه اوت به اجرا درمی‌آید. در فهرست منتشره از وزارت دفاع آمریکا، ناسا و دفتر خدمات عمومی نام برده شده است.

خبرگزاری فارس: یک رسانه کره جنوبی گزارش داد که روسای اطلاعاتی سئول و پیونگ یانگ 2 هفته بعد از نشست ناکام رهبران آمریکا و کره شمالی در ویتنام با یکدیگر دیدار کرده بودند. روسای سازمان‌های اطلاعاتی کره جنوبی و کره شمالی در ماه آوریل (۱۲ فروردین تا ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸) بعد از شکست دیدار و نشست «دونالد ترامپ» و «کیم جونگ اون» در هانوی ویتنام، دیداری محرمانه داشتند.

العالم:  رژیم صهیونیستی در ادامه تنگ تر کردن محاصره نوار غزه، قصد ساخت یک “دیوار امنیتی” در مرز غزه و سرزمین اشغالی فلسطین را دارد. بر اساس این گزارش، این دیوار به ارتقاع ۶ متر و طول ۹ کیلومتر در مرز شمالی غزه کشیده خواهد شد. وزارت جنگ و دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی برای ساخت این دیوار تصمیم خواهند گرفت.

آناتولی ترکیه:   وزارت دفاع ترکیه از حضور یک هیئت آمریکایی در شهر شانلی اورفای ترکیه در چارچوب زمینه‌سازی برای تشکیل مرکز اقدام مشترک جهت ایجاد منطقه امن در شمال سوریه خبر داد.وزارت دفاع ترکیه طی اطلاعیه ای اعلام کرد: در چارچوب زمینه‌سازی برای تشکیل مرکز اقدام مشترک جهت ایجاد منطقه امن در شمال سوریه، هیئت 6 نفره از آمریکا به شانلی‌اورفا آمدند.

تی .آر.تی ترکیه: وزارت کشور ترکیه  اعلام کرد: در عملیات نیروهای ژندارمری کشور در مناطق روستایی شهرستان یوکسک اوا در استان حکاری 4 تروریست پ.ک.ک از پای درآمدند.گفتنی است عملیات نیروهای امنیتی ترکیه برای نابودی تروریست‌ها در منطقه همچنان ادامه دارد.

 خبرگزاری مهر:  پارلمان ایتالیا در نشست ویژه خود درباره بررسی طرح رای عدم اعتماد به دولت این کشور نتوانست به توافق دست پیدا کند.بر این اساس قرار است نشست ویژه دیگری در پارلمان ایتالیا برگزار شود.گفتنی است این تصمیم از آنجا اتخاذ شده است که حزب راست افراطی «لیگ» به رهبری «متئو سالوینی» وزیر کشور ایتالیا روز پنجشنبه اعلام کرد که به دنبال ارائه طرح رای عدم اعتماد به دولت ائتلافی است.

دویچه وله :  توافق بر سر آتش‌بس موقت در لیبی که با میانجیگری سازمان ملل کسب شده بود، دوام چندانی نداشت. اخبار حکایت از حمله به فرودگاه معیتیقه دارند. بر اساس اظهارات مسئولان این فرودگاه، همه پروازها تا اطلاع ثانوی لغو شده‌اند.طرفین درگیر در جنگ لیبی پذیرفته بودند که به جنگ در طرابلس به طور موقت پایان دهند.

پارس تودی :  سفر دو روزه جان بولتون به لندن و دیدارهایی که تاکنون با مقامات ارشد بریتانیایی داشته است، آشکار کرد که مقامات این کشور روی خوشی به درخواست های زیاده طلبانه دولت ترامپ نشان نداده اند.بولتون امیدوار بود که در جریان این سفر موفق به کسب همراهی کامل دولت جانسون با خواسته های واشنگتن درباره ایران و چین شود، اما اکنون وی آشکارا در این باره ابراز ناامیدی کرده است.

خبرگزاری صداو سیما: وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد :کسری بودجه سال مالی جاری تا ژوئیه نسبت به مدت مشابه سال قبل 27درصد افزایش نشان می دهد.با افزایش دو برابری هزینه ها نسبت به درآمدهای مالیاتی، کسری بودجه دولت آمریکا در 10 ماه اول سال مالی جاری با افزایش 183 میلیارد دلاری به مبلغ 867 میلیارد دلار رسید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *