جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

وزیر خارجه اسرائیل در واکنش به حکم احتمالی دادگاه لاهه: اگر لازم باشد به خارج نمی‌رویم

شبکه ۱۲ اسرائیل به نقل از «یسرائیل کاتس»، وزیر امور خارجه این رژیم مدعی شد حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه «ریاکاری مطلق» است. وی با اشاره به عواقب صدور این حکم افزود، اگر لازم باشد مقامات در اسرائیل می‌مانند و آن را ترک نخواهند کرد.

جنگ حامیان و مخالفان بایکوت اسرائیل

جنگ حامیان و مخالفان بایکوت اسرائیل

با تداوم و تشدید جنایات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در باریکه غزه، علاوه بر تبعات سیاسی و حقوقی و همچنین فشارهای جدی رسانه ای و افکار عمومی که حتی به جنگ جامعه آمریکا با دولت بایدن هم منجر شده است و معترضین به کشتار صهیونیست‌ها، سنگر دانشگاه‌های آمریکا را تسخیر کردند، فضایی را به وجود حتی محافل آکادمیک و علمی هم به دنبال بایکوت چهره‌های صهیونیست است؛ اتفاقی که اگر ‌بی نظیر نباشد می‌تواند به عنوان یک اتفاق کم نظیر تلقی شود. البته پیشتر هم رسانه‌ها و گزارشات خبری حکایت از این داشت که طی ۸ ماه گذشته که اشغالگران کشتار مردم فلسطین در باریکه غزه را بدون توجه به فضای بین المللی در دستور کار دارند، سبب بایکوت دیپلماتیک آنها شده بود. یعنی وزارت امور خارجه برخی کشورها و حتی سران دولت‌ها از دیدار رسمی با مقمات صهیونیست در منظر افکار عمومی و رسانه‌ها و با حضور فیلمبرداران و عکاسان و روزنامه نگاران و خبرنگاران خودداری می‌کردند و یا اساساً از پذیرش هیئت‌های دیپلماتیک صهیونیستی جلوگیری می‌کردند.
Loading

رسانه ها؛ خطر وقوع جنگ در کشمیر و…

۱۳۹۸/۰۵/۱۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: افزایش تنش ها در کشمیر هند، اخطار جدی عمران خان نسبت به اقدامات تنش‌زای هند در کشمیر، هشدار رهبر کره شمالی به آمریکا و کره جنوبی ، مخالفت شدید چین با استقرار موشک‌های میان برد آمریکا در آسیا و اقیانوسیه، تداوم فشار آمریکا بر مادورو به‌رغم توازن در مذاکرات ونزوئلا، شکایت کاراکاس از آمریکا به شورای امنیت، اظهارات مقام آلمانی درباره تشکیل ائتلاف دریایی اروپا، عربستان به دنبال مذاکرات مستقیم با انصارالله ، هشدار وزیر دفاع آمریکا به ترکیه، تاکید اردوغان برآغاز عملیات جدید در شمال سوریه ، واکنش چین به قرارگرفتن نامش در فهرست کشورهای دستکاری کننده ارز از سوی آمریکا، احضار سفیر ژاپن به وزارت خارجه روسیه، تقویت شبکه مخفی داعش در سوریه و عراق و مذاکرات آمریکا و طالبان ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری صداو سیما: با تصمیم دولت هند برای لغو وضع خودمختاری کشمیر اوضاع در این منطقه همچنان پرتنش است. در کشمیر هم اکنون  هرگونه تجمع ممنوع و ارتباطات مختل شده است و نیرو‌های ارتش هند نیز به این منطقه اعزام شده اند. از زمان اعلام لغو خودمختاری کشمیر از سوی دولت هند، تنش در این منطقه بالا گرفته است.آمیت شاه، وزیر کشور هند در پارلمان این کشور گفت: جامو و کشمیر بخشی از هند هستند.

خبرگزاری تسنیم:  نخست وزیر پاکستان در نشست فوق العاده پارلمان این کشور برای بررسی نقض قوانین حمایتی از مردم کشمیر توسط هند اعلام کرد: در صورت ادامه این رفتار خطر جنگ جدی است. «عمران خان» اعلام کرد: در صورت نیاز به دیوان کیفری بین المللی مراجعه خواهیم کرد.وی تصریح کرد: رفتار غیردوستانه هند در کشمیر اشغالی خطر بازگشت به جنگ‌های تاریخی میان اسلام آباد و دهلی نو را افزایش داده است.

خبرگزاری فارس:  رهبر کره شمالی بامداد چهارشنبه گفته اقدام این کشور در پرتاب موشک‌های هدایت‌شونده تاکتیکی به منظور هشدار به مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی انجام شده است. «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی بامداد چهارشنبه گفته اقدام این کشور در پرتاب موشک‌های هدایت‌شونده تاکتیکی به منظور هشدار به مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی انجام شده است. کره شمالی در کمتر از دو هفته گذشته اقدام به آزمایش چهار موشک کوتاه‌برد کرده و به آمریکا هشدار داده ممکن است «مسیر جدیدی» را انتخاب کند.

دویچه وله : جمهوری خلق چین با قصد آمریکا مبنی بر استقرار موشک‌های میان برد در منطقه آسیا و اقیانوسیه به شدت مخالفت کرد.فو کونگ، سرپرست بخش کنترل تسلیحات در وزارت خارجه چین گفت چنانچه آمریکا موشک‌های تازه‌ای در خاور دور مستقر کند، چین به اقدامات متقابلی دست خواهد زد. او این اقدامات تلافی‌جویانه را مشخص نکرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): نمایندگان نیکولاس مادورو، رئیس‌ جمهوری ونزوئلا و خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون کاراکاس چندین هفته است دیپلماسی رفت و برگشت به باربادوس دارند و تلاش دارند توافقی روی یک مسیر مشترک برای برون‌رفت از بن‌بست بلندمدت سیاسی حاصل شود.خورخه آریزا، وزیر خارجه ونزوئلا در یک کنفرانس خبری برای محکوم کردن اظهارات جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا که از توقیف دارایی‌ها دفاع می‌کرد، گفت: آنها برای پویا کردن گفت‌وگوها تلاش می‌کنند اما هیچکس، حتی ۱۰۰۰ ترامپ یا ۵۰۰ بولتون هم باعث نخواهند شد که ما میز مذاکره را ترک کنیم.

العالم:  نماینده ونزوئلا در سازمان ملل بامداد چهارشنبه با ارسال نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل خواستار تحقیق درباره حوادث مربوط به هواپیماهای جاسوسی آمریکا و حضور کشتی های نظامی آن در فضای دریایی کشورش شد. «ساموئل مونکادا» نماینده ونزوئلا در سازمان ملل به خبرنگاران گفت: در این نامه به شورای امنیت سازمان ملل اطلاع دادیم که چگونه دولت آمریکا با ارسال هواپیماهای جاسوسی به منطقه اطلاعات پرواز و بدون هیچ گونه اخطار، به دنبال درگیری نظامی با دولت کاراکاس است.

خبرگزاری ایرنا: یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آلمان گفت، مذاکرات برلین با شرکای اروپایی برای تشکیل یک ائتلاف دریایی در خلیج فارس زمان بر خواهد بود.این سخنگوی وزارت خارجه آلمان به خبرگزاری آلمانی «د.پ.آ» افزود: این کشور در حال متقاعد کردن شرکای اروپایی خود برای تشکیل یک ائتلاف دریایی برای شناسایی و اطلاع رسانی در خلیج فارس است.

الکوثرفارسی: روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا نوشت بعد از شکست ائتلاف سعودی در جنگ یمن تلاش‌های جدی از سوی عربستان برای انجام مذاکرات مستقیم با انصارالله یمن آغاز شده و عربستان به دنبال رسیدن به توافق سیاسی با انصارالله برای خروج از بحران یمن است. به نوشته این روزنامه، تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان بدترین بحران انسانی در جهان ماه میلادی گذشته شاهد پیشرفت بود چراکه امارات از عقب‌نشینی نیروهایش از یمن و تلاش برای صلح خبر داد. عربستان نیز می‌گوید که به دنبال راهکار سیاسی برای پایان جنگ است.

یورونیوز: مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا هرگونه تجاوز نیروهای نظامی ترکیه به خاک سوریه را «غیر قابل قبول» توصیف کرد. اسپر که در جریان سفر دوره‌ای خود به شرق آسیا وارد ژاپن شده، به خبرنگاران همراهش گفت: «به روشنی باور داریم هر اقدام یک‌جانبه آن‌ها [ترکیه] غیر قابل قبول خواهد بود.» وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا درباره واکنش واشنگتن به ورود دوباره نیروهای ترکیه به سوریه افزود: «ما از چنین ورودهای یک‌جانبه‌ای جلوگیری خواهیم کرد.»

آناتولی ترکیه:  رئیس جمهور ترکیه از آغاز قریب‌الوقوع دور تازه عملیاتی در ادامه عملیات سپر فرات و شاخه زیتون در شمال سوریه خبر داد. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه طی سخنانی در یازدهمین کنفرانس دیدار با سفیران در آنکارا اعلام کرد: دور تازه عملیاتی را که ادامه سپر فرات و شاخه زیتون خواهد بود، در آینده نزدیک انجام خواهیم داد.

رادیو چین:  سخنگوی وزارت خارجه چین به اقدام وزارت خزانه داری آمریکا در قرار دادن نام چین در «فهرست کشورهای دستکاری کننده ارز» واکنش نشان داد. هوا چون یینگ گفت: «کشور دستکاری کننده ارز» معیاری است که آمریکا با چشم پوشی از وقایع عینی به طور خودسرانه تهیه کرده و حالا نیز این برچسب را بر چین زده است. این اقدام زشت دیگر از سوی آمریکا به منظور تشدید اصطکاک تجاری است.

ان .اچ.کی ژاپن:  ایگور مورگولوف، معاون وزیر خارجه روسیه سفیر ژاپن، تویوهیسا کوزوکی را احضار کرد. وزارت خارجه روسیه به نقل از مورگولوف اعلام کرده که مسکو انتقاد نسبت به فعالیت های انجام شده در این جزایر که در نتیجه جنگ جهانی دوم به طور قانونی ضمیمه خاک روسیه شده اند را نمی تواند تحمل کند. مورگولوف همچنین گفته که اعتراضات ژاپن تقریبا تلاشی برای دخالت در امور داخلی روسیه محسوب می شود. ژاپن نسبت به دیدار هفته گذشته دمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه از جزیره اِتوروفو اعتراضی را تسلیم مسکو کرده بود. اتوروفو یکی از چهار جزیره تحت کنترل روسیه است که ژاپن نیز ادعای مالکیت آنها را دارد.

اسپوتنیک روسیه:  گروه تروریستی داعش که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بارها قلع و قمع آنرا در عراق و سوریه اعلام کرده، در ماه های اخیر تقویت شده و شبکه زیر زمینی و مخفی خود در این کشورها را گسترش می دهد. این نتیجه گیری در گزارش گلن فاین، بازرس کل وزارت دفاع آمریکا درباره جریان عملیات موسوم به “قاطعیت تزلزل ناپذیر” انجام شده که نظامیان امریکا و متحدانش طی 5 سال اخیر در حال اجرای آن در خاورمیانه هستند.

تی .آر.تی ترکیه:  طالبان اعلام کرد، در چهارچوب مذاکرات صلح که با امریکا به پیش برده می شود، در مورد حل اختلاف نظرها بر سر خارج ساختن سربازان امریکایی از افغانستان توافق حاصل شده است یکی از مقامات طالبان که نامش را فاش نکرد، درباره مذاکرات بین الافغانی اظهار داشت که طرفین در پایان نشست دو روزه در قطر اختلاف نظر برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را رفع و بر سر قطع ارتباط طالبان با سازمان‌های افراطی توافق کردند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *