جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تلاش روسیه برای جذب گردشگران سلامت از کشورهای اسلامی

مسکو- ایرنا- پانزدهمین اجلاس بین‌المللی اقتصادی “روسیه – جهان اسلام: کازان فروم” در حالی ۲۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در شهر کازان گشایش می‌یابد که یکی از موضوعات این رویداد، گردشگری سلامت است؛‌ این موضوع بیانگر آن است که روسیه به دنبال افزایش جذب گردشگران با اهداف درمانی از کشورهای اسلامی است.

آمریکا و ویتنامی دیگر؟۱

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد»

Loading
27فروردین ماه 1398

رسانه ها؛ پایان همکاری های روسیه و ناتو و…

۱۳۹۸/۰۱/۲۷ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: قطع کامل همکاری های روسیه و ناتو ،شرط سودان برای تحویل عمرالبشیر به دادگاه بین‌المللی، ابراز نگرانی سازمان ملل از اوضاع لیبی، موافقت آمریکا با فروش تجهیزات نظامی به تایوان علیرغم هشدار چین، اعتراض جمعی از کشورها به تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا در سازمان ملل، رزمایش هوایی مشترک رژیم صهیونیستی و امارات، افشای اسناد محرمانه درباره کشتار غیرنظامیان در یمن، مذاکره آمریکا با ترکیه بر سر ایجاد یک منطقه امن در شمال سوریه، دیدار پادشاه عربستان با فرمانده سنتکام وگفتگوی وزیران خارجه ژاپن و چین در پکن از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

رادیو چین: معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که ناتو خود را از دستور کار روابط دوجانبه با روسیه خارج و روابط دو طرف قطع شده است و هیچ نشانه ای مبنی بر تغییر این رویکرد دیده نمی شود.الکساندر گروشکو افزود: ثبات و امنیت در اروپا به همکاری میان ناتو و روسیه بستگی دارد حال آنکه شرایط فعلی به مانند جنگ سرد میان شوروی و ناتو شده است.گروشکو بروز جنگ میان ناتو و روسیه را یک فاجعه برای کل بشریت خواند و اظهار داشت: قطعا در بروکسل پایتخت سیاسی اروپا و واشنگتن این واقعیت را درک می کنند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  یکی از اعضای شورای نظامی انتقالی سودان گفت: تصمیم تحویل عمرالبشیر به دادگاه کیفری بین‌المللی از سوی دولت منتخب مردمی اتخاذ خواهد شد نه شورای نظامی انتقالی. به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری اسکای نیوز، جلال‌الدین شیخ، عضو شورای نظامی انتقالی سودان در کنفرانس مطبوعاتی خود در سفارت کشورش در اتیوپی، گفت: تصمیم تحویل عمر البشیر  به دادگاه کیفری بین‌المللی که متهم به ارتکاب قتل عام و جنایات ضد بشری در دارفور است از سوی دولت منتخب مردمی اتخاذ خواهد شد و به شورای نظامی انتقالی مربوط نمی‌شود.

خبرگزاری مهر: شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا هشدار داد چنانچه ارتش سودان قدرت را به دولت مدنی منتقل نکند، از همه فعالیت‌های خود در این اتحادیه محروم خواهد شد.به گزارش خبرگزاری مهر ، شورای صلح و امنیتِ اتحادیه آفریقا از تهدید به لغو عضویت سودان در این اتحادیه به دنبال وقوع کودتای هفته اخیر خبر داد.این شورا همچنین از ارتش سودان خواست که طبق خواسته مردم و قانون اساسی، قدرت را به یک دولت انتقالی مدنی منتقل کند.

خبرگزاری صداو سیما: فرستاده سازمان ملل در امور لیبی، با صراحت خلیفه حفتر فرمانده به اصطلاح ارتش ملی این کشور را به تلاش برای کودتا متهم کرد. به گزارش خبرگزاری صداو سیما، غسان سلامه گفت: اقدام خلیفه حفتر به صدور حکم بازداشت برای فایز السراج نخست وزیر دولت وفاق ملی لیبی و دیگر مسئولان در این کشور، بیانگر تمایل او برای اجرای کودتای نظامی است.

خبرگزاری فارس: علیرغم هشدارهای شدید چین، وزارت دفاع آمریکا از موافقت وزارت خارجه این کشور با فروش تجهیزات نظامی و پشتیبانی به تایوان خبر داد. به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت خارجه آمریکا با امکان فروش برنامه آموزش خلبانان، ارتقا و حمایت لجستیک برای جنگنده‌های اف-۱۶ که هم‌اکنون در پایگاه هوایی لوک در آریزونا قرار دارد به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار به تایوان موافقت کرد.

خبرگزاری تسنیم: کشورهای روسیه، چین، ایران، سوریه، ونزوئلا، کوبا، بولیوی و زیمبابوه در بیانیه مشترکی که توسط معاون وزیر خارجه روسیه در نشست شورای اقتصادی ــ اجتماعی سازمان ملل قرائت شد، تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اهداف آن را محکوم کردند.به گزارش خبرگزاری تسنیم ، در بیانیه مشترک این کشورها ، تأکید شده است که ایالات متحده آمریکا از اقدامات محدودکننده اقتصادی یک‌جانبه نه‌تنها برای تغییر دولت‌های قانونی سایر کشورها، بلکه برای به‌انحصار درآوردن برخی عرصه‌های بازارهای جهانی استفاده می‌کند.

الکوثرفارسی: منابع رژیم صهیونیستی از مانور مشترک یگان هوایی این رژیم با یگان هوایی امارات، یونان و ایتالیا خبر دادند.شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرد، یگان هوایی این رژیم مانور مشترکی را با یگان هوایی امارات، یونان و ایتالیا در پایگاه اندرافیدا در یونان برگزار کرد.

یورونیوز:  افشای اسناد محرمانه دفاعی فرانسه در مورد استفاده از تسلیحات فرانسوی در جنگ یمن نشان می دهد که عربستان سعودی و امارات متحده عربی بطور مستقیم از این تسلیحات در جنگ یمن و علیه غیرنظامیان استفاده کرده‌اند.گزارش ۱۵ صفحه‌ای افشا شده با عنوان «یمن، شرایط امنیتی»، که اداره اطلاعات نظامی فرانسه در تاریخ ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۸ برای امانوئل ماکرون فرستاده است نشان می دهد که تسلیحات فروخته شده فرانسوی به عربستان سعودی و امارات در حملات دریایی، هوایی و زمینی در یمن مورد استفاده قرار گرفته است.

آناتولی ترکیه:  نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه از ادامه مذاکرات میان آنکارا و واشنگتن بر سر ایجاد یک منطقه امن عاری از عناصر ی.پ.گ در سوریه خبر داد.جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه طی سخنانی در سی و هفتمین کنفرانس سالانه مشترک شورای همکاری ترکیه-آمریکا (TAİK) و شورای آمریکایی-ترک (ATC) اعلام کرد: در حال مذاکره با ترکیه بر سر ایجاد یک منطقه امن عاری از عناصر ی.پ.گ هستیم.

تی .آر.تی ترکیه: سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی با ژنرال کنت مکنزی، رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا «سنت‌کام» در کاخ یمامه در ریاض دیدار کرد.به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (SPA) آنها در این دیدار روابط میان دو کشور و تحولات منطقه‌ را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

پارس تودی :  وزیران امور خارجه ژاپن و چین در پکن، راههای گسترش روابط دوجانبه را بررسی کردند.«تارو کونو» Tarō Kōno وزیر امور خارجه ژاپن در دیدار با «وانگ یی» Wang Yi همتای چینی خود، درباره روابط دو جانبه و همکاری های اقتصادی و تجاری، بحث و رایزنی کرد.تارو کونو افزود: ژاپن می خواهد دسترسی گسترده تری به بازار چین داشته باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *