جدیدترین مطالب

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

سیاستمدار فرانسوی: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین سرقت می‌شود

تهران- ایرنا- فلوریان فیلیپو رهبر حزب میهن‌پرستان فرانسه با بیان اینکه همه سلاح‌های غربی که به کی‌یف ارائه می‌شود، به میدان جنگ ارسال نمی‌شود، تاکید کرد: بخش بزرگی از سلاح‌های غربی در اوکراین به سرقت می‌رود.

شولتس: موشک تاروس به اوکراین نخواهیم داد

تهران- ایرنا- اولاف شولتس صدراعظم آلمان بار دیگر ایده ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف را رد کرد و گفت: موشک تاروس را به اوکراین نخواهیم داد زیرا اگر بخواهیم این موشک را به این کشور بدهیم باید نیروهای خود را هم به آنجا اعزام کنیم و ما هرگز این کار را نخواهیم کرد.

ناوال نیوز: ترکیه ناو هواپیمابر می‌سازد

تهران- ایرنا- نشریه ناوال نیوز (نشریه رسمی نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا) در گزارشی، نوشت: دفتر طراحی پروژه نیروی دریایی ترکیه اعلام کرد که برنامه ریزی و ساخت اولین ناو هواپیمابر بومی ترکیه را بدون دریافت هیچگونه حمایتی از سوی کشورهای خارجی آغاز کرده است.

Loading
31 مرداد 1395

رسانه ها؛ اتحاد چین-روسیه-ایران در سوریه چالش جدید اوباما و…

۱۳۹۵/۰۵/۳۱ | رصد

شوراآنلاین: اتحاد چین-روسیه-ایران در سوریه چالش جدید اوباما در خاورمیانه، تاکیدآلمان برنقش کلیدی روسیه در برقراری آتش‌بس پایدار در سوریه ،افشای جاسوسی آمریکا ازپاکستان، ابراز نگرانی سازمان همکاری اسلامی از تداوم خشونت‌ها در کشمیر، فشار کرملین بر ترکیه برای استفاده از پایگاه هوایی اینجرلیک،کاهش دوباره نظامیان امریکایی در عربستان ، اظهارات اوباما در خصوص پیروزی ترامپ، استرداد «گولن» محور اصلی مذاکرات «بایدن» در ترکیه و بمباران شیمیایی یمن توسط عربستان سعودی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس: یک پایگاه خبری آمریکایی نوشت، «اتحاد چین، ایران و روسیه در سوریه و در حمایت از «بشار اسد» به درد سری جدید برای دولت آمریکا تبدیل شده است». پایگاه خبری «فیسکال نیوز» در گزارشی افزود: بیانیه اخیر چین مبنی بر افزایش کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم سوریه و ارائه آموزش‌های نظامی به نیروهای سوریه هم‌اکنون به «درد سری جدید برای آمریکا» تبدیل شده است. بنا بر این گزارش، «هم‌اکنون چین تصمیم گرفته تا نقش فعال‌تری در سوریه ایفا کند. این اقدام پکن درست یک روز پس از اعلام روسیه در خصوص انجام حملات هوایی علیه داعش از طریق پایگاه هوایی ایران صورت گرفته است.

خبرگزاری فارس: وزیرخارجه آلمان در گفت‌وگو با یک روزنامه آلمانی گفت: از روسیه میخواهیم نقشی کلیدی در برقراری آتش‌بس پایدار در سوریه ایفا کند.«فرانک والتر اشتاین‌مایر» در گفت‌وگو با روزنامه وِلت گفت سرانجام روزنه‌های امیدی برای مردم حلب پیش آمد و روسیه با آتش‌بس 48 ساعته موافقت کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): آمریکا با هدف جاسوسی از ارتش و رهبران پاکستان برخی از نقاط حساس در شرکت ملی مخابرات این کشور را هک کرده است. اسناد منتشر شده از سوی ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا تایید می‌کند که آمریکا برای کسب اطلاعات و جاسوسی از ارتش و مقامات سیاسی پاکستان برخی از کدهای محرمانه و مهم شرکت مخابرات پاکستان را هک کرده است. اسناد ارائه شده از سوی اسنودن، استفاده از یک کد مخرب برای کنترل و نظارت بر کامپیوتر فرد دیگری در شرکت مخابرات پاکستان را نشان می‌دهد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): سازمان همکاری اسلامی نسبت به نقض‌های حقوق بشری در کمشیر ابراز نگرانی کرد. ایاد مدنی، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، بزرگترین اتحادیه مسلمانان جهان به خبرنگاران در اسلام آباد گفت، شرایط کشمیر رو به وخامت است و من از جامعه بین‌المللی می‌خواهم اقدامی انجام دهد.دبیرکل این سازمان 57 عضوی پس از دیدار با سرتاج عزیز، مشاور روابط خارجی نخست‌وزیر پاکستان گفت: شرایط به جای بهتر شدن، بدتر می‌شود و نمی‌توان اجازه داد که این روند ادامه یابد. نباید از برگزاری رفراندوم بترسیم.

خبرگزاری تسنیم:مقام‌های روسی برای دسترسی به پایگاه هوایی اینجرلیک در جنوب ترکیه، دولت انکارا را تحت فشار قرار داده‌اند. روسیه از ترکیه خواسته است تا زمینه لازم برای استفاده از پایگاه هوایی اینجرلیک را فراهم کند تا بتواند نفوذ خود در منطقه خاورمیانه را گسترش دهد و به هدف خود برای مقابله با گروه های تروریستی و افراطی دست یابد.آمریکا که رهبری ائتلاف موسوم به ضد داعش را بر عهده دارد، از پایگاه هوایی اینجرلیک برای انجام حملات هوایی ضد داعش استفاده می کند.

خبرگزاری تسنیم :  مسئول مناسبات خارجی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” تاکید کرد که این جنبش روابط خوب و مستحکمی با ایران دارد و این روابط هر روز در حال گسترش است که این مسئله به مذاق بسیاری خوش نمی آید. اسامه حمدان ضمن تاکید روابط خوب حماس با ایران، گفت که اظهارات نسبت داده شده به شیخ صالح العاروری از رهبران حماس پیرامون روابط با ایران کاملا ساختگی و بی اساس است.

خبرگزاری ایرنا: وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) با افزایش آمار تلفات غیرنظامیان یمنی، تعداد نظامیان خود را در عربستان سعودی کاهش داد تا خود را از مسئولیت کشتار فزاینده مردم یمن و محکومیت از سوی سازمان های مدافع حقوق بشر دور نگه دارد. ارتش آمریکا دیروز دومشاور ارشد نظامی خودرا که جنگ یمن شرکت داشتند فراخوانده بود. آمریکایی هایی که بصورت مستقیم به ائتلاف سعودی که راهبری حملات هوایی علیه یمن را بر عهده دارند، کمک می کنند؛ در اقدامی آشکار تعداد زیادی از کارکنان پشتیبانی نیروی هوایی خود را نیز از عربستان خارج کرده اند تا خود را از مسئولیت کشتار غیرنظامیانی که طی این 17 ماه مناقشه، آمار آنها مدام در حال افزایش است دور نگه دارند.’

خبرگزاری ایرنا: آمریکا که از پنج سال پیش، تروریست ها را برای براندازی حکومت قانونی سوریه سازماندهی و روانه این کشور کرده است، حالا با بیان اینکه تقابل نزدیکی بین جنگنده های آمریکایی و سوریه بوجود آمده است، دمشق را در صورت روی دادن دوباره چنین حادثه ای، به از دست دادن جنگنده های خود تهدید کرد. مقامات دفاعی آمریکا (پنتاگون) روز یکشنبه به شبکه خبری سی ان ان گفتند جمعه گذشته دوجنگنده اف-22 آمریکایی هنگام پرواز بر فراز شهر ‘حسکه’ سوریه در فاصله نزدیک به یک مایلی با دوجنگنده سوخو-24 سوریه روبرو شدند که آنها را متقاعد به ترک منطقه کردند.

خبرگزاری صدا و سیما: پایگاه اینترنتی ریل نیوز نوشت: با توجه به قراردادهای بسیار سنگین سعودی ها برای خرید سلاح از آمریکا، با تداوم حملات عربستان سعودی به یمن، صنعت اسلحه سازی آمریکا شکوفا خواهد شد. «فیلیس بنیس» مدیر پروژه جهانی گرایی جدید در موسسه مطالعات سیاسی واشنگتن در مصاحبه با شبکه ریل نیوز گفت: در سال نخست دولت اوباما، آمریکا 190 میلیارد دلار اسلحه به عربستان سعودی فروخته و در سال گذشته نیز قرارداد 122 میلیارد دلاری امضاء کرده است.وی ضمن اشاره به قراردادهای 60، 190 و 122 میلیارد دلاری فروش سلاح از سوی آمریکا به عربستان سعودی گفت: با توجه به اینکه جنگ یمن به میدان اصلی کاربرد تجهیزات نظامی آمریکا تبدیل شده، هر چه سعودی ها بیشتر از این تسلیحات استفاده کنند، هر چه بمب های بیشتری روی سر کودکان یمنی بریزند، اوضاع صنعت اسحله سازی آمریکا بهتر و ‌اقتصاد آمریکا شکوفاتر خواهد شد.

خبرگزاری اسپوتنیک : روزنامه “World News Politics” نوشت رئیس جمهور ایالات متحده “باراک اوباما” اعلام کرد در صورت پیروزی نامزد حزب جمهوری خواه “دونالد ترامپ” در انتخابات ریاست جمهوری، از آمریکا فرار خواهد کرد. وی در این رابطه به این روزنامه گفته است: “همسر و دخترانم نیز درجریان این تصمیم من هستند.

خبرگزاری مهر:  استرداد «فتح الله گولن» یکی از مهمترین موضوعاتی است که معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر قریب الوقوع خود به ترکیه با مقامات این کشور پیرامون آن گفتگو خواهد کرد. «جو بایدن» معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر قریب الوقوع خود به ترکیه در روز بیست و چهارم آگوست با مقامات این کشور دیدار و پیرامون موضوعاتی مهم از جمله استرداد «فتح الله گولن»- واعظ اسلامی ترک تبار مقیم آمریکا و متهم اصلی کودتای نافرجام پانزدهم ژوئیه- گفتگو خواهد کرد. «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه خواستار استرداد فوری این واعظ اسلامی ۷۵ ساله ترک تبار به دولت ترکیه شده است. این در حالی است که گولن هرگونه اتهام در خصوص سازماندهی کودتای نافرجام ترکیه را رد می کند.

خبرگزاری مهر: منابع یمنی از بمباران شیمیایی مناطق مختلف این کشور توسط عربستان سعودی خبر دادند. نظامیان سعودی در ادامه تجاوزات خود به یمن این بار روستاهای استان صعده را با مواد سمی و سلاح شیمیایی هدف قرار دادند. در این حمله شماری از مردم بیگناه یمن مجروح شده اند. بنا بر اعلام منابع یمنی، عربستان سعودی همچنین منطقه «نهم» در استان صنعاء را بمباران شیمیایی کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *