جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading
2 آذرماه 1395

رسانه ها ؛ انتشار برنامه صد روزه ترامپ و…

۱۳۹۵/۰۹/۰۲ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: نگاهی به برنامه های 100 روز نخست ریاست جمهوری ترامپ، رزمایش دریایی ترکیه با ناتو در دریای اژه و مدیترانه، بی نتیجه بودن مذاکرات اتحاد دو قبرس در سوئیس ، تاکیداردوغان برر اصلاح ساختار سازمان ملل، هشدار رییس جمهور چین درخصوص استقلال هنگ کنگ، دیدار معاون نخست وزیر روسیه با بشار اسد، رای قاطع به حق «تعیین سرنوشت» ملت فلسطین در سازمان ملل، آزمایش موفقیت آمیز موشک بالستیک هند ، درخواست کره‌شمالی از ترامپ و ورود نیروهای ارتش ترکیه به شمال حسکه در سوریه ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری ایرنا: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری منتخب آمریکا برنامه های 100 روز نخست ریاست جمهوری خود را اعلام کرد و گفت: آمریکا را در نخستین روز ریاست جمهوری از پیمان تجاری «ترانس پاسیفیک» موسوم به تی پی پی خارج خواهم کرد و محدودیت های محیط زیستی را که پیشتر توسط «باراک اوباما» وضع شده است، لغو خواهم کرد. ترامپ روز دوشنبه (گذشته) در یک پیام ویدئویی برنامه های 100 روز نخست کاری خود را که شامل موارد مهاجرتی، توافق نامه های اقتصادی و سیاست های دفاعی است، اعلام کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  در بحبوحه تنش های فزاینده در منطقه، ترکیه قرار است میزبان دو رزمایش دریایی با متحدان ناتو و سایر کشورهای همپیمان در روزها و هفته آتی باشد.این رزمایش های دریایی با میزبانی ترکیه با هدف “ابقا و حفظ روابط با متحدان ناتو” صورت می گیرد.ترکیه و ناوگان های دریایی خارجی قرار است این دو رزمایش را در دریاهای اژه و مدیترانه که مسیر ناوهای روسی به سمت سوریه نیز هستند، برگزار کنند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  مقامات قبرسی اعلام کردند، مذاکرات سرنوشت ساز برگزار شده در سوئیس با هدف اتحاد مجدد قبرس به بن بست رسید؛ شکست جدی‌ای که موفقیت آمیز بودن 18 ماه مذاکره برای حل این مناقشه را زیر سوال برد. نیکوس کریستودولیدس، سخنگوی دولت قبرس گفت: مذاکرات تحت حمایت سازمان ملل در خصوص اینکه تحت یک فدراسیون در نظر گرفته شده بخش‌های ترک‌نشین و یونانی‌نشین چند درصد از قلمرو را زیر نظر خواهند داشت، بی‌نتیجه ماند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  رئیس‌ جمهور ترکیه با درخواست برای اصلاح سازمان ملل متحد، گفت شورای امنیت در مدیریت و حل جنگ سوریه و سایر چالش‌های جهانی ناکام مانده است. رجب طیب اردوغان گفت: کشورهای بسیار زیادی وجود دارند. پنج عضو دائم در شورای امنیت وجود دارد که یکی از آن پنج کشور می‌تواند تصمیمی اتخاذ کند که تمام جهان ملزم به اجرای آن شوند. این عدالت نیست، این منصفانه نیست.

خبرگزاری فارس: ارتش سوریه و نیروهای مقاومت در ادامه درگیری‌ها با تروریست‌ها در غرب و جنوب شهر حلب پس از دفع حملات آنان به نیروگاه برق «الشیخ سعید» موفق شدند بازار «الشعبی و میدان الاطفائه» در محله مساکن هنانو را آزاد کنند. پس از این که نیروهای مقاومت دو ماه قبل بر نیروگاه برق محله «الشیخ سعید» در جنوب شهر حلب مسلط شدند، گروهی از عناصر تروریستی با هدف اشغال مجدد این نیروگاه حملاتی سنگین را آغاز کردند.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن:   رییس جمهور چین بنا به گزارش ها بر ضد استقلال هنگ کنگ سخن گفته است. رییس جمهور چین گفته است هیچ امکانی برای استقلال هنگ کنگ وجود ندارد.شی جین پینگ روز یکشنبه در حاشیه ی نشست سران همکاری های اقتصادی آسیا-اقیانوس آرام (اپک) در لیما، با لِئونگ چونگ-یینگ، ریس اجرایی هنگ کنگ، دیدار کرد.

خبرگزاری مهر:  نمایندگان پارلمان اروپا قرار است در نشست امروز بار دیگر درباره عضویت ترکیه به اتحادیه اروپا گفتگو کنند.بر اساس اعلام بخش مطبوعاتی پارلمان اروپا قرار است روز پنجشنبه مصوبه ای برای پیوستن ترکیه در اتحادیه اروپا منتشر شود. این در حالی است که هفته گذشته «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در سخنانی اعلام کرد که به جای عضویت در اتحادیه اروپا می توان به سازمان همکاری‌ شانگهای (SCO) پیوست.

خبرگزاری تسنیم:  معاون نخست وزیر روسیه در راس هیئتی بلندپایه با رئیس جمهور سوریه دیدار و گفت‌و‌گو کرد. بشار اسد رئیس جمهور سوریه از یک هیئت بلند پایه روسی به ریاست «دیمیتری راگوزین» معاون نخست وزیر روسیه استقبال کرد.‎بشار اسد در این دیدار گفت که مواضع و سیاست‌های روسیه چه در سطح بین المللی و چه در سطح مبارزه با تروریسم جایگاه روسیه به عنوان یک قدرت بزرگ را به اثبات رسانیده است.

خبرگزاری تسنیم: کشورها به قطعنامه “حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین” در کمیته امور اجتماعی، انسانی و فرهنگی وابسته به سازمان ملل رای مثبت دادند. این قطعنامه بار دیگر بر حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود از جمله حق برخورداری از کشوری مستقل تاکید کرد.

 خبرگزاری صدا و سیما:   یک مقام بلندپایه وزارت دفاع هند اعلام کرد این کشور موشک بالستیک میان برد آگنی – 1 را که از قابلیت حمل کلاهک هسته ای برخوردار است با موفقیت آزمایش کرد.این موشک از جزیره عبدالکلام در نزدیکی سواحل شرقی هند در خلیج بنگال شلیک شد.­سازمان توسعه و تحقیقات دفاعی هند موشک آگنی- 1 را تولید و برای نخستین بار ژانویه سال 2002 میلادی آزمایش کرد.

خبرآنلاین: وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه‌ ای از رئیس جمهور منتخب آمریکا خواست تا سیاست‌ های خصمانه علیه کره شمالی را تغییر دهد. وزارت خارجه کره شمالی امروز در اظهاراتی فعالیت های هسته‌ ای این کشور را به دنبال اقدامات خصمانه آمریکا دانست. وزارت خارجه کره شمالی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که آمریکا پس از مرگ «کیم جونگ ایل» (Kim Jong-il) رهبر پیشین این کشور تلاش کرد تا «پیونگ یانگ» راسرنگون سازد.

پارس تودی:  منابع خبری از ورود نیروهای ارتش ترکیه به مناطق شمالی استان حسکه سوریه خبر دادند. ارتش ترکیه از مناطق عین دیوار، کردمیه، حجی مطری و سویده غربی وارد خاک سوریه و شهر دیرک (المالکیه) در حومه شمال شرقی حسکه شدند. بر اساس این گزارش، نظامیان ترکیه کنترل منطقه باستانی پل رومانی را بدست گرفتند.را سرنگون سازد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *