جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.

راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویه‌های عملی متناقض با آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلام‌هراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاست‌های دفاع از حقوق اقلیت‌های نژادی، به‌ویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانه‌ای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.

عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبرد‌های متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظه‌کاری یا همراهی را اتخاذ می‌کنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاست‌ها تاثیر می‌گذارد و نشان‌دهنده یک وضعیت پیچیده منطقه‌ای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظام‌های سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.

تاثیر تحولات سوریه بر عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: عراق از جهات مختلف برای ایران مهم است و امنیت این کشور، امنیت ایران است؛ از این رو، بعد از تحولات سوریه، هر تحول سیاسی و امنیتی در عراق مستقیما بر امنیت ایران تاثیرگذار است، و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

Loading

أحدث المقالات

بقائی: عراقچی به نیویورک می‌رود/ سفیر فرانسه به وزارت خارجه احضار شد

سخنگوی وزارت خارجه از سفر رئیس‌جمور در اواخر هفته جاری به روسیه و همچنین سفر هفته آتی وزیر خارجه به نیویورک خبر داد و همچنین اعلام کرد که در اعتراض به میزبانی فرانسه از گروهک تروریستی منافقین سفیر این کشور به وزارت خارجه احضار شد.

جزئیات موافقت‌نامه جامع بلندمدت ایران و روسیه

سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با تشریح جزئیات مفاد موافقت‌نامه جامع بلندمدت راهبردی بین ایران و روسیه گفت: این موافقت‌نامه شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است که همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در برمی‌گیرد.

تقویت صنعت تسلیحاتی رژیم صهیونیستی به بهانه نگرانی از قطع حمایت آمریکا و غرب

تهران-ایرنا- روزنامه واشنگتن پست نوشت: (رژیم) اسرائیل به‌دلیل نگرانی فزاینده از کاهش واردات تسلیحات از آمریکا و کشورهای غربی، به‌دنبال سرمایه‌گذاری میلیونی برای ساخت سلاح‌های سنگین در داخل این رژیم است.

در آستانه ورود ترامپ به کاخ سفید، کی‌یف منتظر و ناامید

تهران- ایرنا- سی‌ان‌ان در مطلبی با اشاره به دست بالای نیروهای روسیه در جنگ اوکراین، نوشت که سربازان کی‌یف در آستانه ورود «دونالد ترامپ» به کاخ سفید، نومید از تداوم ارسال کمک‌های نظامی، منتظر چراغ سبز رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا و مسکو برای پایان جنگ هستند.

Loading
18مردادماه 1396

رسانه ها ؛ تهدید جدید پیونگ‌یانگ علیه واشنگتن و…

1396/05/18 | رصد

شورای راهبردی آنلاین: تهدید پیونگ‌یانگ به پرتاب موشک به جزیره گوام، افشای جزئیات عقب‌نشینی سعودی از شروطش در قبال اسد و سوریه، ورود گروه جدیدی از نیروهای امریکایی به یمن، مخالفت وزارت دفاع چین با کتاب سفید امور دفاعی ژاپن،آغازدیوارکشی در مرز ترکیه و ایران ، حمله به کاروان وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ، واکنش حماس به تجاوز اخیر اسرائیل به غزه و هشدار بارزانی به حشد شعبی ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

یورونیوز: ارتش کره شمالی در حال بررسی طرح عملیاتی است تا با موشک‌های بالستیک میان-دوربرد به مناطقی در جزیره گوام در اقیانوس آرام حمله کند.این خبر بامداد چهارشنبه از سوی خبرگزاری کره شمالی اعلام شد.در این بیانیه بطور ویژه بر این موضوع تاکید شده است که کره شمالی قصد دارد «پایگاه نیروی هوایی اندرسون» را که در آن بمب افکن‌های استراتژیک آمریکا مستقر شده اند، هدف قرار دهد.

  خبرگزاری فارس:   پایگاه خبری العهد به نقل از منابع معارضان سوریه بندهای توافق وزیر خارجه سعودی با اعضای هیأت عالی مذاکره کننده مخالفان سوریه درباره راه حل بحران سوریه را فاش کرد.به گزارش خبرگزاری فارس، چند روز پس از افشای عقب‌نشینی عربستان در مقابل موضوع ریاست جمهوری بشار اسد، اکنون پایگاه خبری «العهد» لبنان، جزئیات جدیدی از این امر منتشر کرد.اخیرا پایگاه خبری شبکه ماهواره‌ای الجسر وابسته به مخالفان سوریه فاش کرد، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در نامه‌ای به هیأت عالی مذاکره‌کننده مخالفان سوریه (مقیم ریاض) گفته که واقعیت سوریه نشان می‌دهد که کناره‌گیری بشار اسد از قدرت در زمان فعلی، غیرممکن است وباید درباره مدت حضورش بحث شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  رئیس شورای عالی سیاسی یمن اعلام کرد که انصارالله و حزب علی عبدالله صالح آماده برخورد جدی و مسئولانه با هر طرحی هستند که در راستای تحقق صلح باشد. به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المسیره، صالح الصماد، رئیس شورای عالی یمن وابسته به انصارالله در دیدار با رئیس هیئت اتحادیه اروپا در یمن گفت: ما آماده صلح و تلاش و برخورد مثبت و مسئولانه با هر طرحی هستیم که در راستای تحقق صلح باشد؛ طرح‌هایی که روند کار اسماعیل ولد الشیخ احمد، فرستاده سازمان ملل به یمن را که تنها وقت تلف کردن و وخیم تر کردن اوضاع است، نداشته باشد

 خبرگزاری مهر:  رئیس جمهوری آمریکا از بابت همراهی چین با تحریم های جدید کره شمالی، قرار است اجرای تهدیدهای تجاری علیه پکن را به تعویق بیندازد.به گزارش خبرگزاری مهر، ه احتمالا دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای بانک های چینی که طرف مراوده با کره شمالی هستند، از بابت قدردانی از اقدام پکن به موافقت با تحریم های جدید علیه پیونگ یانگ، یک مهلت کوتاه مدت در نظر می گیرد.

 خبرگزاری صدا و سیما:  منابع خبری از ورود نظامیان جدیدامریکایی به یمن خبر می دهند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما از صنعا ؛ به دنبال سلطه آمریکا و نیروهای اماراتی بر چاه های نفت و گاز منطقه بلحاف در استان شبوه در جنوب یمن ،‌ گروه جدیدی از نیروهای نظامی آمریکایی به منظور کنترل منابع و تاسیسات نفتی یمن ،‌وارد مناطق عدن و سیئون شدند.

الکوثرفارسی: تحلیلگر مشهور عرب می گوید : روابط میان کویت و عربستان سعودی «بحرانی» یا در حال حرکت به سمت بحرانی شدن است زیرا عربستان نمی خواهد کویت در موضوع بحران با قطر، میانجی گر باشد. عبد الباری عطوان ، سردبیر  روزنامه رای الیوم نوشت: روابط میان کویت و عربستان سعودی «بحرانی» یا در حال حرکت به سمت بحرانی شدن است زیرا عربستان نمی خواهد کویت در موضوع بحران با قطر، میانجی گر باشد بلکه می خواهد کویت عضو پنجم ائتلاف ضد دوحه باشد بنابراین در سایه چنین فضایی، اقدامات جدید میانجیگرانه کویت، شانسی بیشتر از تلاشهای گذشته این کشور ندارد.

رادیوچین:وزارت دفاع ژاپن روز سه‌شنبه 8 اوت (17 مرداد) با انتشار یک کتاب سفید امور دفاعی، ضمن تهمت زدن به ارتش چین، به اشاعه موضوعات فریب‌دهنده در نزد افکار عمومی جامعه جهانی پرداخت. وو چیان، سخنگوی وزارت دفاع چین در گفت‎وگو با خبرنگاران مخالفت و اعتراض چین نسبت به این اقدام ژاپن را بیان کرد. سخنگوی وزارت دفاع چین در این باره گفت: “ژاپن مدعی شده است چین در حال تلاش برای تغییر اوضاع کنونی دریا‎ی جنوب و دریای شرق است و چنین وضعیتی را نگران‌کننده می‎خواند اما در حقیقت، این دولت ژاپن است که باعث نگرانی جامعه جهانی شده است.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن:   احزاب حاکم ژاپن و چین قرار است پیشنهادهایی برای کمک به بهبود روابط دوجانبه ارائه دهند. مدیران اجرایی حزب لیبرال دموکرات و کومی ژاپن و حزب کمونیست چین هنگامی که در روز چهارشنبه مذاکرات سه روزه خود در توکیو را به پایان ببرند، یک سری پیشنهاد را ارائه خواهند داد. این گفتگوها برای اولین بار ظرف هشت سال گذشته در ژاپن برگزار می شوند.

اسپوتنیک روسیه: دولت ترکیه عملیات احداث و نصب دیوار مرزی 144 کیلومتری در مرز مشترک با ایران را آغاز کرده است.به گزارش اسپوتنیک ، مقامات امنیتی و نظامی استان “آقری” ترکیه با حضور در مرز از آغاز نصب بلوک های سیمانی در مرز ترکیه و ایران خبر دادند.این دومین دیوار مرزی ترکیه با یک کشور همسایه اش است. از آغاز جنگ داخلی در سوریه، دولت ترکیه تا کنون صدها کیلومتر از مرز مشترک خود با سوریه را دیوار کشیده است.

تی .آر.تی ترکیه:  کاروان حامل آویگدور لیبرمن وزیر دفاع اسرائیل در حین بازدید از بیت المقدس غربی با حمله یهودیان هاردی مواجه شد. پلیس اسرائیل اعلام کرد : یهودیان ارتدوکس بسوی کاروان حامل لیبرمن که از محله ” Mea Şearim ” در بیت المقدس غربی دیدن می کرد، با سنگ و چوب حمله کردند.

پارس تودی: جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) به رژیم صهیونیستی در خصوص ادامه آزمایش های موشکی خود در باریکه غزه هشدار داد . به گزارش پارس تودی به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، «فوزی برهوم» سخنگوی حماس در واکنش به حملات شامگاه سه شنبه ارتش صهیونیستی علیه غزه تاکید کرد: رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزات خود علیه باریکه غزه، عمدا” پایگاه های مقاومت در غزه را هدف قرار می دهد و این اقدامی خطرناک است که مسئولیت تمامی تبعات آن بر عهده این رژیم است.

خبرآنلاین: مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق در گفتگو با الحیاه تاکید کرد: در صورتی که نیروهای حشد شعبی در بازپس‌گیری تلعفر از داعش مشارکت کنند، نگرانی‌هایی نسبت به انتقام‌گیری از افراد بی‌گناه در این منطقه وجود دارد.بارزانی افزود:‌ آزادسازی تلعفر برعهده ارتش عراق است و ما مشکلی با حشد شعبی نداریم اما قطعا اجازه نخواهیم داد این نیروها وارد اراضی کردستان شوند.

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر