جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading
21مردادماه 1396

رسانه ها ؛ نشست اضطراری اتحادیه اروپا برای کره شمالی و…

۱۳۹۶/۰۵/۲۱ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: اتحادیه اروپا درصدد برگزاری نشست اضطراری درباره کره شمالی، طرح روسیه و چین دربارۀ کره شمالی، بالاگرفتن تنش درخصوص همه پرسی کردستان عراق، برگزاری رزمایش مشترک سودان، مصر و آمریکا، استقرار سامانه های موشکی پاتریوت در غرب ژاپن ، نشست فرمانده ارتش ملی و رئیس دولت وفاق ملی لیبی با مقامات روسیه ، ابراز نگرانی آمریکا و مخالفت مصر با رفراندوم جدایی کردستان عراق ،تهدید نظامی ترامپ ضد ونزوئلا ،آغاز رزمایش نظامی آمریکا کره جنوبی در بیست ویکم اوت و آزمایش موشک بالستیک زیردریایی در کره شمالی از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

دویچه وله: فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا فراخوان یک نشست اضطراری برای رایزنی درباره بحران کره شمالی را داده است. قرار است روز دوشنبه ۱۴ اوت (۲۳ مرداد) نشستی ویژه برای بحث و تبادل نظر در مورد بحران میان کره شمالی و آمریکا در بروکسل برگزار شود. در این نشست از اعضای کمیته امنیت سیاسی دعوت شده است. نشست عادی این کمیته قرار بود روز ۳۱ اوت برگزار شود.

خبرآنلاین: در پی افزایش تنش بین کره شمالی و آمریکا، مقامات چین و روسیه طرحی را برای کاهش اختلافات بین دو کشور ارائه کردند. بر اساس طرحی که روسیه و چین برای کاهش تنش بین کره شمالی و آمریکا دارند، هر یک از این کشورها باید اقدامی را در این راستا انجام دهند.به گفته «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه طبق این طرح آمریکا باید از انجام رزمایش های مشترک با کره جنوبی در شبه جزیره کره خودداری کرده و پیونگ یانگ نیز آزمایش های موشکی اش را متوقف کند.

پارس تودی:  به دنبال اختلاف میان کُردهای عراق با ترکمن ها درباره اجرای همه پرسی مربوط به جدایی منطقه کردستان عراق از خاک این کشور، استان کرکوک در شمال عراق از چند روز پیش شاهد تنش سیاسی و مردمی قابل ملاحظه ای است. به گزارش پارس تودی، پایگاه اینترنتی روزنامه العربی الجدید در گزارشی نوشت: ترکمن های ساکن کرکوک عراق که با اجرای همه پرسی استقلال منطقه کردستان مخالف هستند؛ با انتشار و توزیع صدها پلاکارد، اقدام کُردها را در این زمینه محکوم کردند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):   وزارت دفاع سودان اعلام کرد، این کشور به شرکت در مانورهای آموزشی نظامی مشترک میان مصر و آمریکا که قرار است در ماه اکتبر برگزار شود، دعوت شده است.رزمایش “ستاره درخشان” مصر و آمریکا بزرگترین رزمایش در نوع خود در منطقه است و در سه دهه اخیر این نخستین بار است که سودان به چنین رزمایشی دعوت می‌شود.

  خبرگزاری مهر: ژاپن در واکنش به تهدید موشکی کره شمالی، در ۴ منطقه واقع در غرب کشور، سامانه های پدافند موشکی از نوع پاتریوت مستقر کرد.به گزارش خبرگزاری مهر، گزارش ها حاکی از آن است که ژاپن امروز شنبه به استقرار سامانه های پدافند موشکی از نوع پاتریوت مبادرت کرده است. علت این اقدام، تهدید کره شمالی مبنی بر شلیک ۴ فروند موشک به جزیره گوام عنوان می شود که میزبان پایگاه نظامی آمریکا در اقیانوس آرام است.

خبرگزاری فارس: فرمانده ارتش ملی لیبی و رئیس دولت وفاق ملی این کشور امروز برای برگزاری نشستی با نظارت روسیه، به مسکو می‌روند.به گزارش خبرگزاری فارس، «لیو دینگوف» رئیس گروه تماس روسیه درباره لیبی اعلام کرد که «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش ملی لیبی و «فایز السراج» رئیس دولت وفاق ملی این کشور امروز شنبه به مسکو می‌روند.حفتر و سراج در دیدار خود در مسکو به بررسی مسائل مربوط به آشتی طرف‌های درگیر در لیبی خواهند پرداخت.

خبرگزاری ایرنا: آمریکا اعلام کرد  همه پرسی در کردستان عراق به نفع منطقه نیست. رویترز به نقل ازبیانیه دفتر ریاست جمهوری اقلیم کردستان عراق اعلام کرد: باتوجه به اینکه هنوز واکنش مسعود بارزانی به درخواست واشنگتن رسما منتشر نشده است اما مردم منطقه کردستان خواهان ضمانت اجرایی برای تعیین آینده خویش هستند.این خبرگزاری تصریح کرد: آمریکا و شماری از کشورهای غربی نگران تغییرات و تحولات منطقه پس از برگزاری این همه پرسی هستند و بر این باورند که این همه پرسی می تواند منطقه را درگیر مشکل دیگری کند.

خبرگزاری صدا و سیما: رئیس سابق آژانس اطلاعات ملی آمریکا گفت : جنگ لفظی بین دونالد ترامپ و کره شمالی ممکن است از کنترل خارج و به یک درگیری نظامی جهانی تبدیل شود.جیمز کلپر هشدار داد؛ دو کشور با تشدید خصومت ها ممکن است «مرتکب اشتباه» شوند و به سوی جنگ جهانی سوم پیش بروند.

الکوثرفارسی: مصر اعلام کرد که با برگزاری همه پرسی 25سپتامبر منطقه کردستان برای جدایی از عراق مخالف است.به گزارش  الکوثر، علاء موسی سفیر مصر د ر عراق اعلام کرد که مصر با برگزاری رفراندوم در نظر گرفته شده برای جداسازی کردستان عراق در 25 سپتامبر آینده ، بدون هماهنگی با دولت مرکزی عراق مخالف است.

یورونیوز: دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا گفت مداخله نظامی در کشور بحرانزده ونزوئلا را منتفی نمی داند.ترامپ که در باشگاه گلف خود در نیوجرسی با خبرنگاران صحبت می کرد، گفت: ما برای ونزوئلا گزینه های مختلفی داریم که از آن جمله، گزینه نظامی در صورت لزوم است.»

رادیوچین:  شی جین پینگ رییس جمهور چین بنابه دعوت دونالد ترامپ همتای آمریکایی خود با او تلفنی گفتگو کرد. رییس جمهور چین در این گفتگو یادآور شد: حفظ ارتباطات میان ما به عنوان رهبران چین و آمریکا درباره مسایل ذی‌علاقه خود برای توسعه روابط دو کشور بسیار مهم است. دو کشور باید طبق توافقات جاصله میان ما، گفتگو‌ها و ارتباطات را تقویت کرده و همکاری‌ها در زمینه های مختلف را پیش سوق داده و با نگرانی‌های طرف مقابل برخورد مناسبی کنند.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن:  وزرات دفاع آمریکا اعلام کرد رزمایش نظامی مشترک سالانه امریکا-کره جنوبی، روز بیست و یکم اوت شروع می شود. این اعلام، احتمالأ واکنش شدید کره شمالی را درپی خواهد داشت.یکی از مقامات پنتاگون گفت ۱۷ هزار و ۵۰۰ پرسنل امریکایی قرار است در این رزمایش ۱۱ روزه شرکت کنند.

 اسپوتنیک روسیه:کارشناسان آمریکایی با استناد به تصاویر ماهواره ای مدعی شدند کره شمالی برای آزمایش موشک بالستیک قابل پرتاب از زیردریایی، آماده می شود.به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری مهر سایت «۳۸ نورث» وابسته به موسسه مطالعات روابط آمریکا- شبه جزیره کره در دانشگاه «جان هاپکینز» تصاویری را منتشر کرده که نشان دهنده افزایش تحرکات در سایت «مایانگ-دو» است که محل نگهداری زیردریایی ها و کشتی های کره شمالی است.

تی .آر.تی ترکیه:  نخست وزیر ترکیه هشدار داد : در مرزهایمان، بخصوص در سوریه و عراق، تحمل تلاش برای تشکیل یک دولت ساختگی را نداشته و اجازه نیز نخواهیم داد. بینالی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه ابراز داشت که به تلاشها برای تشکیل یک دولت ساختگی در سوریه و عراق، هرگز اجازه داده نخواهد شد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *