جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading
25مردادماه 1396

رسانه ها ؛ افزایش بحران در آسیا و…

۱۳۹۶/۰۵/۲۵ | رصد

شورای راهبردی آنلاین: تنش‌ مرزی مجدد میان چین و هند، حمایت آلمان از طرح چین برای حل مناقشه کره شمالی، بازگشایی گذرگاه مرزی میان عراق و عربستان پس از ۲۷ سال، دیدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران با رئیس جمهوری ترکیه ، بازگشایی سفارت رژیم صهیونیستی در قاهره ، تغییر در روند مهاجرت به اسراییل در سال‌های اخیر، دیدار رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از چین و تایید اعزام نیروهای ویژه آمریکا به لیبی ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):   نیروهای هندی و چینی در یک منطقه مورد مناقشه در هیمالیا درگیری کوتاهی داشتد ک به تنش‌های ماه‌های اخیر میان ارتش‌های دو کشور دامن می‌زند.به گزارش ایسنا، یک مقام وزارت دفاع هند اعلام کرد، نیروهای چینی دو بار برای ورود به اراضی هند تلاش کردند اما عقب رانده شدند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  دبیرکل سازمان ملل در واکنش به اعتراضات ویرجینیا آمریکا گفت، نژادپرستی، بیگانه هراسی، ضدیت با یهود و اسلام هراسی جامعه را مسموم می‌کند.به گزارش ایسنا،  آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل پس از بروز خشونت‌ها در شالوتزویل ویرجینیا که در آن نژادپرستان سفیدپوست دست به راهپیمایی خشونت آمیز زدند، به انتقاد شدید از آن پرداخت و این خشونت‌ها را محکوم کرد.

خبرگزاری مهر:  وزیر خارجه آلمان می گوید طرح پیشنهادی چین مبنی بر توقف آزمایش موشکی کره شمالی به ازای توقف رزمایش آمریکا-کره جنوبی از حمایت دولت برلین برخوردار است.به گزارش خبرگزاری مهر، «زیگمار گابریل» وزیر خارجه آلمان در تماس تلفنی که امروز چهارشنبه با «وانگ ئی» همتای چینی خود داشت، گفت: نقش مهم چین در حل مسئله هسته ای کره شمالی قابل تقدیر است و آلمان طرح ابتکاری این کشور را درک کرده و از آن حمایت می کند.

خبرگزاری فارس: گذرگاه مرزی «عرعر» که از سال ۱۹۹۰ به دلیل جنگ صدام با کویت و بحرانی شدن روابط ریاض و بغداد بسته شده بود، باز شد.به گزارش خبرگزاری فارس، رسانه‌های سعودی اعلام کردند که ریاض و بغداد قصد دارند، گذرگاه مرزی «عرعر» را که از سال 1990 تاکنون به دلیل قطع روابط دیپلماتیک دوجانبه بر سر جنگ کویت، بسته بود، باز کنند.

خبرگزاری ایرنا:  سردار سرلشکر’ محمدحسین باقری ‘ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که در پاسخ به دعوت رسمی همتای ترکیه ای خود در آنکارا بسر می برد، امروز( چهارشنبه) با ‘ رجب طیب اردوغان’ رئیس جمهوری ترکیه دیدار کرد.روابط دوجانبه دفاعی، تحولات منطقه و موضوع مبارزه با تروریسم و همکاری‌های مرزی مهم‌ترین محورهای گفت وگوهای سرلشکر باقری با مقامات ترکیه اعلام شده است.

العالم فارسی:  رسانه های صهیونیست از احتمال بازگشایی سفارت رژیم صهیونیستی در شهر قاهره بعد از گذشت هشت ماه خبر دادند. روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت: “یک هیئت اسرائیلی یکشنبه گذشته مذاکره با مسئولان مصری درخصوص تدابیر امنیتی برای بازگشایی سفارت را در قاهره آغاز کرد.

یورونیوز: براساس گزارش‌ «سازمان مرکزی آمار اسراییل» برای اولین بار در طی سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵ میلادی تعداد افرادی که اسراییل را ترک کرده‌اند از تعداد یهودیانی که به این کشور بازمی گردند پیشی گرفته است.

رادیوچین:  فانگ فنگ‎هوی رئیس ستاد مشترک کمیسیون مرکزی نظامی و ارتش چین در پکن با جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرد. جوزف دانفورد نخستین مقام عالی‎رتبه نظامی آمریکا است که پس از روی کارآمدن دونالد ترامپ به چین سفر می‎کند. مقامات دو کشور درباره روابط ارتش دو کشور و اوضاع تایوان، دریای جنوبی و مساله هسته‌ای شبه جزیره کره تبادل نظر کردند.

خبرگزاری ان. اچ.کی ژاپن:  وزیران خارجه و دفاع ژاپن برای گفت وگو با همتایان آمریکایی شان راهی آمریکا شدند.تارو کونو، وزیر خارجه ژاپن و ایتسونوری اونودرا، وزیر دفاع این کشور برای گفت و گو با همتایان آمریکایی شان راهی ایالات متحده آمریکا شدند. انتظار می رود که در بحبوحه تنش ها بر سر کره شمالی، آنها قابلیت های بازدارنده اتحاد ژاپن- آمریکا را مورد بحث قرار دهند. نخستین نشست های «۲ + ۲» تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ، روز پنجشنبه در واشنگتن برگزار خواهد شد.

اسپوتنیک روسیه: بزرگترین حزب مخالف کره جنوبی به نام “کره آزاد” قصد دارد برای استقرار سلاح هسته ای تاکتیکی ایالات متحده در این کشور تلاش ورزد.به گزارش اسپوتنیک ، در نشست فراکسیون پارلمانی حزب “کره آزاد” چنین تصمیمی گرفته شده است.پیشتر مون جه این رئیس جمهوری کره جنوبی اعلام کرده بود جنگ بین دو کره غیر قابل قبول است.

تی .آر.تی ترکیه: گروه طالبان طی نامه مفصلی خطاب به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا از وی خواست تمام نیروهای این کشور را از افغانستان خارج کند.طالبان افغانستان با انتشار نامه سرگشاده و مفصلی به پنج زبان فارسی، پشتو، انگلیسی، عربی و اردو خطاب به دونالد ترامپ، از وی خواست برنامه هاى آمریکا در افغانستان را به ارتش این واگذار نکند، بلکه نیروهای آمریکایی را خارج کند.

پارس تودی:  با وجود قوانین بین المللی در رابطه با ممنوعیت ارسال سلاح به مناطق پرتنش جهان که جنایت جنگی در آن رخ می‌دهد، رژیم اسرائیل همچنان به این مناطق سلاح می‌فرستد و از این تجارت سودکلان می‌برد.روزنامه القدس العربی نوشت: 45 مجرم تحت تعقیب دیوان بین‌المللی کیفری و پلیس بین الملل (اینترپل) در اسرائیل مخفی شده‌اند؛ قاچاقچیان انسان و قاچاقچیان اعضای بدن انسان، عاملان تعرض و تجاوز به کودکان، قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر، مفسدان اقتصادی و قاچاقیان جواهرات از جمله این مجرمان هستند که اسرائیل از تحویل آنان به دادگاه بین‌المللی امتناع می‌کند.

خبرآنلاین:  نیروهای ویژه آمریکا و متحدان آن در خاک لیبی حضور داشته و به واحدهای محلی در مبارزه با  داعش کمک می‌کنند. به گزارش خبرآنلاین ، منابعی در ارتش و پارلمان لیبی در گفتگو با روزنامه  روسی ایزوستیا این خبر را تأئید کردند. همچنین فرماندهی آفریقایی ایالات متحده (آفریکوم) تأیید کرد نظامیان آمریکایی در خاک لیبی بوده و به مبارزه با تروریسم کمک می‌کنند.

رادیو هند:  نپال و چین سه پیمان را برای توسعه و تحکیم همکاری های دوجانبه امضا کردند.این پیمانها در زمینه حفاری گاز طبیعی و نفت در میدانهای نشیبی جنوبی به امضا رسیده است .

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *