جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

نتانیاهو شدیدا نگران صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری است

رسانه‌های صهیونیستی نوشتند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

روزنامه معاریو: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو توسط دادگاه لاهه وجود دارد / نتانیاهو برای جلوگیری از این اتفاق، مکالمات تلفنی متعددی انجام داده

رسانه‌های اسرائیلی نوشتند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از احتمال صدور حکم بازداشت توسط دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه به دلیل عملیات نظامی در نوار غزه به شدت نگران است.

نماینده پاکستان در کنفرانس فلسطین: نبرد حماس علیه اسرائیل مشروع و موجه است

اسلام‌آباد- ایرنا- نماینده پاکستان در کنفرانس بین‌المللی فلسطین در استانبول گفت: مقاومت مسلحانه فلسطینیان از جمله حماس در برابر اشغال وحشیانه اسرائیل بر اساس قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل کاملاً موجه است.

Loading

رقابت آمریکا و چین برای جلب همکاری و مشارکت با ویتنام

شورای راهبردی آنلاین- رصد: ویتنام با وجود تلاش برای متنوع سازی روابطش با آمریکا و ژاپن، همچنان چین را به عنوان یک شریک راهبردی نزدیک در نظر می‌گیرد.

جاشوا کورلانتزیک در یادداشتی که در وب سایت شورای روابط خارجی آمریکا منتشر شد، نوشت: شی جینپینگ، رئیس جمهور چین  اخیرا پس از شش سال به ویتنام سفر کرد و با جدیت به تقویت روابط با این کشور پرداخت که از اهمیتی راهبردی در منطقه از جمله در دریای چین جنوبی و تایوان برخوردار است.

سفر رئیس جمهور چین به ویتنام پس از ارتقای روابط دولت جو بایدن با تایوان در ماه‌های اخیر صورت گرفت. واشنگتن پس از سال‌ها همکاری امنیتی با ویتنام درصدد ارتقای روابط با این کشور برآمده است. همکاری‌های امنیتی دو کشور باعث شده بود تحلیلگران، ویتنام را نزدیک‌ترین شریک امنیتی واشنگتن در جنوب شرقی آسیا، پس از سنگاپور بدانند.

ژاپن نیز در ماه های اخیر توافقی را برای تقویت روابط امنیتی با ویتنام به امضا رساند.

ویتنام سابقه‌ طولانی در جنگ و خصومت با چین دارد و به طور کلی چین نزد ویتنامی‌ها محبوبیتی ندارد. این امر باعث شده است که در سال‌های اخیر اعتراضات متعددی علیه چین در این کشور رخ بدهد. هانوی نیز مانند دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی تحت تاثیر اقدامات چین در دریای چین جنوبی قرار گرفته است. با این حال با تقویت روابط با کشورهایی مانند ژاپن و آمریکا، ارتقای نیروهای ساحلی ویتنام و در صورت لزوم مقابله مستقیم و  قهرآمیز با کشتی‌های چینی، رویکرد قاطع‌تری را در عقب راندن چین اتخاذ کرده است. این رویکردی است که فیلیپین یا دیگر مدعیان نتوانسته‌اند مشابهش را اتخاذ کنند.

در این فضای امنیتی متزلزل جنوب شرق آسیا، ویتنام از بسیاری جهات به عنوان یک کشور کانونی محسوب می‌شود که دارای یک نیروی نظامی بزرگ و حرفه‌ای و بنادر مهمی است که حتی ناوهای هواپیمابر می‌توانند در آن پهلو بگیرند. این کشور با هر طرفی که متحد شود، از قابلیت تغییر توازن منطقه‌ای برخوردار خواهد بود. این امر اتفاقی نیست که بسیاری از بازیگران قدرتمند از جمله هند، استرالیا، و دیگر دولت‌های جنوب شرق آسیا، سال‌های زیادی با ناامیدی برای جلب نظر هانوی تلاش کرده‌اند.

اما سفر رئیس جمهور چین به ویتنام این نکته را روشن کرد که رهبران ویتنام با وجود تلاش برای متنوع سازی روابطشان با آمریکا و ژاپن، همچنان چین را به عنوان یک شریک راهبردی نزدیک در نظر می‌گیرند. چین سال‌هاست که با فاصه زیاد از دیگران شریک تجاری برتر ویتنام بوده و هنوز هم هست.

در عین حال، اگرچه ویتنام حمایت نظامی بزرگی را از ژاپن، آمریکا و کره جنوبی دریافت می‌کند، اما نیروی نظامی این کشور همچنان به پلتفورم‌های روسی متکی است. بنابراین با وجود مواجه شدن با تحریم‌ها‌ همچنان به تلاش برای خرید تسلیحات روسی ادامه می‌دهد.

رئیس جمهور چین در سفر اخیرش به ویتنام 30 توافقنامه امضا کرد و مهمتر از همه آن‌ها هانوی موافقت کرد از ابتکار چین برای ایجاد « جامعه ای با آینده مشترک برای بشریت» حمایت کند. این یک ابتکار مهم چینی است که بسیاری آن را تلاش برای ایجاد یک نظم جهانی جایگزین برای نظم کنونی جهان می‌دانند. این ابتکار که بسیاری از کشورهای در حال توسعه و قدرت‌های متوسط را تحت فشار گذاشته است، به جای ایده‌هایی مانند رشد همراه با تقویت حقوق و آزادی‌ها و توسعه دموکراسی، برای توسعه و رشد اقتصادی اولویت بیشتری قائل می‌شود.

رئیس جمهور چین همچنین در این سفر از ایجاد «جامعه چین- ویتنام برای آینده‌ مشترک با اهمیت راهبردی» خبر داده است. این در حالی که است که ویتنام در گذشته با چنین کلمات و زبانی که از نظر برخی ویتنامی‌ها نقشی ثانویه برای چین قائل و نوعی اتحاد با پکن است که نیازمند حمایت از چین در نشست‌های منطقه‌ای است، موافقت نکرده بود. اما در دیدار اخیر شی جینپینگ از هانوی با آن موافقت شد.

همان طور که هانتر مارستون از دانشگاه ملی استرالیا گفته است، موافقت هانوی با زبان چین در این دو مورد نشان می‌دهد که ویتنام همچنان چین را شریک مهم تجاری خود می داند.

0 Comments