جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

پایگاه فضایی واستوچنی روسیه + داده نمایی

روسیه 11 آوریل با موفقیت یک موشک Angara A5 را از پایگاه واستوچنی با یک برنامه گسترده برای ساخت یک ایستگاه مداری ملی جدید پرتاب کرد. در اینفوگرافیک اسپوتنیک با مشخصات این پایگاه آشنا می شوید.

کاخ سفید: همچنان با حمله اسرائیل به رفح مخالفیم

نیویورک – ایرنا- در پی اعلام بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر  رژیم اسرائیل مبنی بر اینکه نیروهایش «با  توافق آتش بس یا بدون آن » به رفح حمله خواهند کرد,، کاخ سفید روز سه شنبه اعلام کرد که  همچنان مخالف حمله اسرائیل به شهر رفح در جنوب غزه است.

Loading

چالش ترکیه در مدیریت روابط با چین و دفاع از اویغورهای ترک تبار

شورای راهبردی آنلاین- رصد: شبکه ژئوپلیتیک اغلب شبکه‌ای است درهم‌پیچیده که در آن زندگی و سرنوشت میلیون‌ها نفر با منافع اقتصادی و مانورهای سیاسی تلاقی پیدا می‌کند. موضع ترکیه در قبال اویغورهای چین به خوبی این پیچیدگی ژئوپلیتیک را به تصویر می‌کشد.

پروفسور نکهت سندل در تحلیلی که در وب سایت موسسه امور بین‌الملل استرالیا منتشر شد، نوشت: در سین کیانگ تقریباً یک میلیون اقلیت اویغور هستند. دفاع چین از اقداماتش در قبال اویغورها قانع کننده نبوده است.

پیوند اویغورها و ترک‌ها به لحاظ تاریخی، امری انکارناپذیر است. این پیوند فقط یک وابستگی مبتنی بر ریشه‌های قومی مشترک نیست. در سال 1952 پس از تسلط کمونیست‌ها بر سین کیانگ، ترکیه همدلی با ایغورها را با اعطای پناهندگی به آن‌ها نشان داد. در حال حاضر با وجود حدود 50 هزار مهاجر اویغور در ترکیه، می‌توان انتظار داشت که این کشور از مهم‌ترین مدافعان حقوق اویغورها در صحنه جهانی باشد.

زمانی که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در سال 2002 به قدرت رسید، به دفاع از حقوق جوامع مسلمان در سراسر جهان علاقه زیادی داشت. در سال 2009، پس از تظاهرات اویغورها در اورومچی، اردوغان تا آنجا پیش رفت که اقدامات چین را «نسل کشی» خواند. در سال 2012، اردوغان اولین رهبر ترکیه بود که بعد از 27 سال از سین کیانگ بازدید کرد.

با این حال، در سال 2015، در حالی که اردوغان هنوز اویغورها را «برادر» خطاب می‌کرد، بسیاری از گزارش‌های مربوط به سرکوب ایغورها توسط چین در مطبوعات ترکیه را «جعلی و تحریک‌آمیز» خواند. به موازات این تغییر در موضع و لفاظی‌های تند، اویغورهای ساکن ترکیه نیز از سرکوب خود توسط دولت و بروز مشکلات در اخذ مجوزها و روبرو شدن با موانع در سایر فرآیندهای بوروکراسی روزانه خبر دادند. همچنین ترکیه در سال 2017 جنبش اسلامی ترکستان شرقی، یک گروه جدایی طلب اویغور را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد.

چرا با وجودی که افکار عمومی داخلی ترکیه موافق اویغورها است، رویکرد این کشور تغییر کرده؟ چرا دیگر از سران سیاسی ترکیه خبری درباره سرنوشت اویغورها شنیده نمی‌شود؟

ترکیه در دهه گذشته با رکود اقتصادی مواجه شده که این کشور را به دور شدن از متحدان سنتی خود در ناتو و رفتن به سوی شرکای اقتصادی آینده دار، به ویژه چین سوق داده است. تزریق مالی گسترده توسط نهادهای چینی به اقتصاد ترکیه – از بسته وام 3.6 میلیارد دلاری بانک صنعتی و تجاری چین برای انرژی و حمل و نقل، گرفته تا حمایت میلیاردی بانک خلق چین در سال 2019 – عمق این رابطه اقتصادی رو به رشد را روشن می کند؛ حتی اگر به سفرهای متعدد مقامات دولتی و رهبران تجاری ترکیه به چین، به ویژه پس از پیوستن ترکیه به طرح کمربند و جاده در سال 2015 اشاره نکنیم.

پکن در حال پیگیری با ترکیه برای تصویب یک معاهده استرداد بین دو کشور است؛ هرچند در دسامبر 2022، مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه سابق ترکیه شایعات شبکه‌های اجتماعی مبنی بر استرداد مخالفان اویغور از ترکیه به چین یا اخراج آنها به کشورهای دیگر را به شدت تکذیب کرد. در گزارشی که سازمان حقوق بشری «Safeguard Defenders»  در اوت 2023 منتشر کرد، تاکید شد که ترکیه دیگر پناهگاهی امن برای اویغورها نیست.

تناقض در موضع ترکیه به نوعی منحصر به فرد است. رهبری سیاسی ترکیه که به اظهار نظرهای محکم خود درباره فلسطین و وضعیت جامعه مسلمان در اروپا افتخار می کند، باید به لحاظ تئوری، چراغ امیدی برای اویغورها باشد. اردوغان همچنین اغلب از عبارت «جهان ترک» استفاده می کند که باعث می شود این طور گمان شود که او از آن دسته رهبرانی است که از محکوم کردن سیاست‌های چین ابایی ندارد. با این حال، واقعیت‌های سخت ژئوپلیتیک و وابستگی‌های اقتصادی اوضاع را پیچیده کرده است.

چین در ساخت پل چناق‌قلعه، بزرگترین پل معلق جهان، مشارکت داشته است. از سال 2023، شرکت چینی «علی بابا» 70 درصد سهام ترندیول (Trendyol)، یکی از بزرگترین شرکت‌های تجارت الکترونیک ترکیه را در اختیار دارد.

در حالی که چین همچنان سرمایه گذاری‌هایش را به سوی ترکیه سرازیر می‌کند، این سوال مطرح است: آیا ترکیه می‌تواند روی طناب شراکت اقتصادی با چین راه برود و در عین حال به روابط تاریخی و قومی با اویغورها وفادار بماند؟

0 Comments