جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

هرج‌ومرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست

شهرک‌نشینان ساکن شمال فلسطین اشغالی با انتقاد از وضعیت هرج‌ومرج موجود در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه و عملیات‌های فزاینده حزب‌الله ضد رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم را مورد هجمه قرار داده آنها را متهم به بی‌مسئولیتی کردند.

آمریکا ۸۱ جنگنده از رده خارج شوروی را به قیمت هرکدام «کمتر از ۲۰ هزار دلار» از قزاقستان خریده است

این خرید بزرگ پس از آن انجام شد که قزاقستان به منظور ارتقای ناوگان هوایی خود، ۱۱۷ هواپیمای نظامی متعلق به دوران شوروی از جمله رهگیر‌های میگ-۳۱، بمب‌افکن‌های جنگنده میگ-۲۷، جنگنده‌های میگ-۲۹ و بمب‌افکن‌های سوخو-۲۴ مربوط به دهه‌های هفتاد و هشتاد میلادی را به حراج گذاشت.

استفاده دیوید کامرون از جت لاکچری ۴۲ میلیون پوندی در سفر آسیای میانه انتقادها را برانگیخت

دیوید کامرون، وزیر امورخارجه بریتانیا به دلیل استفاده از یک جت گران‌قیمت به ارزش ۴۲ میلیون پوند با امکانات رفاهی خاص و اختصاصی در سفر پنج روزه‌اش به آسیای مرکزی مورد انتقاد قرار گرفت.

Loading

آینده مناقشه آمریکا و چین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دو رویداد مهم در سال 2022 آینده مناقشه آمریکا و چین را تحت الشعاع خود قرار داد: جنگ اوکراین - روسیه و سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان. در این گزارش تأثیر این دو رویداد بر رویارویی آمریکا و چین و روند آینده این مناقشه و نیز واکنش‌های نظامی ژاپن با توجه به این رویدادها بررسی خواهد شد.

توکوهیرو ایکدا، مدیر موسسه امنیت ملی ژاپن در گزارشی که در وب سایت موسسه امور بین‌الملل ژاپن منتشر شد، درباره تأثیر جنگ اوکراین و روسیه نوشت: پروفسور بری پوزن، از موسسه فناوری ماساچوست در مقاله‌ای به تأثیر جنگ اوکراین و روسیه بر جامعه بین‌المللی اشاره و یادآوری کرد که نظم جهانی در وضعیت نزدیک به هرج و مرج و مستعد رقابت (جنگ) بین دولتی و تنش هسته‌ای است و اگرچه جنگ بین قدرت‌های بزرگ (به ویژه دارندگان سلاح هسته‌ای) بعید است، اما وابستگی اقتصادی مانع جنگ نیست. بنابراین قدرت رزمی متعارف (غیر هسته‌ای) همچنان مهم است. تدابیر دفاع غیرنظامی، روش‌های تخلیه و ابزارهای مدیریت اقتصادی که اوکراین در مراحل اولیه جنگ به‌سرعت اجرا کرد، مقدمات مهمی برای دفاع از خود بود و مشخص شد که ملی‌گرایی نیز نقش مهمی را ایفا می‌کند. در جامعه بین‌المللی، آمریکا همکاری میان متحدان خود را تقویت کرده است، در حالی که کشورهایی مانند هند و چین به رقابت چند قطبی تمایل دارند. علاوه بر این، رژیم ان.پی.تی پیچیده‌تر خواهد شد، زیرا کشورهایی که نمی‌توانند زیر چتر هسته‌ای آمریکا باشند به دستیابی به سلاح هسته‌ای ادامه می‌دهند.

گراهام آلیسون، استاد دانشگاه هاروارد در کتابش تشریح می‌کند که راه جلوگیری از کشیده شدن رویارویی آمریکا و چین به سوی جنگ، ایجاد یک موقعیت قابل پیش‌بینی و تلاش برای ثبات در حالی است که هر دو طرف منافع ملی خود را دنبال می‌کنند. با این حال، آلیسون در مقاله‌ای که پس از سفر پلوسی به تایوان نوشت، به سه عاملی اشاره کرد که می‌توانست به جنگ منجر شود: اول، اگر دولت چین با انتخاب بین استقلال بخشیدن به تایوان و راه‌اندازی جنگی که تایوان و چین را نابود می‌کند، روبرو می‌شد، احتمالاً جنگ را انتخاب می‌کرد. دوم، طبقه سیاسی آمریکا مداخله رقبا را در مسائل امنیت ملی دوست ندارد. بنابراین، سیاستمداران جمهوری‌خواه و دموکرات در تلاشند تا در آستانه انتخابات میان دوره‌ای در قبال چین سختگیرتر از دیگری باشند. مایک پمپئو، نامزد ریاست جمهوری، از ایالات متحده خواسته است تا استقلال تایوان را به رسمیت بشناسد که احتمالاً در برنامه جمهوریخواهان برای مبارزات انتخاباتی نقش مهمی خواهد داشت. در تایپه، پلوسی به «تعهد جدی برای حمایت از دفاع از تایوان» اشاره کرد. سوم، موازنه نظامی در تنگه تایوان به طور قطعی به نفع چین تغییر کرده و ممکن است آمریکا در جنگ بر سر تایوان با شکست روبرو شود. آمریکا در شبیه‌سازی‌های پنتاگون، نتوانسته در درگیری محدود به منطقه اطراف تایوان پیروز شود. اگر آمریکا در یک جنگ محلی بر سر تایوان بجنگد، احتمالاً رئیس جمهور با این انتخاب سرنوشت ساز روبرو خواهد شد که آیا وارد جنگی گسترده‌تر شود که در آن دست برتر را برای پیروزی دارد یا خیر. این جنگ می‌تواند تشدید و حتی به استفاده از سلاح هسته‌ای منجر شود.

با توجه به مطالب فوق، مشخص است که با پیچیده شدن مدیریت سلاح‌های هسته‌ای و تشدید رویارویی آمریکا و چین، جامعه بین‌المللی بیش از پیش سردرگم خواهد شد. از سوی دیگر، آلیسون در مقاله فوق نوشت: «آمریکا و چین در 50 سال گذشته نشان داده‌اند که آشتی ناپذیری به معنای غیرقابل مدیریت بودن، نیست». نخست وزیر سابق استرالیا در مقاله‌ای نوشت: «شاید عادی سازی روابط آمریکا و چین دشوار باشد، اما ثبات دارای اهمیت است و رقابت راهبردی باید دنبال شود. آمریکا و چین در پیگیری منافع ملی مربوطه تغییری نخواهند داد. اما هر دو خواهان ثباتند. به‌علاوه، فرض بر این است که چین با آموختن از هزینه انزوای بین‌المللی روسیه در جنگ اوکراین، به صبر راهبردی در رابطه با تایوان ادامه خواهد داد.»

بنابراین، اساساً انتظار می‌رود که رویارویی آمریکا و چین به شیوه‌ای کنترل‌شده‌تر ادامه یابد، اما در شرایط فوق‌الذکر که در آن رویارویی آمریکا و چین شدیدتر می‌شود، خطر تشدید ناخواسته تنش در صورت بروز افزایش خواهد یافت که در آن به عنوان مثال چین در واکنش به سفر پلوسی به تایوان، مانور نظامی انجام دهد.

نویسنده درباره اقدامات ژاپن در این رابطه، نوشت: ژاپن باید به تشدید ناخواسته رویارویی آمریکا و چین پاسخ نظامی بدهد. توازن نظامی آمریکا و چین در اطراف تایوان به نفع چین است و اگر این وضعیت تغییر نکند، احتمالاً آمریکا صرفا با گسترش نبرد به منطقه وسیع‌تری از تایوان دست برتر را خواهد داشت. باید تلاش شود تا با بسیج نه تنها ژاپن و آمریکا، بلکه متحدان آمریکا در شرق آسیا و همچنین نیروهای اعزامی از استرالیا و اروپا این تعادل به نفع آمریکا تغییر کند. ژاپن باید توانایی‌های دفاعی خود را تقویت و در این تلاش مشارکت کند تا چین تصور نکند که در صورت بروز جنگ می‌تواند پیروز میدان باشد.

پس از ارتقاء تجهیزات، لازم است یک برنامه عملیاتی به منظور آمادگی برای نبرد تدوین، آموزش بر اساس برنامه انجام و نتایج به طور مکرر در برنامه عملیاتی منعکس شود.

برای تدابیر مربوط به دفاع غیرنظامی، روش‌های تخلیه، و ایجاد ابزارهای مدیریت اقتصادی باید از قبل برنامه‌هایی تهیه شود. پس از آن، «طرح عملیات مشترک ژاپن و آمریکا» و «برنامه عملیات پشتیبانی تایوان» تهیه شود.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین، شینزو آبه، نخست‌وزیر سابق ژاپن، اشاره کرد که شاید اگر اوکراین به ناتو که به تبادل هسته‌ای می‌پردازد، ملحق شده بود،این تهاجم رخ نمی‌داد. اگرچه احتمال جنگ هسته‌ای آمریکا و چین کم است، اما فرض بر این است که تهدید هسته‌ای چین تأثیر قابل توجهی بر ژاپن خواهد داشت. ژاپن باید اقدامات مشخصی را برای اطمینان از بازدارندگی هسته‌ای گسترده توسط آمریکا در نظر بگیرد. در راستای نظر ویپین نارانگ، استاد موسسه فن آوری ماساچوست، راهبرد هسته‌ای ژاپن باید جامع باشد و نه تنها شامل کنترل تسلیحات، خلع سلاح و بازدارندگی هسته‌ای شود، بلکه سیاست انرژی هسته‌ای را نیز شامل شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *