جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نگرانی سناتورهای آمریکایی از احتمال اعزام گارد ملی برای مقابله با اعتراضات دانشگاهی

سناتور‌های آمریکایی پیشنهاد رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها به منظور مقابله با اعتراضات فزاینده علیه جنگ غزه و حمایت آمریکا از اسرائیل را رد کردند. تیم کین، سناتور دموکرات از ایالت ویرجینیا، روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «ان بی سی» اعزام گارد ملی به دانشگاه‌ها را «ایده بسیار بدی» دانست و گفت این کار خاطرات دردناک دوران خشونت‌آمیز اعتراض‌های دانشگاهی علیه جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۰، به ویژه در دانشگاه ایالتی کنت را، که طی آن چهار دانشجو بر اثر تیراندازی گارد ملی کشته شدند، تداعی می‌کند.

ایتالیا و فرانسه برای تقویت صنعت دفاعی اروپا، تعهدنامه‌ امضا کردند

تهران-ایرنا- وزارت دفاع ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد که رم و پاریس امروز (دوشنبه) تعهدنامه‌ای مبنی بر ایجاد یک مرکز صنعتی مشترک برای دفاع زمینی با مشارکت شرکت‌های هر ۲ کشور امضا کردند که به دنبال تقویت صنعت دفاعی اروپا است.

بلینکن در ریاض: بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت با اشاره به افتتاح گذرگاه‌های جدید برای عبور کمک‌ها به غزه گفت پیشرفت‌هایی در ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه صورت گرفته است، اما اسرائیل باید اقدامات بیشتری انجام دهد. بلینکن در نشستی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض گفت که بهترین راه برای کاهش بحران انسانی در غزه برقراری آتش‌بس است.

Loading

چرا روسیه در سوریه می‌ماند؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: روسیه هیچ برنامه‌ای برای ترک سوریه و در عین حال تمایلی به مداخله نظامی یا مالی در امور داخلی این کشور ندارد. حمله به اوکراین، عملیات نظامی روسیه در سوریه را کاملا تحت الشعاع قرار داده است و نیروها و منابع این کشور به اوکراین منتقل شده‌اند.

نیکیتا اسمجین در یادداشتی که در وب سایت اندیشکده آمریکایی کارنگی منتشر شد، نوشت: در ماه‌های اخیر، روسیه تعداد نیروهایش را در سوریه کاهش داده، کنترل بر اراضی را واگذار کرده و کمک‌های بشردوستانه به این کشور را کاهش داده است، اما این بدان معنا نیست که سوریه را ترک می‌کند. مسکو همچنان حضور در سوریه را یک دارایی ارزشمند و اتحاد با دمشق را ابزاری مهم در مذاکرات با غرب می‌داند.

جنگ اوکراین باعث شده است روسیه به دنبال ذخایر دیگری باشد و سوریه یکی از منابع پرسنل نظامی با تجربیات رزمی واقعی است. بلافاصله پس از حمله به اوکراین، یک اسکادران از جنگنده‌های Su-25 دوباره به روسیه اعزام شد. بر اساس گزارشات، در ماه اوت نیز یک سامانه موشکی دوربرد اس-300 از بندر طرطوس سوریه به کریمه ارسال شد. علاوه بر این، ارتش روسیه از برخی مناطق لاذقیه عقب نشینی کرده است. نیروهای با تجربه روس به تدریج به اوکراین منتقل و سربازان تازه کار جایگزین آن‌ها در سوریه می‌شوند.

در عین حال، نباید گزارشات مربوط به کاهش شدید حضور نظامی روسیه در سوریه را کاملا باور کرد: انتقال برخی از گروه‌ها به جبهه اوکراین توانایی‌های راهبردی مسکو را در منطقه کاهش نداده است. در حال حاضر نیروهای روسی در عملیات‌ نظامی کمتری در سوریه حضور دارند، زیرا مرحله فعال درگیری سوریه به پایان رسیده است. با این حال، حملات هوایی در خاک سوریه همچنان ادامه دارد، همانطور که مانورهای نظامی مشترک روسیه با ارتش بشار اسد، رئیس جمهور سوریه ادامه دارد.

اغراق درباره پتانسیل انتقال نیرو از سوریه به اوکراین اشتباه است. روسیه هرگز نیروی قابل توجهی در سوریه نداشت و صرفا مکمل نیروهای مسلح این کشور بود. تعداد سربازان در سوریه در مقایسه با اوکراین  ناچیز است و تجربه به دست آمده در خاورمیانه فقط تا حدی در خاک اوکراین قابل اجرا است.

یک نتیجه ایده آل در سوریه برای مسکو که درگیر اوکراین است، آشتی طرف‌های درگیر خواهد بود. در آغاز سال جاری، مسکو برای سازماندهی گفت‌وگوی وزیران امور خارجه سوریه و ترکیه ‌تلاش کرد، زیرا ممکن است ترکیه بتواند در حل و فصل مناقشه سوریه نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کند. آنکارا مدت‌هاست که هدف سرنگونی اسد را کنار گذاشته است و شاید نوعی گفتگو بتواند برای هر دو طرف مفید باشد.

با این حال، حل اختلافات متعدد دو کشور کاری زمان‌بر است. شبه نظامیان طرفدار ترکیه همچنان در سوریه حضور دارند و نیروهای ترکیه برخی مناطق این کشور را تحت کنترل دارند. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه نیز یک عامل مهم است. ممکن است رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بخواهد دوباره از تهدید کردهای سوریه و عملیات نظامی در سوریه به نفع خود استفاده کند.

رویارویی ایران و اسرائیل مانع دیگری بر سر راه حل مناقشه سوریه است. روسیه از طرفی به دنبال کاهش تنش بوده و از طرف دیگر به اسرائیل اجازه حمله به مواضع تحت حمایت ایران در سوریه را داده است. در حال حاضر، همکاری نزدیک‌تر مسکو و تهران در پی جنگ اوکراین، تلاش روسیه را برای برقراری تعادل در این زمینه به‌طور جدی پیچیده‌تر کرده است.

یکی دیگر از دلایل نگرانی این است که روسیه عملا کمک مالی به سوریه را متوقف کرده است و این منابع در حال هدایت به سرزمین‌های تازه الحاق شده در اوکراین هستند. ایران نیز کمک به سوریه را به دلیل مسائل اقتصادی و سیاسی کاهش داده است. سوریه همچنان تحت تحریم است و به تازگی دچار یک زلزله ویرانگر شده، بنابراین بدون حمایت حامیان اصلی وضعیت این کشور بدتر خواهد شد. اگر ثبات داخلی سوریه مهم‌ترین مسئله برای روسیه نباشد، مطمئناً یک عامل اضافی برای نگرانی است.

حل همه جانبه بحران سوریه به آمریکا که نیروهایش در این کشور مستقر و با واحدهای نظامی کرد متحد هستند، بستگی دارد. بعید است واشنگتن در این خصوص گامی بردارد که روابط بین روسیه، ایران و ترکیه را تقویت کند.

با وجود تمام مشکلات، سوریه برای روسیه دارایی ارزشمندی است که می‌تواند در مذاکرات با ترکیه، ایران و اسرائیل مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، می‌تواند موضوع گفتگوی بالقوه با آمریکا باشد.

ترکیه و ایران، شرکای اصلی روسیه در گفتگوی سوریه، هر کدام در سال گذشته اهمیت بیشتری پیدا کردند. آنکارا دیگر فقط یک شریک اقتصادی مهم برای مسکو نیست بلکه به عنوان یک واسطه بین روسیه و غرب، اهمیتی فراتر از تجارت برای کرملین پیدا کرده است. جایگاه ایران نیز تغییر کرده است. روسیه باید حضور ایران در سوریه را در نظر می‌گرفت، اما اهمیت اقتصادی آن برای مسکو کم بود. اما ایران اکنون برای روسیه بسیار مهمتر از قبل است. ممکن است سایر کشورهای خاورمیانه شامل امارات، عربستان و مصر نیز برای شکست تحریم‌ها با روسیه شریک شوند. عربستان و قطر که از قبل منافعی در سوریه داشتند، ممکن است برخی از مسائل مانند تمایل به مشارکت در بازسازی یا ورود به بازار این کشور را در گفتگو با روسیه مطرح کنند.

بر اساس آنچه گفته شد، روسیه هیچ برنامه‌ای برای خروج از سوریه ندارد. این کشور حضورش در سوریه را به عنوان یک دستاورد مهم و یک ابزار چانه زنی در گفتگوی احتمالی با شرکای مختلف، از قدرت‌های منطقه‌ای در خاورمیانه گرفته تا کشورهای غربی، می‌داند. در عین حال، مسکو به طور فزاینده‌ای تمایلی به مداخله نظامی یا مالی در امور داخلی سوریه ندارد. در عوض، بر متقاعد کردن طرفین برای تشدید نکردن اوضاع متمرکز است. از این گذشته، روسیه مایل است هرگونه کم توجهی را از اوکراین که اولویت سیاست خارجی این کشور است، به حداقل برساند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *