جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هرج و مرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست

شهرک‌نشینان ساکن شمال فلسطین اشغالی با انتقاد از وضعیت هرج و مرج موجود در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه و عملیات‌های فزاینده حزب‌الله ضد رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم را مورد هجمه قرار داده و آنها را متهم به بی‌مسئولیتی کردند.

هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ

تهران- ایرنا- وزیران خارجه مصر و اردن امروز دوشنبه درباره کوچاندن فلسطینیان از نوار غزه و حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب این منطقه هشدار دادند و وزیر خارجه قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ تاکید کرد.

لاپید: کابینه نتانیاهو در آشفتگی کامل است/ زمان اتخاذ تصمیم سخت فرا رسیده است

تهران-ایرنا- رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با تاکید بر لزوم رسیدن به توافقی برای تبادل اسرای فلسطینی با اسرای صهیونیست گفت که کابینه این رژیم به ریاست «بنیامین نتانیاهو» اکنون در آشفتگی کامل به سر می برد.

سفر رئیسی به پاکستان تحول در روابط فی‌مابین است/بی صبرانه منتظر ساخت فیلم اقبال هستیم

اسلام‌آباد – ایرنا – وزیر سابق فرهنگ پاکستان سفر اخیر آیت‌الله رئیسی را نوید تحول جدید در روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به اهمیت پیوندهای مردمی و فرهنگی دو همسایه، گفت: ما بی صبرانه منتظر آغاز پروژه ساخت فیلم مشترک اقبال لاهوری هستیم.

وقتی صدای مردم غزه از آمریکا شنیده می‌شود

تهران- ایرنا- نزدیک به هفت ماه از آغاز درگیری‌ها در نواز غزه و کشتار بی‌سابقه فلسطینیان به دست نیروهای رژیم اشغالگر قدس می‌گذرد. در طول این مدت و در کنار همه ابراز نگرانی‌ها، محکوم کردن‌ها، حمایت از فلسطین و اعتراض‌ها در کشورهای مختلف دنیا به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، این بار دامنه این اعتراض‌ها به دانشگاه‌های دنیا هم کشیده شد.

فرسایش ارتش نتانیاهو؛ تمرد ده‌ها چترباز از شرکت در حمله به رفح

در سایه لجاجت کابینه رژیم صهیونیستی بر حمله زمینی به رفح با وجود تمامی هشدارهای داخلی و خارجی، ده‌ها نظامی اسرائیلی در تیپ چتربازان با اعلام خسته شدن از جنگ، به فرماندهان خود اطلاع دادند که در عملیات احتمالی علیه رفح شرکت نخواهند کرد.

Loading

زمینه‌های همکاری راهبردی هند و اتحادیه اروپا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در سال جاری، جمعیت هند از چین پیشی گرفته و این کشور به یکی از بزرگترین بازارهای مصرفی و صنعتی جهان تبدیل خواهد شد. در عصر جهان چندقطبی، هند یک بازیگر مهم ژئوپلیتیکی است. این کشور نقش مهمی در اقیانوس هند و آرام دارد، منطقه‌ای که چین نیز در آن نفوذ فزاینده‌ای دارد.

وب سایت موسسه هلندی گلینخندال (clingendael) در یادداشتی نوشت: دلایل زیادی وجود دارد که اتحادیه اروپا روابط خود را با هند تقویت کند، ضمن آنکه فرصت هایی نیز برای انجام آن به‌ویژه در بخش‌های فناوری راهبردی وجود دارد.

ریاست هند بر گروه 20 در سال 2023، دستاوردهای این کشور در زمینه فناوری و دیجیتال را در مرکز توجهات قرار خواهد داد. اتحادیه اروپا امروز می‌تواند برای تعمیق روابط خود با هند اقدام کند، به‌ویژه در زمینه‌های فناوری که به استقلال راهبردی‌اش کمک می‌کند که البته در دستور کار سیاسی پایتخت‌های اروپایی و دهلی نیز قرار دارد.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند، در سخنرانی آغاز به کار گروه 20، بر اهمیت فناوری و تهدیدات ناشی از تبدیل شدن کالاهای حیاتی به ابزار بازی قدرت تاکید کرد. چراکه وابستگی در بخش‌های حیاتی می‌تواند فضای سیاسی را برای مانور کاهش دهد، مانند وابستگی اروپا به چین برای تامین مواد خام حیاتی مورد نیاز برای فناوری‌های نیمه هادی و فناوری‌های سبز یا اتکای هند به روسیه در حوزه فناوری‌ها و تجهیزات نظامی.

استقلال راهبردی و انعطاف پذیری اقتصادی باید در مرکزیت منطق روابط استراتژیک هند و اتحادیه اروپا باشد. همکاری‌های فنی می‌تواند به اتحادیه اروپا و هند کمک کند تا به این اهداف نزدیک‌تر شوند. فن‌آوری‌های نظامی و دفاعی و همچنین فناوری‌های حیاتی مانند نیمه‌رساناها و تحول در ساختار زنجیره تامین ازجمله زمینه‌های ویژه برای همکاری طرفین هستند.

هند می‌تواند به اتحادیه اروپا کمک کند تا وابستگی‌های فن آوری راهبردی یک طرفه به چین را کاهش دهد. اتحادیه اروپا نیز به دهلی نو برای تحقق هدف ارتقای تولید خود از طریق برنامه «ساخت هند» کمک خواهد کرد. به طور جداگانه، اتحادیه اروپا می‌تواند از تلاش هند برای خودمختاری راهبردی حمایت کند و به طور خاص به رفع اتکای بیش از حد این کشور به روسیه در حوزه‌های فناوری‌های نظامی و دفاعی کمک نماید. کشورهای اروپایی برای کمک به دهلی نو علاقه مند هستند، زیرا یک هند قدرتمند می‌تواند در برابر نفوذ چین در منطقه هند و اقیانوس آرام و فراتر از آن، موازنه ایجاد کند.

فرصت‌های فراوانی برای همکاری‌های سودمند متقابل در بخش‌های فناوری راهبردی وجود دارد و در حال حاضر قالبی برای تسهیل چنین همکاری‌هایی شکل گرفته است. در آوریل گذشته، اتحادیه اروپا و هند، شورای تجارت و فناوری (TTC) را به درخواست اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا راه اندازی کردند.

با نگاهی به همکاری‌های فناوری دفاعی، ظرفیت زیادی در زمینه تحقیقات کوانتومی و فضایی وجود دارد. کاهش موانع همکاری تحقیق و توسعه برای شرکت‌های نیمه‌رسانا یکی دیگر از زمینه‌های مناسب برای بهبود روابط اتحادیه اروپا و هند است.

با این وجود، هنوز برخی چالش‌های عمده برای تعمیق روابط اتحادیه اروپا و هند در بخش‌های فناوری راهبردی برطرف نشده است. شرکت‌های اروپایی هنوز هند را بازاری سخت و پرچالش می‌دانند، که دلیل عمده آن، تفاوت مقررات بین ایالت‌های هندی است. هند می‌تواند از فرصت تبدیل شدن به یک مرکز سرمایه گذاری بهره برده و نقش بیشتری در زنجیره تامین حیاتی شرکای قابل اعتماد، از جمله اتحادیه اروپا، ایفا کند. طرف اروپایی باید نابرابری بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا در کنترل صادرات بر روی فناوری‌های نظامی، دفاعی و قناوری‌های با کاربرد دوگانه را کاهش دهد. غلبه بر عدم تمایل به مشارکت در انتقال فناوری نیز حائز اهمیت است.

از تعامل هند با شرکای مورد اعتماد دیگر اتحادیه اروپا مانند ژاپن، استرالیا و ایالات متحده نیز می‌توان درس هایی گرفت. برای مثال، شورای تجارت و فناوری اتحادیه اروپا-هند می‌تواند در تهیه برنامه تجمیع ظرفیت‌ها و کاهش آسیب‌پذیری‌ها در زنجیره‌های تأمین بخش فناوری خاص سرمایه‌گذاری کند. دو طرف باید مجموعه‌ای مشترک از اصول را برای چنین زنجیره‌های تامینی اتخاذ کنند. اعتماد به اینکه تجارت، فناوری و زنجیره‌های تامین به دلایل سیاسی قطع نمی شوند، کلید تلاش برای بازسازی زنجیره تامین است. سرمایه گذاری گسترده، برای ایجاد چنین اعتمادی لازم است.

هند که با بیشترین جمعیت جهان در منطقه استراتژیک اقیانوس هند و آرام قرار دارد، نقش مهمی را به عنوان یک قدرت ژئوپلیتیکی ایفا خواهد کرد. اتحادیه اروپا و هند می‌توانند نقش قابل توجهی در تحقق جاه طلبی‌های یکدیگر برای تقویت استقلال راهبردی از طریق کاهش وابستگی‌ها ایفا کنند. برای رسیدن به این هدف، همکاری در زمینه فناوری‌های نظامی و دفاعی، فناوری‌های حیاتی و بازسازی زنجیره تامین مورد نیاز است. برای اینکه اتحادیه اروپا به یک بازیگر اصلی رقابت ژئوپلیتیک تبدیل شود، روابط با هند باید به سطحی بالاتر و راهبردی‌تر ارتقاء یابد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *