جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

اهمیت و ویژگی‌های پهپادهای ایرانی شاهد 131 و 136

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دقت پهپادهای انتحاری ساخت ایران با توجه به ارزان بودنشان، آن‌ها را به سلاحی قدرتمند تبدیل کرده است.

اوزی رابین در یادداشتی که وب سایت اندیشکده بریتانیایی راسی (RUSI) آن را منتشر کرد؛ نوشت: این پهپادها در عین سادگی خود بسیار مبتکرانه هستند. آن‌ها خود را همراه با دقت تقریبا غیرعادی، برد طولانی و هزینه کم، در بین سلاح‌های راهبردی، بی‌نظیر نشان داده‌اند.

شواهد نشان داده است که دفاع در برابر شاهد 131 و 136 بسیار پیچیده است. این پهپادها در ارتفاع کم و آهسته پرواز می‌کنند. اگرچه آن‌ها به طور معمول توسط توپ‌های ضد هوایی و همچنین با موشک‌های هوا به هوا که از جت‌های جنگنده اوکراینی پرتاب می‌شوند، سرنگون می‌شوند، اما با این حال، سیگنال‌های راداری و حرارتی کم و همچنین ارتفاع پرواز کم آنها، شناسایی‌شان را از فواصل زیاد دشوار می‌سازد. تنها نشانه قابل توجه آن‌ها صدای چمن زنی موتورهای پیستونی دو زمانه آن‌ها است که به مدافعان هشداری کلی در مورد جهت نزدیک شدن آن‌ها می‌دهد.

شاهد 131 و 136 مظهر دقت در میدان نبرد هستند. این پهپادها با بهره‌برداری از فناوری‌ و قطعات کم‌هزینه تجاری و با کاربرد دوگانه، به پیشرفتی قابل ملاحظه در ترکیب دقت و مقرون‌به‌صرفه بودن دست یافته است. به کارگیری سلاح‌های دقیق در میدان جنگ چیز جدیدی نیستند. سه دهه پیش، در جنگ خلیج (فارس) در سال 1991، سلاح‌های هدایت شونده دقیق، 8 درصد از کل مهمات مورد استفاده ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده علیه عراق تحت رهبری صدام حسین را تشکیل می‌دادند. موشک‌های کروز دوربرد و دقیق بارها توسط ایالات متحده و روسیه در درگیری‌های محلی، مانند حملات ایالات متحده در افغانستان یا حملات روسیه در سوریه، استفاده شده است. با این حال، دقت این سلاح‌ها هزینه مالی قابل توجهی را نیز به همراه داشته است. به عنوان مثال، موشک کروز 1300 کیلوگرمی تاماهاوک با قیمت فعلی حدود 2 میلیون دلار هزینه زیادی برای مالیات دهندگان آمریکایی دارد. اما شاهد 136 تنها بین 20000 تا 30000 دلار قیمت دارد. برد این سلاح 200 کیلوگرمی نیز در حدود 1300 تا 1500 کیلومتر است. اگرچه این پهپاد نمی تواند تسلیحات هسته‌ای حمل کند و کلاهک کوچک آن تقریباً یک دهم موشک‌های کروز قدیمی است، اما این ایراد با دقت خیره کننده و حتی بیشتر از آن با ارزان بودنش جبران شده است که باعث می‌شود تا به طور گسترده در دسترس قرار گیرد. وقتی تعداد انبوهی از آن‌ها به خط دفاع اوکراینی‌ها نفوذ می‌کنند، خسارت زیادی به بار آورده و همزمان تعداد بیشتری از آن‌ها نیز برای حمله بعدی آماده می‌شوند. همچون داستان‌های افسانه ای، این پهپادها هر چه بیشتر ساقط شوند، تعداد آن‌ها نیز بیشتر می‌شوند. استفاده گسترده از آنها، که از هزینه کم شان ناشی می‌شود، دفاع از آن‌ها را به یک کار تقریباً سخت و پیچیده تبدیل کرده است.

شاهد 131 و 136 یک سلاح دقیق تحول آفرین است که فناوری‌ها و سیستم‌های دفاعی غرب را به چالش می‌کشد. البته فناوران نظامی غربی در تلاشند تا هر چه زودتر اقدامات مؤثرتری را برای رهگیری و نابودی دسته جمعی آنها پید اکنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *