جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی سی‌ان‌ان: رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

نظرسنجی جدید شبکه خبری سی‌ان‌ان نشان می‌دهد، به نظر می‌رسد که با نزدیک‌تر شدن انتخابات در نوامبر امسال، آمریکایی‌ها به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا نگاه مثبت‌تری دارند و به طور فزاینده‌ای از او نسبت به جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی، حمایت می‌کنند و دوره ریاست‌جمهوری او را موفقیت‌آمیز می‌دانند.

نظرسنجی سی‌ان‌ان: رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند

نظرسنجی جدید شبکه خبری سی‌ان‌ان نشان می‌دهد، به نظر می‌رسد که با نزدیک‌تر شدن انتخابات در نوامبر امسال، آمریکایی‌ها به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا نگاه مثبت‌تری دارند و به طور فزاینده‌ای از او نسبت به جو بایدن، رئیس‌جمهور کنونی، حمایت می‌کنند و دوره ریاست‌جمهوری او را موفقیت‌آمیز می‌دانند.

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ۳۰ نظامی اسرائیلی ذخیره از گروهان چتربازان از دستور آماده شدن برای شرکت در حمله به رفح سرپیچی کردند

۳۰ نظامی اسرائیلی ذخیره از گروهان چتربازان وابسته به تیپ چتربازان ارتش اسرائیل از دستور آماده شدن برای شرکت در حمله به رفح در جنوب نوار غزه سر باز زدند و به فرماندهان خود اطلاع دادند که به این مأموریت نخواهند رفت، زیرا «دیگر قادر به جنگیدن بیشتر نیستند».

این بخشی از گزارش  کانال ۱۲ تلویزیون رژیم اسرائیل است.

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ۳۰ نظامی اسرائیلی ذخیره از گروهان چتربازان از دستور آماده شدن برای شرکت در حمله به رفح سرپیچی کردند

۳۰ نظامی اسرائیلی ذخیره از گروهان چتربازان وابسته به تیپ چتربازان ارتش اسرائیل از دستور آماده شدن برای شرکت در حمله به رفح در جنوب نوار غزه سر باز زدند و به فرماندهان خود اطلاع دادند که به این مأموریت نخواهند رفت، زیرا «دیگر قادر به جنگیدن بیشتر نیستند».

این بخشی از گزارش  کانال ۱۲ تلویزیون رژیم اسرائیل است.

ماسک در باره اوکراین چه گفت؟

مذاکرات بین ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین و ایالات متحده در مورد ادامه حمایت از کی یف یک اشتباه بزرگ است.

Loading

اشتباه محاسباتی پاکستان در خصوص طالبان و چالش‌های پیش رو

شورای راهبردی آنلاین-رصد: در عرصه سیاست دوست و دشمن دائمی وجود ندارد بلکه فقط منافع دائمی وجود دارد. بنابراین، سیاستمداران، به‌ویژه حاکمان یک کشور، پیامدهای بلندمدت سیاست‌هایی را که دنبال می‌کنند ارزیابی و بر اساس آن تصمیم‌گیری می‌کنند. افزایش اخیر حملات تروریستی در پاکستان نشان می‌دهد که دولت و نهادهای امنیتی این کشور در محاسبه پیامدهای حمایت مستقیم یا غیرمستقیم از طالبان دچار اشتباه شده‌اند.

نظیر احمد میر در گزارشی که در وب‌سایت موسسه تحلیل و مطالعات دفاعی مانوهار پاریکار-هند منتشر شد، نوشت: این تهدید با این واقعیت تشدید می‌شود که «تحریک طالبان پاکستان» پایان آتش بس توافق شده در نوامبر 2021 را اعلام کرده است. بلافاصله پس از اعلام این خبر حمله‌ای انتحاری در کویته رخ داد.

شورشیان در سراسر جهان از پیوندها و حمایت‌های فراملی برای بقای خود استفاده می‌کنند و به یک حامی وفادار نمی‌مانند. طالبان نیز از این قاعده مستثنی نیست. دولت پاکستان تأثیرات رویکرد ملی‌گرایانه طالبان و همچنین چالش‌هایی را که پس از بازپس‌گیری کابل توسط طالبان با آن مواجه می‌شد، نادیده گرفت. به این ترتیب مرتکب اشتباهی راهبردی شد. پاکستان احتمالا این واقعیت را درک نمی‌کرد که طالبان در صورتی که به قدرت بازگردد به عنوان یک دولت عمل خواهد کرد که اولویت‌ها و چالش‌های خودش را دارد.

 

امید در مقابل واقعیت

پاکستان امیدوار بود که با روی کار آمدن طالبان در افغانستان، دیگر مجبور نباشد از اقدامات آمریکا در منطقه حمایت کند و در عین حال با حضور طالبان در افغانستان، روابط بین پاکستان و افغانستان به طور قابل توجهی بهبود خواهد یافت. اسلام آباد به طور کامل از طالبان حمایت کرد و انتظار داشت که طالبان در از بین بردن «تحریک طالبان پاکستان» به اسلام آباد کمک کند.

برخی مفسران پاکستانی معتقد بودند که اگر قرار باشد افغانستان کشوری مطرود یا بی‌ثبات باشد، چالش بزرگی برای پاکستان خواهد بود. رژیمی فاقد انسجام درونی و با کنترل ضعیف بر کشور نمی‌تواند علیه گروه‌هایی مانند «تحریک طالبان پاکستان» عمل کند. علاوه بر این، برخی گزارش‌ها حاکی از افزایش نفرت افکار عمومی افغانستان در خصوص پاکستان است.

بر اساس گزارش موسسه مطالعات صلح پاکستان (PIPS) در اکتبر 2022، پاکستان از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان شاهد افزایش 51 درصدی حملات تروریستی در طول یک سال بوده است.

 

مقابله طالبان با اسلام آباد

شادی پاکستان به خاطر پیروزی طالبان زیاد طول نکشید. همان طور که انتظار می‌رفت، طالبان پس از بازگشت به قدرت، بر منافع ملی خود متمرکز شد. محاسبات امنیتی فوری آن‌ها با پاکستان متفاوت بود. پاکستان در همان ابتدای حاکمیت طالبان، از آن‌ها درخواست کرد تا علیه «تحریک طالبان پاکستان» اقدام کنند تا به این ترتیب هم قدرت و هم تعهد خود را درباره اقدام علیه تروریسم ثابت کنند.

با این حال، با انفعال طالبان در برابر «تحریک طالبان پاکستان»، طرف پاکستانی ناامید شد. سلیم صافی، روزنامه‌نگار ارشد روزنامه «جنگ» در این باره نوشت که سیاست پاکستان در قبال افغانستان اشتباه بود. آن‌ها به اشتباه فرض می‌کردند: 1) حضور آمریکایی‌ها مشکل اصلی افغانستان بود. 2) اشرف غنی، حامد کرزی و عبدالله عبدالله دشمن پاکستان بودند اما طالبان دوست پاکستان است. 3) هیچ ارتباطی بین طالبان افغانستان و «تحریک طالبان» وجود ندارد.

اما زمانی که طالبان در افغانستان به قدرت رسید، مشخص شد که این فرضیات نادرست بود. طالبان به «تحریک طالبان پاکستان» کمک کرد تا دوباره متحد شود و با تمام قوا دوباره ظهور کند. «تحریک طالبان پاکستان» باوجود وعده‌های طالبان به حملاتش ادامه داد و حتی حملات را افزایش داد. در آوریل 2022، در حمله‌ای در وزیرستان شمالی، هفت سرباز پاکستانی کشته شدند که منجر به تبادل اظهارات تند بین دو کشور شد.

در پاکستان این احساس وجود دارد که طالبان به اعتماد آن‌ها خیانت کرده و حمایت مادی و معنوی را که از پاکستان در مبارزه با آمریکایی‌ها دریافت کرده بود، فراموش کرده است. با این همه، درک اینکه چرا پاکستان با وجود حمایت‌ از طالبان، پس از گذشت تقریباً یک سال، هنوز حکومت آن‌ها را به رسمیت نشناخته است، کاری دشوار نیست.

 

نتیجه

پیش‌بینی آینده روابط پاکستان و افغانستان، با در نظر گرفتن چالش‌های بزرگی که طالبان در افغانستان با آن روبرو است، امری دشوار است. در همین حال، پاکستان آموخته است که باید خودش با «تحریک طالبان پاکستان» مبارزه کند. ممکن است اسلام آباد همچنان به تحریک کردن طالبان برای اقدام علیه اعضای «تحریک طالبان پاکستان» و جلوگیری از استفاده آن‌ها از خاک افغانستان علیه پاکستان ادامه دهد. با این حال، با توجه به همگرایی ایدئولوژیک «تحریک طالبان پاکستان» با طالبان و حمایتی که آن‌ها از مردم جنوب شرق افغانستان دریافت می‌کنند، ممکن است طالبان نتواند این درخواست پاکستان را برآورده کند. طالبان نه تنها از واکنش منفی صفوف داخلی خود در صورت اقدام علیه «تحریک طالبان پاکستان» بیم دارد، بلکه از این احتمال هراس دارد که در صورت اقدام علیه «تحریک طالبان پاکستان»، اعضایش به سایر گروه‌های تروریستی مانند داعش و القاعده بپیوندند.

طالبان در دهه 1990 از به رسمیت شناختن مرز دیورند به عنوان مرز بین دو کشور خودداری کرده بود. اکنون نیز، احتمالاً آن‌ها به عنوان ملی‌گرایان سازش ناپذیر افغان و نه دست‌نشانده‌های دیگر کشورها ظاهر می‌شوند. تمامی این مسائل احتمالاً باعث ایجاد شکاف و درگیری بین طالبان و پاکستان خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *