جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

دانشمند روسی: چت بوت ها، می توانند ذهن مردم را دستکاری کنند

ورونتسوف، استاد آکادمی علوم روسیه، در مصاحبه با اسپوتنیک در خصوص دنیای هوش مصنوعی گفت: “تکنولوژیخیلی سریع می تواند ذهن شخص را در مورد هر چیزی، حتی تغییر دهد و یا متقاعد کند و موقعیت سیاسی فرد را نیز تغییر دهد”.

Loading

سردرگمی و چالش‌های عربستان برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: عربستان سعودی رویکرد پیچیده‌ای را برای به رسمیت شناختن اسرائیل در پیش گرفته است. این کشور دارای سابقه طولانی همکاری مخفیانه با اسرائیل علیه به‌اصطلاح دشمنان مشترک است.

بروس ریدل در یادداشتی که وب سایت اندیشکده آمریکایی بروکینگز آن را منتشر کرد؛ نوشت: اخیرا سعودی‌ها گفته‌اند به رسمیت شناختن رسمی اسرائیل تنها در صورتی محقق می‌شود که اقدامی برای حل مناقشه فلسطین و ایجاد راه حل دو دولتی وجود داشته باشد. این در حالی است که حاکمان سعودی، از توسعه روابط دیپلماتیک و نظامی بین برخی از نزدیکترین متحدان خود و اسرائیل استقبال و حتی از آن حمایت کرده‌اند.

اگرچه اسرائیل برای روابط پنهانی خود با سعودی‌ها ارزش زیادی قائل است، اما خواهان به رسمیت شناختن خود از سوی عربستان به عنوان راهی برای پایان دادن به انزوای این رژیم در جهان اسلام است. درحالی‌که اسرائیلی‌ها قدرت ریاض را بیش از حد برآورد می‌کنند، تعدادی از کشورهای مسلمان از جمله الجزایر، عراق و پاکستان از الگوی سعودی‌ها در عادی سازی روابط با اسرائیل پیروی نمی‌کنند.

همکاری مخفیانه بین سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها به اوایل دهه 1960 باز می‌گردد، زمانی که آن‌ها از سلطنت طلبان یمن علیه دولت جمهوری خواه مورد حمایت مصر و شوروی در صنعا حمایت کردند. سرویس‌های اطلاعاتی عربستان و اسرائیل ارسال سلاح و آموزش به سلطنت طلبان را که در عربستان سعودی مستقر بودند، هماهنگ می‌کردند. روسای موساد و اطلاعات عربستان در جلسه مشترکی در هتل دورچستر لندن با یکدیگر ملاقات کردند. قرارداد اسلو در سال 1993 تماس‌های پشت پرده آن‌ها را تسهیل کرد.

ایران و متحدانش از جمله حزب الله لبنان و انصارالله یمن، دشمنان مشترک اسرائیل و عربستان هستند. بحرین و امارات متحده عربی به عنوان متحدان عربستان سعودی در خلیج (فارس) در سال 2020 اسراییل را به رسمیت شناختند. سعودی‌ها اجازه عبور پروازهای مستقیم از تل آویو به منامه، ابوظبی و دبی از خاک خود را داده اند.

بحرین کشور مهمی برای عربستان سعودی است. این دو کشور توسط گذرگاه ملک فهد به طول 15 مایل به هم متصل می‌شوند. در سال 2011، نیروهای سعودی از این گذرگاه عبور کرد تا به خانواده حاکم سنی کمک کند تا اعتراضات اکثریت جامعه شیعه در جزیره را سرکوب کند. شیعیان بحرین با به رسمیت شناختن اسرائیل مخالفت کرده اند. شیعیان خود عربستان نیز در استان شرقی آن سوی گذرگاه بحرین واقع شده اند.

اگر سعودی‌ها نمی‌خواستند بحرین، اسرائیل را به رسمیت بشناسد، به راحتی می‌توانستند این کار را انجام دهند. چرا که منامه نسبت به خواسته‌های ریاض بی تفاوت نخواهد بود. بنابراین سعودی‌ها از تصمیم بحرین برای دوستی با اسرائیل حمایت کرده اند.

عربستان سعودی دارای جمعیت زیادی از کارگران مهاجر فلسطینی است. مکه و مدینه، شهرهای مقدس اسلام نیز در این کشور قرار دارند. تشکیلات مذهبی عربستان طرفدار قوی حقوق فلسطینیان و خواستار پایتختی فلسطینی در بیت المقدس شرقی است. بنابراین محدودیت‌های قابل توجهی برای ملک سلمان و محمد بن سلمان در عادی سازی روابط با اسرائیل وجود دارد.

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده نیز، محدودیت‌های عربستان را درک می‌کند. ضمن آنکه در طول سفر او به جده هیچ موفقیت بزرگی حاصل نشد.

سعودی‌ها معنی پیشرفت در مسئله فلسطین را به طور مشخص تعریف نکرده‌اند و این موضوع به آن‌ها فضایی برای مانور بیشتر در خصوص روابط با اسرائیل را می‌دهد. متأسفانه، هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که واشنگتن نیز موضوع فلسطین را در اولویت قرار دهد. درمجموع، سعودی‌ها برای ادامه روند به رسمیت شناختن اسرائیل، با سردرگمی‌های زیادی مواجه هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *