جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

روز 206 طوفان‌الاقصی|22 شهید و ده‌ها زخمی در بمباران رفح

بمباران شدید شهر رفح در جنوب غزه، بازداشت صدها دانشجو و استاد دانشگاه در آمریکا به دلیل اعتراض به قتلعام رژیم اسرائیل در غزه و حمایت‌های آمریکا از این رژیم و ادعای سنتکام آمریکا در رهگیری پهپهادهای یمن از مهمترین تحولات بامدادی طوفان الاقصی است.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

هواداران فاشیسم در ایتالیا در سالگرد اعدام موسولینی تظاهرات کردند

تهران- ایرنا- ده‌ها نفر در ایتالیا روز یکشنبه در هفتادونهمین سالگرد اعدام بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست این کشور دستان خود را به نشانه سلام فاشیستی بلند کرده و به دیکتاتور سابق ایتالیا ادای احترام کردند.

Loading

تاثیر جنگ اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: محاصره نظامی بنادر اوکراین، صادرات محصولات زراعی حیاتی برای جهان را متوقف کرده و جمعیت آسیب پذیر در کشورهای در حال توسعه را در معرض قحطی قرار داده است. تا پیش از آغاز جنگ، اوکراین و روسیه 100 درصد گندم وارداتی سومالی، 80 درصد واردات مصر و 75 درصد گندم مورد نیاز سودان را تامین می کردند.

وب سایت اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس در یادداشتی نوشت: قیمت جهانی مواد غذایی از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین، به بالاترین میزان خود رسیده و بسیاری از مردم در کشورهای سراسر جهان از پیامدهای آن رنج می برند. سازمان‌های بشردوستانه نه تنها برای دسترسی به آوارگان جنگ زده اوکراینی با مشکل مواجه هستند، بلکه برای ادامه فعالیت‌های خود در سایر نقاط جهان با چالش افزایش سرسام‌آور قیمت‌های مواد غذایی و انرژی مواجه شده اند.

تأثیر جنگ اوکراین بر امنیت غذایی جهانی بدتر از قبل خواهد شد. محصولات مزارع اوکراین معمولاً در ماه های ژوئن و ژوئیه برداشت شده و در نیمه دوم سال صادر می شوند. سازمان ملل پیش بینی می کند تا 30 درصد از مزارع یا زیر کشت نرفته اند یا محصولات آن ها برداشت نخواهد شد، زیرا بسیاری از کشاورزان یا به مناطق جنگی اعزام شده اند یا زمین های کشاورزی خود را ترک کرده اند. برخی دیگر نیز برای دسترسی به کود و همچنین سوخت برای ماشین‌آلات کشاورزی با مشکل مواجه هستند.

از آنجایی که جنگ، میزان برداشت محصول در اوکراین را کاهش داده است به احتمال زیاد، بازارهای جهانی در فصول آینده با کمبود مواد غذایی مواجه خواهند شد. روسیه با محاصره نظامی اودسا – مرکز اصلی صادرات اوکراین – و بنادر اطراف آن، و همچنین با محاصره سایر شهرهای بندری بزرگ، ارتباط دریایی اوکراین با جهان را قطع کرده است.

اتحادیه اروپا (EU) در تلاش است تا مواد غذایی را از طریق مسیرهای زمینی از اوکراین خارج کند، اما برای انجام آن با موانع بزرگی مواجه است. جاده‌ها و راه‌آهن‌های اوکراین با کمبود بودجه برای تعمیر و نگهداری مواجه هستند. در حالیکه حمل و نقل کالا در سراسر اوکراین حتی قبل از جنگ یک چالش عمده بود، اکنون شریان های تجاری این کشور به هدف بمباران های روسیه تبدیل شده اند.

محموله‌هایی هم که به مرز می‌رسند، برای تخلیه و بارگیری مجدد با تأخیرهای طولانی مدت مواجه می‌شوند، چرا که بسیاری از خطوط راه‌آهن اوکراین که در دوران شوروی سابق ساخته شده اند با خطوط راه‌آهن اتحادیه اروپا سازگار نیستند.

به نظر می رسد هدف قرار دادن شهرهای بندری توسط روسیه اقدامی بسیار راهبردی باشد. این اقدام، پیام روشنی برای جامعه بین الملل است تا با درخواست های کرملین برای پایان دادن به محاصره بنادر اوکراین در ازای لغو تحریم های روسیه موافقت شود. بمباران شهرهای بندری اوکراین به امید برای بازگشت به جایگاه سابق خود به‌عنوان یکی از بزرگترین تامین‌کنندگان جهانی گندم و روغن آفتاب‌گردان آسیب جدی وارد می‌کند، زیرا شرکت‌های خارجی کمی حاضر خواهند بود تا زمانی که محاصره روسیه همچنان ادامه دارد، تجارت خود در دریای سیاه را از سر بگیرند.

اگرچه برخی کشورها به دنبال واردات محصولات سایر کشورهای تولیدکننده مواد غذایی هستند تا از این طریق کمبودها را جبران کرده و قیمت مواد غذایی کاهش یابد، اما در در بسیاری از مناطق از جمله ایالات متحده، آمریکای جنوبی، اروپا و هند، کشاورزان با تاثیرات مخرب تغییرات آب و هوایی از جمله افزایش دما و خشکسالی مواجه هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *