جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب در مقابل ایران شد

بلینکن در جریان نشست وزرای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، طی اظهاراتی مدعی شد: «این مسئله تهدید حاد و فزاینده ایران را نشان می‌دهد، اما همچنین نیاز به همکاری در زمینه دفاع یکپارچه را هم نشان می‌دهد».

بایدن در تماس با نتانیاهو با عملیات نظامی اسرائیل در رفح مخالفت کرد

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا یک‌شنبه نهم اردیبهشت، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ،بر «موضع شفاف» خود درباره عملیات برنامه‌ریزی شده اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه تاکید کرد.

وزیر خارجه اردن: نتانیاهو صلح نمی‌خواهد

وزیر امور خارجه اردن امروز (دوشنبه) در سخنانی در دیدار با همتای فرانسوی خود در ریاض گفت که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال جنگ است و خواستار صلح نیست.

پاشنه آشیل کمپین انتخاباتی بایدن از دیدگاه شبکه آمریکایی

تهران- ایرنا- شبکه خبری «سی‌بی‌اس نیوز» با بررسی شرایط و دیدگاه‌ رای‌دهندگان ایالت‌های کلیدی میشیگان، ‌ویسکانسین و پنسیلوانیا در ۲ دوره انتخاباتی ۲۰۲۰ و ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا، شرایط بد اقتصادی ایالات متحده را از دلایل مهم جا ماندن «جو بایدن» از رقیب خود «دونالد ترامپ» در نظرسنجی‌ها ارزیابی کرد.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از به‌رسمیت شناختن بیت‌کوین در السالوادور تا تقویت روابط سئول با جنوب شرق آسیا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سیاست خارجی بایدن، به رسمیت شناختن بیت کوین به‌عنوان پول قانونی در السالوادور، تقویت روابط کره جنوبی با هند و کشورهای جنوب شرق آسیا، آمریکا و چین و آزمون اقلیمی، ترکیه به‌عنوان یک متحد طرفدار روسیه و دوست با طالبان در ناتو، مسئله هسته‌ای آزاردهنده پاکستان ازجمله برجسته‌ترین موضوعات مورد توجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

بلفر

آیا سیاست خارجی بایدن در حال شکست است؟: شاید نیات رئیس جمهور آمریکا خوب باشد، اما نتایج به‌دست‌آمده تاکنون این طور نیست. وقتی جو بایدن رئیس‌جمهور شد، بسیاری تصور کردند که دولت او روابط آمریکا با دیگر کشورها را به شکلی منضبط، قابل پیش‌بینی و پیچیده مدیریت خواهد کرد. عصر تکبر منجر به شکست و دیپلماسی توییتری به سرآمده و مسئولانی مسئولیت‌پذیر دوباره بر سر کار خواهند آمد. «آمریکا برگشته است» شعار بایدن بود که نشان می‌داد دیپلماسی به‌عنوان یک ابزار مطلوب سیاست خارجی که دقیقاً خواسته مردم آمریکا است، جایگزین قدرت نظامی خواهد شد.

تصویب بیت کوین به عنوان ارز قانونی در السالوادور حماقت محض است: السالوادور در این ماه اولین کشوری بود که ارز رمزنگاری‌شده ، در این مورد بیت کوین ، را به‌عنوان ارز قانونی تصویب کرد. گفتم «اولین» چون ممکن است دیگران نیز این روند را دنبال کنند. اما آن‌ها باید دراین‌باره خوب فکر کنند زیرا این ایده بسیار جای تردید دارد  و احتمالاً ازنظر اقتصادی به‌ویژه برای کشورهای درحال‌توسعه کاری خطرناک خواهد بود.

 

کارنگی

میراث مرکل در قبال چین: رویکرد مرکل در قبال چین چندوجهی و برآمده از چشم‌انداز اقتصاد ژئوپلیتیکی و اعتقاد به تعامل چند جانبه است. با این حال، نظر او با شک و تردید فزاینده‌ای که در آمریکا و اتحادیه اروپا (در قبال چین) وجود دارد، متفاوت بوده است.

چرا کره جنوبی روابطش را با هند و جنوب شرق آسیا تقویت می‌کند؟: کره جنوبی در دوران ریاست جمهوری مون جائه این، از طریق سیاستی جدید در قبال جنوب، روابطی نزدیک‌تر با آسیای جنوب شرقی و هند را دنبال کرده است. اولویت‌های سئول در منطقه چگونه با اولویت دیگر بازیگران همگرایی دارد؟

 

چتم هاوس

جنبه تاریک پنل های خورشیدی: میزان کمی از برق خورشیدی می‌تواند زندگی مردمی را که در نواحی فقیر و بدون دسترسی به برق زندگی می‌کنند، تغییر بدهد. انرژی خورشیدی، برق تولید می‌کند، کودکان قادر می‌شوند در شب مطالعه ‌کنند، مغازه‌ها می‌توانند شب‌ها ساعات بیشتری فعالیت داشته باشند… در حال حاضر رقابت برای تولید برق پاک و مقرون‌به‌صرفه برای 940 میلیون تن که به برق دسترسی ندارند آغازشده است. اما در حالی که تامین برق پاک برای نواحی فقیر یک مشکل را حل می‌کند، مشکلی دیگر را به بار می آورد و آن اپیدمی آلودگی زباله‌های سمی است. اما چرا باید این مشکل را جدی گرفت؟

آسیا: از رقیب خود یک متحد بسازید: از سفر جان کری، نماینده آمریکا در امور اقلیمی به چین در ماه آوریل، تا صحبت‌های وندی شرمن، معاون وزیر خارجه در تیانجین در ماه ژوئیه، چگونگی تعمیق همکاری در بحبوحه رقابتی سالم، مظهر روابط چین و آمریکا بوده است. و این امر اقدامات اقلیمی را شامل می‌شود.

آمریکا، چین و آزمون اقلیمی: آیا می توان همزمان برای تسلط بر جهان رقابت و برای نجات آن نیز همکاری کرد؟ تغییرات اقلیمی آزمون نهایی برای قدرت‌های بزرگی است که برای تسلط بر جهان رقابت و درعین حال برای نجات آن همکاری می‌کنند.

 

فارین پالیسی این فوکوس

سفر نارندرا مودی به آمریکا: نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند اخیراً از آمریکا دیدن کرد و علاوه بر شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با جو بایدن دیدار کرد. باوجود حکمرانی ترس و وحشت در دولت او علیه اقلیت‌های مذهبی، قومی و مخالفان، میزبانان آمریکایی او به طرز عجیبی دراین‌باره سکوت اختیار کردند.

 

میدل ایست فوروم

ترکیه: یک متحد طرفدار روسیه و دوست با طالبان در ناتو: یک حلقه جدید ضد غرب در اطراف طالبان از جمله با حضور یک عضو ناتو در حال شکل‌گیری است. ترکیه با اشتیاق رابطه‌ای گرم با طالبان را دنبال می‌کند.

 

مرکز تحلیل سیاست اروپا

مشت آهنین زنگ زده پوتین: تقلب در انتخابات مقدماتی روسیه باعث ایجاد پارلمانی بسیار شبیه به پارلمان سال 2016 شد، با این تفاوت که روسیه، امروز با نارضایتی بیشتری مواجه و بی‌ثبات‌تر است. باوجود پویشی قابل توجه برای تحریف انتخابات دوما، هیچ اعتراض گسترده‌ای صورت نگرفت.

 

بگین سادات

داعش و جنگش علیه طالبان: حمله داعش به فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای در کابل در پایان ماه اوت هم آمریکایی‌های مسیحی و هم طالبان را هدف گرفت . این امر نشان‌دهنده عدم تمایل این گروه برای همکاری با شرکای احتمالی اسلام‌گرا و عزمش برای پیشبرد اهداف جهانی داعش است.

 

رند

مداخلات نظامی چین: قدرت‌های بزرگ اغلب در عملیات‌های مختلف در خارج از کشور از نیروهای نظامی استفاده کرده‌‌اند. برخی برای دفاع از متصرفات استعماری می‌جنگند، در حالی که برخی دیگر به همراه متحدان، درگیر جنگ هایی تلخ می‌شوند یا ماموریت های دیگری را در سراسر جهان به عهده می‌گیرند. در حالی که چین قدرت گرفته است، ناظران دراین‌باره بحث کرده‌اند که آیا ممکن است این کشور نیز مسیری مشابه را دنبال کند.

 

شورای روابط خارجی آمریکا

مصاحبه با برهم صالح: برهم صالح، رئیس جمهور عراق در گفت‌و‌گو با شورای روابط خارجی آمریکا از نقش عراق در مناقشات منطقه‌ای و روابطش با آمریکا می‌گوید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *