جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

گورهای جمعی بیمارستان ناصر و ظن ربودن اعضای بدن شهدای فلسطینی توسط اسرائیل

فیلم‌ها و عکس‌های مستند شده در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس، در جنوب نوار غزه، منجر به بروز شبهاتی در خصوص سرقت اعضای بدن برخی از قربانیان شده است.نیروهای امدادرسانی می‌گویند: آنها اجسادی را با دستان بسته، شکم باز شده و بخیه زده پیدا کردند که با روش‌های معمول بخیه زدن زخم‌ها در نوار غزه مغایرت دارد و این موضوع شبهه‌هایی را در مورد سرقت برخی از اعضای بدن انسان ایجاد می‌کند.

Loading

سردرگمی آمریکا در قبال سوریه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مقایسه مداخله آمریکا در سوریه با افغانستان قیاسی ضعیف خواهد بود. بااین‌حال خروج آمریکا از افغانستان برای سوری‌ها یک واقعه قابل توجه بود. این رویداد به‌عنوان‌مثال، برای هیئت تحریر الشام نشانه پیروزی بر آمریکا و بیانگر شکست یک قدرت بزرگ بود، درحالی‌که برای کردهای سوری-از جمله شورای دموکراتیک سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه، حکایت از اتفاقاتی دارد که در صورت خروج ناگهانی آمریکا از شمال شرق سوریه ممکن است، رخ بدهد.

ریم صلاحی در تحلیلی که در وب سایت اندیشکده شورای آتلانتیک منتشر شد، نوشت: بااین‌وجود، سوریه از برخی جهات با توجه به این که آمریکا هیچ سیاست مشخصی در قبال آن ندارد، به افغانستان شباهت دارد. اگرچه جنگ آمریکا در افغانستان 20 سال قبل باهدف از بین بردن القاعده شروع شد، اما توجیه ادامه حضورش در دو دهه گذشته در آن کشور شبیه به مغلطه در خصوص هدف نهایی بود. درواقع، عقب‌نشینی ناگهانی آمریکا از افغانستان و تسلط فوری طالبان بر این کشور روشن کرد که سیاست آمریکا در خصوص افغانستان تا چه اندازه نامشخص بوده است.

در سوریه نیز به همین شکل، آمریکا از زمان شکل‌گیری این مناقشه‌ای در بیش از یک دهه تا کنون، فاقد یک سیاست مشخص در قبال این کشور بوده است. دولت‌های باراک اوباما و دونالد ترامپ نتوانستند روشن کنند که آمریکا امیدوار بود به چه چیزی در سوریه برسد.

اگرچه اوباما به موضوع سوریه با لفاظی‌های قوی در حمایت از آرمان‌های دموکراتیک انقلاب 2011 پرداخت و برکناری بشار اسد را خواستار شد، اما برای رسیدن به آن هدف اقدامات لازم را انجام نداد.

پس از خروج آمریکا از شمال شرق سوریه در دولت ترامپ هم فقدان یک استراتژی مشخص و منسجم در این خصوص آشکارتر شد. این خروج راه را برای تصرف بخش‌هایی از شمال سوریه توسط ترکیه باز کرد.

در طول این سال‌ها، درحالی‌که مناقشه سوریه در عرصه بین‌المللی مطرح و کمرنگ شد، آمریکا همچنان برای تعریف راهبرد خود در قبال سوریه تقلا می‌کرد. دولت جو بایدن هنوز نماینده ویژه جدیدی را برای سوریه معرفی نکرده و در تعامل دیپلماتیک در روند صلح نیز نقش محدودی را ایفا کرده است. حتی اگر آمریکا به داشتن حضور نظامی و دیپلماتیک در شمال شرق سوریه ادامه دهد، به‌جز اعلامیه‌های مبهم درباره امنیت و ثبات، نمی‌تواند به روشنی مشخص کند که می‌خواهد در آنجا به چه چیزی برسد.

در حال حاضر تدوین یک سیاست کارآمد در قبال سوریه توسط آمریکا بیش از هر زمان دیگری چالش‌برانگیز است. سوریه در موقعیتی نیست که در زمان دولت اوباما و حتی دولت ترامپ در آن قرار داشت. دولت اسد بخش‌های وسیعی از سرزمین را – با کمک ایران و روسیه – باز پس گرفته و نشان داده است که برای پیروزی نظامی در برابر هیچ‌چیز متوقف نخواهد شد.

نگرانی دیگری که برای آمریکا مطرح است، احتمال توافق میان مقامات کرد و دولت اسد در شمال شرق سوریه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *