جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

افشای هراس صهیونیست ها از واقعیت های جنگ غزه

«آمریکایی ها به صهیونیست ها توصیه کرده اند که بهتر است جنگ غزه را هر چه سریعتر خاتمه داده و ادعای پیروزی کنند و در عوض، ترور هدفمند رهبران حماس را در دستورکار قرار دهند.»

Loading

تأثیر سقوط افغانستان بر راهبرد آمریکا در ایندوپاسیفیک

شورای راهبردی آنلاین – رصد: وقتی دولت ملی افغانستان با وجود بیست سال تلاش برای ایجاد نهادهای نظامی و دموکراتیک در این کشور سقوط کرد، اعتبار ایالات‌متحده ضربه سختی خورد. برای بسیاری، این واقعه، یادآور سقوط سایگون پایتخت ویتنام جنوبی در سال 1975 بود، چرا که نیروهای آمریکایی حتی مجبور به کمک برای تخلیه سفارتخانه‌های متحدان خود و غیرنظامیان وحشت‌زده‌ای شدند که برای سوار شدن به پروازهای خارجی تلاش می‌کردند.

اسکات هارولد در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده آمریکایی رند آن را منتشر کرد؛ نوشت: در حال حاضر، مخالفان آمریکا ازجمله چین و کره شمالی از این وضعیت استفاده کرده‌اند تا پیام‌های جنگ سیاسی خود را مخابره کنند. آن‌ها می‌خواهند اعتماد متحدان و شرکای آمریکا را متزلزل کنند، با این ادعا که وقتی شرایط سخت می‌شود، واشنگتن صحنه را خالی می‌کند؛ اما خوشبختانه نه تایوان و نه کره جنوبی – دو کشوری که بیشتر در معرض تهدید دشمن کمونیست متخاصم قرار دارند – شباهت زیادی به افغانستان ندارند. بااین‌وجود، واشنگتن باید از تلاش‌ها برای تقویت بازدارندگی در ایندوپاسیفیک حمایت کند.

اظهارات رئیس‌جمهور بایدن به‌وضوح نشان داده است که کاهش تعهد به افغانستان، آمریکا را برای دفاع بهتر از متحدان و منافع اصلی این کشور در سایر مناطق ازجمله آسیا آماده می‌کند. دولت‌های اوباما، ترامپ و بایدن آسیا را به‌عنوان مرکز ثقل سیاسی و اقتصادی جهان قلمداد کرده و ایندوپاسیفیک به‌عنوان یکی از مناطق اصلی مهار چین تعیین شده است. سند استراتژی امنیت ملی 2021 بایدن «راهبرد توزیع مناسب قدرت برای جلوگیری از تهدید متحدان آمریکا توسط دشمنان» را تقویت کرد که بر اساس آن، ایندوپاسیفیک مهم‌ترین اولویت آمریکا خواهد بود. بر این اساس، تیم امنیت ملی آمریکا می‌تواند به‌طور منظم و مداوم بر تعهدات خود نسبت به تایوان، کره جنوبی و دیگر متحدان آمریکا در منطقه تأکید کند.

آمریکا همچنین می‌تواند اقدامات هدفمندی را با هدف بهبود شرایط بازدارندگی در ایندوپاسیفیک اعلام کند. یک اقدام احتمالی می‌تواند به‌کارگیری موشک‌های کروز دوربرد و ضد کشتی و سایر تسلیحات هدایت‌شونده دقیق باشد. چنین سلاح‌هایی می‌تواند کشتی‌ها و سکوهایی را که چین برای تهدید یا حمله به تایوان استفاده می‌کند در معرض خطر قرار دهد.

شرکای آسیایی علاوه بر نیاز به افزایش اعتماد کوتاه‌مدت به بازدارندگی نظامی آمریکا، به دنبال نشانه‌هایی هستند که نشان می‌دهد آمریکا برای یک رقابت بلندمدت با چین سرمایه‌گذاری کرده است. در این راستا، واشنگتن می‌تواند برخی اقدامات اعتماد ساز ازجمله ساختن جهانی بهتر به رهبری آمریکا یا ارسال واکسن برای کشورهای آسیای جنوب شرقی را تسریع کند.

سرانجام، واشنگتن می‌تواند با برخی اقدامات، اعتماد ازدست‌رفته کسانی که برای همکاری با آمریکا تمایل دارند را بازگرداند. دولت بایدن می‌تواند تلاش‌های فعلی خود برای کمک به افغان‌ها برای فرار از طالبان و اسکان آن‌ها در ایالات‌متحده یا مناطق دیگر را در دستور کار قرار دهد. از زمان پایان جنگ ویتنام، بیش از 1.6 میلیون ویتنامی به ایالات‌متحده مهاجرت کرده‌اند، تابعیت آمریکایی گرفته‌اند، خانواده تشکیل داده و شغل ایجاد کرده‌اند که می‌تواند نشان‌دهنده روابط نزدیک ‌بین ایالات‌متحده و آسیا باشد. افغان‌هایی هم که به آمریکا می‌آیند به‌طور مشابه مهارت‌ها، ارزش‌ها و ارتباطاتی را با خود خواهند آورد که می‌تواند آمریکا را قوی‌تر کند. اگرچه غربالگری پناه‌جویان بسیار مهم خواهد بود، اما رد درخواست‌های پناهندگی افغان‌ها به دلیل ترس از مشارکت آن‌ها در اقدامات تروریستی می‌تواند به‌طور ناعادلانه به این جامعه آسیب‌پذیر برچسب بزند.

اثرات فاجعه سقوط افغانستان به دست طالبان به‌زودی پاک نمی‌شود. در حال حاضر هدف مهم‌تر کمک به کسانی است که در افغانستان باقی‌مانده‌اند و می‌توانند تأثیر تسلط طالبان بر منافع آمریکا در ایندوپاسیفیک را کاهش دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *