جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

تأثیر سقوط افغانستان بر راهبرد آمریکا در ایندوپاسیفیک

شورای راهبردی آنلاین – رصد: وقتی دولت ملی افغانستان با وجود بیست سال تلاش برای ایجاد نهادهای نظامی و دموکراتیک در این کشور سقوط کرد، اعتبار ایالات‌متحده ضربه سختی خورد. برای بسیاری، این واقعه، یادآور سقوط سایگون پایتخت ویتنام جنوبی در سال 1975 بود، چرا که نیروهای آمریکایی حتی مجبور به کمک برای تخلیه سفارتخانه‌های متحدان خود و غیرنظامیان وحشت‌زده‌ای شدند که برای سوار شدن به پروازهای خارجی تلاش می‌کردند.

اسکات هارولد در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده آمریکایی رند آن را منتشر کرد؛ نوشت: در حال حاضر، مخالفان آمریکا ازجمله چین و کره شمالی از این وضعیت استفاده کرده‌اند تا پیام‌های جنگ سیاسی خود را مخابره کنند. آن‌ها می‌خواهند اعتماد متحدان و شرکای آمریکا را متزلزل کنند، با این ادعا که وقتی شرایط سخت می‌شود، واشنگتن صحنه را خالی می‌کند؛ اما خوشبختانه نه تایوان و نه کره جنوبی – دو کشوری که بیشتر در معرض تهدید دشمن کمونیست متخاصم قرار دارند – شباهت زیادی به افغانستان ندارند. بااین‌وجود، واشنگتن باید از تلاش‌ها برای تقویت بازدارندگی در ایندوپاسیفیک حمایت کند.

اظهارات رئیس‌جمهور بایدن به‌وضوح نشان داده است که کاهش تعهد به افغانستان، آمریکا را برای دفاع بهتر از متحدان و منافع اصلی این کشور در سایر مناطق ازجمله آسیا آماده می‌کند. دولت‌های اوباما، ترامپ و بایدن آسیا را به‌عنوان مرکز ثقل سیاسی و اقتصادی جهان قلمداد کرده و ایندوپاسیفیک به‌عنوان یکی از مناطق اصلی مهار چین تعیین شده است. سند استراتژی امنیت ملی 2021 بایدن «راهبرد توزیع مناسب قدرت برای جلوگیری از تهدید متحدان آمریکا توسط دشمنان» را تقویت کرد که بر اساس آن، ایندوپاسیفیک مهم‌ترین اولویت آمریکا خواهد بود. بر این اساس، تیم امنیت ملی آمریکا می‌تواند به‌طور منظم و مداوم بر تعهدات خود نسبت به تایوان، کره جنوبی و دیگر متحدان آمریکا در منطقه تأکید کند.

آمریکا همچنین می‌تواند اقدامات هدفمندی را با هدف بهبود شرایط بازدارندگی در ایندوپاسیفیک اعلام کند. یک اقدام احتمالی می‌تواند به‌کارگیری موشک‌های کروز دوربرد و ضد کشتی و سایر تسلیحات هدایت‌شونده دقیق باشد. چنین سلاح‌هایی می‌تواند کشتی‌ها و سکوهایی را که چین برای تهدید یا حمله به تایوان استفاده می‌کند در معرض خطر قرار دهد.

شرکای آسیایی علاوه بر نیاز به افزایش اعتماد کوتاه‌مدت به بازدارندگی نظامی آمریکا، به دنبال نشانه‌هایی هستند که نشان می‌دهد آمریکا برای یک رقابت بلندمدت با چین سرمایه‌گذاری کرده است. در این راستا، واشنگتن می‌تواند برخی اقدامات اعتماد ساز ازجمله ساختن جهانی بهتر به رهبری آمریکا یا ارسال واکسن برای کشورهای آسیای جنوب شرقی را تسریع کند.

سرانجام، واشنگتن می‌تواند با برخی اقدامات، اعتماد ازدست‌رفته کسانی که برای همکاری با آمریکا تمایل دارند را بازگرداند. دولت بایدن می‌تواند تلاش‌های فعلی خود برای کمک به افغان‌ها برای فرار از طالبان و اسکان آن‌ها در ایالات‌متحده یا مناطق دیگر را در دستور کار قرار دهد. از زمان پایان جنگ ویتنام، بیش از 1.6 میلیون ویتنامی به ایالات‌متحده مهاجرت کرده‌اند، تابعیت آمریکایی گرفته‌اند، خانواده تشکیل داده و شغل ایجاد کرده‌اند که می‌تواند نشان‌دهنده روابط نزدیک ‌بین ایالات‌متحده و آسیا باشد. افغان‌هایی هم که به آمریکا می‌آیند به‌طور مشابه مهارت‌ها، ارزش‌ها و ارتباطاتی را با خود خواهند آورد که می‌تواند آمریکا را قوی‌تر کند. اگرچه غربالگری پناه‌جویان بسیار مهم خواهد بود، اما رد درخواست‌های پناهندگی افغان‌ها به دلیل ترس از مشارکت آن‌ها در اقدامات تروریستی می‌تواند به‌طور ناعادلانه به این جامعه آسیب‌پذیر برچسب بزند.

اثرات فاجعه سقوط افغانستان به دست طالبان به‌زودی پاک نمی‌شود. در حال حاضر هدف مهم‌تر کمک به کسانی است که در افغانستان باقی‌مانده‌اند و می‌توانند تأثیر تسلط طالبان بر منافع آمریکا در ایندوپاسیفیک را کاهش دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *