جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading
رصد اندیشکده‌های غربی

از شکاف‌ها در حکمرانی بر شمالگان تا تضعیف توافقات ابراهیم

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سیاست خارجی مراکش، مغایرت تعهدات اقلیمی بایدن با رویکردش در قبال چین، ناامنی شدید آبی در آفریقا، راهبرد امنیتی جدید روسیه، شکاف‌ها در حکمرانی بر شمالگان، بررسی آمادگی روسیه برای رفع تغییرات اقلیمی، بازتعریف رابطه آمریکا-ترکیه و تضعیف توافقات ابراهیم توسط آمریکا ازجمله برجسته‌ترین موضوعات موردتوجه اندیشکده‌های خارجی در هفته گذشته بودند.

گزیده‌ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

بروکینگز

اسرائیل، آفریقا و لیبی: کارت‌های سیاست خارجی مراکش: سیاست خارجی مراکش در ماه‌های اخیر در بحبوحه تنش‌ها با اتحادیه اروپا، صحبت از نزدیکی بیشتر با اسرائیل و مواضع قاطع‌تر در قبال مشارکتش درروند صلح لیبی و ادعایش بر اراضی مورد مشاجره در صحرای غربی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. برخی می‌گویند که به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش بر صحرای غربی توسط آمریکا تصمیم گیران این کشور را جسورتر کرده درحالی‌که دیگران تغییر مسیر اخیر این کشور را «تهاجمی» می‌دانند. درواقع، در سیاست خارجی این کشور چه می‌گذرد؟

مغایرت تعهدات اقلیمی بایدن با رویکردش در قبال چین: دولت بایدن بعد از چندین سال تقابل و انکار صورت گرفته در دولت ترامپ، با وعده بازگشت به اقدامات اقلیمی و دیپلماسی روی کارآمد اما وقتی مسئله به چین مربوط می‌شود، این دولت هم دیپلماسی و هم اقدامات اقلیمی را به خطر انداخته است.

پاسخ دادن به ناامنی شدید آبی در آفریقا: دسترسی به آب آشامیدنی تمیز، مقرون‌به‌صرفه و ایمن از حقوق بنیادین بشر است که سازمان ملل و هدف ششم اهداف توسعه پایدار آن را به رسمیت شناخته‌اند. بااین‌حال هنوز در آفریقا دسترسی به این منبع ضروری همگانی نیست و یکی از هر سه آفریقایی و تقریباً 400 میلیون نفر از مردم جنوب صحرای آفریقا با کمبود آب روبرو هستند.

درس‌هایی که آفریقا باید از بحران کرونا در هند بیاموزد: بعید است که هند آخرین کشوری باشد که با شیوع فاجعه‌بار کرونا روبرو شد، زیرا کووید 19 همچنان در حال تداوم و تکامل است. درس‌های برگرفته از تجربه هند برای دیگر کشورهای درحال‌توسعه مانند کشورهای آفریقایی که در آینده نزدیک از سپر واکسیناسیون عمومی بهره‌مند نخواهند شد، مفید است.

راهبرد امنیتی جدید روسیه: بازدارندگی در برابر آمریکا، نادیده گرفتن اروپا، شراکت با چین و هند: ولادیمیر پوتین به‌تازگی راهبرد امنیت ملی جدید روسیه را امضا کرده است. برای شناسایی تغییرات مهم در دیدگاه کرملین در خصوص امنیت ملی روسیه، مقایسه این نسخه با نسخه پیشین آن مفید است.

مرکز تحلیل سیاست اروپا

ایمن سازی جبهه شرقی دیجیتال اروپا: تأمین امنیت جبهه شرقی دیجیتال از صوفیه تا تالین امری ضروری برای رقابت بزرگ قدرت در عرصه دیجیتال در دهه پیشِ‌ِرو است.

ناتو به دماسنج نیاز دارد: تغییرات اقلیمی به‌سرعت در حال تغییر محیط نظامی است. این امر مستلزم آن است که ناتو در رویکرد عملیاتی خود بازنگری کند.

رند

بررسی شکاف‌ها در حکمرانی بر شمالگان: هشت دولت حوزه شمالگان شامل کانادا، دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ، روسیه، سوئد و آمریکا مدت‌ها است که در منطقه شمالگان با یکدیگر همکاری کرده‌اند؛ حتی در مواقعی که منافعشان در حوزه‌های دیگر دچار تعارض بوده است. علت این امر این بوده که هرکدام احساس می‌کنند که از این همکاری که از طریق مجموعه‌ای از سازوکارهای حاکمیت بین‌المللی، منطقه‌ای و زیر منطقه‌ای انجام می‌شود، نفع می‌برند.

افغانستان در عصر فنتانیل: افغانستان بزرگ‌ترین تولیدکننده تریاک در جهان و منبع اصلی بازارهای هروئین در سراسر اروپا و آسیا است. مواد افیونی غیرقانونی چندین دهه است به حمایت از کشاورزان و کارگران در مناطق روستایی افغانستان کمک کرده و درعین‌حال بودجه بازیگران غیردولتی و گروه‌های شورشی را نیز تأمین کرده است. اگرچه بسیاری از سیاست‌گذاران به دنبال پایان دادن به این تولید غیرقانونی بوده‌اند اما تحلیلگران سیاسی معدودی تأثیرات گسترده خاتمه ناگهانی و دائمی آن را برای افغانستان بررسی کرده‌اند. این گزارش به بررسی تأثیرات بالقوه سیاسی و اقتصادی فروپاشی تقاضا برای مواد افیونی افغانستان می‌پردازد.

کارنگی

آیا روسیه برای رفع تغییرات اقلیمی آمادگی دارد؟: به لحاظ نظری تغییرات اقلیمی و انرژی سبز حوزه‌هایی هستند که در آن‌ها دامنه‌هایی برای پروژه‌های بین‌المللی مشترک، سرمایه‌گذاری جدید و انتقال فن‌آوری سبز به روسیه وجود دارد. بااین‌حال اختلافات شدید در اهداف تعیین‌شده و چارچوب‌های مقرراتی، این سناریوی خوش‌بینانه را بعید می‌سازد.

نخست وزیر عراق با بایدن دیدار کرد. بعد چه می‌شود؟: وقتی نخست‌وزیر عراق با جو بایدن دیدار کرد، باید اقدامات متعادل‌کننده پیچیده‌ای انجام می‌داد. سفر مصطفی الکاظمی به واشنگتن در برهه زمانی دشواری برای این نخست‌وزیر و کشورش انجام شد. حضور نیروی نظامی آمریکا در عراق در رأس دستور کارش قرار داشت.

بازتعریف رابطه آمریکا-ترکیه: آمریکا و ترکیه برای بهبود رابطه با یکدیگر باید گام‌های تدریجی و ملموسی را بردارند که اعتمادسازی کند و بر دستور کارهایی مشترک متمرکز باشد.

فصل مشترک: چرا روسیه و کانادا باید در شمالگان همکاری کنند: کانادا و روسیه به‌عنوان بزرگ‌ترین دولت‌های حوزه شمالگان بیشترین ضرر را در صورتی متحمل خواهند شد که اجازه داده شود اختلافات مانع همکاری میان آن‌ها شود.

بروگل

چرا چین باید از مالیات مرزی کربن بترسد: پاندمی کرونا مطمئناً درخواست اروپا برای نجات کره زمین از گرمایش جهانی را تضعیف نکرده است. سازوکار تنظیم مرز کربن احتمالاً جنجالی‌ترین پیشنهادی است که کمیسیون اروپا مطرح کرده است و به خارج از مرزهای اروپا کشیده می‌شود.

بگین سادات

آمریکا توافقات ابراهیم را تضعیف می‌کند: برخلاف موضع سخت دولت ترامپ در قبال ایران، اراده جو بایدن برای مذاکره با ایران و رسیدن به توافقی ضعیف با ایران منطق راهبردی عادی‌سازی توافقات میان اسرائیل و دولت‌های حاشیه خلیج (فارس) را تضعیف می‌کند.

مرکز کنترل تسلیحات

چین هنوز به شوروی جدید تبدیل نشده است: غوغایی در واشنگتن در حال شکل گرفتن است که خواستار افزایش اساسی بودجه نظامی آمریکا برای مقابله با خیزش دوباره چین است. درهرصورت، آمریکا باوجود تقویت نظامی چین، همچنان پیشتازی را در ظرفیت‌های مهم مانند تسلیحات هسته‌ای، هواپیماهای جنگی و ناوهای هواپیمابر حفظ خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *