جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

Loading

شرایط مبهم و نگران‌کننده پیش‌روی افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: گزارشهای اخیر درباره کنترل طالبان بر چندین منطقه افغانستان، ترس از پیروزی نظامی طالبان را افزایش داده است.

وب‌سایت اندیشکده آمریکایی هادسن (Hudson Institute) در یادداشتی نوشت: موفقیت‌های اخیر طالبان در میدان نبرد، در پی عقب‌نشینی نیروهای دولت افغانستان از پادگان‌های نظامی در مناطق دورافتاده رخ داده است که بدون بهره‌گیری از حمایت نیروی هوایی نمی‌توان از آن‌ها محافظت کرد. اگرچه در دو سال گذشته، نیروهای امنیت ملی افغانستان در 90 درصد از نبردها با طالبان نقش مستقیم داشتند، اما آن‌ها برای پشتیبانی هوایی از نظامیان خود به حمایت نیروهای هوایی آمریکا نیاز داشتند. بااین‌وجود، دولت بایدن درباره تصمیم خود در خصوص خارج کردن نیروهای آمریکا از افغانستان در 11 سپتامبر، هیچ برنامه‌ احتمالی برای پشتیبانی هوایی از نیروهای افغان ارائه نکرد. در عوض، او امیدوار بود که روند صلح ناقص که توسط دولت ترامپ آغازشده بود، به نتیجه مطلوب برسد.

حملات نظامی اخیر طالبان، اعتقاد به جهاد را در ایدئولوژی آن‌ها پررنگ‌تر کرده است. درحالی‌که این گروه در اعلامیه‌های خود همواره تأکید کرده است برای رسیدن به پیروزی، مبارزه خواهد کرد، اما مذاکره‌کنندگان آمریکایی به‌صورت غیرعاقلانه‌ای آن‌ها را نادیده می‌گرفتند.

تعریف طالبان از صلح این است که سایر افغان‌ها باید رهبری آن‌ها را بپذیرند. در توافق ناقص دوحه نیز، طالبان برای پایان دادن به خشونت، هیچ تضمین مشخصی به آمریکا نداده است. طالبان، عقب‌نشینی آمریکا را پیروزی خود قلمداد می‌کند و با استفاده از نیروی نظامی در تلاش است تا امارت اسلامی تمامیت‌خواه خود را جایگزین جمهوری افغانستان کند.

 

وزیر دفاع آمریکا: القاعده می تواند در مدت دو سال، توانایی لازم برای حملات تروریستی بین المللی را از پایگاهی در افغانستان بازیابی کند

تنها پیامد مثبت توافقنامه دوحه این بود که خروج نسبتاً آرام و منظم نیروهای آمریکا را به دنبال داشت.

گزارش اخیر سازمان ملل حاکی از آن است که طالبان یک سال پس از امضای توافقنامه با زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، روابط خود را با القاعده همچنان قطع نکرده است. اخیراً، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به نمایندگان کنگره گفت که القاعده می‌تواند در مدت دو سال، توانایی لازم برای حملات تروریستی بین‌المللی را از پایگاهی در افغانستان بازیابی کند. علت اصلی مذاکره آمریکا با طالبان این بود که آن‌ها متعهد شوند هیچ پناهگاهی در اختیار تروریست‌های بین‌المللی ازجمله القاعده قرار ندهد. اگر طالبان همچنان به حفظ ارتباطات خود با القاعده ادامه دهد، هیچ دلیلی برای پافشاری بر روی این توافق یا دیگر وعده‌های محرمانه گزارش‌شده توسط خلیل‌زاد وجود ندارد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا این احتمال را قبول کرده که طالبان فقط به دنبال خروج آمریکا بوده است و علاقه زیادی به مذاکره صلح‌آمیز با سایر افغان‌ها ندارد. به گفته بلینکن، ایالات‌متحده «در حال ارزیابی این مسئله است که طالبان برای پایان دادن به درگیری‌ها در افغانستان جدی است یا خیر؟».

هرچقدر این ارزیابی زودتر به پایان برسد و هرچه سریع‌تر انتظارات غیرواقعی در مورد طالبان به‌عنوان یک شریک بالقوه آمریکا در توافق صلح کنار گذاشته شود، برای آمریکا آسان‌تر خواهد بود که برای کمک به مقاومت مردم افغانستان در برابر سلطه طالبان برنامه‌ریزی کند.

در سفر اخیر اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان به آمریکا، رئیس‌جمهور بایدن قول پشتیبانی از دولت افغانستان را داد، درحالی‌که تأکید می‌کرد آینده کشور در دستان افغان‌ها است.

به شکل جالبی، این فرایند تکرار همان وقایعی است که رئیس‌جمهور اوباما هنگام خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سال 2011 گفته بود. این عقب‌نشینی با ظهور داعش و موفقیت‌های سریع نظامی آن در دامنه وسیعی از سرزمین عراق انجام شد. داعش از روشی الهام گرفت و مسیری را نشان داد که‌موجی از حملات تروریستی را در اروپای غربی، ایالات‌متحده و مناطق دیگر ترتیب داد.

حداقل، دولت اوباما در مذاکرات درباره احتمال صلح با داعش دچار توهم نشده بود؛ اما دولت ترامپ و بایدن به‌عنوان در تله مذاکرات صلح با یک دشمن آشتی‌ناپذیر افتاده‌اند.

زمانی که آمریکا و متحدانش با کمک منابع، هوش، تجهیزات، آموزش و مشاوره، از دولت عراق حمایت کردند، داعش در عراق شکست خورد. دولت کابل نیز تنها با راهبردی مشابه و با پشتیبانی خارجی می‌تواند موجب تغییر حرکت طالبان شود.

آمریکا می‌تواند با کمک یک کشور ثالث از ظرفیت پشتیبانی نیروی هوایی افغانستان حمایت نماید. اطلاعات فنی آمریکا می‌تواند به هدایت منابع نظامی افغانستان کمک کند، درحالی‌که مأموریت‌های آموزشی و مشاوره مؤثر نیز می‌تواند پس از عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی ادامه یابد.

تمایل غیرنظامیان افغان برای تشکیل نیروی نظامی، به‌منظور مقاومت در برابر طالبان، نمونه‌ای است که نشان می‌دهد هیچ‌چیز در افغانستان تمام نشده است. آمریکا، نظامیان مختلف عراقی را علیه داعش مسلح کرده و هیچ دلیلی وجود ندارد که رویکرد مشابهی در افغانستان اتخاذ نشود.

پیام بایدن در دیدار با غنی این بود که نیروهای آمریکا «ممکن است آنجا را ترک کنند، اما حمایت‌ها از افغانستان از طریق کمک نظامی و همچنین پشتیبانی اقتصادی و سیاسی ادامه خواهد یافت».

اولین مرحله برای حمایت از افغان‌ها، پایان دادن به ابهامی است که در مورد چشم‌انداز آمریکا از آینده افغانستان با توافقنامه دوحه ایجاد شده است.

آمریکا علاقه‌مند به حفظ جمهوری افغانستان و جلوگیری از بازگشت به دوره تسلط طالبان است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *