جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند

فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: ما در این خلیج فارس ماندگار هستیم، انگلیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود.

ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس

تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: ما در خلیج فارس ماندگار هستیم؛ انگیسی‌ها رفتند، آمریکایی‌ها هم خواهند رفت چرا که بیگانگان جایشان در این منطقه نیست، این منطقه تنها جای ما و کشورهای مسلمان منطقه خواهد بود./تسنیم

قلم پای گانتز در اطراف غزه شکست

منابع عبری‌زبان از بستری شدن عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در بیمارستانی در تل‌آویو پس از زخمی شدن او در اطراف باریکه غزه، خبر دادند….

پکن: تحریم‌های آمریکا مبادلات قانونی ایران و چین را تهدید می‌کند

تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه چین با اشاره به تصویب بسته کمک نظامی اخیر آمریکا برای اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان که شامل بندهای منفی علیه چین به دلیل روابط تجاری با ایران می‌شود، اعلام کرد که این مصوبه مبادلات قانونی تهران و پکن را تهدید به تحریم می‌کند.

هراس اسرائیل از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دیوان کیفری بین‌المللی

تهران- ایرنا- رسانه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» امروز (دوشنبه) به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد: [رژیم] اسرائیل به شدت نگران است که دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) حکم بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر، «یوآو گالانت» وزیر جنگ و مقام‌های ارشد نظامی [رژیم صهیونیستی] را این هفته صادر کند.

افزایش آمار شهدای غزه به ۳۴۴۸۸ نفر

اشغالگران طی ۲۴ ساعت گذشته مرتکب سه کشتار گروهی علیه خانواده های فلسطینی در نوارغزه شد که به شهادت ۳۴ نفر و زخمی شدن ۶۸ نفر منجر شده است.

Loading

چالش‌های آمریکا برای برتری راهبردی و رقابت جهانی با چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سیاست‌های راهبردی چین و توانمندی‌های نظامی رو به رشد آن در رقابت با آمریکا، چالشی اساسی برای دولت بایدن خواهد بود.

وب‌سایت موسسه مطالعات راهبردی و بین‌الملل آمریکا (CSIS) در یادداشتی نوشت: توانمندی‌های چین برای رقابت با آمریکا نه‌تنها در همه سطوح نظامی و غیرنظامی افزایش قابل‌توجهی یافته است، بلکه این کشور اهداف گسترده‌ای را نیز برای برتری راهبردی تعیین کرده است، اگرچه چنین اهدافی همچنان مبهم هستند و آمریکایی‌ها اطلاعات و تحلیل‌های قابل‌اطمینانی درباره آن‌ها ندارند. بااین‌وجود، باید در همه برآوردها و داده‌ها پنج هشدار اصلی را موردتوجه قرار داد:

نخست، چین بر بهره‌گیری یکپارچه از قدرت‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی خود تأکید دارد و از این ظرفیت‌ها برای دستیابی به اهداف، البته بدون جنگ با قدرت‌های بزرگ مانند آمریکا، استفاده می‌کند. اگرچه آمریکا و سایر کشورهای غربی به‌طور فزاینده‌ای تلاش کرده‌اند با استفاده از اقداماتی مانند تحریم‌ها به تحرکات چین پاسخ دهند، اما ازآنجایی‌که سیستم‌های سیاسی و اقتصادی آن‌ها تماماً در اختیار دولت‌ها نیست، عمده تلاش‌های آمریکا و غرب بر پویایی و تقویت حوزه‌های نظامی متمرکز است. این در حالی است که رقابت‌های اقتصادی و فناوری با چین باید در اولویت قرار بگیرد.

دوم، ماهیت جنگ‌ها از منظر جنگ‌های نامنظم و کلاسیک، به‌سرعت در حال تغییر است. درگیری‌ها در حوزه سایبر، فضا، استفاده از هوش مصنوعی و بازیگران غیردولتی، تنها برخی از این تغییرات موجود است. این تغییرات که به‌آسانی قابل ردیابی و تحلیل نیستند، در حال حاضر توانایی تأثیرگذاری، ایجاد رعب و وحشت، بازدارندگی و موفقیت نسبی چین را در عرصه رقابت‌های جهانی شکل داده‌اند؛ بنابراین احتمال تغییرات گسترده‌تر در رقابت‌های نظامی در دهه‌های آتی نیز وجود دارد، چنانکه اکنون هیچ‌کس نمی‌تواند به شکل قابل‌اعتمادی آن‌ها پیش‌بینی و ارزیابی کند.

سوم، راهبرد اصلی آمریکا بر رقابت نظامی با چین در اقیانوس آرام به‌ویژه در دریای جنوبی چین، تایوان و مقابله با فشارهای فزاینده چین بر کره جنوبی و ژاپن متمرکز است که البته این راهبرد به دلیل تقویت قدرت نظامی چین در این مناطق، کاملاً موجه است. بااین‌حال، این تمرکز باعث شده است که ایالات‌متحده اهمیت توانایی چین در استفاده از قدرت اقتصادی خود برای نفوذ در سراسر جهان، توانایی فزاینده آن برای فشار بر آسیای مرکزی و کشورهای اقیانوس هند و پیوندهای فزاینده آن با روسیه را نادیده بگیرد. آمریکا تاکنون بر بهبود توانایی خود برای نبرد در یک جنگ بزرگ علیه چین متمرکزشده است – پیشرفت‌هایی که اگرچه ضروری است اما جایگزینی برای رقابت‌های غیرنظامی نخواهد بود.

چهارم، برای اینکه بتوان دقیقاً پیش‌بینی کرد چین به‌مرورزمان نیروها و پدافندهای هسته‌ای و متعارف خود را چگونه بهبود می‌بخشد، هنوز خیلی زود است. اکنون به نظر می‌رسد چین توانایی بسیار پیشرفته‌تری برای تمرکز بر جنگ‌های معمولی در سطح صحنه‌های کوچک و منطقه‌ای را داشته باشد. چین به‌عنوان یک رقیب مستقیم برای آمریکا و به‌عنوان یک قدرت نظامی و اقتصادی به‌مراتب قدرتمندتر از روسیه، نه‌تنها در حال بازتعریف قدرت هسته‌ای خود است، بلکه در حال ایجاد جهانی است که در آن نه‌تنها خطر جنگ هسته‌ای بین قدرت‌های بزرگ تشدید خواهد شد، بلکه مؤلفه‌های کنونی حفظ توازن هسته‌ای ازجمله بازدارندگی و کنترل تسلیحات نیز تضعیف خواهند شد.

پنجم، اطمینان به آمارهای بین‌المللی همواره چالش‌برانگیز بوده است، از همین رو نباید آمار و اطلاعات منتشرشده درباره چین در حوزه‌های مختلف سیاسی، نظامی و اقتصادی مبنای تصمیم‌گیری درباره این کشور قرار گیرد، همچنان که بسیاری از ظرفیت‌های چین در حوزه‌های مختلف در مناطق دوردست جهان در این آمارها محاسبه نشده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *