جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

هرج و مرج در شمال اراضی اشغالی و هجمه تند ضد مقامات صهیونیست

شهرک‌نشینان ساکن شمال فلسطین اشغالی با انتقاد از وضعیت هرج و مرج موجود در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه و عملیات‌های فزاینده حزب‌الله ضد رژیم صهیونیستی، مقامات این رژیم را مورد هجمه قرار داده و آنها را متهم به بی‌مسئولیتی کردند.

هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ

تهران- ایرنا- وزیران خارجه مصر و اردن امروز دوشنبه درباره کوچاندن فلسطینیان از نوار غزه و حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب این منطقه هشدار دادند و وزیر خارجه قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ تاکید کرد.

لاپید: کابینه نتانیاهو در آشفتگی کامل است/ زمان اتخاذ تصمیم سخت فرا رسیده است

تهران-ایرنا- رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با تاکید بر لزوم رسیدن به توافقی برای تبادل اسرای فلسطینی با اسرای صهیونیست گفت که کابینه این رژیم به ریاست «بنیامین نتانیاهو» اکنون در آشفتگی کامل به سر می برد.

سفر رئیسی به پاکستان تحول در روابط فی‌مابین است/بی صبرانه منتظر ساخت فیلم اقبال هستیم

اسلام‌آباد – ایرنا – وزیر سابق فرهنگ پاکستان سفر اخیر آیت‌الله رئیسی را نوید تحول جدید در روابط دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به اهمیت پیوندهای مردمی و فرهنگی دو همسایه، گفت: ما بی صبرانه منتظر آغاز پروژه ساخت فیلم مشترک اقبال لاهوری هستیم.

وقتی صدای مردم غزه از آمریکا شنیده می‌شود

تهران- ایرنا- نزدیک به هفت ماه از آغاز درگیری‌ها در نواز غزه و کشتار بی‌سابقه فلسطینیان به دست نیروهای رژیم اشغالگر قدس می‌گذرد. در طول این مدت و در کنار همه ابراز نگرانی‌ها، محکوم کردن‌ها، حمایت از فلسطین و اعتراض‌ها در کشورهای مختلف دنیا به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه، این بار دامنه این اعتراض‌ها به دانشگاه‌های دنیا هم کشیده شد.

فرسایش ارتش نتانیاهو؛ تمرد ده‌ها چترباز از شرکت در حمله به رفح

در سایه لجاجت کابینه رژیم صهیونیستی بر حمله زمینی به رفح با وجود تمامی هشدارهای داخلی و خارجی، ده‌ها نظامی اسرائیلی در تیپ چتربازان با اعلام خسته شدن از جنگ، به فرماندهان خود اطلاع دادند که در عملیات احتمالی علیه رفح شرکت نخواهند کرد.

Loading

رویکرد آمریکا و هند در قبال چین

شورای راهبردی آنلاین- رصد: کرت کمبل، هماهنگ‌کننده امور ایندوپاسیفیک در شورای امنیت ملی آمریکا استدلال کرد دوره‌ای که از آن با عنوان تعامل با چین یاد می‌شد، «به پایان رسیده است». این سخنان که بخشی از بحث تغییر تمرکز راهبردی آمریکا بر آسیا بود، تیترهای خبری را در سراسر این قاره به خود اختصاص داد بااین‌حال سخنان کمبل و لورا روزنبرگر، مدیر ارشد امور چین و تایوان حرف تازه‌ای نداشت.

رودرا چاودری در تحلیلی که در وب‌سایت «پرینت» هند (Print) منتشر شد، نوشت: در شش سال گذشته، مقامات عالی‌رتبه نظیر کمبل چارچوبی فکری در خصوص چگونگی رویکرد آمریکا در قبال چین ترسیم کرده‌اند. کمبل گفته بود که یک رویکرد بادوام در قبال چین نیازمند صداقت درباره اشتباه از آب درآمدن چندین فرضیه است. خلاصه کلام کمبل این بود است که نمی‌توان رفتار چین را اصلاح کرد. به اعتقاد کمبل تلاش برای این کار، از زمان نیکسون تا تصمیم به حمایت از ورود چین به سازمان تجارت جهانی، روند ظهور چین را تسهیل کرد و باعث شد این کشور به پویاترین و نیرومندترین رقیب آمریکا در تاریخ معاصر تبدیل شود.

درواقع منظور کمبل از گفتن عصر تعامل با چین تمام‌شده این است که دولت بایدن خودش را در مسیر بازنویسی کامل پیشرفت آمریکا قرار داده است. او در گذشته گفته بود که آمریکا به‌جای تلاش برای تغییر چین باید بر قدرت و رفتار خود، متحدان و شرکایش متمرکز شود. رقابت با چین ضرورتاً به معنای پایان تعامل نیست. درواقع، هدف از آن ایجاد یک وضعیت روشن همزیستی در جهتی موافق با منافع و ارزش‌های آمریکا است.

این‌که این امر در عمل به چه معناست، مشخص نیست. به گفته کمبل، چالش به تعیین دیدگاه اقتصادی مثبت در قبال آسیا که در بطن تکیه‌گاه ژئوپلیتیک بایدن قرار دارد، مربوط است. در این مرحله تلاش برای تشخیص این‌که پیشرفت واقع‌گرایانه در رابطه با چین چطور خواهد بود، ارزشی ندارد. مقامات عالی‌رتبه شورای امنیت ملی در مرحله شناسایی آن هستند.

بااین‌حال اظهارات کمبل و روزنبرگر فرصتی برای برداشتن گامی به عقب و تشخیص مبنای فکری رویکرد کلی بایدن در قبال چین است. ممکن است پیشرفت این دولت در مقایسه با گذشته بیشتر قابل پیش‌بینی باشد.

 

برنامه «بهتر از قبل دوباره می‌سازیم»

برای فهم این رویکرد می‌توان سراغ یادداشت‌های مقامات کنونی آمریکا رفت. این یادداشت‌ها اساس رویکرد بایدن را شکل می‌دهند. دستور زبان، استدلال و ادبیات مشترک در بسیاری از مقالات درباره چین و سیاست خارجی گویای این مطلب است. از بایدن تا مدیران ارشد شورای امنیت ملی، همگی تقریباً یک آواز را سر می‌دهند؛ بنابراین سرود روز چیست؟

اول، یک تعهد ایدئولوژیک، احساسی و مادی برای بازسازی آمریکا وجود دارد. «بهتر از قبل، دوباره می‌سازیم» شعار این دولت است. دولت برای اجرای آن، در برنامه «مشاغل آمریکایی» سرمایه‌گذاری کرده است. هدف از این سرمایه‌گذاری‌ها همچنین رقابت سخت‌گیرانه‌تر با چین است که به آمریکا اجازه می‌دهد بر «محصولات و فن‌آوری‌های آینده» تسلط پیدا کند.

پیشرفت اقتصادی به‌احتمال‌زیاد تحت تأثیر جاه‌طلبی برای کنترل شکل می‌گیرد. شعار روز، اعتمادبه‌نفس است که ضرورتاً به معنای «نخست آمریکا»؛ مفهوم نسنجیده مطرح‌شده در دولت ترامپ، نیست. بااین‌حال مجموعه‌ای از فرمول‌هاست که به‌طور عمیق و دائم توسط واقعیت‌های قطبی سیاست کنونی آمریکا شکل می‌گیرد.

بر اساس یکی از مقالات مشترک شخصیت‌های دولتی «چالش‌های اقتصادی ناشی از جهانی‌سازی تا حد زیادی رفع نشده است» بر اساس این سخنان تجارت ضرورتاً به حمایت گرایی مربوط نمی‌شود بلکه به مرتب ساختن اقتصاد آمریکا پیش از فراتر رفتن از مرزهایش مربوط است.

بااین‌حال بعید است تمرکز بر جبهه داخلی، آمریکای بایدن را به ترتیبات تجاری مهمی در آینده نزدیک علاقه‌مند سازد. تجارت آزاد در حال حاضر اتاق فرمان امکانات نیست. به‌علاوه، توافقات دوجانبه در آینده نزدیک موضوع دشواری برای مذاکره خواهد بود. آنچه داده می‌شود باید به‌خوبی و یا بهتر از چیزی باشد که دریافت می‌شود. این چیزی است که احتمالاً مذاکره‌کنندگان وزارت بازرگانی هند وقتی پشت میز همتایان آمریکایی خود قرار می‌گیرند، متوجه خواهند شد.

دوم، این درک روشن وجود دارد که اگرچه آمریکا برای پیروزی در قرن 21 با چین رقابت می‌کند اما به‌تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد. هرقدر این دولت مصمم به ایجاد رفاه اقتصادی و احیای دموکراسی در داخل باشد، محور سیاست خارجی آمریکا در ایندوپاسیفیک، ایجاد اتحادهای دموکراتیک جهانی خواهد بود.

درهرصورت، معنای این امر چندان روشن نیست. از یک‌سو، یک تصویر ایدئولوژیک برای تقویت دموکراسی‌ها در خارج یا صحبت از رقابت نظام‌ها میان دموکراسی‌ها و حکومت‌های خودکامه مطرح است. از سوی دیگر این درک وجود دارد که اجرای این اهداف تا حدی متکبرانه اگر غیرممکن نباشد دشوار است. میان ایده‌آل‌ها و واقعیت سیاست‌های جهانی تنش وجود دارد. آنچه روشن است این است که آرمان‌های ایجاد یک ائتلاف دموکراتیک ایده‌های مربوط به گذشته است. کار کردن از طریق گروه‌های کوچک‌تر مانند کواد، محور رویکرد بزرگ‌تر در قبال مدیریت روابط با چین است.

 

درس‌هایی برای هند

خیلی زود است که مشخص شود این رویکرد کلی و کار رقابت با چین برای هند چه معنایی دارد. در حال حاضر، سه نتیجه فوری می‌توان گرفت. اول، درحالی‌که هند روابطش را با دولت بایدن عمق می‌بخشد، باید به شکلی فعال و حتی فوری روابط اقتصادی با اتحادیه اروپا و انگلیس را ادامه و توسعه دهد. دوم، به تمرکز بر کواد و سرمایه‌گذاری ظرفیت‌های بیشتر در آن ادامه دهد. درعین‌حال با گروه‌های چندجانبه همکارهای بیشتری کند. سرانجام، هند به‌سوی یک رابطه رقابتی‌تر با چین، البته مشروط به آغاز تنش‌زدایی در مرز خود با چین، حرکت کند.

همان اندازه که آمریکا شریکی مهم برای هند است، گسترش ریسک سیاست خارجی نیز می‌تواند به همان اندازه برای حفظ روابط برابر با کاخ سفید بایدن مهم باشد؛ به‌ویژه با توجه به این‌که جاه‌طلبی آمریکا چه به لحاظ ایدئولوژیک و چه مادی در عمل آزمایش‌شده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *