جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

کارخانه «اسرائیلی» تولید پهپاد در مغرب 

شرکت “بلوبرد” وابسته به رژیم صهیونیستی، از افتتاح قریب الوقوع یک کارخانه تولید پهپاد در مغرب خبر داد و تأکید کرد که قبلاً این کارخانه  تأسیس شده و «ف…

Loading

جنگ غزه، پایانی بر دوستی‌های جدید با رژیم صهیونیستی در خلیج‌فارس

شورای راهبردی آنلاین – رصد: جنگ غزه می‌تواند توافق آبراهام را که منجر به عادی‌سازی روابط بین اسرائیل، امارات و بحرین شد، در معرض یک آزمون جدی قرار دهد. از همین رو، ممانعت از وقوع دوباره جنگ و چگونگی حل‌وفصل بحران از اهمیت زیادی برخوردار است.

وب‌سایت اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس در یادداشتی نوشت: حملات راکتی حماس به شهرهای اسرائیل و بمباران هوایی و توپخانه‌ای مناطق غیرنظامی فلسطین توسط اسرائیل، تمام ویژگی‌های دشمنی‌های گذشته را دارد که منجر به کشته شدن هزاران نفر به‌ویژه در میان فلسطینی‌ها شد.

اوضاع به حدی بغرنج است که احتمال بدتر شدن آن بعید نیست، چراکه هر دو طرف سعی در اثبات قدرت خود دارند. حماس علاوه بر تل‌آویو، بیت‌المقدس و دیگر شهرهای بزرگ را در معرض حملات موشکی قرار داد. این اقدام باعث ایجاد یک معادله جدید شد که درنتیجه آن، جبهه‌های بیت‌المقدس و غزه را به هم پیوند می‌دهد، معادله‌ای که ازنظر اسرائیلی‌ها بسیار خطرناک است. از همین رو آن‌ها دست به حملات تلافی‌جویانه گسترده‌ای زدند که باعث کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان فلسطینی شد. بسیاری از شهروندان عرب در اعتراضات خشونت‌آمیز علیه سیاست‌های اسرائیل در تل‌آویو شرکت کردند. معترضان نسبت به ممانعت از برگزاری انتخابات در بیت‌المقدس شرقی، حضور گسترده نیروهای امنیتی در اطراف مسجد مقدس الاقصی در ماه مبارک رمضان و بیرون راندن هزاران فلسطینی از خانه‌های خود در منطقه شیخ جراح اعتراض کردند.

درحالی‌که اسرائیل و حماس خود را پیروز جنگ اعلام می‌کنند، جامعه جهانی نیز نتوانست مانع از تشدید این جنگ مرگبار شود. رهبران بین‌المللی به‌ویژه در واشنگتن، بروکسل و در خود منطقه خاورمیانه نیز نتوانستند نقششان برای پایان جنگ را ایفا کنند.

درگذشته مصر و عربستان سعودی نقش مهمی برای برقراری آتش‌بس در مواقع ضروری داشتند. این بار نیز قطر می‌توانست از روابط نزدیک خود با حماس برای پایان جنگ استفاده کند.

جنگ غزه بین اسرائیل و حماس یک تفاوت عمده دیگر هم داشت، زیرا این اولین درگیری‌ نظامی از زمان امضای توافق‌نامه آبراهام بود که منجر به عادی‌سازی روابط اسرائیل با امارات و بحرین شد و توافق‌نامه‌های مشابهی را نیز با مراکش و سودان به دنبال داشت.

عادی‌سازی روابط بین این کشورها و اسرائیل پیامد تحولات منطقه‌ای در سال‌های اخیر بود، اما چشم‌انداز آن بدون ایجاد یک راه‌حل عادلانه و منصفانه برای پایان درگیری‌های اسرائیل و فلسطین چندان روشن نخواهد بود.

تردیدی وجود ندارد که آنچه در بیت‌المقدس و غزه به وقوع پیوست، بسیاری از رهبران منطقه را ناراحت کرده و مهم‌تر از همه، بسیاری از شهروندان آن‌ها را عصبانی و خشمگین کرده است. اسرائیل باید ضمن پرهیز از خشونت نظامی که منجر به صدمه دیدن غیرنظامیان و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌ها می‌شود، زمینه‌های صلح طولانی‌مدت با حماس را دنبال کند. چراکه یک جنگ طولانی‌مدت در غزه یا مناطق دیگر فلسطینی با تمام پیامدهای ویرانگر آن، می‌تواند فشارهای غیرقابل‌تحملی را بر روابط تازه اسرائیل و برخی از دوستان جدیدش در منطقه ایجاد کند که علیه منافع آن‌ها به‌ویژه اسرائیل خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *