جدیدترین مطالب

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

جنگ غزه، پایانی بر دوستی‌های جدید با رژیم صهیونیستی در خلیج‌فارس

شورای راهبردی آنلاین – رصد: جنگ غزه می‌تواند توافق آبراهام را که منجر به عادی‌سازی روابط بین اسرائیل، امارات و بحرین شد، در معرض یک آزمون جدی قرار دهد. از همین رو، ممانعت از وقوع دوباره جنگ و چگونگی حل‌وفصل بحران از اهمیت زیادی برخوردار است.

وب‌سایت اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس در یادداشتی نوشت: حملات راکتی حماس به شهرهای اسرائیل و بمباران هوایی و توپخانه‌ای مناطق غیرنظامی فلسطین توسط اسرائیل، تمام ویژگی‌های دشمنی‌های گذشته را دارد که منجر به کشته شدن هزاران نفر به‌ویژه در میان فلسطینی‌ها شد.

اوضاع به حدی بغرنج است که احتمال بدتر شدن آن بعید نیست، چراکه هر دو طرف سعی در اثبات قدرت خود دارند. حماس علاوه بر تل‌آویو، بیت‌المقدس و دیگر شهرهای بزرگ را در معرض حملات موشکی قرار داد. این اقدام باعث ایجاد یک معادله جدید شد که درنتیجه آن، جبهه‌های بیت‌المقدس و غزه را به هم پیوند می‌دهد، معادله‌ای که ازنظر اسرائیلی‌ها بسیار خطرناک است. از همین رو آن‌ها دست به حملات تلافی‌جویانه گسترده‌ای زدند که باعث کشته شدن تعداد زیادی از غیرنظامیان فلسطینی شد. بسیاری از شهروندان عرب در اعتراضات خشونت‌آمیز علیه سیاست‌های اسرائیل در تل‌آویو شرکت کردند. معترضان نسبت به ممانعت از برگزاری انتخابات در بیت‌المقدس شرقی، حضور گسترده نیروهای امنیتی در اطراف مسجد مقدس الاقصی در ماه مبارک رمضان و بیرون راندن هزاران فلسطینی از خانه‌های خود در منطقه شیخ جراح اعتراض کردند.

درحالی‌که اسرائیل و حماس خود را پیروز جنگ اعلام می‌کنند، جامعه جهانی نیز نتوانست مانع از تشدید این جنگ مرگبار شود. رهبران بین‌المللی به‌ویژه در واشنگتن، بروکسل و در خود منطقه خاورمیانه نیز نتوانستند نقششان برای پایان جنگ را ایفا کنند.

درگذشته مصر و عربستان سعودی نقش مهمی برای برقراری آتش‌بس در مواقع ضروری داشتند. این بار نیز قطر می‌توانست از روابط نزدیک خود با حماس برای پایان جنگ استفاده کند.

جنگ غزه بین اسرائیل و حماس یک تفاوت عمده دیگر هم داشت، زیرا این اولین درگیری‌ نظامی از زمان امضای توافق‌نامه آبراهام بود که منجر به عادی‌سازی روابط اسرائیل با امارات و بحرین شد و توافق‌نامه‌های مشابهی را نیز با مراکش و سودان به دنبال داشت.

عادی‌سازی روابط بین این کشورها و اسرائیل پیامد تحولات منطقه‌ای در سال‌های اخیر بود، اما چشم‌انداز آن بدون ایجاد یک راه‌حل عادلانه و منصفانه برای پایان درگیری‌های اسرائیل و فلسطین چندان روشن نخواهد بود.

تردیدی وجود ندارد که آنچه در بیت‌المقدس و غزه به وقوع پیوست، بسیاری از رهبران منطقه را ناراحت کرده و مهم‌تر از همه، بسیاری از شهروندان آن‌ها را عصبانی و خشمگین کرده است. اسرائیل باید ضمن پرهیز از خشونت نظامی که منجر به صدمه دیدن غیرنظامیان و وارد آمدن خسارت به زیرساخت‌ها می‌شود، زمینه‌های صلح طولانی‌مدت با حماس را دنبال کند. چراکه یک جنگ طولانی‌مدت در غزه یا مناطق دیگر فلسطینی با تمام پیامدهای ویرانگر آن، می‌تواند فشارهای غیرقابل‌تحملی را بر روابط تازه اسرائیل و برخی از دوستان جدیدش در منطقه ایجاد کند که علیه منافع آن‌ها به‌ویژه اسرائیل خواهد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *