جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

سخنگوی وزارت خارجه قطر: مذاکرات آتش‌بس بین حماس و اسرائیل عملا متوقف شده است

سخنگوی وزارت خارجه قطر در گفت‌وگو با روزنامه «هاآرتس» نسبت به سخت‌شدن مواضع اسرائیل و حماس در مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها، ابراز ناامیدی کرد و گفت: «اسرائیل و حماس بر اساس منافع سیاسی خود تصمیم می‌گیرند».

هیاتی از حماس به قاهره می‌رود

تهران-ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که هیاتی از جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) فردا (دوشنبه) راهی قاهره خواهد شد.

بیش از ۲۳ میلیون افغانستانی به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند

تهران- ایرنا- نهاد هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد برای افغانستان (اوچا)، از نیازمندی حدود ۲۳‌ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر، از جمله ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار کودک در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه در سال جاری میلادی خبر داد.

حماس: پیشنهاد مصر را برای السنوار فرستادیم و منتظر پاسخ هستیم

در میانه خوش‌بینی‌های محتاطانه و نشانه‌های مثبت در مذاکرات مصر و اسرائیل برای رسیدن به آتش‌بس در غزه، یک منبع از گروه حماس در گفتگو با العربیه فاش کرد که پیشنهاد مصر را به یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در نوار غزه فرستاده شد و افزود که «ما منتظر پاسخ به آن ظرف چند روز هستیم.»

بازداشت نامزد ریاست جمهوری در اعتراضات دانشگاه واشینگتن به طرفداری از فلسطینیان

پلیس آمریکا جیل استاین، نامزد ریاست جمهوری را هنگام مشارکت در تظاهرات دانشگاه واشینگتن به طرفداری از فلسطینیان باز داشت کرد. پلیس همچنین جیسون کول، مدیر کمپین انتخاباتی این نامزد و میرل کایر، معاون کول نیز را در جریان حمایت از اعتراضات به ارتباط این دانشگاه با جنگ غزه بازداشت کرده است.

Loading

رقابت چین و فیس‌بوک بر سر عرضه ارزهای دیجیتال

شورای راهبردی آنلاین- رصد: انتظار می‌رود سال ۲۰۲۱، سال ارزهای دیجیتال باشد، زیرا هم دولت چین و هم فیس‌بوک در حال آماده‌سازی برای عرضه ارز‌های دیجیتال خود هستند.

نایرومی اریکسون در تحلیلی که اندیشکده انگلیسی چتم هاوس منتشر کرد، نوشت: چین در ماه‌های اخیر یک سلسله برنامه‌های آزمایشی را در شهرهایی همچون شنژن، سوژو، شیونگان و چنگدو اجرایی کرده است. در این آزمایش‌های اولیه، مقامات چینی کیف‌پول‌های الکترونیکی را در قالب‌ رقابت‌های بخت‌آزمایی عرضه کردند تا شهروندان را به خرج پول دیجیتال ترغیب کنند.

اکتبر سال گذشته، 50 هزار نفر از اهالی شنژن که در چین به عنوان مرکز فناوری مشهور است، به‌عنوان «سیلیکون ولی» این کشور شناخته می‌شود و خانه غول‌های فناوری همچون هوآوی است، در مجموع ۱۰ میلیون یوآن الکترونیکی را در فروشگاه‌های محلی خرج کردند. دور دوم آزمایش در این شهر اوایل سال جاری میلادی صورت گرفت و در آن دولت چین ۲۰ میلیون یوآن را از طریق یک اپلیکیشن منتشر و عرضه کرد.

یوآن دیجیتال همچون بیت کوین رمز ارز نیست که تراکنش‌های آن راستی‌آزمایی شده است و سوابقش توسط یک سامانه نامتمرکز با استفاده از رمزنگاری نگهداری می‌شود؛ بلکه یک ارز دیجیتال انتشاریافته توسط بانک مرکزی است که تحت کنترل مقامات مرکزی قرار دارد و شکل دیگری از پول ملی سنتی چین به حساب می‌آید.

 

ارز دیجیتال چین با هدف به چالش کشیدن سلطه دلار

این پروژه ۵ ساله شده است؛ اما مشخص نیست که زمان اجرای رسمی آن از چه تاریخی خواهد بود. بی‌شک با توجه به شیوع کرونا و رقابت در بازار جهانی این روند سرعت خواهد گرفت و انتظار می‌رود در سال آینده میلادی و در جریان المپیک زمستانی در پکن، استفاده از این ارز دیجیتال به‌صورت کامل اجرایی شود.

یوآن دیجیتال دست واسطه‌ها را در تجارت فرامرزی کوتاه خواهد کرد، اما به دولت چین این مزیت را می‌دهد که توانایی‌اش برای ره‌گیری جریان پول افزایش یابد. برای نمونه، اگر یوآن دیجیتال در ماکائو پذیرفته شود، پکن مطلع خواهد شد که کدام‌یک از شهروندانش در آن سرزمین، پول خود را صرف چه‌کاری می‌کنند. در همین حال، پکن امیدوار است که ارز دیجیتال به این کشور کمک کند تا سلطه دلار بر نظام مالی جهانی را به چالش بکشد.

در مقابل، نسخه ارز دیجیتال فیس‌بوک به نام دیم (Diem) آشکارا رقیب یوآن دیجیتال محسوب می‌شود. این پول دیجیتال یک ارز ثابت است که ارزش آن در ابتدا با دلار آمریکا سنجیده می‌شود. این غول رسانه‌ای اجتماعی، انجمن لیبرا را در سال ۲۰۱۹ تأسیس کرد که اساساً نهاد پولی برای یک ارز جدید دیجیتال است. با تاسیس این نهاد، دستگاه‌های قانون‌گذار فوراً نگرانی‌هایی را درباره احتمال سوءاستفاده از داده‌ها، تأمین مالی تروریست‌ها و پول‌شویی مطرح کردند. به همین خاطر، یک‌چهارم از ۲۸ عضو موسس این نهاد پولی شامل پی پال، ای بی، مستر کارت و ویزا پیش از برگزاری اجلاس افتتاحیه از حمایت از تأسیس این نهاد پا پس کشیدند.

درحالی‌که طرح اولیه، ایجاد ارز جهانی واحدی بود که سبدی متشکل از ارزهای ملی متعدد باشد، لیبرا مجبور به عقب‌نشینی و پیوند زدن ارزش این پول دیجیتال به دلار آمریکا شد. لیبرا با تغییر نام این ارز دیجیتال در دسامبر ۲۰۲۰، آن را دیم نامید.

انجمن دیم در حال حاضر در سوئیس مستقر و شامل فیس‌بوک و ۲۶ شرکت دیگر است. نقش فیس‌بوک عرضه نووی (Novi)، یک کیف پول الکترونیکی است که کاربران، دیم خود را در آن نگهداری می‌کنند.

هم ‌چین و هم فیس‌بوک در حال رقابت برای اول شدن در عرضه ارز دیجیتال هستند. همچون یوآن دیجیتال، هنوز تاریخ دقیقی برای عرض دیم دلاری ارائه نشده است، اما انتظار می‌رود که این اتفاق در سال جاری میلادی بیفتد.

پکن خواهان آن است که ارز چین به‌صورت گسترده در تجارت و امور مالی بین‌المللی مورداستفاده قرار گیرد، اما اگر فیس‌بوک گزینه راحت‌تری برای تراکنش‌های فرامرزی ارائه دهد، ممکن است به گزینه ارجح تبدیل شود.

منتقدان از آن هراس دارند که هر دو ارز دیجیتال روی دیگری هم داشته باشند. یوآن الکترونیکی قدرت پکن را برای نظارت و کنترل بر اینکه مردم چگونه پول خود را خرج می‌کنند، افزایش خواهد داد. بانک خلق چین به حجم بی‌سابقه‌ای از اطلاعات درباره آنکه مردم کجا هستند و پول خود را صرف چه اموری می‌کنند، دست خواهد یافت.

از سوی دیگر دیم هم از سوی اولاف شولتز، وزیر دارایی آلمان به «گرگی در لباس میش» تعبیر شده است که تهدیدی برای انحصار ارزی دولتی و ثبات پولی خواهد بود.

حریم شخصی و داده‌های مشتریان و کاربران فیس‌بوک تاکنون بارها نقض شده و پتانسیل واقعی استفاده از این ارز دیجیتال احتمالاً بستگی به آن خواهد داشت آیا کاربران، راحتی را به حفظ حریم شخصی خود، آن‌هم زمانی که موضوع پول در میان باشد، ترجیح می‌دهند یا خیر.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *