جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

همکاری در حوزه انرژی؛ مانع بروز شکاف در روابط آذربایجان – اتحادیه اروپا؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: پرچم جمهوری آذربایجان در سال 2001 در شورای اروپا برافراشته شد، اما عضویتش در مجمع پارلمانی این شورا 23 سال بعد، به دلیل سوابق ضعیف حقوق بشری به حالت تعلیق درآمد. این مساله نشان دهنده تنش‌هایی رو به رشد میان باکو و برخی کشورهای غربی است.

Loading

أحدث المقالات

بمب‌گذار استانبول به ۷ بار حبس ابد و ۱۸۰۰ سال زندان محکوم شد!

دادستانی استانبول حکم احلام البشیر که در سال ۲۰۲۲ با بمبگذاری در میدان تقسیم استانبول باعث کشته شدن ۶ نفر و مجروح شدن ۹۹ نفر دیگر شد را صادر کرد. بر اساس این حکم، البشیر به اتهام تخریب اتحاد و یکپارچگی حکومت و قتل عمد ۶ نفر به ۷ بار حبس ابد محکوم شد. وی همچنین به اتهام اقدام به قتل عمد، پیدا کردن بدون اجازه مواد خطرناک در مجموع به ۱۷۹۴ سال زندان و ۲۲ هزار لیره جزای نقدی محکوم شد.

آمریکا: از طرح حمله اسرائیل به رفح اطلاعی نداریم

پاتریک رایدر سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای با طرح این ادعا که در حال حاضر هیچ نشانه‌ای از آغاز هرگونه عملیات زمینی بزرگ رژیم صهیونیستی در شهر رفح وجود ندارد، مدعی شد: از طرح حمله (رژیم) اسرائیل به رفح اطلاعی در دست نیست.

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم

«ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

Loading

پیامدهای تصمیم ترامپ برای خروج آمریکا از افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در توییتی با اعلام خروج تمام سربازان آمریكایی از افغانستان تا كریسمس 2021، چشم‌انداز موفقیت احتمالی در اولین مذاکرات صلح افغانستان در 40 سال گذشته را تهدید کرد.

جیمز کانینگهام در یادداشتی که وب‌سایت شورای آتلانتیک آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: علاوه بر این، کاهش اهرم فشار ایالات‌متحده به طالبان برای عمل به تعهدات خود، مخصوصاً درباره جلوگیری از استفاده القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی بین‌المللی از خاک افغانستان برای حمله به آمریکا، امنیت ملی ایالات‌متحده را تضعیف خواهد کرد.

توییت غافلگیرکننده ترامپ، اعتبار ایالات‌متحده را نزد شرکا و متحدانش نیز کاهش می‌دهد. به نظر می‌رسد، این اقدام بدون مشورت با متحدان آمریکا در افغانستان انجام‌شده است. این توییت نشان می‌دهد ایالات‌متحده به خاطر محاسبات سیاسی کوتاه‌مدت داخلی، توافقات انجام‌شده در خارج را نادیده می‌گیرد.

بر اساس راهبرد آمریکا در جنوب آسیا که در اوت 2017 توسط ترامپ ابلاغ شد، قرار است توافق صلح آمریکا با طالبان مبتنی بر شرایطی باشد. دولت آمریکا تأکید کرده بود تا زمانی که طالبان حسن نیت خود در رعایت مفاد توافق‌نامه را نشان ندهد از افغانستان خارج نخواهد شد. مقامات دولتی افغانستان اعلام کرده‌اند طالبان به‌طورکلی به تعهدات ضد تروریستی خود عمل نمی‌کند. بااین‌حال توییت ترامپ، عجله آمریکا برای خروج نیروهایش بدون تحقق اهداف اعلامی را نشان می‌دهد.

خروج پیش از موعد از افغانستان بدون اطلاع شرکا و متحدان، به معنای کنار گذاشتن ثمره دو سال دیپلماسی آمریکا با طالبان، شرکای افغان در کابل، متحدان آمریکا و شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی برای کشیدن طرف‌های مختلف افغانستان به میز مذاکره است.

بسیاری از افراد در ایالات‌متحده و در سراسر جهان نیز سؤالات مشابهی دارند. درحالی‌که مذاکرات افغان در دوحه هنوز با مسائل ابتدایی درگیر بوده و به چالش‌های اصلی نپرداخته است، آیا توئیت ترامپ درباره خروج سریع نیروهای آمریکا نمی تواند اقدامی غیرمسئولانه باشد!

عنصر اصلی توافق‌نامه ایالات‌متحده و طالبان، تعهد در کاهش خشونت به‌عنوان ابزاری برای ایجاد شرایط مطلوب برای گفتگوهای صلح است؛ اما طالبان تاکنون این تعهد را نادیده گرفته و در چند ماه گذشته، سرعت و شدت عملیات نظامی خود علیه نیروهای امنیتی افغانستان را افزایش داده است. در حال حاضر، هیچ نشانه‌ای از علاقه جدی طالبان برای اجرای آتش‌بس وجود ندارد. پس از خروج ایالات‌متحده و متحدانش، طالبان احتمالاً فعالیت‌های نظامی خود را تشدید کرده و به‌طور بالقوه به دنبال یک پیروزی نظامی چشمگیر خواهد بود.

علاوه بر تضعیف امنیت آمریکا، کسانی که بیشترین هزینه را برای بی مسئولیتی آمریکا و کنار گذاشتن روند صلح نوپا خواهند پرداخت، زنان افغان و میلیون‌ها جوانی هستند که در نوزده سال گذشته سختی‌های بسیاری را در این کشور تجربه کرده‌اند. آن‌ها کسانی هستند که از پیروزی طالبان به‌شدت رنج خواهند برد.

اگرچه نیروهای طالبان، مبارزان خوبی هستند، اما طبق نظرسنجی‌هایی که هرساله انجام می‌شود آن‌ها در افغانستان دارای محبوبیت نیستند. آنچه در افغانستان محبوب است، دستیابی به صلح است.

اگرچه ایالات‌متحده با آوردن طرف‌های افغانستان دور میز مذاکره، اقدام بزرگی انجام داده است اما اکنون، تحقق صلح واقعی نیازمند اقداماتی بیش از امضای یک توافق نامه است، آن هم در شرایطی که احزاب افغانستان همچنان درگیر بحث‌های اولیه درباره موضوعات بسیار دشوار در مورد ساختارها، قوانین و روندهای آینده دولت افغانستان هستند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *