جدیدترین مطالب

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

دلایل و شانس اردوغان برای آشتی با دولت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اخیرا وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک با همتای سعودی خود اظهار داشت: «استراتژی ما در حال حاضر گفتگو و صلح است و از ایران و روسیه نیز می‌خواهیم که در این روند نقشی سازنده ایفا کنند.» با توجه به این صحبت‌ها بار دیگر این مسئله مورد توجه قرار گرفته که سیاست ترکیه در قبال پناهجویان سوریه به چه صورت است و تبعات این سیاست چیست؟

Loading

أحدث المقالات

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

تغییر موضع دولت انگلستان در قبال حمایت از نتانیاهو در دادگاه لاهه

حزب کارگر در جریان رقابت‌های انتخابات مجلس (که ماه گذشته در انگلستان برگزار شده بود) و با هدف جلب جمعیت روزافزون رای دهندگان طرفدار فلسطین در این کشور وعده داده بود در صورت پیروزی در انتخابات مخالفت دولت قبلی با حکم دادگاه لاهه علیه نتانیاهو را پس بگیرد و همچنین کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

Loading

موانع اروپا و آمریکا برای توقف خط لوله نورد استریم 2

شورای راهبردی آنلاین – رصد: در پی مسمومیت الکسی ناوالنی، سیاستمدار اپوزیسیون روسیه با سم اعصاب نویچوک، احتمال استفاده از خط لوله گاز نورد استریم 2 برای فشار بر روسیه به‌طور گسترده موردبحث قرار گرفته است. برخی معتقدند اگر کرملین در تحقیقات همکاری نکند، باید این پروژه را کنار گذاشت یا آن را معلق ساخت و یا جریان گاز از طریق این خط لوله را متوقف کرد.

وب‌سایت موسسه آلمانی امور امنیت و بین‌الملل در یادداشتی نوشت: خط لوله گاز نورداستریم 2 بسیار نمادین بوده و سمبل همکاری آلمان و دیگر شرکای اروپایی با روسیه محسوب می‌شود. پنج شرکت انرژی اروپایی سهامدار این پروژه هستند که توسط شرکت گازپروم رهبری می‌شود. این پروژه در سال 2015 (یک سال پس از اشغال کریمه توسط مسکو) شروع شده و از آن زمان، آماج انتقادات بی‌وقفه بوده است. دولت آلمان منافع اقتصادی این طرح بر مشتریان و بازار گاز را به رسمیت شناخته و در چارچوب حقوقی موجود طبق پارادایم جدایی سیاست از تجارت، از آن حمایت کرده است. همچنین، برلین برای جبران ظاهری ضرر اوکراین، از توافق روسیه – اوکراین و تضمین درآمدهای کی یف از ترانزیت گاز برای پنج سال دیگر پشتیبانی کرده است. برلین برای تداوم تکمیل این خط لوله مانع از تلاش بروکسل برای اعمال کنترل بر آن شده است. ازاین‌رو، این خط لوله اکنون به یک فرصت و یک خسارت تبدیل شده است.

تحولات اخیر در جهت تشدید فشار برای کنار گذاشتن این طرح عمدتاً توسط واشنگتن انجام گرفته است. از پایان سال 2019 «قانون حفاظت از امنیت انرژی اروپا» به آمریکا امکان داده است تا عملیات لوله‌گذاری این طرح را متوقف سازد. همچنین، کنگره آمریکا نیز برای جلوگیری از ازسرگیری این کار گام‌هایی برداشته است. دولت آمریکا دستورالعمل «قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم» را تغییر داده و از 15 ژوئیه 2020 هر شخص یا شرکت دخیل در ساخت این پروژه را به مجازات تهدید کرده است. اگر ساخت این پروژه از سر گرفته شود، برلین باید برای مقابله با تأثیر تحریم‌های واشنگتن تلاش مضاعف انجام دهد. از یک‌طرف، توجیه سیاسی حمایت فعالانه از ساخت نورد استریم 2 دشوار خواهد بود و از طرف دیگر، برلین باید تحریم‌های ثانویه را به‌طور اصولی رد کرده و با آن‌ها مقابله کند.

متوقف ساختن طرح نورد استریم 2 کاری عظیم است. دولت آمریکا با گزینه‌های دشواری مواجه خواهد شد و باید چهار جنبه زیر را مورد ملاحظه قرار دهد.

نخست آنکه، تأثیر فوری توقف این طرح بر تأمین انرژی ناچیز خواهد بود. این طرح برای امنیت انرژی اروپا نه خطر دارد و نه ضروری است. خط لوله‌های موجود عبوری از اوکراین از ظرفیت سالانه تقریباً 100-120 میلیارد مترمکعب گاز برخوردار هستند و خط لوله یامال-اروپا عبوری از لهستان و بلاروس 33 میلیارد مترمکعب و همچنین، نورد استریم 1 نیز 55 میلیارد مترمکعب بر این ظرفیت می‌افزاید. در کنار این، خط لوله‌های ترکیه و فنلاند نیز وجود دارند که روی‌هم‌رفته اوج مصرف 190 میلیارد مترمکعب را به‌راحتی تأمین می‌کنند، چیزی که گازپروم در سال 2018/2017 به اروپا عرضه کرده است. برعکس، این بدین معناست که توقف نورد استریم 2 حجم خرید گاز از گازپروم را کاهش نخواهد داد بلکه این خط لوله مستقیم مدرن و کارآمد، باعث کاهش اختلال در انتقال و نقص‌های فنی خواهد شد. در نبود خط لوله نورد استریم 2، نورد استریم 1 و خط لوله‌های مرتبط با آن همچنان حائز اهمیت خواهند بود.

دوم آنکه، برآورد تأثیر غیرمستقیم توقف این طرح بر اقتصاد و عرضه انرژی دشوار است. گذشته از پیامدهای تجاری، باید خاطرنشان کرد که نورد استریم 2 مقاومت عرضه گاز اروپا را بهبود خواهد بخشید و عرضه گسترده گاز برای صنایع و مشتریان سودمند خواهد بود.

سوم آنکه، کنار گذاشتن یک طرح زیرساختی اقتصادی به دلایل سیاسی، تغییر الگوهای برلین محسوب خواهد شد. بی‌شک، طرح‌های زیرساختی بزرگ مضامین ژئوپلیتیکی دارند و کشورها در پیگیری منافع ملی خود، تجارت و سیاست را به هم پیوند می‌دهند. این واقعیت ژئواقتصادی چالشی برای استقلال راهبردی آلمان به شمار می‌رود. این طرح برای صنعت و تجارت آلمان یک دارایی راهبردی است. آلمان و شرکای اتحادیه اروپا با متوقف کردن این طرح برای ارسال پیام به کرملین، به خودشان آسیب می‌زنند. پوتین این امر را صرفاً تسلیم آلمان در برابر فشار آمریکا تفسیر خواهد کرد.

و چهارم آنکه، ما با یک معمای تقریباً غیرقابل‌حل سیستم انرژی مبتنی بر منابع فسیلی مواجه هستیم. ما هرروز از رژیم‌های دیکتاتوری نفت و گاز خریداری می‌کنیم. بااین‌حال، انتقال این انرژی به طرح‌های زیرساختی بزرگ و واردات انرژی توسط کشورها وابسته است. دوران شراکت راهبردی خاص انرژی با روسیه به سر آمده است اما زندگی مسالمت‌آمیز و کارآمد در تجارت و مبادلات با این همسایه بزرگ و غنی از منابع همچنان ضروری است. از این منظر، تعلیق پروژه نورد استریم 2 برای همه طرف‌های دخیل زمان خواهد خرید؛ اما شرایط ازسرگیری آن مستلزم گفتگوی شفاف، توافق شرکای اتحادیه اروپا و امکان‌پذیری اجرای آن برای روسیه است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *