جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

حادثه تیراندازی در ایالت کارولینا در آمریکا؛ سه افسر پلیس جان باختند + فیلم

تهران- ایرنا- جانی جنینگز رئیس اداره پلیس شهر شالوت در ایالت کارولینای شمالی آمریکا عصر دوشنبه (به وقت محلی) در بیانیه‌ای اعلام کرد که سه افسر پلیس این اداره در جریان یک حادثه تیراندازی هدف اصابت گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.

تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا

در حالی که گمانه‌زنی‌ها درباره تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) افزایش یافته، برخی از اعضای کنگره آمریکا  این دادگاه را تهدید به اقدام انتقام‌جویانه کردند.

دانشگاه کلمبیای آمریکا تعلیق دانشجویان حامی فلسطین را از تحصیل آغاز کرد + فیلم

نیویورک – ایرنا- دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا پس از هشدار به دانشجویان برای پایان دادن به تجمعات حامی فلسطین و نیز جمع کردن چادرهای خود و مقاومت و اصرار دانشجویان بر خواسته های ضد اسرائیلی خود، تعلیق آنان را از ادامه تحصیل آغاز کرد.

جمعی از اساتید آمریکایی خواستار بررسی ادعاهای نیویورک تایمز درباره حماس شدند

تهران- ایرنا- بیش از ۵۰ استاد برتر روزنامه‌نگاری در دانشگاه‌های آمریکا با امضای نامه‌ای، صحت گزارش ادعایی روزنامه نیویورک تایمز درباره خشونت جنسی حماس در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) در سرزمین‌های اشغالی را زیر سوال برده و از مقام‌های این روزنامه خواستند تا به پرسش‌هایی که به گزارش آنها وارد است، پاسخ دهند.

السیسی در گفت وگو با بایدن: عملیات در رفح عواقب ویرانگری به دنبال خواهد داشت

تهران- ایرنا- منابع خبری گزارش دادند که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در گفت وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود تاکید کرد که عملیات علیه شهر رفح عواقب ویرانگری بر امنیت و ثبات منطقه خواهد داشت.

Loading

ارزیابی روسیه از مواضع دو رقیب انتخاباتی آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: گردهمایی‌های ملی اخیر دموکرات‌ها و جمهوری خواهان نتایج شگفت آوری نداشت. آن‌ها تنها تلاش کردند تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، توازن قدرت بین دو حزب را به نمایش بگذارند. همان‌طور که انتظار می‌رفت، جمهوری خواهان در کنار دونالد ترامپ ماندند و دموکرات‌ها از جو بایدن، معاون رئیس جمهور سابق حمایت کردند.

ایگور ایوانف در یادداشتی که وب سایت شورای امور بین‌الملل روسیه آن را منتشر کرد؛ نوشت: روسیه نیز مانند سایر کشورهای جهان، نظرات نامزدهای دموکرات و جمهوری خواه به‌ویژه در موضوعات مربوط به سیاست خارجی و امنیت بین‌الملل را دنبال می‌کند. هر دو نامزد جمهوری خواه و دموکرات با روش منحصر به فرد خود اعلام می‌کنند که به دنبال برتری آمریکا در رهبری جهان هستند، اما مباحث اصلی درباره ساختار سیاسی ایالات متحده برای دسترسی به این هدف اساسی متمرکز شده است.

 

موضع تند کاندیدای دو حزب علیه روسیه

شاید گفته شود که اظهارات اصلی‌تر در مورد موضوعات اساسی بعد از سوگند خوردن رئیس جمهور مطرح خواهد شد که البته این یک سخن کاملا درست است. با این حال، دو طرف موضع گیری خود را در مورد موضوعات ابتدایی برای مردم آمریکا و جامعه بین‌الملل بیان کرده‌اند. برای مثال، باید به واکنش دولت ترامپ و مخالفت با حوادث اخیر بلاروس و حادثه الکسی ناوالنی توجه داشته باشیم. پاسخ دولت ترامپ بسیار تند بود و این نشان می‌دهد که به جای پیشنهادهای سازنده درباره از سرگیری گفتگوها، دو نامزد اقدامات «تنبیهی» برای روسیه در نظر گرفته‌اند.

نمی توان گفت دیگر هیچ سیاست مدار عاقلی در ایالات متحده باقی نمانده است که اهمیت رابطه با روسیه را به هر دو نامزد گوشزد کنند. این موضوع به‌ویژه در نامه‌ی سرگشاده اخیر که توسط 103 نفر از دیپلمات‌های عالی رتبه سابق، مقامات رسمی و مقامات نطامی منتشر شد، مشهود بود. امضاءکنندگان این نامه انتقادات زیادی از عملکرد فعلی واشنگتن در ارتباط با روسیه داشتند و همچنین خواهان شروع گفتگوهای دیپلماتیک با روسیه بودند.

از سوی دیگر، روسیه نیز مصمم است در روابط خود با آمریکا مسیر سختی را طی کند. اگرچه مسکو همچون واشنگتن این موضوع را به صراحت بیان نمی‌کند، اما به نظر می‌رسد هر دو کشور برای یک رویارویی بلند مدت آماده هستند.

در سیاست و دیپلماسی هیچ مشکل حل ناشدنی وجود نداشته و دیر یا زود یک راه حل پیدا خواهد شد. چنانکه یا یکی از طرف‌ها و یا هر دو طرف خواهد باخت. گزینه سومی هم ممکن است وجود داشته باشد که طرفین موفق شوند به موقع تهدیدهای موجود را رفع کنند و به یک توافقی برسند که برای هر دو طرف پیروزی محسوب شود.

رسیدن به یک توافق در موضوعات حیاتی همیشه چالش برانگیز بوده است و از آنجا که روابط روسیه و آمریکا سال‌هاست که به سمت وخیم‌تر شدن حرکت کرده است و اینکه هیچ کدام از کشورها به دیگری اعتماد ندارد، رسیدن به توافق در مورد این دو کشور سخت‌تر است. از نظر کارشناسان با تجربه در مسائل بین‌الملل که دوره جنگ سرد را نیز تجربه کرده‌اند، وخیم ماندن روابط این دو کشور شرایط را برای آینده دو کشور و همچنین سایر کشورهای جهان سخت‌تر می‌کند. اکثر کارشناسان معتقدند یک تغییر مثبت در روابط روسیه و آمریکا می‌تواند سرآغازی بر ایجاد یک فضای سالم بین‌المللی باشد.

 

ضرورت پذیرش واقعیت‌های روابط آمریکا و روسیه از سوی دو نامزد انتخاباتی

در طول دوران گذشته نیز ایده‌ها و پیشنهادهای مختلفی برای بهبود روابط آمریکا و روسیه ارائه شده‌اند که کاملاً واقع گرایانه هستند و منافع دو طرف را تامین می‌کنند. همچنانکه میخائیل گورباچوف و رونالد ریگان گفته بودند که در جنگ هسته‌ای هیچ برنده‌ای وجود نخواهد داشت. امروز نیز کرملین و کاخ سفید تائید می‌کنند که شرایط بین‌المللی پیچیده‌تر و سخت‌تر از گذشته است. از جمله این پیشنهادها از سرگیری مذاکرات «استارت جدید» بدون هیچ پیش شرطی است که طیف گسترده‌ای از موضوعات راهبردی را شامل می‌شود. پیشنهادهای دیگری نیز وجود دارد که از طریق کانال‌های مختلف به اطلاع رهبران سیاسی هر دو کشور می‌رسد.

با توجه به تقابل ژئوپلیتیکی روسیه و آمریکا، دو طرف باید بر روی مسائل امنیتی تمرکز کنند. در عین حال تجزیه و تحلیل تهدیدات عینی نیز نشان می‌دهد که اکثر چالش‌های امروز روسیه و آمریکا، از کشورهای ثالث ناشی می‌شود. بنابراین ارزیابی و برداشت‌های دو طرف از تهدیدها و چالش‌های بین‌المللی می‌تواند زمینه‌ای برای آغاز گفتگوها و توافق‌های احتمالی دو کشور نه فقط در موضوعات امنیتی که در سایر مسائل اختلافی دو کشور باشد؛ اما تحقق این هدف مشروط به پذیرش واقعیت‌های روابط روسیه و آمریکا از سوی هر دو نامزد انتخابات است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *