جدیدترین مطالب

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

پیچیدگی‌ها و ضرورت مقابله با داعش خراسان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با قدرت‌گیری طالبان در افغانستان موضوع داعش خراسان و درگیری این دو گروه و گسترش دامنه تهدیدات امنیتی آن در منطقه بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است، زیرا فعالیت‌های تروریستی این گروه تروریستی، اختلال در امنیت منطقه را به همراه دارد. علاوه بر این، حمایت از فعالیت‌های انتحاری و افراد مسلح در منطقه، امنیت ایران را نیز به خطر انداخته است. از این رو، داعش خراسان به‌عنوان یک تهدید مهم برای امنیت شرقی کشورمان شناخته می‌شود.

برخورد تبعیض آمیز دبیرکل سازمان ملل در قبال تنش ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – تحلیل و گفتگو: حقوقدانان بین‌المللی معتقدند اگر آمریکا و کشورهای غربی اقدام ایران را به‌عنوان یک اقدام دفاعی به رسمیت می‌شناختند، حمله احتمالی مجدد رژیم اسرائیل به ایران یک اقدام تهاجمی محسوب می‌شد و نتانیاهو نمی‌توانست در صحنه بین‌المللی توجیهی برای آن داشته باشد.

Loading

أحدث المقالات

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

تداوم نگرانی‌ها از احتمال صدور حکم نتانیاهو؛ آمریکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد

تهران- ایرنا- درحالیکه کابینه رژیم صهیونیستی به شدت نگران احتمال صدور حکم بازداشت برای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم و دیگر مقامات صهیونیست است پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع مطلع گزارش داد که اعضای کنگره ایالات متحده، دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرده‌اند که از صدور قرار بازداشت برای مقام‌های (رژیم) اسرائیل خودداری کند.

هدف ائتلاف‌ سازی یا اجماع جدید منطقه‌ای؟

هدف ائتلاف‌ سازی یا اجماع جدید منطقه‌ای؟

جلال خوشچهره در یادداشتی می نویسد: اهمیت اجلاس ریاض از آن روست که در شمار هزار شرکت کننده، دوازده رئیس دولت، و نیز وزیران امور خارجه ایالات متحده و تروئیکای اروپایی حضور دارند. مهم‌تر این که «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده بلافاصله پس از خروج از چین، راهی ریاض شد تا با مقام‌های سعودی وارد گفت‌وگو شود. این گفت‌وگو پیش از سفر او به تل‌آویو است که قرار است آخرین رایزنی‌ها درباره آتش بس در غزه و احتمال حمله اسرائیل به «رفح» و نیز خطر وقوع جنگ گسترده در جنوب لبنان انجام گیرد.
Loading

توافق امارات – اسرائیل، به نفع همه غیر از فلسطینی‌ها

شورای راهبردی آنلاین- رصد: این مسئله که توافق اسرائیل و امارات تأثیری پایدار بر منطقه داشت یا خیر به عوامل مختلفی بستگی دارد.

ارون دیوید میلر در یادداشتی که وب‌سایت اندیشکده کارنگی منتشر کرد، نوشت: جارد کوشنر این رویداد را موفقیت قلمداد می‌کند و معتقد است با گذشت زمان، این توافق به روابط گرم‌تری میان اسرائیل و امارات، در مقایسه بر روابطی که اکنون میانه اسرائیل، اردن و مصر برقرار است، منجر خواهد شد.

اما تردیدی نیست که سفر کوشنر به امارات در کنار یک هیئت اسرائیلی بیشتر به سیاست و نزدیک کردن منافع این سه بازیگر مربوط می‌شد تا این‌که به صلح مربوط شود.

 

توافق ابراهیم

کوشنر و هیئت آمریکایی بعد از دیدار با بنیامین نتانیاهو، در اولین پرواز رسمی مسافری میان دو طرف، به همراه هیئت اسرائیلی به ابوظبی سفر کردند. مسیر این هواپیمای مسافربری از حریم هوایی عربستان نیز رد می‌شد که این رویداد نیز اولین بار بود که برای یک شرکت مسافری اسرائیلی اتفاق می‌افتد.

توافقات مشهور به توافق ابراهیم در ۱۳ اوت اعلام شد و اولین عادی‌سازی روابط با اسرائیل از زمان معاهدات صلح با اردن در سال ۱۹۹۴ و با مصر در سال ۱۹۷۹ بود.

برخلاف مصر و اردن که ۴ جنگ با اسرائیل داشتند، توافق اسرائیل و امارات از تأثیرات راهبردی یا منطقه‌ای که توافقات صلح برای پایان دادن به مناقشه میان دشمنان دارند، برخوردار نخواهد بود؛ اما به دلیل آن‌که اسرائیل و امارات هیچ‌کدام دشمنانی سرسخت نبوده‌اند، روابطشان با یکدیگر می‌تواند با سرعت بیشتری گرم شود.

دو طرف در طول سال‌های گذشته با یکدیگر تبادلات اطلاعاتی و امنیتی و درعین‌حال معاملات تجاری نیز داشته‌اند. وزارت اقتصاد اسرائیل برآورد می‌کند که صادرات به امارات از سالانه ۳۰۰ هزار دلار به ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کند و سرمایه‌گذاری سالانه امارات در اسرائیل به ۳۵۰ میلیون دلار برسد. سیاست‌های این سه بازیگر منطقه‌ای نیز نقشی برجسته در زمان‌بندی این توافق ایفا کرد.

برای دولت ترامپ، به‌خصوص جارد کوشنر، معمار راهبرد عربی، گرم شدن روابط نزدیک با عربستان و امارات، وعده میلیاردها دلار فروش اسلحه و معاملات تجاری برای شرکت‌های آمریکایی را به همراه دارد و در مورد ایجاد صلح، اولویت کوشنر، همان‌طور که در سال ۲۰۱۷ گفته بود، ایجاد روابط راهبردی با دولت‌های حاشیه خلیج (فارس) و نه فلسطینی‌ها، بوده است. این رویکردی است که ازنظر سیاسی در میان مسیحیان انجیلیِ حامی اسرائیل و جمهوری‌خواهان محافظه‌کار محبوبیت بیشتری دارد و برای رئیس‌جمهوری که از بیماری همه‌گیر کرونا ضربه خورده است، توافق عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و یک کشور حاشیه خلیج (فارس) می‌تواند نشان‌دهنده لیاقت و خبر خوبی باشد. این‌که کوشنر به‌صورت حضوری هیئت اسرائیلی را همراهی کرد، به این منظور برنامه‌ریزی‌شده بود که اهمیت این معامله برای آمریکا را نشان دهد و منافع سیاسی آن را برای پدر زنش درو کند.

 

منافع این معامله برای همه غیر از فلسطینی‌ها

در مورد نتانیاهو، این معامله نمی‌توانست درزمانی بهتر از زمان کنونی انجام گیرد. هدف از فریاد شادی که او تحت‌فشار ناشی از شیوع بیماری کرونا، رکود اقتصادی و مواجه‌شدن با محاکمه سر داد، دور کردن توجهات و ایجاد راهی بود تا دیدگاهش را دراین‌باره جار بزند که اسرائیل حتی بدون فلسطینی‌ها می‌تواند با اعراب صلح کند. او که خود را به الحاق کرانه باختری متعهد کرده، اما چراغ سبز دولت ترامپ را دریافت نکرده است، حالا یک راه نجات دارد: عادی‌سازی تجاری با امارات در ازای اصرار آن‌ها بر این‌که او این الحاق را لغو کند یا به حالت تعلیق در آورد.

شیخ محمد بن زاید، حاکم بالقوه امارات نیز از این معامله شانس آورد، او توانست با عادی‌سازی آنچه به روابط «مخفیانه» با اسرائیل معروف شده بود، ادعا کند که امارات فلسطینی‌ها را از الحاق نجات داد و استقلال جسورانه امارات به‌عنوان یک بازیگر منطقه‌ای را نشان دهد و نیز با نمایش رفتار خوب با اسرائیل راه را برای تقاضای بلندمدتش از آمریکا برای خرید جنگنده‌های اف-۳۵ و گرفتن امتیاز از واشنگتن، بدون توجه به اینکه ترامپ یا بایدن کدام یک پیروز انتخابات باشند، باز کند.

ممکن است دیگر کشورهای عربی پیش از اعلام تعهدات علنی جدید برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل تا انتخابات ماه نوامبر آمریکا صبر کنند. به‌احتمال‌زیاد کوشنر موفق خواهد شد تعهدات اعراب را برای شرکت در مراسم امضای اسرائیل-امارات که در سپتامبر برگزار می‌شود، به دست آورد، اما آیا این جاروجنجال تفاوتی درنتیجه انتخاباتی که به‌زودی برگزار خواهد شد، ایجاد خواهد کرد؟ احتمالاً نه.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *