جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

فرصت ۱۹۳ میلیارد دلاری منابع تجدیدپذیر در آفریقا

بنا بر یافته‌های یک مطالعه جدید، کشورهای جنوب صحرای آفریقا، فرصتی ۱۹۳ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و گذار انرژی تا سال ۲۰۳۱ فراهم می‌کنند که بازدهی آن، نسبت به اروپا و آمریکا، چند برابر است.

۵ دلیل هشدار پوتین نسبت به نفوذ اروپا در قفقاز

پوتین در هشدارهای خود به اتحادیه اروپا، به طور خاص بر خطرات ناشی از افزایش نفوذ اروپا در قفقاز تأکید کرده است. این هشدارها نشان‌دهنده نگرانی‌های روسیه از تضعیف موقعیت استراتژیک خود در این منطقه است.

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

شانتاژ رسانه‌ای برجام یا مذاکره به وقت خداحافظی؟!

در روزهایی که مسعود پزشکیان خود را برای ورود به پاستور آماده می‌کند، گزارش‌های ضد‌و‌نقیض رسانه‌ای درباره آمادگی دولت جو بایدن در جهت مذاکره با تهران برای احیای توافق هسته سال ۲۰۱۵ مطرح شده است. دراین‌باره روزنامه کویتی الجریده به نقل از منابع خود مدعی شد «نمایندگان طرف آمریکایی سه‌شنبه گذشته به ایرانی‌ها ابلاغ کرده‌اند که دولت جو بایدن آماده گفت‌وگو برای بازگشت سریع به توافق هسته‌ای امضاشده در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از واردکردن اصلاحات ساده در آن است».

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

نگاهی به سن رهبران قدرت های بزرگ جهان

جلال میرزایی در یادداشتی می نویسد: انکارکردنی نیست که در سال‌های اخیر برخی رهبران جوان در کشورهایی نظیر اتریش، سوئد، نیوزیلند و کانادا روی کار آمده‌اند اما این اتفاق در روندی عادی بوده و جوان‌بودن معیار انتخاب نبوده است، کمااینکه در همین کشور‌ها در دو سال اخیر دوباره شاهد انتخاب رهبران مسن‌تر و باتجربه‌تر از سوی اکثریت مردم بوده‌ایم.

قمار بزرگ مکرون در فرانسه/ ناکامی لوپن به نگرانی‌ها پایان داد/ امکان اتحاد احزاب مخالف علیه راست افراطی

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پارلمان جدید هنوز تشکیل نشده که ببینیم از میان این پارلمان چه کسی می‌تواند نخست‌وزیر فرانسه باشد. اما آن نگرانی که وجود داشت که راست افراطی به رهبری لوپن پست نخست‌وزیری را به دست بیاورد، عملی نشد.

Loading

ارزیابی خوش‌بینانه غرب؛ توافق امارات – رژیم صهیونیستی برای ایجاد آرامش در منطقه؟!

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اسرائیل و امارات در 13 اوت به یک توافق دیپلماتیک دست یافتند و بیانیه مشترک آمریکا - اسرائیل- امارات حاکی از آن است که اسرائیل در ازای «عادی سازی کامل روابط» بین اسرائیل و امارات، از «اعلام حاکمیت» بر سرزمین مورد مناقشه در کرانه باختری صرف نظر خواهد کرد.

کارشناسان اندیشکده «بروکینگز» در امور خاورمیانه این خبر و پیامدهای آن را تجزیه و تحلیل کرده‌اند.

ناتان ساش، مدیر و عضو امور سیاست خاورمیانه: عادی سازی روابط بین اسرائیل و امارات فی نفسه پدیده‌ای فوق العاده است. عادی سازی روابط دو طرف اگرچه دشوار است، اما زمینه آن یعنی طرح اسرائیل برای اشغال بخشی‌هایی از کرانه باختری طبق خطوط ترسیم شده در طرح دولت ترامپ نیز دشوار بود. اکنون توافق آمریکا-اسرائیل- امارات به منزله آرامشی برای همه است به‌طوری‌که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از اشتباه بزرگ اشغال این سرزمین‌ها پرهیز می‌کند، امارات می‌تواند ادعا کند که از این اشغال جلوگیری کرده است و ترامپ‌ها از پیامدهای احتمالی اشغال این سرزمین‌ها، چیزی که خودش ترسیم کرده بود، مصون خواهد ماند و همزمان، آن را پیروزی بزرگ برای این دو متحد آمریکا نشان دهد.

البته اجتناب از این اشتباهات را نمی‌توان تنها دستاورد این توافق دانست، اجتناب از آنها صرفا با تصمیم واشنگتن و تل‌آویو امکانپذیر بود، بلکه طرف‌ها اکنون برای دست یابی به خواسته دیرینه خود، یعنی همکاری بین کشورهای عمدتا همفکر با دغدغه‌های منطقه‌ای مشترک، گامی روبه جلو برداشته‌اند.

 

فلسطینی‌ها بازندگان توافق امارات – رژیم صهیونیستی

فلسطینان مثل همیشه بازندگان این توافق هستند. طاقت تمام شده‌ی کشورهای حوزه خلیج [فارس] در مورد فلسطین اکنون کاملا مشهود است. کشورهای حوزه خلیج [فارس] دیگر منتظر فلسطینیان نمانده و تنها از اسرائیل می‌خواهند که در وضع موجود تغییرات چشمگیر ایجاد نکند.

حال پرسش این است که آیا دیگر کشورها، به‌ویژه عربستان، نیز از این توافق پیروی خواهند کرد یا خیر؟ هم اکنون تعداد کشورهای عرب دارای روابط عادی صلح آمیز با اسرائیل به چهار مورد افزایش یافته است: رهبران مصر (1977)، اردن (1994) و لبنان که در حمله 1983 اسرائیل پیمان صلح بی‌معنایی با اسرائیل امضا کرده بودند.

بروس ریدل، عضو ارشد در امور سیاست خاورمیانه: ملک عبدالله، پادشاه اردن، ذی نفع اصلی این توافق است. اشغال دره اردن توسط اسرائیل واکنش سخت اردن را طلب می‌کرد. پادشاه اردن تعلیق پیمان صلح 25 سال پیش پدر خود با اسرائیل را نفی نمی‌کرد. بسیاری از مردم اردن از وی می‌خواستند تا معامله گاز با اسرائیل را فسخ کند که مایه از دست رفتن این امتیاز از سوی اردن می‌شد. از این رو، تعلیق اشغال دره اردن، بمبی را به موقع برای اردن خنثی کرد. اضافه شدن یک کشور عربی ثروتمند به اردوی صلح با اسرائیل، با یک سفارت در تل آویو، برای اردن مطلوب است. این امر انزوای امان و قاهره را کاهش می‌دهد.

جفری فلتمن، عضو مهمان موسسه «جان سی وایتهد» در دیپلماسی بین‌الملل: پیش بینی پیروزی احتمالی جو بایدن در انتخابات نوامبر آمریکا، نتانیاهو را احتمالا به تغییر عقیده در اشغال گسترده این سرزمین‌ها سوق داده است. حتی اشغال بخش کوچکی از این سرزمین‌ها، در عین مخالفت بین‌المللی، شرایط را برای اسرائیل دشوار می‌ساخت. عادی سازی روابط با امارات، نتانیاهو را از نردبان این اشغال پایین آورده و انسجام اعراب در طرح صلح عربی 2002 را از بین می‌برد، هرچند که این طرح هرگز دستاورد ملموسی برای فلسطینیان نداشته است. تعلیق اشغال این سرزمین‌ها حداقل از بدتر شدن شرایط بد جلوگیری می‌کند.

 

توافق امارات-رژیم صهیونیستی کمک به ترامپ در انتخابات؛ خیانت به ملت فلسطین

کامارا کافمن ویتس، عضو ارشد در امور سیاست خاورمیانه: ابوظبی و تل‌آویو برای باز کردن باب روابط رسمی دلایل موجهی داشتند، اما شکی نیست که اعلام این خبر امروز کمکی مضاعف برای ترامپ در انتخابات محسوب می‌شود که بسیاری از سیاست هایش شکست خورده و دستاورد ملموس چندانی به نام خودش نداشته است.

برای مدت طولانی، پویایی بین سازمان آزادیبخش فلسطین و کشورهای عربی در حال تغییر بوده است. نگرانی کشورهای عربی از تاثیر اسرائیل بر ثبات منطقه‌ای کمتر شده و به ایران و آشوب‌های داخلی خویش سوق یافته است. سیاستمداران فلسطینی نیز چنددسته شده و گرفتار رقابت قدرت‌های منطقه‌ای شده‌اند.

در بحبوحه خشونت انتفاضه دوم و اشغال شهرهای فلسطین در کرانه باختری توسط اسرائیل، هنگامی که طرح صلح عربی در سال 2002 ارائه شد، این دولت‌های عربی گرد آمده در بیروت، عادی سازی روابط با اسرائیل را همچون قدرتی در اختیار فلسطینیان محاصره شده به رهبری یاسر عرفات قرار داده بودند. اکنون اعلام عادی سازی روابط امارات – اسرائیل، این پویایی را برعکس کرده است، به‌طوری‌که امارات می‌تواند ادعا کند که از اشغال فلسطین جلوگیری کرده است، هرچند که امارات صرفا باعث تعلیق این اشغال شده (که احتمالا در هر صورت به حالت تعلیق درمی آمد) و از آن به عنوان پوششی برای پیگیری منافع خود در روابط با اسرائیل استفاده کرده است. محمود عباس، رهبر فلسطینیان، احتمالا در مورد این خیانت به منافع فلسطین، کار چندانی از دستش برنخواهد آمد اما فلسطینیان آن را فراموش نخواهند کرد. برای اسرائیل نیز موقتا اجتناب از نقض مضاعف قوانین بین‌المللی یک امتیاز محسوب می‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *